Şimdi Ara

creative titanium ses kartları hakkında kurulum bilgisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • kartı bende geçen hafta aldım.ancak şimdi problemleri halledebildim.(seste sinir bozucu cızırtılar vardı.denemediğim kalmadı.)

    öncelikle daniel k vs sürücüye gerek yok.creative in kendi sürücüleride, otomatik upgrade de problemsiz çalışıyor.son sürümler sitede mevcut.

    danielknın sürücülerini daha çok ek özellik isteyen daha alt seviye kart sahiplerine öneririm.


    kartta bildiğiniz gibi iki tür bağlantı seçeneği var analog yada digital.(bende ikiside bağlı problemsiz şekilde.cızırtı yapınca ikisinide bağlamıştım. öylece bıraktım.)

    tek tek ayarları anlatayım:

    sürücüler kurulduktan sonra çok nallı ses için sisteminize göre 5.1 7.1 vs seçiniz.menuden teste bastığınızda tek tek tüm kanallardan ses gelecek.front left -center-fornt right vs şeklinde.bu şekilde sistemin doğru kurulduğundan emin oluyoruz.


    filmler dts yada dolby digital kodlu ise iki seçeneğiniz var.

    1-analog :sesi ses kartına çözdürüp anfinize gönderirsiniz.ses çıkış ayarı hoparlörde olacak.(2 kanal film seslerini cmss ile menuden 7 kanala yayabilirsiniz. )

    2 digital:sesi optik kabloyla anfiye gönderirsiniz.iki seçenek var.sesi ses kartı decode eder yada anfiye yaptırırsınız.

    ben decode için anfiyi tercih ediyorum.ses bence çok daha iyi.bunun için işlenmeden gönderilmeli sinyaller.(ben vlc player kullanıyorum).çıkış için spdif seçilmeli.dolby live ve dts özelliği off olacak.burada bir püf noktası var.optik çıkışı creative menusunden seçince olmuyor.vlc player giriniz hoparlör seçeneklerinde spdif yoksa menüden seçilmemiş demektir.windowsun sesler menusune girip varsayılan aygıtı hoparlör değil spdif seçiniz.

    stereo sesleri yayarak yada stereo olarak dinleyeceksiniz.(oyun yada müzik)

    1-analog film ile aynı

    2 digital:burada varsayılan çıkış hoparlör olmalı.(spdif seçildiğinde hata veriyor).varsayılanın hoparlör olmasını dikkate almayın menuden istediğiniz ayarları yapın.optik kabloyla bağlayın.anfinizden normal şekilde ses geleceğini göreceksiniz.dts menusunde stereo sesi yaymak için bir seçenek var.onunla sesi yayabilirsiniz.


    oyunlarda çok kanallı ses:

    1-analog film ile aynı.menuden cmss açıksa kapatınız.ayarları oyun yapsın.

    2-digital.üstteki 2 ile aynı.yalnız dts xpand gibi sesi yayan özellikler açıksa onlarıp kapatınki oyunun orjinal sesi gelsin.anfinizde dts varsa dts, yoksa dolby digital live seçilmeli.



    gelen cızırtı sesi:


    maalesef bunun birçok nedeni var.problem kartta diye düşünmeyin mutlaka çözümü var.yabancı forumlarda manyetik etkileşimden filan bahsedilmiş.(ekran kartına yakınsa oluyormuş).bir de bazı anakartlarla uyumsuzluk varmış.

    bu cızırtı sesi bende de arada geliyordu. 10 saniyede bir gibi.tüm sürücüleri denedim düzelmedi.64-32 bit win 7 yine olmadı.


    yabancı forumlarda gezerken birşeyi fark ettim.standart kullanıcılar hiç sorunsuz sürücüyü yükleyip kartı problemsiz kullandıklarını yazmışlar.ama üst seviye kullanıcılarda hep sorunlar var.(ben forumnları takip ettiğim için orjinal sürücüler problemli diye direk danielk nın sürücülerini kurmuştum).

    bende normal bir kullanıcı gibi davranıp herşeyi defaultla kullanmayı denemeye karar verdim. anakartın biosunu fabrika ayarlarına reset ettim.(onboard ses kartını disable etmeyi unutmayın)

    (sistemi normalde overclocklu kullanıyorum) . default ayarlarda sorunsuz çalıştığını fark ettim kartın.deneyerek hatanın biosta hafıza ayarından kaynaklandığını fark ettim.(hafızaya en hızlı çalışacağı şekilde manuel ayar yapmıştım).memory ayarını auto yapınca tüm sinir bozucu cızırtılar gitmişti.anladığım kadarıyla sistemdeki elektrikteki bir düzensizlik buna neden oluyor.şuan sistem yine oc lu sadece hafıza autoda.seste sorun yok.


