Şimdi Ara

CRISTIANO RONALDO MANİFESTOSU/SAVUNMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
3
Favori
5.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Günlerdir sosyal medyada anormal mesajlar görüyorum. Ronaldo gibi bir futbolcu için böyle yorumlar yapacak kadar gelişmelerden bağımsız karalama yapan insanlar normal hayatlarında da böyle objektif değerlendirmeye kapalıdır muhtemelen. Arkadaşlar, kendinize yazık ediyorsunuz. Dışardan hiç iyi görünmüyor. Bunda özellikle Ronaldo aleyhinde inanılmaz bir karalama yapan sosyal medya spor sayfalarının da payı var. İçi boş hatta YALAN bilgilerle geliyorsunuz ama hepsini cevaplayacağım belki faydalı olur.

    1) Ronaldo bu sene ödülü hak etmedi, bitik, yokları oynuyor. Messi hak etti. Sebep? Daha çok çalım atmış daha çok adam geçmiş. Yahu futbolda bir amaç var; GOL. Golü atan kazanıyor. Bu demek değil ki Messi'nin yaptıkları önemli değil. Fakat antrenör çıkıp Marcelo Modric siz topu taşıyacaksınız Cris sen gol yollarında pozisyon kovalayacaksın dediğinde bir futbolcu ne yapabilir. Görsel: Bitik Ronaldo vs ödülü hak etmiş Messi. Kupa farkı dışında fark yok.
    Bu yıl:
    CRISTIANO RONALDO MANİFESTOSU/SAVUNMASI

    Bu sezon:
    CRISTIANO RONALDO MANİFESTOSU/SAVUNMASI

    Medya öyle bir lanse ediyor ki bu sezon Ronaldo hiçbir şey yapmıyor Messi ise uçuruyor. (Messi'nin bu sezon gollerini genelde hatrick-boş-boş-hatrick-boş-boş şeklinde attığını söylemeliyim. Benim için gol goldür ancak aynısı Ronaldo için olsa istatistik kasıcı denirdi. Son 8-9 maçta da 2 golü var Messi'nin.)

    2) Buna cevaben şu söyleniyor: kupaların önemi yok, kupaları takım kazanıyor. Messi'nin takımı çok kötü Ronaldo'nun çok iyi. Yahu siz bu sene mi izlemeye başladınız bu oyunu? Ronaldo senelerce kimlerle oynadı? Arbeloa, Ricardo Carvalho, Coentrao, Khedira, Di Maria, Benzema, Diarra, Adebayor Bu zamanlar ben hiç duymamıştım Ronaldo'nun takımı kötü kupaların önemi yok diyeni? Şunlar hakkında da yorumlarınızı alsak
    CRISTIANO RONALDO MANİFESTOSU/SAVUNMASI

    CRISTIANO RONALDO MANİFESTOSU/SAVUNMASI

    Tarihin en iyi kadrolarından biri oynarken Messi taşıyor, Ronaldo biraz üst düzey bir takımla oynayınca kupaları takım kazanıyor öyle mi?

    3) Ronaldo kale ağzında bekliyor hiçbir şey yaptığı yok, Messi kendi hazırlayıp kendi bitiriyor. Ee bu da çok önceden yaşandı Ronaldo 2011-12 sezonunda kalaslarla bir şeyler yapmaya çalışırken Messi birçok kez top tipleyerek 73 gol attı. (Elbette o zaman da solo golleri vardı, ama 73 golün tamamı solo değil herhalde) O zaman futbolun meyvesi goldü, Barcelona bir takım futbolu örneğiydi, şimdi futbol kendin pişir kendin ye sanatı mı oldu?

    CRISTIANO RONALDO MANİFESTOSU/SAVUNMASI

    Bu fotoğraf için "maç verilerinde nereye yazıldığı önemli değil Messi geziyor Ronaldo sabit" diyen akıllı arkadaşlar olacaktır. Onlar için de konuşalım.
    Bu sezondan bir görüntü =>
    CRISTIANO RONALDO MANİFESTOSU/SAVUNMASI

    Dünden bir görüntü =>
    CRISTIANO RONALDO MANİFESTOSU/SAVUNMASI

    Demek ki santrafor oynuyor diye kale önünde beklemiyormuş? İnsanın aklıyla alay etmeyin.

