Şimdi Ara

Cruze 2.0 Dizel Sahipleri (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
312
Cevap
6
Favori
70.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ....Herkese tekrardan selamlar.Yaz botunca bende zırt pırt şu nalet Code 84 hatasıyla karşılaşmıştım.Baya can sıkıcı oluyordu özellikle uzun yolda sürat falan yapayım gaza yükleneyim deyince şak diye çıkıp sinir ediyordu.

    ...Kışa girip havalar soğuyunca bu arıza çok az yada hiç olmamaya başlamıştı.Hatta biriki kera otobanda Code 84 versin diye ani hızlanmalar son sürate çıkmalar falan yaptım şansa yine Code 84 vermedi..Ama araçta sanki eskiye ilk aldığım zamanlara göre biraz daha hantal biraz daha güçsüz gibi geliyordu hep..

    ...Neyse dün tanıdık arkadaşın tamirhanesine gittim aracın bakımlarını yaptırmak için..Yağı daha önceden Gittigidiyordan den kuponla hesaplı bir şekilde almıştım.Yağ "Motul 8100 X-Clean FE 5w30 4 litre" 2 ayrı hesapla 2 adet tanesini 125 tlden almıştım.Filtreleride oradaki parçacıdan 85 tl ye aldım Hava-polen-yağ filtresi.Ayrıca yağı değiştirmeden önce "Liqui Moly Engine Flush - 300 ml Motor İçi Temizleyici " kullnadık.Geçen bakımda da kullanmış ve memnun kalmıştım.

    ...Neyse motorun bakımları yapılınca turbo hortumunu kontrol ettik.Bunun için tamamını sökmeden aracı lifte kaldırdık ve alttan incelediğimizde hortumda yırtığı tesbit ettik.Usta alttan kelepçelerini sökerek hortumu çıkardı.Yaklaşık 3 parmak uzunluğunda ince bir yırtık vardı.Hortumu biraz araştırdı parçacıda birebir aynı yan sanayi üretimi olanı bulup aldık 140 tlye..Ve yine alt taraftan hortumu yerine takıp kelepçeleri sıkıldı..Bence hortum vs falan uydurmaya hortumcuları gezmeye vs kalkmayın 3-5 kuruş fazla verip yan sanayi olan bu hortumdan bulup alın birebir aynı ve malzemeside tıpatıp aynı gibi biz bir fark göremedik.

    ...Ayrıca 3-5 aydır bendede sağ sanırım ön taraftan baya bir lokurtu sesi gelmeye başlamıştı arkadaş aracı alıp tanıdığı bir ön düzenciye götürdü yarım saat sonra aracı getirdiler ses falan kalmamıştı yani amartisör falan değiştirmedik ama ne işlem yapıldı onu sormayı unuttum.Ön düzenciyede 40 tl verildi.Hemen amartisör değişimine falan gitmeyin yani...

    ...Sonuç olarak bana bu işlemler yağ hariç hepsi 400 tl ye maloldu...Dönüşte eve otobandan geldim ve baya bir bastım..Araç kesinlikle çok iyi oldu.Gidişi hızlanması tepkimesi vs çok farketti.Tabi bunda yağ ve filtrelerin değişimininde katkısı olmuştur..Gaza baya yüklenmeme rağmen Code 84 falan vermedi çalışma sesi araçtaki titreşim vs de oldukça azaldı..

    ...Umarım bu konulardaki ihtiyacı olan arkadaşlara bu yazım faydalı olur.




  • arkadaslar 2012 2.0 HB otomatik Cruze'm ortalamas yakıtı 29-31 lerde geziyor. 100 liralık benzinle 200km yol yapıyorum. sizce normal mi bu??
  • h_sencel kullanıcısına yanıt
    2.0 ve 100 tllik benzin???..Sanırım mazotla diyecektiniz.?100 tllki mazot şuan yaklaşık 16 lt yapar.Buda 100 kmde ortalama 8 lt yakıyorsunuz demektir.Eğer ağırlıklı olarak şehiriçi ve birazda basarak kullanıyorsanız gayet normal.Aynı araçtan bendede var ve şehiriçi ağırlıklı kullanıyorum ortalamam 8-8.5 lt.Uzun yol yapar ve 110 sabitle falan gidersem 5-5.5lt yakıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aybasan

