Şimdi Ara

'Cyberpunk 2077, 8 yıl önce duyurulmasına rağmen yalnızca 4 yıldır geliştiriliyordu' (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
3.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Doğrudur, ben demiştim. Bir kere CDPR, EA gibi Ubisoft gibi aynı anda birden fazla AAA oyunlar çıkarcak bir firma değildi. Ellerindeki Witcher 3 işinin son genişleme paketi de zaten 2016'da çıktı. Hata giderme, optimizasyon filan desek yine bir vakit alır. Haliyle geliştirici ekibin Witcher 3'ü bitirmeden yeni bir oyunu geliştirmeye geçmesi pek de mümkün değildi. Zaten bu oyun 7-8 yıldır geliştiriliyor olsa böyle absürd hatalar, optimizasyon rezaletleri görüyor olmazdık. Eski nesil konsollarda da çatır çatır çalışıyor olurdu. Oyunda adam gibi fizik olurdu yapay zeka olurdu. 8 yıldır gerçekten büyük bir süre. Bu işin 8 yıldır geliştiriliyor olması mümkün değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CDPR para hırsına bu kadar yenik düşmeyip daha geç çıkarsaydı oyunu ortaya belki de AAA seviyesinde bir oyun çıkabilirdi

  • 8 yıl önce duyurulup 2016 da başlanması... Son 2 yılda büyük değişimlere uğrayıp bitirilmesinin ardında başka nedenler olmalı. Yatırımcılarını, piyasayı ve oyun basınını manipüle edip haksız kar peşinde koştuklarını düşünüyorum.


    Yüksek beklentinin kaymağını içerden birileri yemiş olmalı.


    8 yıl boyunca geliştirme süreci gerçek olsaydı cd project değil, 10 kişilik bir indie oyun ekibi bile evlerinin garajında bundan 10 kat daha iyi oyun yapardı. Cyberpunk son 10 yılın en büyük fiyaskosu ve çöpüdür.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 17 Ocak 2021; 0:56:35 >
  • Her açıklama faul zaten bunlar kapalı kapılar ardında voktayla kafa bulup açıklama yapıyor anlaşıldı. 4 yıl oturup ne yapsak diye düşündünüz sonra dediniz ki bu kadar düşünmek yeter birazda oyun yapmaya calisalim olduğu kadar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olum neyin kafasını yaşıyorsunuz lan kcıkırık bir oyun yüzünden? Gidin derslerinize çalışın aylaklık yapıp millete küfür hakaret edeceğinize. Ondan sonra memleket niye gelişmiyor. Geleceğimiz bunlar ise nasıl gelişsin ki? Allah sonumuzu hayretsin arkadaş bunlara kalacaksak bitmişiz biz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Proprietor

    asgari ücret 2000 dolar falan değil

    Türk insanında değişik bir hastalık var. Asgari ücret çok önemli gibi algı yerleşmiş. Dünyanın neresine giderseniz gidin asgari ücret alan oranı %2-3 civarıdır. Türk tipi komünistlik belirtileri görüyorum.

  • sadrag S kullanıcısına yanıt
    Evet fakat bunda geliştiricinin yetenek ve tecrübeside önemli. Ayda 400 usd'ye sen bu alanda uzman senior dev. tutamazsın şirketinde, oyunun fizik motor kısmı tamamen hüsran mesela bundan 8 sene önce çıkmış GTA5 bütün alanlarda tokatlıyor, geliştirici ekiple alakalı bu. Rockstar gibi dev.lerine yıllık 6 haneli ödeme yapamadıkları için ellerinde kalifiye, bu işin çekirdeğine hakim kişi tutamıyorlar.

  • Aynen katılıyorum. O yüzden bu 400$ olayı bana çok mantıklı gelmiyor. Bu şirketin bu oyun için yaptığı yatırımların maliyetinin yanında, tutupta orta seviye geliştiricilerle işe devam etmeye çalışmaları çok saçma olurdu. Yanlış hatırlamıyorsam 2 milyon dolarlık bir times meydanı reklamı var. Keanu Reeves gibi bir yıldızla iş yaptılar. Witcher kalitesinde iş çıkarmış bir şirketin, bu kadar risk alıpta böyle kendi ayağına sıkacağına inanasım gelmiyor pek. Daha çok, projeyi olmadık isteklerle çıkmaza sürüklediklerini düşünüyorum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makalenin en önemli kısmı E3 2018 fuarinda gösterilen 48 dakikalik demonun sahte olması. Sanki oyun-içi gameplaymiş gibi lanse ettiler ve sonuç ortada. 2018deki videoya tekrar tekrar bakın, videoda tek bir glitch, bug veya hata var mı? Yok. Göz göre göre resmen oyunu piyasaya sürdüler ve hâli ortada. Ps'de satin alinamiyor, Xbox ise satin alirken uyari veriyor.
  • Rockstar diyorsan eğer, önce Rockstar gta yı oyun çıkmadan kaç yıl önce duyurduğuna bakıcaksın. Rockstar 2009 yılında duyurmuştur oyununu, 2011 de ise ilk resmi logosunu yayınlamıştır, Kasım 2011 de ise oyunun en büyük gta oyunu olacağını söylemiştir, Ekim 2012 yılında, GTA V'in 2013 İlkbahar'ında çıkacağına dair tahmini görüntüler yayınlanmıştır. 2 Nisan 2013 tarihinde, resmi oyun kapağı yayınlanmıştır. 9 Temmuz 2013 tarihinde, 4 dakika 51 saniyelik bir video yayınlanmıştır.
    Bence her cahil Rockstar ın adını destursuz anmamalı. :D Adam 4 sene de oyunu duyuruyor reklamını yapıp oyunu yayınlıyor. Gta 5 Ps3 ve xbox 360 a 2013 Eylül de çıkmıştır ps4 ve xbox one için ise kasım ayında çıkmıştır. Kimse çıkıp da iş gücü farkı demesin, dediğim gibi reklamını ona göre yapacaktı madem rockstar ile karşılaştırma yapılıyor az araştırıp okuyup yapmalı zor bir şey değil.

  • Boşa harcanmış koca 4 yıl witcher 3 için dlc yapsaydınız bundan çok daha iyi şeyler konuşuyor olurduk.
  • Ana hikayeyi konsol çöke çöke bitirdim sonunda İade ettim paramı geri aldım oldu bitti geçmiş olsun şimdi onlar düşünsün
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.