    4) Ronaldo pas atamaz, Iniesta'daki pasörlük yoktur vs. vs. Bu iddiaların en komiği olabilir. Iniesta mükemmel bir ortasahadır, tarihin en iyilerinden biridir. Ama Ronaldo'dan 1 yaş büyük olmasına rağmen kariyerinde 163 asisti vardır. Ronaldo'nun kariyerinde 202 asisti vardır. Bir forvet oyuncusu kaleye yakın diye asiste Iniesta'dan daha yakın olduğu iddia edilebilir, fakat Ronaldo ana hedefi ve görevi gol atmak olan bir oyuncu. Ana görevinin yanında 202 asist yapmış, bunu yaparken hayatında oynadığı en yüksek klasman forvet, pozisyonları gole çevirme ortalaması 0.28 olan Benzema. Iniesta'nın önünde Messi'nin oynadığını hatırlatalım. Yani Iniesta'daki pasörlük Ronaldo'da yok ıvır zıvır derken uçmamak gerekiyor. Elbette Iniesta daha çok key pass vs atacak çünkü görevi gol değil adamın, pas.


    5) Ronaldo'da Hazard'ın Neymar'ın dribling yeteneği yok vs. Gene aynı noktaya geliyoruz, sanırım 2009 doğumluyuz. Yav bu adamın youtubeda 5 terabayt çalım videosu var Oturup solo gollerini izleyebilirsiniz. Bu adamın görev tanımının değişmesi ve oyun içi hedefinin değişmesi sanırım sizin geçmiş hafızaları siliyor ya da eskiden futbol izlemiyordunuz. Ben size kolaylık yapayım
    Messi tarzı goller =>

    Neymar Hazard tarzı çalımlar =>


    6) Ronaldo defansa mı geliyor defansa mı katkı veriyor. Bak bu da iyi mesela. Hani bir deli saçması daha var bayağı bir konuşulan, Ronaldo EURO'da ne yaptı, Portekiz oynadı (orda da takım iyi yersen ) diye. Halbuki Ronaldo o turnuvada 3 gol 3 asist ile Griezmann'dan sonra gole en çok katkı verip gümüş ayakkabı almıştı. Bencil Ronaldo onu da Nani'ye hediye etmişti ama neyse Bunları niye anlatıyorum, Ronaldo'nun 2 hafta önceki Atletico Madrid derbisinde vücudunu siper ederek ceza sahasında gol çıkarmasını ya da dün Sevilla maçında 2 kere korneri çıkarıp sonra ortasahada kaptığı topla golün nasıl geldiğini yazmak yerine EURO 2016'dan daha kilit bir an vermek istedim. Bakalım defansa gelmeyen Ronaldo ne yapıyor ve Ronaldo'nun hiçbir şey yapmadığı EURO maçlarınddan birinde Portekiz 118'de nasıl golü buluyor


    7) Ronaldo finallerde ve büyük maçlarda atamaz, kolay takımlara skor kasar. Bunu bu sene söylemeye yüzü olan görmedim ama bir dönem çok konuşuluyordu. Malum Ronaldo 2 derbiyi boş geçse büyük maçların küçük adamı ilan edilirdi. Geldiğinden beri Messi'den El Clasico'larda 1 golü eksik Bunun için fazla bir şey söylemeye gerek yok, görseller yeter
    Büyük maçlar =>

    Finaller =>
    CRISTIANO RONALDO MANİFESTOSU/SAVUNMASI


    8) Ronaldo boş kale beleşçisi, bütün golleri boş kaleye. Messi'nin her golü bir emek. Buna yukarıda da cevap vermiştim ama iki futbolcunun 1200'ün üzerinde golünü izleyen ekibin çalışması sonucunda çıkan yüzdeleri vermekle yetineceğim. Şüphesi olan varsa 1200+ golü izleyebilir, iki futbolcunun da boş kaleye attığı golleri bulabilir bir video içinde işaretleyerek hepimize sunabilir. Hodrimeydan.
    CRISTIANO RONALDO MANİFESTOSU/SAVUNMASI


    9) UEFA ve FIFA suni rekabet yaratmak için Ronaldo'yu Messi'ye yetiştirdi. Bunu diyenler var Son 5 yılda dünyanın en önemli 3 kupasından 2'si ile ilgili veriler verip geçeceğim. (Ronaldo bunları MSN üçlüsüne karşı yaptı.) Ciddiye alınacak tarafı yok.

