Şimdi Ara

Cyberpunk 2077 Ertelenme Sebebinin Mevcut Nesil Konsol Optimizasyonu ile İlgili Olduğu Söyleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    CD Projekt RED, 16 Nisan'da çıkması planlanan Cyberpunk 2077'nin çıkış tarihini 17 Eylül'e erteledi ve oyunun erteleme sebebinin mevcut nesil konsol optimizasyonu ile alakalı olduğu söyleniyor.
     
    Altchar.com'un haberine göre Polonyalı kaynak Borys Niespielak, oyunun ertelenmesindeki ana sebebin mevcut nesil konsollardaki optimizasyon sorunları olduğunu belirtiyor. Borys Niespielak, ilk Xbox One konsolunun oyunu düzgün çalıştıracak kadar yeterli olmadığını ve oyunun konsoldaki genel performansının son derece yetersiz olduğunu söylüyor. 
      
    CD Projekt RED, geçtiğimiz hafta erteleme ile ilgili yaptığı açıklamada "Şu anda oyunun tamamlanmış ve oynanabilir olduğu bir aşamadayız fakat halen yapılacak işler var. Night City hikayeleri, içeriği ve ziyaret edilecek yerleri ile devasa bir şehir fakat büyüklüğü ve karmaşıklığı nedeni ile oyun testlerini, hata düzeltmelerini ve cilalamayı bitirmek için daha fazla zamana ihtiyacımız var." demişti.
     
    CD Projekt RED, The Witcher 3: Wild Hunt'ta da benzer bir sorun yaşamıştı ve oyunun grafikleri düşürmek zorunda kaldıklarını açıklamıştı. Cyberpunk 2077'de de benzer bir durum ile karşı karşıya kalabiliriz. 
     
    Fütüristik rol yapma oyunu 17 Eylül'de PlayStation 4, Xbox One ve PC için çıkacak.




  • Anlaşıldı optimize sağlam pert. Ray tracking olayı bizi bitirecek. gtx 1080'le bile adam gibi oynayamam bunu belli oldu :) Yav ne şans var bende.. 2 oyuna pre order yaptım ikisi de erteleniyor ve garanti sorunlu. Hadi Bloodlines 2 çok riskliydi de ilk oyunun hatırına dedik ok de 2077.. Zor olacak zor..
  • Konsollar PC'nin çok önüne geçiyor. PC şuan uzay mekiği gibi oldu konsollar 10 yıl geriden geliyor. Bari salın da PC'si olanlar oynasın konsola sonra çıkartırsınız. Ne güzel Bahar aylarında serin serin güzel zamanda oynayacaktık şimdi 8 ay beklicez.
  • "Eski nesil konsollarda oyun çöp olacak. Siz en iyisi ya PC'ye alın ya da en en iyisi yeni nesil konsollara alın. MS ve Sony de sevinsin" demenin bir başka şekli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wayward Son -- 22 Ocak 2020; 16:55:41 >
    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Saçma bir söylenti haberi bence.Adamlar oyunu yaparken mevcut konsolun donanımını bilmiyolarmı? Oyunun son aşamasındamı anlıyorlar yeterli gelip gelmediğini mantıklı değil başka bir sebebi vardır bence.Koskoca firma yıllardır oyunu yapıyor son sene aaa Mevcut konsollar yeterli gelmiyormu diyecek az destekli sallasınlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mevcut nesil oyunların ayağında pranga şuanda,kim bilir neleri kısacaklar sırf xbox one da çalışsın diye

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Gitsinler sadece xbox icin kissinlar o zaman. Witcher gibi tüm platformlara downgrade gelmesin ya da bunun meali nedir biz iyi hoş grafigi dayayabiliyoruz ama optimizasyonu beceremiyoruz pc de de yerlerde sürünecek ama konsol yetersiz diyelim tümuyle downgrade yapalim. Cdp o kadar da becerikli bi firma degil 8 yıla ne yaptin diye sormazlar mi adama bir de harita cok buyuk degil ama dolu olacak diye tastas gecmislerdi gecende de indirime girince alir oynariz

