Şimdi Ara

Covid Küresel Dolandırıcılıktır

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
225
Cevap
10
Favori
11.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
73 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Böyle yazdık diye ban yemeyiz umarım çünkü Youtube, Facebook, Twitter gibi sosyal platformlarda böyle düşünenlerin içerikleri siliniyor. Özgür düşünce, yersen

    Küresel finans sistemi tıkanmıştı, dünyadaki her şeyi satsanız dahi mevcut borcu ödeyemiyorsunuz. Bu düzenin sonsuza kadar gitmeyeceği belliydi. Fakat bu soruna bir günah geçisi lazımdı, o da COVID oldu.

    Borsalar yerle bir oldu. Bir çok insan işini kaybetti. Zaten insanların çoğu ay sonunu zor getiriyordu ve ne tuhafki tam dipteyken FED inanılmaz miktarlarda para basacağını ve piyasaları destekleyeceğini söyledi. Borsalar, özellikle de teknoloji hisseleri yeni zirveler yaptılar.

    Fakir daha da fakirleşti, zengin daha da zenginleşti.

    Bizim gibi neoliberal düzende en çok sömürülen ülkeler daha da zor duruma düştü. Küresel tefeciler iflas etmemizi bekliyor. Ekonomi bir an önce açılmazsa devlet tavizler vermek zorunda kalacak.

    Medya aracılığıyla satılmış bilim insanları bu virüsun ne kadar tehlikeli olduğunu anlattılar. Sahte bilim ile, sahte ve bir dayanağı olmayan verilerle çok yüksek ölüm tahminleri yaptılar.
    Aynısını 10 sene önce de domuz gribi için yaptılar fakat sosyal medya o zamanlar bu kadar geniş kitleye hitap edemiyordu. Haber için tıklayınız.

    Şimdi diyeceksiniz ki bu kadar insan öldü, nasıl bunu ciddiye almazsın;

    Türkiyede günde ortalama 1200 kişi normal sebeplerle ölüyor. Dünyanın gündemine oturan, hayatı durma noktasına getiren bu "virüs" ölüm sayılarına bir değişiklik yapamadı. Sanki önceden insanlar ölmüyormuş gibi bir izlenim bırakılıyor. Kansere yakalanmış birisi sadece bu virüsun taşıyıcısı olsa ve bir semptom göstermese bile ölüm sebebine covid yazıyorlar.

    İsveçte neredeyse hiç bir önlem alınmadı ve hiç bir şey de olmadı. Bizim ülkemizde de haftanın 5 günü insanlar iç içe, 2 gün sokağa çıkma yasağı ile bu virüsü durdurabileceklerini sananlar gerçekten komik. Buradaki amaç insanları itaatkar yapmak.

    Korkan insan sağlıklı düşünemez ve her şeyi kabul eder. Şu anda inanılmaz bir propaganda yürütülüyor ve insanların psikolojisi bozulmuş durumda. Sene başında asla kabul etmeyeceği bir şeyi şimdi rahatlıkla kabul edebilir. Hala mutasyon, 2. dalga gibi iddialarla insanları daha da korkutuyorlar. 1. dalga neydi ki 2.'si kötü olsun? Yayılan tek şey korku.

    Nakit paradan virüs bulaşıyor safsatası ile dijital paraların bahanesi hazırlanıyor. Dijital para = kölelik. Nakit para BAĞIMSIZLIKTIR

    20. yüzyılın sonlarında demokrasiler diktatörlükleri geride bırakıyordu çünkü demokrasiler veri işleme konusunda daha iyiydi. Demokrasi bilgi işlem ve karar alma yetkilerini farklı insan ve kurumlara dağıtır. Oysa diktatörlükler bilgi ve yetkiyi tek bir mercide toplar. 20. Yüzyıl teknolojisi çerçevesinde büyük miktarda bilginin tek bir yerde toplanması verimsizdi. Ancak Yapay Zeka ve Big Data ile birlikte demokrasiye ihtiyaç kalmadı. Teknofaşism dönemine girmiş bulunuyoruz. Eskiden dini hurafaler ile insanlar kandırılırdı, şimdi eğitimli cahiller bilimsel hurafelerle kandırılıyor. Bilim bir din değildir! (21. Yüzyıl İçin 21 Ders Kitabını tavsiye ediyorum)

    "İnsanlar kandırılmaktan nefret etmez, kandırıldığının farkına varmaktan nefret ederler." Bu yüzden aykırı düşüncelere öfkeyle yaklaşıyorlar, çünkü kandırıldığının farkına varmaktan nefret ediyorlar!