    CRISTIANO RONALDO MANİFESTOSU/SAVUNMASI

    CRISTIANO RONALDO MANİFESTOSU/SAVUNMASI


    10) Messi iyi çocuk, takım oyuncusu, kulübüne sadık. Ronaldo bencil, kendisine oynar, money-man, takım umrunda değil
    CRISTIANO RONALDO MANİFESTOSU/SAVUNMASI

    Bana Ronaldo para kölesi vs. gibi görünmedi?


    Kendi aleminde, takım umrunda değil?
    CRISTIANO RONALDO MANİFESTOSU/SAVUNMASI

    Evet evet, takım oyunu.

    11) Ronaldo'nun Messi'den bilmem kaç maç fazlası var, fazla golü olması normal. Ayrıca kaleye yakın oynuyor. Bu konuya dolaylı olarak cevap verilmiş olsa da ayrıca bir şeyin hatırlatılması lazım. Hepi topu 1.5 yıldır Messi kaleden uzaklaştı diye ortalığı ayağa kaldıran kişiler, bu yüzden Messi'nin gol oranı düşüyor diyen kişiler Ronaldo'nun 2003'ten 2008'e kadar 4-4-2'nin sağ kanadında, yani bildiğin klasik kanat oyuncusu rolünde olduğunu da unutuyor herhalde. Ya da milleti aptal yerine koyuyorlar. Lafa gelince Messi kaleye uzak, ama Ronaldo'nun senelerce sağ kanatta oynadığı yılları Ronaldo fazladan maç oynadı fazla golü olması normal diye pazarla. Ne güzel iş değil mi? Aslında bu beklentiyi yükselten Ronaldo'dur. 4-4-2 sağ kanadıyken hala kırılamayan 31 gollük Premier Lig rekoru ile kendisinin gole yakın olduğuna ikna etmiştir. Evet gole yakın ama kaleye uzak.

    CRISTIANO RONALDO MANİFESTOSU/SAVUNMASI


    12) Messi Barcelona markasını baştan yarattı, Ronaldo ise her dönem çıkabilecek bir futbolcu. Messi'yle ilgili kısım doğru ama Ronaldo hakkında yine bir şok tutum. Bugün dünyanın gelmiş geçmiş en iyi teknik direktörü kim diye 100 kişiye sorsanız en az 30-40 tanesi Ferguson ismini verir. Man Utd'yi bugün en değerli kulüp yapan adamdır. Böyle bir teknik direktörün 27 senede 2 UCL'si var ve bir tanesi Ronaldo ile. Kendisi Ronaldo'nun bir efsane olduğunu söylüyor, ama söylemleri geçtim Ronaldo sonrası Sir Alex'e rağmen Manu'nun keskin düşüşü ortada.
    CRISTIANO RONALDO MANİFESTOSU/SAVUNMASI

    (Son yıllarda Fergie de yoktu)
    Ve dünyanın en büyük futbol takımı Real Madrid'in Ronaldo öncesi ve sonrası durumu
    CRISTIANO RONALDO MANİFESTOSU/SAVUNMASI

    Artık şu bütün imkanlar önüne sunulan herkesin ona çalıştığı şımarık çocuk hikayesi bitsin, gerçeklere dönelim. Ronaldo Man Utd'yi 3 sezon üst üste şampiyon yapıp, ŞL finallerine abone edip, berbat durumdaki Real Madrid'e gitmiş. Aynısını orda da yapmıştır. Tahterevalli misali Real Madrid çıkarken Man Utd düşmüştür. Kim kimi parlattı?

    13) Real Madrid'deki muhteşem kadronun ekmeğini yiyor, arkasında o takım olmasaydı herhangi bir oyuncudan farkı olmazdı. Bunu da çok kez cevapladık ama bir de farklı yolla cevaplayalım.
    CRISTIANO RONALDO MANİFESTOSU/SAVUNMASI

    CRISTIANO RONALDO MANİFESTOSU/SAVUNMASI

    Elbette biliyorum ki Arjantin'e laf atılacak, defansı şöyle böyle denecek vs. Sadece Portekiz kadrosunu düşünün, bu size yeterli olacak.