    2.0 ve 100 tllik benzin???..Sanırım mazotla diyecektiniz.?100 tllki mazot şuan yaklaşık 16 lt yapar.Buda 100 kmde ortalama 8 lt yakıyorsunuz demektir.Eğer ağırlıklı olarak şehiriçi ve birazda basarak kullanıyorsanız gayet normal.Aynı araçtan bendede var ve şehiriçi ağırlıklı kullanıyorum ortalamam 8-8.5 lt.Uzun yol yapar ve 110 sabitle falan gidersem 5-5.5lt yakıyor
    Evet mazot demek istedim tabi ki :) değerler o zaman normal diyorsunuz. Teşekkür ederim bilgiler için.
  • Merhabalar
    https://www.youtube.com/watch?v=MkcXDlOLJ1w

    Arkadaşlar bu videoda 27. saniyeden itibaren görülen yağlı parça nedir ?

    30 saniyede görülen hortum neden bu durumda bir bilen var mıdır acaba ?
  • Arkadaşlar selamlar,

    2012 model dizel otomatik almayı düşünüyorum.
    Kronik sorunları var mıdır?
    Kabin içine yol sesi ve motor sesi alıyor mu? Rahatsız edici mi?
    Donanım olarak LT ile LTZ arasındaki farklar nelerdir? (Önemli farklar?)
    Dikkat etmem gereken başka herhangi birşey var mı?
    Kullanıcı arkadaşlar yorum yaparlarsa çok memnun olurum.
  • trigovina T kullanıcısına yanıt
    Kronik sorunu yok. En çok karşılaşılan hata code 84 turbo hortumlarının yırtılmasından olur genelde.

    Yalıtımı fena değildir.

    LTZ de bildiğim kadarıyla far ve yağmur sensörü var ek olarak.
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Öncelikle sportif kullanımın ne olduğunu gayet iyi bildiğimi düşünüyorum ve gerek bu forumda gerek se farklı mecralarda yeni biri değilim. Dizel otomatik astranızın hiçbir motor parçası Z20 motor kodlu 2.0D cruze ile uzaktan yakından kuzen değil, benzer tek noktası jant bijon aralığı o da astra J ise..
    Polen ve mazot filtresini aynı alıyoruz diye, motor karakteri aynı olmuyor.
    Siz Z20yi tanımıyor olabilirsiniz ama ben 1.6 CDTI 136hp'lik üniteyi mokkada manuel şanzımanla yaklaşık 15bin km. kullanmış, tanıyan ve beğenen biri olarak yazıyorum.


    Bu bahsettiğim değer, 6 ileri manuel vitesli aracımın şehirler arası spor kullanım değeri, ki bu aracı(dizel cruze) yaklaşık 100bin kmdir, cruze'u ise toplam 250bin kmdir aktif kullanıyorum, siz de dahil olmak üzere sahip olmayan birinin daha iyi tanıyabileceğini sanmıyorum. Bu araca 120-130km üzeri hızlarda 6,5-7lt üzeri yaktırmanız için anca dpf rejenerasyonu yaptırmanız lazım, yani 4.viteste 4bin devirde sabit gitme gibi benzeri şeyler yaptırmanız gerekiyor. (Amaç yaktırmaksa, 7 üzeri yaktırırız bir şekilde)

    Ayrıca sportif kullanımda bu aracın performans olarak dengi/rakibi sizin astranız değil 320d ve 2.0 passat gibi benzer hacimdeki dizeller. Elde ettiğim değerler de yıllardır onlarla birlikte yürüdüğüm tempoda ulaştığım değerler. Astranızın ekstra dinamik spor hard vs. diye nasıl isterseniz isimlendirebileceğiniz kullanımınızla birlikte uzun yola çıksak, sportif kullandığınız astranızla bu aracın plakasını okuyamayacağınızı biliyorsunuz. Bahsettiğim sadece roll ve drag apaçiliği değil sert virajlı dağ yollarındaki dinamik sürüşlerin dahil olduğu bir sürüş senaryosu.

