Şimdi Ara

Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber (801. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.857
Cevap
210
Favori
1.058.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
115 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 799800801802803
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şu arthur morganmıdır nedir isminden bile ne kadar gta rdr fanboy olduğu belliki oyun zaten aksiyon rpg bunu anlayacak bir kapasitede yok birde alıntı yapıp üstüne blokluyor yok hani senin karşı düşüncelere tahammülün yoksa forumda ne işin var neyse bu tiplere daha çok giydirmeye devam edeceğim bunların hakkı budur
    Forumun son yıllarda kalitesi o kadar aşırı düştü ki birde z kuşağı diyorlar genelleme yapmıyorum ama z kuşağının özeti bunun gibi adamlardır

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gaara34 kullanıcısına yanıt
    Eleştiren kişiler hep bir GTA ile benzetmeye çalışıyor. Gta da ben bu kadar çok diyalog olduğunu oyunun diyaloglarla yapılan yan görevlerle farklı sonlarının olduğunu hatırlamıyorum. Yine GTA da birçok skiller olsun modifiye edilebilir çeşitli özellikli kıyafetler silahlar olduğunu da sanmıyorum. Atılmış bir tane video yok efendim gta 3 te arkamıza polis ışınlanmıyordu bunda ışınlanıyor. Tamam eksikleri varmı var ancak görevlere odaklı bir şekilde oynanırsa çokta sorun teşkil etmiyor.
    Bilirsiniz firmanın önceki oyunlarında da çıkışlarında problemler oldu ve zamanla toparladılar. Bu oyunda düzelecektir.
    Benim eleştirim bir gta yapan adamlar ile cyberpunk yapan adamların bütçesi tecrübesi bir olmaz. Bu kötü oyun yapmak için bahane değil tabi ancak adamlara bir şans daha tanınmalı zaman verilmeli.
    Yayınladıkları yol haritası sürecinde ne yapacaklar bu görmeliyiz.
    Teaser olsun hatta 2018 gameplay olsun dark tema konusunda daha başarılıydı. 2 yılda oyunda daha çok canlı renkler kullanıldı yinede o kadar kötü değil diye düşünüyorum.
    Lafım size değil hocam geliyor alıntı yapıyor lafını vuruyor bloklayıp gidiyor. Ama ben unutmam bunları kenara not alıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • erhanreo123 kullanıcısına yanıt
    Oyun çıkmadan önce hardcore rpg olarak çıkacağını söylediler. Ancak çıktığında gördük ki bu oyun action rpg olmuş. Bence rpg kısmı witcher 3 gibi yine witcherda da kıyafet silahları falan ya soru işaretlerinden yada düşmanlardan temin ediyorduk. Ben oyunu düşmanlardan düşürdüklerimle bitirdim desem yeridir.
    Ancak skiller kısmı witcher 3tekinden daha derin olmuş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistemim i7 2600k vs gtx 1080ti Şimdiye kadar bütün oyunları 4k 60 fps de oynadım ama cyberpunk2077 'yi 4k en düşük ayarlarda da 40-50 fps alıyorum. 4k da 60 fps almamın yolu yokmu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Red_devil33

    Sistemim i7 2600k vs gtx 1080ti Şimdiye kadar bütün oyunları 4k 60 fps de oynadım ama cyberpunk2077 'yi 4k en düşük ayarlarda da 40-50 fps alıyorum. 4k da 60 fps almamın yolu yokmu

    maalesef sizin işlemci de ekran kartı da 4k'da cyberpunk2077'ye yetmez.. 3070 bile yetmiyor, en kötü 3080 lazım cyberpunk 2077 için 4k'da..


    3070 ile her türlü ayarı denedim stabil değildi..

  • JaReD22 kullanıcısına yanıt

    GTA örneğin çok saçma usta,GTA olmaya çalışan bir oyun bu,açık dünya var bu oyunda var süs değil olmaması lazımdı,adamlar next-gen open world diye tanıtıyorlar,500 kişi çalıştı bu oyunun yapımında Polonya devletinden 7 milyon dolar destek aldılar.Gözünü seveyim,sokakta yetim çocuk mu bu,neyine tölerans edeyim veya sempati duyayım,yalan attılar hala atıyorlar utanmadan.


    Oyunda bildiğin oyunun mekaniğinde olmayan 2-3 tane skill var.Örnek;


    ''Düşmanı kalkan olarak önüne siper ettiğin zaman verdiğin hasar %bilmem ne artar ama ne yok ? Düşmanı tuttuğunuzda silahını çıkaramıyorsunuz.Direk mekanik yok.


