Şimdi Ara

CPU ve SSD Kullanımı Yüzde 60-80 Dilimde + GTA V 'da Oldukça Geç Renderlama | Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Olay son 4-5 gündür olmakta. Anlamadığım bir şekilde CPU ve SSD kullanımı oldukça fazla. Bir kaç gün öncesine kadar değerler normaldi fakat birden bu sorun ile karşılaşmaya başladım. Gelelim sistem özelliklerine ve sorunlara;

    Sistem Özellikleri

    Intel i5 4670
    ASUS ROG GTX 1070
    GSkill RipJaws 4x4GB 1600Mhz
    Sandisk SSD Plus 240GB

    Sorunlar

    - Masaüstü kullanımında sadece Firefox açıkken CPU kullanımı görev yöneticisinden %50 civarlarında, derecesi ise 40 civarlarında.
    - GTA V oynarken ise görev yöneticisinde CPU kullanımı %80 civarlarında ve derecesi ise 60 civarlarında, SSD kullanımı ise %80 civarlında (GTA V SSD 'de olduğu için bir nebze normal karşılanabilir).
    - Masaüstü kullanımda ekran kartı 60 dereceyi görürken GTA V 'da ise 70-75 dereceyi görmekte (bu değerlerin fazla olduğunu düşünmekteyim).
    - Cooler Master Seidon 120V sıvı soğutucu, ön ve üst panelde de 2 'şer tane Corsair AF120 fan olmasına rağmen kasanın içi oldukça sıcak.
    - BIOS 'dan kontrol ettim, sıvı soğutucunun radyatör kısmındaki fanların (2 adet CM stok fan) biri 2000rpm 'de çalışırken diğeri ise 1000rpm 'de çalışıyor ve bunların kontrollerini sağlayamamaktayım.

    Durum böyle iken durum cidden can sıkıcı olabiliyor çünkü başlıkta da belirttiğim gibi gerek masaüstünde bazı takılmalar yaşıyorum gerekse GTA V 'da harita sıklıkla geç yükleniyor yani belli bir süre aracı gri yüklenmemiş yolda sürüyorum. Ekstradan menüyü açma, telefonu açma veya bina girişi gibi aktiviteler ise zaman zaman oldukça geç yükleniyor.

    Benim aklıma gelen ilk sorun sıvı soğutucuda. Çünkü CPU 'nun gereğinden fazla ısındığını düşünmekteyim. Fakat sizlerinde görüşünü almak istedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nymph()maniac -- 8 Ağustos 2017; 16:58:32 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.