    14) 20 yıl sonra Ronaldo iyi bir golcü olarak anılacak, Messi tarihin en iyisi olarak anılacak vs. vs. Bunun pek cevap verilecek tarafı olmasa da verelim. Ronaldo sadece iyi bir golcü olarak anılmayacak. Pele, Ferguson, Mourinho, Maradona, Ancelotti gibi futbol adamları tarafından övgülere mazhar olmuş, bütün futbol dünyası tarafından 5 kere dünyanın en iyi futbolcusu sıfatıyla ödüllendirilmiş, 3 farklı ligde ve 4 farklı takımla başarılar yakalamış, bunları yaparken 3-4 farklı mevkide oynamış bir futbolcu olarak anılacak, anılıyor da zaten. Kimsenin hayal dünyasındaki gibi değil dünya. Ronaldo'ya sallarken Gerd Müller'e de çok sallanır, bu vesile ile onu da anmak gerekiyor. Bayern Münih ve Almanya'nın dünya futboluna ambargo koyduğu dönemin efsanesidir. Futbol tarihinin en büyük efsanelerinden birisidir. Ronaldo Müller gibi anılacaksa ne mutlu ona.

    15) "Bütün bu cevaplarına rağmen Ronaldo her maç her şeyi her rakibe karşı yapamıyor. hadi her maç büyük takıma karşı ceza sahası dışından 3 rövaşata golü atsın maç da 3-0 bitsin" . Komik gibi dursa da artık senelerdir söylenen şeylerin yansıması bu cümlede gizli. Ronaldo'yu 20 yıl sonra şöyle anacağız: öyle çok şeyi başardı ki, kendisini sevmeyenler her sezon başaramadığı yeni bir şey aradı, ama onları da başardı.

    Ronaldo'nun komple bir futbolcuyum deme sebebi bu. Portekiz'in bir köyünden Lizbon'a gitti, Sir Alex'e kendini beğendirdi. En iyi çalım atan oyuncu gibi görülüyordu o kadar. Bir sağ açık oyuncusuyken 31 gol attı, Man Utd'de her şeyi kazandırdı. Real Madrid'e gitti, efsaneyi ayaklandırdı. Gol makinesine dönüştü. Takım ona ayak uyduramadığı için hem kendi getirip hem kendi atıyordu. Sonra takım 1-2 level atladı, Ronaldo'ya sadece gole odaklanma görevi verildi. Bunun da üstünden geldi, gol rekorları kırdı. Real'de de her şeyi kazandırdı. Orta seviye bir futbol ülkesi olan milli takımında oyunu o kuruyor, izleyen bilir forvet arkası oynuyor. Orada da kupa kazandı. Her mevkide, her türlü golü, her türlü rakibe karşı, her takımla birlikte attı. Her görevi üstlendi. Kaptanlığı ziyadesiyle yaptı. Her sene yapamadığı şeyler aranıyor, onları da yapıyor. Tarihin en iyi oyuncusu mu bilmem, ama sevmeyenlerini en çaresiz ve fıtık durumlara düşüren futbolcu o. All-around tanımını öyle bir aştı ki, futbol içinde değil futbolu bıraksa başka sporları yapacak kadar. Sıçraması basketbol oyuncularıyla, gücü boksörlerle, hızı sprinterlerle kıyaslanan bir oyuncu. Evet all-around, hem de en iyisinden. Artık bu işin sonu "Ronaldo 42 yaşında neden saatte 35 km ile koşmuyor" demeye varmadan bu adamı karalamaya bir son verin. Bu adam winner.

    Neden ben birçok şeyi yapabiliyorum ama benim yaptıklarımı başkaları yapamıyor diyor? İşte bu yüzden



    NOT: Bu yazı hiçbir sporcuya ve kişiye hakaret veya saldırı içermemektedir. Forumdaki bir kesimin iddialarına karşılık kıyas yöntemi ile cevaplamadır. Bir fan club ya da seviyeli tartışma konusudur. Tartışma çıkaran yorum gelecek olursa admin tarafından silinmesi ancak konunun kesinlikle silinmemesi gerekir. Herkesin şikayetçi olduğu üzere alakasız konular sıkça bu mevzu ile ilgili baltalanacağına bu konuda konuşulması daha uygundur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Ronaldo'yu savunanların en büyük argümanı gol sayıları, fakat futbol gol sayısından ibaret değil o zaman dünyada sadece forvetler en iyi olabilir ?