    ''veya aldığınız bir şeyi direk çer çöpe çeviren bir skill var,bildiğin oyununu breakliyor,milleti uyarıyorlar bildiğin,açmayın bu skili diye.''


    ''Bıçak atmanı sağlayan bir skill var ama attığın bıçakları geri alamıyorsun hiçbir şekilde gereksiz uğraş oluyor.''


    Cybernetikler konusundada çift zıplama hariç doğru düzgün bir şey yok.Yok zırh artsın,can artsın,envanter ağırlığı artsın.


    Oyunun herhangi bir noktasını söyle ben sana bir ton eksik sayarım,hiç bir kısmı kusursuz değil bu oyunun.GTA demişsin,gtadaki çeşitlilik tabiki daha fazla custamization olarak,araba,karakter,kıyafetlerde en azından daha mantıklıydı.Gittiğin bir mağazaya göre değişiyordu burdaki gibi aptalca bir sistem yoktu,her yerde aynı şey satılmıyordu.


    Millet takmış burda niye yazıyormuşuz.Sözüm ona insanların bu kadar ''kalitesizlik,dolandırıcılık'' sevdası yüzünden her sektör ve yapı yozlamış durumda.Oyun sektörü açısından ; Lootboxlar geldi oyunlara,''bir şey olmaz,isteyen alır isteyen almaz.'' Mikro ödemeler geldi.''zorla mı aldırıyorlar,sadece skin değişiyor.'' Oyunlar bozuk ve yarım çıkıyor ''3 yıl bekleyelim updatelerle düzeltirler.'' Burda sıkıntı firmalar da değil ki onlar,tüketici ne istiyorsa onu yapıyorlar.FIFA yok satıyor,COD yok satıyor,bir oyun çıkmadan 8 milyon kişi alıyor,kolaya kaçıp reklam yapmak varken niye oyununa özensin ve reklamı tutarında yapsın.Sonuçta,o ilk satışlar her zaman en önemlisidir.





  • erhanreo123 kullanıcısına yanıt

    Düşmanı tuttuğunda silah çıkartabiliyorsun, ancak ilk önce bununla ilgili yeteneği alman gerekli.Çer çöpe çeviriyor demişsin, o eşyaların oyunda bir işlevi yok zaten, crafting için gerekli materyalleri elde etmek amaçlı oyunda varlar.

    Her yerde aynı eşya satılmıyor, her giysi dükkanında farklı stillerde kıyafetler var vs. Oyunla ilgili birçok eleştiriye katılıyorum ama doğru eleştiri yapmak önemli. Oyunda olan şeyleri yok demek kulaktan dolma yorumlar yapmak hoş değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunu ön siparişle alanlardan biri de benim. İade etmememin tek sebebi Cold Steel IV'ün henüz steamda alıma açılmaması. Neyse aldık kalsın sonra düzeltilirse tekrar almayalım diye tutuyoruz. Ön sipariş verip de pişman olduğum tek oyundur CP 2077. Açık olayım bu oyuna 250 lira vereceğime Cold Steel IV'e 350 hatta 400 lira vermeyi tercih ederdim ederim de. Tek sıkıntı CS IV'e direkt dalamıyorsunuz... o da sıkıntı değil yavaş yavaş geliyoruz o doğru :) Karşılaşacağım tek sorun da optimizasyon sıkıntısı olurdu o da olursa ve olsa da en fazla bir kaç ayda düzeltilirdi. Ve yılın en iyi oyunlarından birini, kendi türündeyse en iyisini oynamış olurdum. Alıma açılmasını sonra da çıkmasını bekleyecez artık. Cyperpunk'un ise 1-1.5 yıldan önce düzeltilme ihtimali yok. Sorun optimizasyon veya buglar değil ki oyun baştan aşağı bozuk. Şu oyuna bu kadar bozuk olmasına, her taraftan bir garabet fışkırmasına, tek oyunla bi yerini kaldırdığınız CD PR'nin bütün "S.çtı Cafer Bez Getir" içerikli açıklamalarına rağmen "hikayesi güzel, karakterler ilgi çekici" vs diye savunabiliyorsanız helal olsun size. Bu mantıkla böylesine problemli çıkan her oyunu hikayesi güzel diye savunun olur mu... Bir de GTA ile kıyaslanıyor diye kızanlar var. Neyle kıyaslanacaktı? Sen sürekli açık dünya üzerine reklam yaparsan, açık dünyada şu olacak bu olacak dersen ve yaptığın oyunun açık dünyası şehir temalıysa otomatikman gta ile kıyaslanır. Tıpkı Witcher 3'ün Skyrimle kıyaslandığı gibi.





