Şimdi Ara

CVT Şanzımandan Anlayanlar Yardım Gerekli (Videolu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
5.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. CVT şanzımanlı A serisinde bir sorun yaşıyorum. Gaza biraz fazla basıp 3000 deviri geçtiğim zaman arabada bir şeyler boşa çıkıyormuş gibi hızlanma kesile kesile devam ediyor ve devir saati videoda göründüğü gibi davranıyor. Videoda gaza sürekli basıyorum, devir saati ise bir yukarı bir aşağı gidip geliyor. Araba da aynı şekilde dalgalanarak hızlanmaya çalışıyor.

    Araştırdığım kadarıyla CVT şanzımanlarda baskı balata yok, bir kayış vasıtası ile şanzıman oranları ayarlanıyor. Bu kayışın değişimi gibi bir bilgi ise hiç göremedim. Sorunun kaynağı nedir, bilgisi olanların yardımını bekliyorum.





  • Araç kaç model, kaç kilometrede ?
    CVT yağı en son ne zaman değişti ?
  • Kayış boşa sarıyor yağ değişiminin belki bir faydası olabilir ama çok geç kalmışsın gibi duruyor...
  • Bu şekilde daha fazla kullanma ve sakın zorlama hemen bir şanzımancuya git.Tavsitem maslak sanayide mahir usta var.Aynı sorun bnm eski hrvde vardı.Ben sorunu anlamayan ustalara buldurana kadar şanzıman zincir koparttı herşeyi bozdu.CVT şanzımancı sadece anlayan ustalar tamir edebiliyor.Normal şanzımancılar bile bakmıyorlar.Sakın arabayı zorlama hatta gidene kadar kullanma 1000 liralık masraf 5000 oluyo sonra maleseff
  • Hocam aynı hissi ben de şanzumanı 15000 km önce komple yetkili serviste değişen arabamda yaşıyorum ve ger zaman aynı otoyolun aynı noktasında olması garip.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplar için teşekkür ediyorum. Araç 117.000 km'de, 2006 model. Şanzıman yağı farklı zamanlarda 2 kere değişti, iki değişimin de sebebi "şanzıman kontrol ünitesi" adı verilen elektronik ünitenin bozulmasıydı. Son değişimin üzerinden 20.000 km geçmemiştir sanıyorum.

    Araç Antalya'da, burada CVT şanzımandan anlayan usta var mı bilmiyorum. Onarımlar ne şekilde yapılıyor, bahsettiğimiz kayış mı değişecek?
  • Yenisini alma vakti gelmiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2006 Model olmasina gore 117.000KM'De ise araba gayet az yol yapilmis diri bir araba olmasi lazim.



    CVT Tecrubem yok denecek kadar az. yani 1 - 2 defa kullandim. Ancak Onlarda Bosluk yoktu, Devir 2400-3000'de sabit kalip hizlaniyordu CVT'ler karakteristik olarak Kasnak Buyuterek Vites orani degisimi saglar,





    Bu durumda aklimiza 3 kisim geliyor,

    1. Degisimlerde Fazla Sanziman Yagi Kullanildi Basinc nedeniyle Kasnak Bosa geliyor (genelde sanayilerde parmak hesabi yapip sanzimana almasi gerekenden fazla sanziman yagi koyarlar.)

    Bu durumda servis kitapcigina (el kitabinda da yazar kac litre sanziman yagi almasina dikkat ederek varsa sanziman yag filtresini de degistirerek hesaplayarak sadece gerektigi kadar sanziman yagi koyunuz)

    Putoline veya Motul marka sanziman yagini (disli) yagini tavsiye ederim.



    2.Kayis siyiriyor. Bosa donmelerin cogunda kayis siyirma problemi olur bu sadece CVT degil Triger kayisinda da dis asinmasi oluyor olabilir. 117.000KM Triger kayisinin omurunu tamamladiginida gosterebikir.



    3. Balata problemi, CVT'de bildigim bir balata sistemi yok ama bir yerlerde tork konverte ediliyor olmasi lazim (kasnak gobegi vs.)



    Bence Kontrol Siralamaniz,

    1 > 2 > 3 olmali.