    birde eğer yeni model ses kartı aldıysanız nvdia da hdmi üzerinden ses çıkışı var.bu çıkış kullanılmayacaksa nvidianın sürücüsünü kurarken manuel kurulum seçilip ses sürücüleri yüklenmeyecek.bu çok önemli.ben garanti olsun diye sürücüyü yüklememe rağmen dedentim masası/donanımdan hdmi -yüksek çözünürlüklü ses diye geçen aygıtların tümünü kaldırdım.bende dört- beş tane vardı.tümünü kaldırdım.(disable yaptım)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danny1977 -- 30 Mayıs 2011; 20:11:49 >



  • anlatım için teşekürler dostum ben sorusnuz kurdum kartı bend eyeni aldım 2 gün oldu alalı ama microfon bağlıyorum microfondan ses alamıyorum :S
  • hocam ev sinema sistemine optik ile bağladım ama ses sistemini açamadım bir türlü nedeni ne olabilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dreamblue35

    hocam ev sinema sistemine optik ile bağladım ama ses sistemini açamadım bir türlü nedeni ne olabilir


    Ses sisteminin fişini taktınız mı ?
    açma düğmesine bastınız mı ?
    optik kabloyu takınca sistem niye açılmasın ?
    bu nasıl soru konuyla ilgisi ne ?
    Zahmet edip birkaç klavye tuşuna daha basıp sorununuzu anlaşılır şekilde anlatınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 12 Ağustos 2011; 0:20:26 >
  • hocam elektronikten anlayan bir arkadaşımı çağırdım sanırım ev sinema sisteminin player' ı aşırı tozlanmadan dolayı zarar görmüş;
    yani hiç açılmamasının sebebi güç geliyor ama gücü kendi sistemi içinde dağıtamıyor olmasıymış bilmiyorum artık bir tane ikinci el anfi almak gerekicek gibi duruyor,
    mesajı aceleyle yazdığım için pek detay' a inemedim kusura bakmayın iyi forumlar
  • pardon hocam biraz araştırdım da almam gereken şey bu olsa gerek

    http://forum.donanimhaber.com/m_50436449/tm.htm

    bir de anfi yazmışım o da amfi olacak yazım yanlışı olmuş bana gereken sadece 2. el bir decoder
  • ses sisteminin optik toslink girişi varsa decoderi de vardır zaten.
    çalışmamasının nedenini bulup cihazı çalıştırabilmeniz lazım.
    ses sistemi dediğiniz cihazın marka modeli ne ki ?
  • ses sisteminin optik toslink girişi varsa decoderi de vardır zaten.
    çalışmamasının nedenini bulup cihazı çalıştırabilmeniz lazım.
    ses sistemi dediğiniz cihazın marka modeli ne ki ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: keleminabi

    ses sisteminin optik toslink girişi varsa decoderi de vardır zaten.
    çalışmamasının nedenini bulup cihazı çalıştırabilmeniz lazım.
    ses sistemi dediğiniz cihazın marka modeli ne ki ?


    hocam cihazın markası LG-D6530D fakat söylediğim gibi elektrik dagıtamıyor devre içinde;
    yani problem, elektrik geliyor ama bir türlü cihaz çalışmıyor
  • ses sistemi çalışmayınca dekoder almanın sana bi yararı olmaz boşuna almayasın.
    likini verdiğin receiver i kullanabilmek için ise hoparlör takımı alman gerekecek. ancak şu varki lg nin varsa hoparörlerini bu aygıta akma şansın da olur.
  • var hocam var hoparlor zaten kardeşimden sistemi komple almıştım (receiver+hoparlör) sırf optik girişi var diye ama gel gör ki onun evinde çalışan sistemi güzel bir şekilde paketleyip kutusuna koyup kendi evime gördükten sonra olan oldu sistem hiç açılmadı
  • dostum. eğer z5500 gibi bir ses sistemin varsa dolby dts si decode değil encode etir karta sonra dijital olarak ver z5500 decode etsinler böylece filmler müzikler oyunların hepsini spdif seçili kullanabilrisin ve dts ses alırsın her zaman... biliyorsundur ama sen bunu.

    birde cızırtı ya gelecek olursak benimde eski kartımda cızırtı vardı çok eski değiştirince problem kalktı. x-fi ım cızırtı problem ivardı windows 7 yi kurmuştum yeni yeni ve sayfalkarı scrool edince cızırt cızırt ediyordu. anakrtı değiştirdim (ram için) baktım cızırtı sesi kalktı. yani sana tavsiyrm önce kartı garantiye yolla olmazsa anakartı değiş (biraz komik ama çok mecbursan değişltir çünkü %100 garanti vermiyorum ben sana) bende oldu onu söylemeye çalışıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.