    Messi daha yetenekli ve iyi arkadaş, bunu kabul etmemek için bir ton belge sunuyorsun fakat ona rağmen Messi demek zor değil :)

    Messi'nin oyun zekasını ve yeteneğini istatistikle açıklayamazsın
    Gol atmış şöyle gol atmış şu kadar gol atmış... Sabaha kadar gol atabilir. Lionel Messi GELMİŞ GEÇMİŞ EN İYİ FUTBOLCUDUR, daha iyisi gelmemiştir ve asla gelmeyecektir. Hadi bizi boşverin elinizin altında teknoloji var, açın bi Barcelona sonra da Real Madrid maçı izleyin, kendiniz karar verin. Kusura bakmayın ama ronaldo messiden iyi diyebilmek için ya 12-17 yaş aralığında olmak gerekiyor ya da kusursuz bir futbol cahili.



    Tekrar söylüyorum GELMİŞ GEÇMİŞ EN İYİ FUTBOLCU EKTEDİR.

    Adam dünyada kırılmadık rekor bırakmamış. burada anlatılanlara baksan servet çetinden bahsediliyor zannedersin.
    adamı gol atıyor diye eleştiren var.
    yeni nesil şuurunu kaybetmiş. her şeyi eleştirme hırsı var.
    tarihin en komple oyuncusu. havadan yerden, sağ ayak sol ayak her şey var. tüm bu özellikleri de müthiş bir azim ve hırsla birleştiriyor. her şeyiyle inanılmaz bir oyuncu. kırılmadık rekor bırakmamış. almadık kupa bırakmamış. almadık bireysel ödül bırakmamış. ama hakkında donanımhaberdeki ergenlerin yaptığı yorum ne? kalas.
    Arkadaşlar, çok şey söylerim de boşver faslını geçelim. Bu konu zaten bugüne kadar söylediklerinizin cevabı olarak açıldı. Çok şey değil, roman bile yazsanız burdakilerden farklı bir şey söylemezsiniz, cevapları orda. Çevresinden dolanır tekrar söylersiniz ama, burada hepsi. Playmaker videosu atıyoruz hala futbol sadece gol değildir diyorlar bu ezberleri kim aşıladı ya

    Hamasi sözlerle olmaz bu işler. Belgeyle bilgiyle raporla olur. Messi'yi daha çok beğeniyorum diyen adama ben zaten hayır beğenme demiyorum. Boş boş atıp tutanlara belgeli gerçek çarpıyorum sadece. Ayrıca benim derdim kimi sevdiğiniz değil, Messi en iyi diyenin fikrine de diyecek bir itirazım yok. Sevin istediğinizi. İkisi de ölse umrumda olmaz 3-4 saat üzülür unuturum. Sorun sizin fütursuzca düşmanlığınız, buna birinin cevap vermesi gerekiyordu. Bana Messi'nin ne kadar süper futbolcu olduğunu anlatmayın ben zaten biliyorum. Sorun konuda verilen içi boş argümanlarınız. Onlara cevap vermekti, verildi. Messi'yi katma sebebim sizin kıyas adına karalamanız, ben de kıyaslayarak gösteriyorum.

    Mesela milyon kere Ronaldo kale ağzında top bekliyor yazan elemanlara karşı rastgele 2 maçtan 2 tane heat map atmak yeterlidir. Atmışızdır bitmiştir. Bir daha bunu söyleyen olursa ciddiye alınmaz olur biter. Bu konunun amacı budur. İnsanların birini sevmesini sağlamak değildir.

