Şimdi Ara

D-Smart İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
4.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • D-Smart

     D-Smart İnceleme


    Arkadaşlar öncelikle Kablo TV'den Uydu yayınına geçtiğim için gayet mutluyum, çünkü o dandik yayındaki parazitler, karıncalanmalar, kabloyu biraz oynatınca bozulan görüntülerden bıkmıştım. Ne yeni bir kanal geliyordu doğru düzgün ne de bir değişiklik vardı. Yaklaşık 10 senedir Kablo TV kullanıyordum, geçmişini de biliyorum bugününü de..

    Neyse, aylardır D-Smart'ı inceliyor, insanların deneyimlerinden ve görüşlerinden kendime pay çıkartıyordum. Normal uydu alıcı almak yerine biraz fark vererek böyle tematik kanalları olan bir sistemi almak daha mantıklı geldi. Bir süre önce çıkan yeni siyah kutu alıcılardan sonra almayı kafama koymuştum, en son birkaç gün önce internette araştırma yaparken SUNNY AT-10060 CIX D-smart alıcısını gördüm. Görüntü olarak siyah kutulardan çok daha güzel ve kaliteli duruyordu. Biraz araştırdım ve siyah kutulardan sonra çıktığını öğrendim, satın alacağım yetkililere de danıştım, bana gayet iyi olduğunu ve sorunsuz çalıştığını söylediler. Bende 2 gün önce siparişi verip satın aldım.

     D-Smart İnceleme


    Öncelikle şunu söylemeliyim ki uydu alıcısı alında çok birşey değiştiremiyor, çünkü sonuç itibariyle kutulardaki yazılım aynı ve iş yazılımda bitiyor. Siyah kutuların hepsi aynı fason üretim, sadece önlerindeki marka etiketi değişiyor o kadar. Ama bu SUNNY AT-10060 CIX tamamen kendine özgü bir ürün, siyah kurular gibi değil..

    Gelelim D-Smart'a..

    Çanak takıldı, alıcı açılıp kuruldu. Kutudan çıkan kayıt formu dolduruldu.. D-Smart Çağrı Merkezi'ni arayıp kayıt yaptırdım hiç zorlanmadan ve 5-10 saniye içinde smartcard aktifleşti.. Kart aktifleşmeden önce uydudaki normal kanalları zaten göstermeye başlamıştı, sadece tematik/şifreli kanalları göstermiyordu. Kart aktifleşince onlarda küt diye açıldı.

    - Heyecanla kurcalamaya başladım, bir kere kanal geçişleri çok iyi Digiturk kullananlar bilirler (hele ki eski kutularda) insanı öldürür kanal değiştirirken
    Kanal sıralaması bilindiği gibi platform mantığında olduğu için kendinden sıralı geliyor, ama isterseniz kendi favori kanallarını belirleyip onlardan bir liste yaratabiliyorsunuz.

    - Tematik kanallar..

    MovieSmart 1 ve 2 herkes "dandik" diye adlandırsa da benim gibi akşam evine geldiğinde dandik dizilerden kurtulmak isteyenler için tatmin edici bence.. Her ne kadar eski filmler yayınlansa da ben 2 gündür izliyorum hergün birkaç tane izlemeye değer film oluyor hemde daha 2-3 senelik filmler bile var.

    D Yeşilçam Türk filmi severler için hoş bir kanal, tek sorun çoğunlukla bayağı eski filmleri vermeleri.. Yine da arada güzel filmler yakalayabiliyorsunuz (mesela dün akşam Yılmaz GÜNEY'in filmi vardı, severek izledim)

    Animal Planet & Discovery Serisi kanallar kesinlikle çok iyi. Kablo TV'de zaten Discovery vardı ama Animal Planet yoktu, şimdi harika oldu! Normal bir uydu alıcıdansa ortalama 100 YTL daha fazla vererek 2 ücretsiz sinema, yaklaşık 5 belgesel kanalı ve daha fazlasını elde etmek bence mükemmel. Umarım ileride Discovery'nin alt kanalları da Türkçe dil yayına başlar, o zaman muhteşem olur.. Yine de şu anda 3 kanal Türkçe yayında belgesel olarak..