    Fikir yuruttum. (daha once sanzimanlarda bu sekilde sorunlari cozdum)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otoban gibi düz yolda sabit devirde ve hızda bu dalgalanma olmuyorsa kayış ömrünü tamamlamış olabilir.Motor devirlenince kayış kaçırıyordur.
  • @aLLyC;
    Şanzımanla ilgili daha önceki problemler için hep yetkili servise götürdüm. Yetkili servisin hata yapma ihtimali de elbette var ama sanayiye göre oldukça düşük.

    Triger bu araçta kayış değil zincir, bu sebeple triger değil de şanzımandaki kayıştan şüphelenmek gerekiyor gibi. Aslında şanzımandaki kayışın da her ne kadar emin olamasam da metal bir malzemeden yapıldığını duydum.

    Balatayla ilgili durumu da ancak şanzımanı açtıktan sonra anlamak mümkün. Sanırım ilk olarak yağı değiştirip şansımı bir denemem gerekiyor, onun dışında şanzımanı açtırmaktan başka seçenek yok gibi. Keşke daha önceden böyle tecrübesi olan birisi olsa da faydalansam.

    @M-A-S;
    Sabit ve düşük devirde bir problem yok, 3000 devir civarı başlıyor ve devir arttıkça iyice hissediliyor.
  • Merhaba eski bir jazz kullanıcısı olarak bu problemin cvt den olmayıp bujilerin eskimesinden Kaynaklı olabileceğini düşünüyorum , benim araç bunu ne zaman yapsa 8 buji Değişimi sonrası problem ortadan kalkıyordu .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ihkelektrik

    Merhaba eski bir jazz kullanıcısı olarak bu problemin cvt den olmayıp bujilerin eskimesinden Kaynaklı olabileceğini düşünüyorum , benim araç bunu ne zaman yapsa 8 buji Değişimi sonrası problem ortadan kalkıyordu .

    Hocam ben buji ve buji kablolarını 2 ay önce değiştirdim toplasan 2000 km anca yapmışımdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vites boştayken motor devir çeviriyor ancak şanzımana güç verince kaçırıyor gibi yapıyorsa şanzımandadır sorun.Kayış gibi geliyor...Video da tutup bırakıyor gibi gördüm..Geç olmadan yaptırın derim..
  • 11 yıldır cvtli palio kullanıyorum. Boyle bişeyle karşılaşmadım. Cvt yağını değiitirme zamanı gelmiş olabilir. Katalogdaki yağın aynısı ile değiştirilebilir. Sanayiye bi gidin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cvt şanzumanda vitesi araç hareket halindeyken kesinlikle boşa almayın !!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @ihkelektrik;
    Bujiden kaynaklansa sürekli olur sanırım, sorun sadece hızlanırken ve belli bir devirin üzerindeyken ortaya çıkıyor.

    @one man one engine;
    Aynen öyle, kaçırdığını hissediyorum ama sebebini tahmin edemedik.

    @beneoushtatic;
    Önce yağ değişimi yaptıracağım gibi, çözülmezse mecbur açılacak artık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Maxy_

    @ihkelektrik;
    Bujiden kaynaklansa sürekli olur sanırım, sorun sadece hızlanırken ve belli bir devirin üzerindeyken ortaya çıkıyor.

    @one man one engine;
    Aynen öyle, kaçırdığını hissediyorum ama sebebini tahmin edemedik.

    @beneoushtatic;
    Önce yağ değişimi yaptıracağım gibi, çözülmezse mecbur açılacak artık.
    Merhaba hocam. Aynı sorun benim aracımda da var. Siz çözüm bulabildiniz mi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bardeos B kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Bu şekilde kullanılmaya devam ediliyor. Şanzıman yağı karterini açtık o zaman. İçi metal tortusu doluydu. Tahrik sağlayan metal kayış zamanla yıpranıyor anladığım kadarıyla. Şanzımanı açmak için servet istiyorlar zaten, gittiği yere kadar gider, gitmediği zaman baktıracağız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Hocam, Megane 3 aracımda aynı problem var hali hazırda Bursa da bir kaç tamirci ve yetkili servisi gezdim. Hepsi ayrı birşey söyledi çok sağlam fiyatlar çıkardılar. En son istanbulda bir şanzıman firmasına yazdım kasnak-zincir mekanizmasının bozulmaya başladığı ve şanzıman revizyonu gerektiğini söyledi. Bilgi paylaşırsanız devamında sevinirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.