    Zaten konuyu açtığımda yazmışım alta, ne yazarsam yazayım saplantılı insanlar yine saplantısını sürdürür diye. Ben sağlıklı bakabilenlere göstereyim yeter
  • Sonunda böyle kapsamlı belgelerle gelen bir konu, güzel bir çalışma olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gözünüzü seveyim kör müsünüz, nasıl messi'den üstün tutabiliyorsunuz şu adamı ya. istatistik yoracağınıza açın izleyin göz var nizam var.
  • Karakterini sevmesem de Messi gelmiş geçmiş en iyi futbolcudur malesef. Yeteneğiyle bunu hak ediyor.
  • Vurdu gol oldu. Yazının hepsine katılıyorum 1 cümle hariç. Portekiz'e orta seviye futbol ülkesi demeni anlamadım. Millet Portekiz'i sadece Ronaldo'dan ötürü tuttuğumuzu sanıyor ancak öyle değil. Portekiz'i futbol ekolü olduğu için tutuyorum. Yani futbol ekolü derken diğer spor dallarında pek başarısı olmayıp futbolda nadir de olsa dünyanın en iyi futbolcularını yetiştirmeyi biliyorlar 20-30 yıl aralıklı olsa da. Eusebio, Rui Costa, Figo, Deco. Evet çok futbolcu yetiştirmiyor Portekiz ama yetiştirdikleri en iyilerden. Sırf bu yüzden Portekiz'i destekliyorum.

    Geri kalan kısmı zaten doğru. Karşımızda 10-15 yaş taraftar kitlesi olduğu için böyle saçma suçlamalar normal.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Makaveli NRFP

    gözünüzü seveyim kör müsünüz, nasıl messi'den üstün tutabiliyorsunuz şu adamı ya. istatistik yoracağınıza açın izleyin göz var nizam var.

    +1



    Buraya bir sürü yazabilirim de gerek yok ikisini de izliyoruz kim sahada daha çok iş yapıyor kim daha faydalı görüyoruz





    Messi üst üste 3. defa "iffhs" dünyanın en iyi oyun kurucusu ödülünü kazandı.https://t.co/bKhyDCPX1S



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YeQiu -- 10 Aralık 2017; 16:31:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Messi suan en iyi 3. Oyuncu seneye de 4. Olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkisinin de futboldan defolup gideceği günleri iple çekiyorum. Bakalım ondan sonra sizin gibilere ne iş kalacak ayrıca merak ediyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi messide iyi ronaldoda iyi herkes istediği fanligi yapabilir lakin kimseye diretmeyin benimki daha iyi diye :D ikisini sevin futbolun tadını cikarin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatikanli Mumin -- 10 Aralık 2017; 17:1:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Futbolcunun türkiyede avukatı varmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ronaldo'yu savunanların en büyük argümanı gol sayıları, fakat futbol gol sayısından ibaret değil o zaman dünyada sadece forvetler en iyi olabilir ?

    Messi daha yetenekli ve iyi arkadaş, bunu kabul etmemek için bir ton belge sunuyorsun fakat ona rağmen Messi demek zor değil :)

    Messi'nin oyun zekasını ve yeteneğini istatistikle açıklayamazsın
  • CRISTIANO RONALDO MANİFESTOSU/SAVUNMASI


    Kralların savunmaya ihtiyacı yoktur.
  • Ronaldo'nun derdi bizi mi gerdi?!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, çok şey söylerim de boşver faslını geçelim. Bu konu zaten bugüne kadar söylediklerinizin cevabı olarak açıldı. Çok şey değil, roman bile yazsanız burdakilerden farklı bir şey söylemezsiniz, cevapları orda. Çevresinden dolanır tekrar söylersiniz ama, burada hepsi. Playmaker videosu atıyoruz hala futbol sadece gol değildir diyorlar bu ezberleri kim aşıladı ya

    Hamasi sözlerle olmaz bu işler. Belgeyle bilgiyle raporla olur. Messi'yi daha çok beğeniyorum diyen adama ben zaten hayır beğenme demiyorum. Boş boş atıp tutanlara belgeli gerçek çarpıyorum sadece. Ayrıca benim derdim kimi sevdiğiniz değil, Messi en iyi diyenin fikrine de diyecek bir itirazım yok. Sevin istediğinizi. İkisi de ölse umrumda olmaz 3-4 saat üzülür unuturum. Sorun sizin fütursuzca düşmanlığınız, buna birinin cevap vermesi gerekiyordu. Bana Messi'nin ne kadar süper futbolcu olduğunu anlatmayın ben zaten biliyorum. Sorun konuda verilen içi boş argümanlarınız. Onlara cevap vermekti, verildi. Messi'yi katma sebebim sizin kıyas adına karalamanız, ben de kıyaslayarak gösteriyorum.

