Şimdi Ara

Crypto Virüs - AVG İnternet Security Pişmanlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, ilk önce nasıl bir kullanıcı olduğumu belirtmek isterim. Yıllardır kullandığım bilgisayarlara anti virüs programları kurmayan, hiç bir zaman da virüslerle başı derde girmeyen dikkatli bilgili bir kullanıcıyı ya da idim bu güne kadar :)
    Yaklaşık bir sene önce, ofisimizdeki kullanıcıların elinin değmediği Server bilgisayarımıza crypto Virüs bulaştı. Dosya uzantılarının sonuna .peto gibi uzantılar vardı ve hiç bir şekilde açılmadı. Yazılımcı ve ben baya uğraştık çözmeye ama bir yol bulamadık. Giden bilgilere yanarken bundan sonra bir daha böyle bir şeyle karşılaşmamak için önlemler aldık. Bu önlemlerden biri de bilgisayarlara virüs programı yüklemekti.
    AVG İnternet Security programını lisanslı olarak alıp bilgisayarlara kurduk.buraya kadar sorun yok.
    Evde, çok nadir kullandığım o da ya totrentten film indirme ya da ofisteki bilgisayarıma any desk programı ile bağlanmak olan laptopum gereksiz yavaşlıyor ve takılıyordu. Acaba bir yerden virüs mu bulaştı diye düşünürken lisanslı olan AVG programı geldi aklıma. Kurdum bilgisayarıma, tarama yaptım. 3 tane basit virüs buldu ama onları ne silebildi ne de karantinaya alabildi. Abartılacak virüsler olmadığı için pek önemsemedim ama bilgisayar yavaştı, AVG tune up programını da ekledim lisansa ve onu da kurup ayarlar yaptım. Açılış süresi aşırı uzadı ama bilgisayar rahatladı. Bunları yapmam da format atmak istememedi.
    Neyse, bugün yine bilgisayarımı açıp ofisteki bilgisayarıma any desk ile bağlantı yaparken sürekli kopmalar yaşıyordum. Program kendini kapatıyor yeniden açılması çok uzun sürüyordu. Ben de bilgisayarı yeniden başlattım. Yeniden başlattıktan sonra masaüstünde olan png uzantılı dosyaların tanınmayan dosya gibi göründüğünü farkettim. Açmaya çalışınca açılmadı. Uzantısına bakınca bir de ne göreyim,.hese gibi bişey var dosyaların uzantısında. Yani crypto Virüs bulaşmış bilgisayara.
    Benim gibi dikkatli bir kullanıcının bilgisayarına üstelik AVG yüklü iken nasıl bulaştı bu virüs anlamış değilim.
    Anladım ki AVG programı hiçbir şeye yaramıyormuş.
    Virüsten kurtulmak için bir kaç yol denedim ama sonuç vermedi ki zaten 1 yıl önce ofiste yaşadığım tecrübeden sonuç alamayacağımı biliyordum.

    Bu konu aslında AVG nin işlevsiz bir program olduğuna dair bir tecrübe paylaşımıydı ama bu konu hakkında, özellikle crypto Virüs koruması hakkında işe yarar bilgi sahibi kişiler bizimle paylaşırsa sevinirim.

    İyi forumlar







  • Virüsler ile ilgili yazdığım yazıyı okumalısınız. Yardımcı olabilecek çok bilgi var. 5 dakikanızı ayırıp okursanız mutlu etmis olursunuz.https://blog.niximera.com/bilgisayar-virusu-nedir-populer-bilgisayar-virusleri-nelerdir/
  • AVG tam anlamı ile pro bir antivirus yazılımı değildir ama avg i şu yönde seviyorum eğer bilgisayarınızı tamamen formatlayıp avg kurarsanız siz izin vermediğiniz sürece sizi güvende tutar ama mevcutta kullanılan bir bilgisayara sonradan avg kurarsanız bu tamamen boşa olur çünkü avg içeri alınanı temizlemede başarılı değil ama dışardakini içeri sokmamak için iyi çabalıyor sadece tamamen formatlanan bir bilgisayara ilk işlem olarak kurulmasını tavsiye edebilirim onun haricinde kullanılmasını tavsiye etmem boşa kürek çekmek olur kullanımda olan bir pc e kaspersky yükleyip içini temizlemeyi deneyebilirsiniz ücretli sürümleri ile tabiki ;) bu arada kişisel kullanım için avg e ücret ödemenize gerek yok 1 yıldır tam sürüm olarak ücretsiz kullanıyorum hemde avg nin kendi verdiği lisans ile sadece bir sanal kart yeterli bunun için sitelerinde bu konuda avg tarafını bilgilendirmeme rağmen umursamadılar bende devam ediyorum satın almaya gelin biraz bekleyin ve satın almadan çıkın size 2 aylık ücretsiz deneme veriyor sanal kart bilgisi girin işlemi onaylayın 2 ay sonra bu işlemleri tekrar edin sonra tekrar ve tekrar......... kısır döngü sürekli 2 ay ücretsiz tam sürüm avg her zaman sizinle ;) amaçları nedir tam olarak bilemedim ama bilgilendirmeme rağmen umurlarında olmadı hatta cevap bile vermediler :D




  • paco_ct kullanıcısına yanıt
    Senin dediğin gibi olsaydı yeterdi bana. Avg kurulu iken bulaştı crypto virüs:) çok pahalı olmadığı için öyle sanal kart falan uğraşmak istemiyorum. Format atacağım mecburen pcye. ondan sonra avg kuralım bari. Yapacak başka bişey yok şuan. Ya da daha iyi koruma yapan ve bilgisayarı yormayan bir koruyucu program bulmak lazım
  • pisrabbit kullanıcısına yanıt
    şansızlık hiç bir zaman olmaz diyemeyiz, her antivirüsün bir eksiği var ne yazıkki en iyi dediklerimiz bile sorun yaşatabiliyor ;) kaspersky ücretli versiyonuna geçebilirsin tabi american accountlar kullanmıyorsan eğer ;)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.