    Loca Kanalları alıcı kutusundan 20 kontörlük hediye sayesinde bize D-Smart'ı alır almaz 5 film (4 kontör=1 film) izleme keyfini yaşatıyor. Ben Ataşehir'de oturuyorum, zaten 1 DVD filmi 4 YTL'ye kiralıyorum, hemde iyi mi kötü mü çalışacak mı diye tereddüt ederek.. En azından o tür durumlarda paralı Loca kanallarında istediğim bir film varsa (ki bunları yayın akışı listesinde takip edebiliyorsunuz) satın alır izlerim. Digiturk'te de sonuçta sinema kanalları paralı! Neyse mesela dün baktım Zülfü Livaneli'nin "Mutluluk" filmi ve M.Ali Alabora'nın oynadığı "Eve Dönüş" filmleri var, bu hafta sonu izleycem. Bizim filmciye aylardır söylememe rağmen "Eve Dönüş" gelmedi, D-Smart'te görünce çok hoşuma gitti izleyebilme şansım olduğunu bilmek.

    Çocuk Kanalları benim için çok önemli değil, evde çocuk yok ama yine de istediğim zaman 3-4 tane çocuk kanalından birini açıp çizgi film seyredebilmek keyif verici

    D-Max'de önceden izlediğim çok güzel dizileri yakalayıp yeniden izleyebiliyorum. Mesla dün akşam "Sağır Oda"yı izledim :)

    Neyse uzun lafın kısasa Tematik kanalların sadece D-Smart kullanıcılarına özel olması sayesinde normal uydu alıcı yerine neden D-Smart uyumlu alıcı aldığım sorusunun cevabı oluyor..

    Sonuçta şu anda Digiturk'le yayın kalitesi olarak yarışamaz ama bu fiyata uydudaki mevcut yayın yapan kanalları izleme şansı ve ayrıca da D-Smart'a özel tematik kanalları izleme şansı olması D-Smart için artı birşey. Herkes paradan bahsediyor.. Sonuçta şu anda paralı olan tek şey Loca1 ve Loca2 sinema kanalları! O da haklı olarak güncel filmleri satıp para kazanacaklarki daha iyi hizmet versinler.

    Bunların dışında Rehber özelliği çok hoş. Özellikler büyük kanalların hemen hepsinin yayın akışlarını alttaki kanal bandında görmek, istenirse detaylarına girmek falan çok hoş.

    Hatırlatıcı diye bir özelliği var. Mesela dün akşam Beşiktaş'ın maçı Star'da 21:45'te görünüyordu rehberde, onu seçip hatırlatma listesine ekledim. O arada gidip başka kanalları izledim, saat 21:45 olunca kanal kendiliğinden Star'ı açtı ve ben maçın tam başlama vuruşunu yakaladım Hoş birşey yani..

    Bundan sonra beklediğim tek şey daha fazla tematik kanal ve tematik kanallardaki yayınların kalitesinin artması. Ama şu anki hali bile benim beklentilerimi karşıladı..

    Birkaç arkadaş içinden diyordur ki, kardeşim ben alırım güzel bir uydu alıcı, takır takır kırarım tüm kanalları izlerim! Valla benim öyle bir isteğim yok, gidipte yabancı uydulardan erotik kanalları izliycem diye almıyorum (Ama yine de 2 tane erotik kanal var ve şifresiz ) amacınız oysa D-Smart işinize yaramaz.. Başka birşeyde yabancı uydulardaki filmleri izlemek falan olabilir ama İngilizcesi olmayan biri için o da birşey ifade etmez.. O yüzden benim için digiturk şifresi kırılamadığı sürece pek birşey ifade etmez şifre olayı

    Tüm bu yazdıklarımı okurken kimse "Sen Doğan grubunu çok seviyorsun galiba" falan demesin. Nefret ediyorum, hem hükümetle olan ilişkilerinden hem de yaptıkları tek taraflı yayından dolayı! Medyada tekelleşmeye gidiliyor.. O yüzden sevmiyorum, ama sevmiyor olmam kafamı kullanıp kendi işime geleni yapmamı engelleyemez! Normal uydu alıcı almak yerine D-Smart aldım, çanak aldım mis gibi. Digiturk'e her ay en az 10 YTL bayılmaktan mantıklı geldi.

    D-Smart'la ilgili yaşadığım tek sorun bazen tematik kanallarında (özellikle belgesellerde) ilk kanalı açınca görüntü bazen gidip birkaç saniye sonra geliyor, ya da 1-2 kere gidip geliyor. Tabi buna sorun denirse.. Muhtemelen şifre çözerek açtığı için böyle oluyor ya da yazılımla ilgili birşeydir, rahatsız edici değil ama sadece gözüme takılan bu. Sanırım kısa süre içinde yazılım ile halledilir.







  • Çanak,uydu,kurulum toplam kaç lira tuttu?
    Bu arada çok güzel inceleme olmuş..Bende D-Smart almayı düşünüyorum..
  • sayın athlon, cihazınızda 2.1.3.003 yazılımı yüklü ise sorun yaşamazsınız.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cominic_bzi

    Çanak,uydu,kurulum toplam kaç lira tuttu?
    Bu arada çok güzel inceleme olmuş..Bende D-Smart almayı düşünüyorum..