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Tam anlamıyla rezalet bir açıklama,bilgisayar sahiplerini mağdur ediyorlar.Rezil bir konsol portu geliyor olabilir.
  • Bu neslin başında bu nesil için oyun yapmaya başla. Sonra neslin sonuna gelmemize rağmen oyunu çıkarmak için üzerinde çalıştığın konsolda stabil performans sağlamakta problem yaşa ve oyunu ertele.
    Bana göre performans haricinde oynanış kısmında da sıkıntılar var. Oyunla alakalı beklentiler çok büyük ve oyun şu haliyle beklentileri karşılayacak seviyede değil gibi. Üstelik görsel olarakta öyle çok iyi görünmüyor. Witcher 3'te de benzer problemler vardı. Optimizasyon kısmında sıkıntılı bir firma bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rodion Raskolnikov -- 22 Ocak 2020; 18:54:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşağı yukarı tamamlanmış olan yüzlerce objenin ve mekanların üzerinden optimize etmek uğruna yeniden geçmek için çok zaman lazım.

    Tek bir platforma çalışmadıkları için onca yılda ortaya çıkacak olan performansı aşağı yukarı tahmin etseler bile projenin finale yakın halini her platformda denemeden net olarak bilememeleri normal. Her şeyi en başından sisteme uygun halde hazırlamak için exclusive oyun yapmak gerekiyor. Bu oyun multiplatform olduğu için şu sistemde iyi çalışıyorken öteki sistemde çıkardığı sorunları nasıl çözeriz diye iş yükü artacak. En azından şeffaf davranıp söylemişler bunu.

    Bu konunun RTX ile de bir ilgisi yok. RTX dediğin komple farklı bir render metodu. Onu kullanmayıp eski metodlar üzerinden gittiğin zaman bir sorun kalmaz. Bu adamların bahsettiği optimizasyon sorunu genel bir sorun belli ki, eski nesil konsollarda zaten RTX diye bir seçenek yok. Ham hali ile oyun yavaş çalışıyor onu çözmek için erteledik diyorlar işte.
  • Cdpr’nin ana platformu pc ve evet adamlar önce oyunu yapıyor daha sonra downgrade yapıyorlar. Aynısı w3 için de oldu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yav he. Bu oyunu duyurduklarında daha Xbox One yeni çıkmıştı. Kaç senedir geliştiriyorsunuz. Üstelik tüm E3 sunumlarını Microsoft konferansında yaptılar. Mevcut neslin donanımını bilerek geliştirdiniz sonuçta. Oyun beklentileri karşılayacak gibi değil demiyorlar da böyle bahaneler uyduruyorlar.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Bu oyun sadece PC, PS5 ve Series X için çıkmalıdır bu nesil konsol sürümleri mutlaka iptal edilmeli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haberin içeriği doğru mu bilmiyorum ama bu oyunla ilgili beklentim her geçen gün azalıyor. Ama bir yandan da Witcher 3 gibi şaheser bir oyun yapmış firmadan bahsediyoruz. Beklentiyi çok yükselttiler, umarım altından kalkabilirler.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Konsolları ön plana çıkarmaktan pc'ye üvey evlat muamelesi çeken firma sayısı artıyor zaten. Herkeste bir rockstar kafası var

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Oyun sadece yeni konsollara çıkarsa şaşırmam..Yeni bir açıklama ile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PS4 ve XONE’da ön siparişte olan oyun nasıl iptal olacakmış söyler misin? Ne acayip yorumlar bunlar. Alan aldı oyunu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya arkadaş bu oyun ilk duyurulduğu tarihte doğan çocuklar şimdi ilk okula başladı önce bir çıkış tarihi verme konusunda nazlandılar şimdi de verdikleri tarihte çıkarmamak için nazlanıyorlar bu yeni gelin nazı bitmez kesin üfürükten teyyare selam söyle o yare bahaneleriyle iki üç erteleme daha alır ve en sonunda yeni konsolların çıkış oyunu olarak çıkar....!
  • Öyle birşey olma ihtimali yok bence.Oyunu komple iptal edebilirler ama onu ypmazlar yeni nesil konsolların daha pazarı yok ortada çıkışında ilk senesinde taş çatlasın 2 Milyon satsın böyle büyük projeyi kurtarmaz 2 Milyon kişi içinde kaç kişi bu Oyunu almayı tercih edicek He Oyun komple iptal edilirside Yatırımcılar CD prjoject Red i komple dağıtırlar heralde kendi ayaklarına sıkacak kadar tecrübesiz değillerdir.Ortada Witcher referansları var söz ettiğimiz firma bukadar basit bir firma değil rahat olun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.