    Mesela milyon kere Ronaldo kale ağzında top bekliyor yazan elemanlara karşı rastgele 2 maçtan 2 tane heat map atmak yeterlidir. Atmışızdır bitmiştir. Bir daha bunu söyleyen olursa ciddiye alınmaz olur biter. Bu konunun amacı budur. İnsanların birini sevmesini sağlamak değildir.

    Zaten konuyu açtığımda yazmışım alta, ne yazarsam yazayım saplantılı insanlar yine saplantısını sürdürür diye. Ben sağlıklı bakabilenlere göstereyim yeter

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Her şeyi geçtim Ronaldo kapalı savunmaya karşı tek başına pozisyon yaratabilir mi.Orta sahadan topu alıp gol atabilir mi?Takımın pozisyon bulmasına katkıda bulunur mu?Asistlerinin ve gollerinin 90%ı kontra ataklardan değil midir?Yoktan pozisyon var ettiği nerde görülmüştür.Bu adam bütün maç ceza sahasında top bekleyen kontralarda hızının yardımıyla istatistik kasan,her golü ben atayım anlayışıyla maç başı 10 tane şut çeken biri.
  • ne issiz adamlarsiniz ya. tamam bizde futbol seviyoruz ama bu nedir adam makale yazar gibi karsilastirma yazmis.. ronaldo-messi bu kadar takmiyodur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gol atmış şöyle gol atmış şu kadar gol atmış... Sabaha kadar gol atabilir. Lionel Messi GELMİŞ GEÇMİŞ EN İYİ FUTBOLCUDUR, daha iyisi gelmemiştir ve asla gelmeyecektir. Hadi bizi boşverin elinizin altında teknoloji var, açın bi Barcelona sonra da Real Madrid maçı izleyin, kendiniz karar verin. Kusura bakmayın ama ronaldo messiden iyi diyebilmek için ya 12-17 yaş aralığında olmak gerekiyor ya da kusursuz bir futbol cahili.



    Tekrar söylüyorum GELMİŞ GEÇMİŞ EN İYİ FUTBOLCU EKTEDİR.

    CRISTIANO RONALDO MANİFESTOSU/SAVUNMASI

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Futbolun amacı gol atmaktır bu yüzden şuanda Ronaldo 1.dir.

    Bu kadar basit işte. Düz mantık. Saçma şeylere girmeye gerek yok.
  • Ronaldo kapalı savunmaya gol atabilir mi diyor bir tane ufaklık şuna geçen dönem Juventus'a ve Bayern'e neler yapmış gösterin asıl önemli maç olan Barça Juventus maçında kapalı savunmayı Messi açabilmiş mi ? Büyük maçların adamı Cristiano Ronaldo'dur 2 ayaklı bir kupa kazanılacaksa bu adamın olduğu takım kazanır, devamlılık ve küçük takımları her hafta yenip lig şampiyonluğu gibi şeylerde Messi bir tık daha iyi, Ronaldo için karşıdaki rakibin büyüklüğü önemli rakip daha çok motive ediyor adamı, Eibar'a Betis'e 3-5 sallayanlar adam oldu başımıza, Premier Lig geçmişi olan adamı tek lig (oda La Liga gibi tırt lig)tek takım adamlarıyla karşılaştırmak zaten futbola ağır hakarettir, Messi'nin Maradona'dan Maradona'nın Messi'den fazlası yoktur ikisi de aynı futbolcudur ve bu tarz futbolcular her daim gelecek, güney amerika fabrika gibi 1.60 dribblingciler çıkarıyor, biraz fazla beyni olan zaten Messi oluyor Maradona oluyor, ama şunu herkes bilsin kimse Cristiano Ronaldo olamaz bir Ronaldo daha Avrupa futboluna gelmez!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cane®

    CRISTIANO RONALDO MANİFESTOSU/SAVUNMASI


    Kralların savunmaya ihtiyacı yoktur.

    Avatar-mesaj uyumsuzluğu.

    Bu arada konu sahibi arkadaşım işsiz misin bu mesaj nedir?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.