    Arkadaşımwww.hepsiuydu.com sitesinden aldım. İstanbul Kadıköy'deler. SUNNY D-Smart Alıcı+Tek Next&NextStar Çanak+LNB+Kablo hepsi birlikte 370 YTL / 6 Taksite geldi. Bence gayet uygun.


    quote:

    Orjinalden alıntı: onboardx

    sayın athlon, cihazınızda 2.1.3.003 yazılımı yüklü ise sorun yaşamazsınız.


    Valla hocam dün akşam baktım sistem bilgisi bölümüne Receiver SW yazan yerde 3.6.001 yazıyordu




  • sizin cihaz sunny değil mi?o farklı yazılım versiyonuna sahip eli kulağında birkaç güne yeni yazılım geliyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: onboardx

    sizin cihaz sunny değil mi?o farklı yazılım versiyonuna sahip eli kulağında birkaç güne yeni yazılım geliyor.


    Valla hocam benim yazdığım ufak şey dışında bir sıkıntım yok. Ama yeni yazılım çıkarsa fena olmaz yani. Teşekkür ederim..
  • Merkezi sistemlerde sorunsuzca çalışıyor mu acaba..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TriNeO

    Merkezi sistemlerde sorunsuzca çalışıyor mu acaba..


    aynı şeyi ben soracaktım. acaba dsmart hali hazırda turksat ve hotbird çanak anteni olan sistemde sorunsuz çalışıyor mu? benim sadece receiver a anten kablosunu takıp ve aboneliği aktif hale getirmem yeterlidir değil mi?

    bu arada izlenim ve inceleme için teşekkürler. şahsen ben de dandik uydu receiver ımdan kurtulup, şifre çözme dertleriyle uğraşmadan dsmarta geçmeyi düşünüyorum.
    ama işin içinde D olunca insan bir adım geri duruyor...
  • Bildiğim kadarıyla hiçbir sorun yaşanmıyor. Ama birkaç sitede okuduğum yazılarda merkezi sistem çanağı olanlarda güncelleme yapmak biraz uzun sürebiliyormuş. (Sanırım gece stand-by de bırakıp cihazı yatıyorlarmış, sabaha güncellenmiş oluyormuş gibi..)

    Ama sonuçta teknik olarak herhangi bir sorun yok.. Kesinlikle kullanılabilir!

    Bence "Erotik kanalların şifresini çözücem bennnnn" falan diye kasmıyorsanız normal bir uydu alıcı almak yerine ortalama 100 ytl gibi bir farkla D-Smart uyumlu bir alıcı alın. Sonuçta yeni oldukları ve Digiturk'le rekabet etmek zorunda oldukları için zaman zaman güzel avantajları olabilir.

    Bazı maçlar, filmler, belgesel kanalları gibi...
  • evet arkadaşım bende 2 aydır kullanıyorum çok memnunum üstelik bugüne kadar hepsini denedim
    gerçekten herşeyi ince ayrıntısına göre yazmışsın teşekkürler
    bence çok iyi bir inceleme ayrıca yeni gelicek olan movies24ü ve davinci learning kanalları geliyor d-smarta artık tadından yenmez
    ayrıca movie smart konusuna iyi anlatmışsın gerçekten arada sırada çok nadiren yeni sayılan filmlerde yayınlanıyor
    filmleri gerçekten hoş
    ayrıca locaya diyecek laf yok geçenlerde blade4 gelmişti keyifle izledim bende sen gibi dvd kiralıyordum sorunlar aynıydı
    işte locanın kötü tarafı 3 haftada bir yeni filmler geliyor ama yinede süper
  • Doğan Yayın Holding, uydu TV platformu D Smart'ı kontrolü kendisinde kalacak şekilde satışı için çalışmalara başlayacak.

    Doğan Yayın Holding, bağlı ortaklığı Doğan TV Holding bünyesinde faaliyet gösteren uydu TV platformu D Smart'ın, kontrol Doğan TV'de kalacak şekilde bir bölümünün satışı için çalışmalara başlanılmasına karar verildiğini açıkladı.
    Doğan Yayın Holding tarafından İMKB'ye yapılan açıklamada, "Şirketimiz bağlı ortaklığı Doğan TV Holding AŞ, bünyesinde faaliyet gösteren D Smart'ın, kontrol Doğan TV Holding AŞ'de kalacak şekilde; bir bölümünün stratejik ve finansal işbirliği sağlama amacına yönelik olarak, uluslararası bir kurumsal yatırımcıya satılması konusunda çalışmalara


    http://www.gazeteport.com.tr/NEWS/GP_103941
  • d-zmarta verilen paraya yazık normal uydu varken hayatta kullanmam gereksiz..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kabus_34

    Doğan Yayın Holding, uydu TV platformu D Smart'ı kontrolü kendisinde kalacak şekilde satışı için çalışmalara başlayacak.

