Şimdi Ara

Cube Tonopah Pro hakkındaki düşünceleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Ben de İstanbul'da şehir içi hem zayıflamak amaçlı, hem de sağlık ve keyif için bisiklete bineceğim. Birkaç ay sonra da çocuk koltuğu bağlayarak sahilde gezmeyi planlıyorum.

    Şehir bisikletleri için verebileceğim maksimum tutar 5.000 - 5.500 TL. Üst segment donanıma sahip bir bisiklet arıyorum. Scott markaya baktım çok fazla istediğimi bulamadım. Şimdi ise Cube Tonopah Pro modelini araştırıyorum. Sizlerin de fikrini alabilir miyim?
    https://www.erdoganlarb...onopah-pro-bisiklet.html

    Bu bisikletin 2017 modelini görmedim Türkiye'de. 2017 modeli ile arasında bazı donanımsal farklar var sadece. 2017 modele de buradan ulaşabilirsiniz:
    https://www.cube.eu/en/...pro-blacknflashred-2017/

    2017 modeli almak daha mı iyi olurdu? Yoksa 2016 dahi olsa farketmez diyebilir misiniz donanım farklılıklarını incelediğinizde?

    Şimdiden teşekkürler.







  • Cube markasi genellikle dag bisikletleri ile daha unlu bir marka. Carbon masa ge kadro almayacaksaniz 5000 TL vermek mantikli degil. Zaten carbon secen adam da performans, hiz ve saglamlik icin seciyor bunu. Sadece gezmek icin alacaksaniz yari parasina Carraro, Whistle, Merida, Mosso ve Ghost bulabilirsiniz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin söylediğinizi anlıyorum. Elbette daha uyguna bir bisiklet alınabilir ancak, bu bisiklet şehir bisikleti olarak çıkmış gördüğüm kadarıyla. Bu donanımlarla neden üretiliyor olabilir sizce? Yani bu kadar üst donanım gereksizse diye söylüyorum... Uzun zamandır bir bisiklet almamıştım o yüzden öğrenmeye çalışıyorum. Teşekkürler.
  • dwain D kullanıcısına yanıt
    Inceledigim kadariyla uzerindeki komponentlerden dolayi pahali. Yani Shimano Deore XT set, DT Swiss jantlar ve masadan dolayi. Yanlis okumadiysam havali suspansiyon var bu bisiklette. Sahilde gezinti yapmak ve keyfine binmek icin bence gereksiz kaliyor bunlar. Bu komponentler genellikle cok uzun turlara katilacaklar icin uygun. Sadece set ve masa icin degil markaya da ciddi para veriyorsunuz. Amacim yonlendirmek falan degil ama kullanim seklinize gore gereksiz buldum. Ben olsam bunun yerine daha uygun fiyatlarda bir bisiklet bakardim. Yine de tercih sizin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Victor Branco -- 5 Mayıs 2017; 0:18:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım teşekkürler. Bir yandan ben de çok fazla para verme durumunu düşününce çekiniyorum ama bir yandan kaliteli ve iyi bir donanıma da sahip olma isteği var içimde uzun vadeli de olması için. Çocuk koltuğu vs de koyacağım ilerde ufaklık büyüyünce. Beni yarı yolsa bıraksın istemem hiçbir açıdan. Biraz daha araştırayım.
  • dwain D kullanıcısına yanıt
    Bahsettigim markalardan sorun yasayacaginizi sanmam. Kendim Carraro Sportive 225 kullandim. 600 KM'den fazla yol yapmistim ve en ufak bir sorunum olmadi. Sadece arka jantimin akord ayari hafif bozulmustu ve o da 20 TL gibi bir paraya giderildi. Bisikletin bakimini zamaninda yaparsaniz, hor kullanmazsaniz bir sorun yasayacaginizi sanmam. Tur bisikletleri genelde 24 ve 27 vites olur. Havali suspansiyon genellikle olmaz. Deore XT set yerine daha dusuk Acera, Claris veya Tourney olur. Dt Swiss jantlar ise genellikle downhill ve yol bisikletlerinde sik kullaniliyor. 30 vitesin faydasini uzun yollarda gorursunuz. Keza masa ve jant icin de durum ayni...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dwain

    Bu iki model nasıl sizce?

    https://www.erdoganlarbisiklet.com/bisiklet/sehir-bisikletleri/cube-2017-curve-pro-bisiklet-sari.html

    https://www.erdoganlarbisiklet.com/bisiklet/sehir-bisikletleri/cube-2017-cross-bisiklet-beyaz-siyah.html



    Curve Pro modeli fazlasiyla ihtiyacinizi gorur. Uzerindeki parcalar ne tam profesyonel ne de giris seviyesinde. Orta kalite demek yanlis olmaz. Belki Hayes marka hidrolik diskin balatalarini bulmakta zorlanabilirsiniz. Cunku cok kullanilan bir marka degil. Cok kullanilmadigi icin de yedek parcalari biraz zor bulunuyor ama getirten bisikletciler de elbet vardir...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cevaplar için çok teşekkürler. Bayağı düşündüm ve Tonopah Pro 2016 modelini almaya karar verdim. O bisiklet neredeyse her şeyiyle bayağı iyi. Umarım pişman olmam :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dwain

    Cevaplar için çok teşekkürler. Bayağı düşündüm ve Tonopah Pro 2016 modelini almaya karar verdim. O bisiklet neredeyse her şeyiyle bayağı iyi. Umarım pişman olmam :)
    Bisiklet duruyor mu acaba? :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • monster06 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bir süredir giremedim şimdi görüyorum mesajı. Evet duruyor :)
  • dwain D kullanıcısına yanıt
    Aynı bisikletten arıyorum. Ikinci el olarak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: monster06

    Aynı bisikletten arıyorum. Ikinci el olarak

    Bende Tonopah Pro var yaklaşık 3 yıl önce aldım. Belki de 4 yıl olmuş olabilir tam emin olamıyorum. 1 yıl boyunca pandemiden dolayı evde kaldığımız için yılları şaşırdım. Ama alım belgesi vs. var. Tertemiz de kullandım neredeyse %95 sıfır gibi görünüyor bisiklet.


    Kesin bir satış düşüncem yok ama piyayası nedir merak ediyorum. Bileniniz var mı?

  • Yahu konuyu ben açmışım zaten şimdi farkettim :) 4 yıl olmuş alalı demek ki 4 yıl önce açmışım :)

  • Zaman çok çabuk geçiyor. 1 sene geçmiş son mesajınızın üstünden 😀 bisikleti satarsınız haberim olsun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dwain D kullanıcısına yanıt
    Satıyor musunuz ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.