    İnsanları yanıltmak vs. haddini aşan tabirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brainwasher -- 27 Mart 2019; 11:42:24 >




  • Dizel cruze balata değiştiren oldu mu? Ön balatalar parça satan sitelerde özellikle 2.0 dizel için olduğu belirtiliyor ancak arka balatalar için bir ayrım yok. Benzinli motorlar ile aynı balata olması zor çünkü disk çapları farklı. Bu konuda bilgisi olanınız var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: intikam91

    Dizel cruze balata değiştiren oldu mu? Ön balatalar parça satan sitelerde özellikle 2.0 dizel için olduğu belirtiliyor ancak arka balatalar için bir ayrım yok. Benzinli motorlar ile aynı balata olması zor çünkü disk çapları farklı. Bu konuda bilgisi olanınız var mı?
    Ben fren balatalarını HI-Q marka ile değiştirmiştim sanırım 3 yıl veya daha fazla olmuştur.O zamandan bu zamana kadar gayet memnun kullanıyorum geçenlerde baktırdıgımda durumunun iyi olduğunu şuan için değiştirmeye gerek olmadığını söyledi tanıdık tamirci.Aracım otomatik hatcback dizel 2012 cruze.

    ..orijinal balatalarla geri giderken çıkan şu böğürme seside kesilmişti bu balataları takınca.Açıkcası değiştirmem gerektiğinde yine aynısı ile değiştireceğim.Ölçüleri dizelde farklı oluyor benimde bildiğim.yanlış hatırlamıyorsam balatalar sökülmüştü sonra parçacıdan onlarla birebir ölçüdeki aynısından alınmıştı.Sizde tam emin olamıyacaksanız öyle yapın.




  • Cruze 2.0 otm aldık. Code 84 var zorlayınca hava sıcakken bakalım hortum mu çıkacak?

    Evet hortumda yırtık varmış. Değiştirdik fişek gibi oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eteksen -- 30 Ağustos 2019; 13:20:56 >
  • cruze dizel bakıyoruz.. bulunduğumuz şehirde aşağıdaki araç var? tanıyan var mı? nasıldır? lütfen bilgi verirmisiniz?
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-chevrolet-otomatik-cruze-731900790/detay



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zebetosu -- 19 Eylül 2019; 18:19:41 >
  • Merhaba 6aylik MTV si nedir? Sedan hb neden farklı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamün aleyküm hocam otomatik ile manuel arasında çok fark varmı ve yağ pompasi gibi sıkıntı hiç oldumu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar bu araç nasıl.

    güç ve hızlanma olarak.

    kronik turbo borusu var sanırım. ona eyvallah.

    başka sıkıntı çıkartır mı şanzıman vs.
  • Cruz30707 C kullanıcısına yanıt
    aynı sorunları şuan ben yşamaktayım hatta birebir aynı diyebilirim .uzun yola çıkmaya korkar oldum korkmaktan ziyade sürekli code84 yanıyor duruyoruz kontagı acıp kapattıgımızdan yorulma geldi hatta arabayı satmayı bıle dusunuyorum artık .siz nasıl çözdünüz acaba bu sorunu.arabayı bılgısayara baglattım dize partıkul ve egzoz ısınmasından iki tane uyarı verdi ve partikül temızleyıcı attık 3. vites 3000 devırde giittim 20 25 dakıka ama aynı skılde sıyah duman atıyor gaza bastıkca ve uzunn yola gıdınce 140 150 gorunce bes dakıkayı gecmeden code 84 yanıyor anlamadım bu durumdan birşey .
  • Merhaba arkadaşlar siz uzun süredir kullananlara sormak istediğim bir soru var.