    Doğan Yayın Holding, bağlı ortaklığı Doğan TV Holding bünyesinde faaliyet gösteren uydu TV platformu D Smart'ın, kontrol Doğan TV'de kalacak şekilde bir bölümünün satışı için çalışmalara başlanılmasına karar verildiğini açıkladı.
    Doğan Yayın Holding tarafından İMKB'ye yapılan açıklamada, "Şirketimiz bağlı ortaklığı Doğan TV Holding AŞ, bünyesinde faaliyet gösteren D Smart'ın, kontrol Doğan TV Holding AŞ'de kalacak şekilde; bir bölümünün stratejik ve finansal işbirliği sağlama amacına yönelik olarak, uluslararası bir kurumsal yatırımcıya satılması konusunda çalışmalara


    http://www.gazeteport.com.tr/NEWS/GP_103941


    İlginç bir haber.. Bunu olumsuz yönden baktığınızda "Doğan grubu D-Smart'ı bırakıp kaçacaaaaak" diye forumlayanlar olabilir. Ama benim düşünceme göre bu ortaklık olayı, hem finansal gücü arttırmak hem de büyümeye yönelik bir stratejidir. Sonuçta Doğan grubunun karşısında koca bir platform var, Digiturk! Yıllardır Turkcell'in yaptığı gibi piyasanın kaymağını yediler, ama rakipler artınca rekabet ortaya çıkınca ne oldu? Fiyatlar düştü, kampanyalar arttı, hizmet kalitesi arttı.

    Valla bana kalsa D-Smart bu günkü haliyle kalsa bile aldığım bir sürü tematik kanal için fazladan verdiğim 100 YTL alıcı parasına hayatta yanmam :)

    Neyse arkadaşlar uzun lafın kısasa ben yukarıda incelememi yaptım, ben aylardır araştırıyordum, böyle bir inceleme görmüş olsam işim daha kolay olurdu. Bir kullanıcı olarak nelerle karşılaştığımı yazdım. Karar vermek insanların elinde..

    Her ne olursa olsun bazı şeyleri sadece zaman gösterebilir, o yüzden izleyip göreceğiz..

    Eğer yaptığım inceleme ve yazdıklarım birilerinin işine yaradıysa ne mutlu..

    Saygılar..




  • Merkezi sistemde şu an sorun var arkadaşlar güncellemeyi kendiniz yapamıyorsunuz makinayı götürüp bir bayi de güncelleştirmeniz gerekiyor ben az sonra güncelleştirme için bayi ye gidecem malum akşam maç var yeni güncellemelerle bu sorun giderilecek deniyor ama ne zaman belli değil . Yani bu sorun giderilinceye kadar merkezi sistemle uydu kullananlar d-smart izlemeleri için arada güncellemelerini bayilerden yaptırtmaları gerkiyor. Ben bir müddettir bu konudan sıkıntılıyım .Bunu da gereki yerlere ilettim çalışmaların sürdüğpü bildirildi allahtan bir de normal receiverim var .
    Bu sorun dışında temmuzdan beri d-smart üyesiyim gayet memnunum yeni alacaklara da tavsiye edebilirim...
  • Arkadaşlar bu arada bendeki Receiver SW yazan versiyon 3.0.2.002

    Güncel mi bilmiyorum..
  • ELLERİNE SAĞLIK BENDE DSMART KULLANICISIYIM ÇOK GÜZEL İNCELEME YAPMIŞSIN
  • Athlon'la ayni sebepten aldim d-smart.
    Fazladan verdigim 100YTL ile 1 sene seyretsem tematik kanallari, benim gozumde kendini kurtarmis olur para.

    Bu arada, merkezi sistem sorunu bende de vardi. Aldigim yer yazilimi guncelledi. Simdilik sorun yok.
  • bende dsmart almayı düşünüyorum.ama o makine 300ytl etmez..200ytl falan olsa alınır
  • dün gs macı için d smart aldım next 9900 modeli olanı 285 ytl 5 taksit ile.
    ilk izlenim fena değil. favori kanalı hemen kendi eski alıştığınız sıralamaya göre sıralamak lazım.
    şu bi gercek gs maçını vermeseydi kesinlikle almazdım.
  • Galatasaray yenseydi bari bir işine yarardı... bence sen onu galatasaray için değil helsingborg için almışsın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.