  • erhanreo123 kullanıcısına yanıt

    Kimseyi savunma gibi bir amacım yok, hepiniz burada ooo efsane geliyor derken,oyunu yere göğe sığdırmazken beklentiyi cok yüksek tuttunuz, hayal kırıklığına ugrayabilirsiniz diye defalarca yazdım, hatta aylar öncesinden yazdigim mesaji da koymuş olayim.Yani oyunu daha görmeden avukatlığını yapan sizlerdiniz, komik olmayın.Ben sadece burada bazı arkadaşların yazdığı gibi "inanılmaz kötü oyun" vb. eleştirileri dogru bulmuyorum.Ben zaten ilk kez bu sekilde acik dünya oyunu çıkaran firmanın hatalar yapacağını bekliyordum, ona gore beklentimi tuttum.Ha bakin şunu diyeyim ben pc kullanıcısıyım, konsollarla ilgili durum bambaşka.Ben genel manada oynanış,senaryo vs. açısından beklentimi karşıladığını söylüyorum.Onun dışında polis varmis da, 2 saniye sonra arkamda belirmiş de, açıkçası ben bunları takan birisi değilim.Ha illa polisle kovalamaca oynayacağım diyorsanız Rockstar games bu işi ciddi olarak iyi yapiyor.Ha buglari yok mu, var:






    @senneanlarsindumbelek adlı kullanıcının, alıntılanan mesajı:

    Ön sipariş gectik bakalim.

    Suanki piyasa şartlarında parasını hak edecek gibi gözüküyor ama şu da var bu oyunda beklentiyi aşırı yüksek tutuyor herkes ters tepebilir.Hem rpg yapiyorsun, ,hem bayagi acik bir dünya üzerinde bunu yapiyorsun hem de silah çeşitleri olsun senaryo olsun ciddi bir çeşitlilik sunuyorsun.Ustelik oyunun minimum sistem gereksinimleri de oldukça makul gözüküyor.Bence bu oyun ciddi manada vram ve ram tuketecek.4 gb hafızalı ekran karti ve 8 gb ramlerin bu oyunu kaldirabilecegini dusunmuyorum.Mountblade bannerlordda bile 8 gb ramli sistemler dayanamadi.Tabi o oyun optimizasyon özürlüsü ayri mesele...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Witcher'daki gibi yetenek sıfırlama var mı?

  • büyük ifşa olmuş burada neredeyse birçok vaatleri yalan çıktı witcher 3 nerede bu oyun nerede sanki başkası yapmış oyunu


    bari times meydanına milyon dolarlık reklam vererek daha da rezil etmeseydiniz kendinizi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 18 Ocak 2021; 19:29:14 >
  • Beyler panamın son görevini yapamıyorum. basiliski çaldıktan sonra operasyon için araması gerekiyordu aramıyor. panamın son görevini yapmadan oyunun ana hikayesini bitirmek istemiyorum. bi çözüm de bulamıyorum. tavsiyeleriniz var mı? nasıl çözebilirim bu lanet bugı??? lütfen cevap verin