    Aracım 2.0 dizel Türkiye ye getirilen motor değilde yurt dışına üretilen özel motor. Yurt dışından özel olarak getirilmiş. Aracım hızlanırken dikkat ettiğim kadarıyla devir 15 ila 20 arasındayken 3. Viteste aracın geneline yayılan sanki devir azmışta stop edecekmiş gibi titreme yapabiliyor. Bu olay sorunumu yoksa değil mi bilmiyorum. O yüzden siz tecrübeli kullanıcılara sormak istedim. Vites yükseltince bir sorun kalmıyor. 2. Vites de de oldu diye hatırlıyorum. Petrol Ofisinden yakıt kullanırken sanki daha fazla karşıma çıkıyordu Shell e geçtikden sonra bu durum daha az karşıma çıkıyor veyahut araca alışmaya başladım başdan beri sorun bendeydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar konu hortlayacak ama özellikle 2.0 sahipleri görür de cevaplarsa sevinirim.
    Cruze 2.0 almayı düşünüyorum manual 120 binde alırken nelere dikkat etmek gerekir uzun süre binmek için alıyorum başımı çok ağrıtır mı zırt pırt arıza verir mi şahsen o paralara sandero 301 symbol tarzı arabalar almak istemiyorum parça konusunda sıkıntı yaşayan var mı parçası bulunuyor mu merak ediyorum bilgilendiren olursa sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ertkrc11

    Merhabalar konu hortlayacak ama özellikle 2.0 sahipleri görür de cevaplarsa sevinirim.
    Cruze 2.0 almayı düşünüyorum manual 120 binde alırken nelere dikkat etmek gerekir uzun süre binmek için alıyorum başımı çok ağrıtır mı zırt pırt arıza verir mi şahsen o paralara sandero 301 symbol tarzı arabalar almak istemiyorum parça konusunda sıkıntı yaşayan var mı parçası bulunuyor mu merak ediyorum bilgilendiren olursa sevinirim.

    Merhaba,


    Öncelikle araç benzer fiyat düzeyindeki araçlardan birkaç gömlek üstün diyebilirim. Bahsettiğiniz sandero, 301 tarzı araçlar sizin de dediğiniz gibi bu aracın muadilleri değiller.

    Araca gelince, öyle sorunlu bir araç değil. Görece büyük hacimli standart bir turbo dizel. Hem dizel olması sebebiyle LPG uygulaması tarzı motorda zaafiyet yaratacak durumlar da yok.

    Sizin öncelikle dikkat etmeniz gereken, 120bin kmdeki bir aracın, önceki sahipleri tarafından ne kadar özenli kullanıldığı. Dizel araçlar her ne kadar dayanıklı da olsalar, bakımsız, hor kullanılmış bir araç türlü türlü, hatta yeri geldiğinde benzinli versiyondan bile fazla masraflar açabilir.


    Periyodik bakımları kaliteli malzemelerle kısa aralıklarla yapılmış 2.0D cruzedan korkmayın. Yine de aracı almadan birkaç noktasını konrol edebilirsiniz. Öncelikle soğutma suyunun temiz (yağ karışmamış) olmasına dikkat edin. Yedek su deposundaki yağ kalıntıları, yağ soğutucusunun arızalı olduğuna işaret edebilir ve aracın bu durumda ne kadar kullanıldığını bilemeyeceğinizden hararet veya conta yakma durumu hakkında emin olamayabilirsiniz. Manuel şanzıman aradığınızdan ötürü şanzıman hakkında selenoidler, vites geçişlerinde vuruntu konrolü tarzı bir uyarım olmayacak. Standart baskı balata kontrolleri yapılabilir.


    Aracı satın aldıktan sonra da yüklenmelerde Code 84 hata kodu ile karşılaşırsanız, moral bozmayın. Bu hava akış sisteminde bir kaçak olduğunun habercisi. Kuvvetle muhtemel küçük bir hortum (intercooler veya turbo girişleri) yırtığından kaynaklanabileceği gibi bazı durumlarda emme manifoldundaki çatlaklardan da meydana gelebilmektedir. Ne olursa olsun çözümü olan problemler.


    Son olarak kmlerde ilerlemeye başladığından doğru yağ ve sürüş tarzıyla kullanılmayan araçların 100bin kmden sonra dizel partikül filtresi (DPF) sistemlerinde tıkanıklar başlayabilir. Bunun da farklı çözüm yolları mevcut olmakla birlikte tıkanık bir filtre çok sıklaşan rejenerasyon aralıklarıyla sizi araçtan soğutabilir.


    Bunların dışında aracınız şahsına münhasır özel bir seri,(eğer aldıysanız) yeni aracınızı güle güle kullanın.





  • Cruze 2.0 Dizel hem görünüş hem de performans olarak çok iyi ama piyasasını öldürdüler. Hep tereddütte kalıyorum.

  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.