  • Vay arkadaş hala tartışacak motivasyonu nereden buluyorsunuz anlamadım. Neyse ben de kendi önemli fikirlerimi yazayım bari herkes yazıyor baksanıza.
    Cdpr yönetimine diyecek hiçbir şeyim yok, tüm eleştirileri hakediyorlar.
    Ben oyunu uçuk kaçık beklentilere girmeden aldım. Güzel bir hikaye, bolca yan görev, güzel bir harita beklentisiyle aldım ve karşılandı beklentilerim, verdiğim paranın da hakkını verdi bana göre. Sadece ana görevlerde seçimlerin kısıtlı olması beklentilerimi karşılamadı, yan görevlerde ise karşıladı.
    Bana bu oyundaki gibi bir sistemi olan başka oyun söyler misiniz? Varsa gerçekten bilmek istiyorum çünkü ben bulamadım. Görevlere girerken, mekana girerken bekleme ekranı yok, diyaloglara girerken beklemek yok, normal hayattaki gibi konuşuyorsun. Yan görevler çok iyi. Giglerin içinde bile yan görev kalitesinde işler var. Bir görevde adamın biriyle konuşup suikastı engellemiştim,odadan ayrılıp merdivenlere giderken silah sesi duydum geri döndüm adam intihar etmiş.
    Açık dünya etkileşimi Skyrim, Vampire The Masquerade Bloodlines, Fallout New Vegas gibi değil diye gömenleri de anlamıyorum. Yukarıdaki oyunlarda npc sayısı zaten kısıtı. Aynı anda göreceğiniz npc sayısı 2 elin parmaklarını geçmez. Haliyle oyunu etkileşilebilir yapmak da kolay oluyor. Burada ise kocaman bir şehir ve sayamayacağınız kadar npc var. Ayrıca görevlerin hepsi haritada görünüyor random event yok demek de saçma. Ben oyundaki kısıtlı hidden questleri bile internetten buldum. Çok karmaşık bir şehir var, cidden zor olurdu görevleri bulmak. Bir hidden questte adamı bul diyordu, internetten bakmadan bulmak imkansız. Vtmb gibi 4 şehrini toplasan Night City'nın 6 bölgesinden biri kadar büyük olmayacak bir oyunda bile rehber olmadan ilerleyemiyorum birçok yerde çünkü hiçbir yönerge yok neredeyse.
    Ben açıkçası bu oyunu çok sevdim. Her ünlem işaretine giderken acaba burada ne göreceğim diyerek gittim. 80 saate yakın oynadım, en fazla son 5 - 10 saatini oynamak için oynamışımdır. Elimde en az 70 saat dolu dolu geçirdiğim bir deneyim var ne diyeyim.
    Yine de alayım mı diyen olursa git torrentten çek derim. Şirketin başındakiler bunu hakediyor maalesef.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu oyun için bu kadar uzun yazı yazmayın yahu sıkıyor rpg olsa neyse.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cocobongo555 kullanıcısına yanıt

    Başka görevde aynı olay benimde başıma geldi. Görev öncesi aldığın yedekle tekrar devam etmen lazım.

  • YouTube da yabancı bi kanal var genelde oyunlarla ilgili sırlar easter egg ler vs tarzi videolar paylasiyor. Kanalın adı edepot. Cyberpunk ile ilgili de baya video yapmış adam. Oyunun kesilen içerikleri ile ilgili olanları herkesin izlemesini isterim. Yeralti dunyasi var, tren istasyonlarinda bar var mesela fragmanda gosterilen ama oyunda kesilen içerik (bohemia club), yucca sehri var gizli sehir olarak geciyor gibi gibi.
  • bu kadar merakla beklediğim bir yapımın bu kadar sorunlu çıkmasından ötürü(her anlamda sorunlu) malesef sildim oyunu 10 saat civarı oynadım ama yok olmuyor yani zoru zoruna oynuyormuşum hissine kapıldımCyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber 


    oyunu zamanında gift yöntemiyle almıştım, iade etme seçeneğim olsa ederdim, bu oyun sağlam indirim alacaktır ki abd'de fiyatları da düşmüş. bu yılın ortalarına veya sonlarına doğru tekrar bir şans vereceğim. umarım toparlarlarCyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ooohhh!!!

    Başka görevde aynı olay benimde başıma geldi. Görev öncesi aldığın yedekle tekrar devam etmen lazım.

    onu yapabilsem yapardım zaten ama yedeği yok malesef. başka çözüm önerisi olan var mı?

  • cocobongo555 kullanıcısına yanıt

    Önceki Save Dosyası dışında yapacak birşey yok.

  • oyun tarihinin en yalanli, göz göre göre müşteriyi yanıltan, söylenilen şeylerin yüzde 20sini bile veremeyen, 2002 yapımı Mafia, 2006 yapımı saints row, GTA 3 SA ve 4ten fersah fersah geride olan, RPG elementleri AC serisi seviyesinde; bütçesinin muhtemelen yüzde 90inin pazarlama, keanu reeves ve yalanlarını örtmek için rüşvet için harcayıp geri kalan yüzde 10luk bütçe ile insanları haftada 100 saat calistiran ve tüm bu sorunları görmezden gelip tek sıkıntı PS4 ve xbox sürümü gibi davranan ahlaksız haysiyet yoksunu iğrenç firmanın en son çıkan oyununun Crowbcat belgeseli gelmiş. 44 dakika boyunca bu kusmuk firmanın yalanları ortaya dökülmüş.
    1050tida oynayanlar laf etmesin diyen elemanlar da izlesin nasıl güzel sagildiklarini.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 799800801802803
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.