    Kitleler her zaman tatlı yalanları gerçeklere tercih eder.

    Bu araştırmayı okumanızı tavsiye ediyorum:https://twitter.com/mrsoydan00/status/1258873824457752583?s=20
    İtiraf etmeye başladılar:https://twitter.com/kullde/status/1258229191109218311?s=20



  • Kimse Covid yok demiyor, olduğundan 100 kat daha tehlikeli gösteriliyor sadece...


    Domuz gribi çok tehlikeliydi ve aşı olmamız gerekiyordu... ne oldu? Unutuldu gitti, aşıladıkları yanlarına kar kaldı...


    Dünya'da geçen senelere göre daha fazla insan ölmedi, bu bile Corona yalanını ortaya çıkarmaya yeter...

  • https://twitter.com/h33avci/status/1250699902335815681?s=20
    Oktay Sinanoğlu çok güzel açıklamış.

    Bu insanın da kıymeti öldükten sonra bilindi.

    Bu sahte salgının arkasında yatan ana sebepler de iş işten geçince öğrenilecek.

    1971 yılında dünyanın rezerv para birimi olan dolardan altının bağı koparıldı ve paranın hiç bir değeri kalmadı. İnsanlar paranın bir değeri olduğuna inandığı için bir değeri var. Fiat latincede "olsun" demektir ve paralara da fiat para deniyor. Çünkü olsun diyorlar oluyor.

    Şimdi de bu sistem bir çıkmaza girdi ve günah keçisi olarak virüsü uydurdular. Kitlelerin zihninde suçlu virüs oldu. Oysaki para konusuna hakim bir çok insan zaten bu sistemin sonuna yaklaşıldığını biliyordu.
  • berbatine kullanıcısına yanıt
    ben en başından beri böyle düşünüyordum
    artık gına geldi bu saçmalıktan ve fikirlerimi paylaşmak istedim.

    bilerek süreci yavaş yavaş sonlandırıyorlar ki insanlar işi uyanmasın.
  • Her zaman homo sapiens'in hikaye anlatma becerisine hayran kalmışımdır. Özellikle de yiyecekleri pişirmeyi öğrendikten sonra bu hayvanın evrimi bir hayli hızlandı. Yüksek sosyal zekaya sahip bu hayvan olaylar arasında bağ kurma yetisi ve hikaye anlatma becerilerini de doruk noktasına çıkarınca bu denli bağımsız ve alakasız olaylarda bile hayal gücünün sınır tanımazlığı sayesinde her olayı her şeye bağlayabiliyor. Her yönü ile ilginç ve şaşırtıcı ve bir o kadar da basit ve aciz bir canlı.
  • Twitter'da özellikle Burak Turna bu konuda oldukça farklı şeyler yazıyor. Zannedersem İsveç, İzlanda gibi ülkelerde yasaklar uygulanmadı. Oralardan örnekler veriliyor. Salgın yoktur diyemem. Tabiki bir salgın var. Ama ne zaman başladı? Her sene bilmediğimiz başka salgınlar da oluyor muydu? Ama en önemlisi de doğal yolla çıkmış bir salgın olduğuna hepimiz kanaat getirsek bile uluslararası alanda bazı çıkar odakları bunu kendi lehlerine menfaat temin etmek için kullanmış olabilir mi? Yani dünyaya salgının kendisinden daha çok korkusunu yaymış olabilir mi bazı güçler? Bunlar genelde sorulan sorular ve cevapları tabiki zor.

    Bizim ülkemizde bildiğimizden daha önce tedbirler alındığını biliyorum. Çoğu ülkeye göre düzenli bir planlama var. İnşallah süreç bittiği zaman çok daha iyi bir durum yaşanır hem bizim açımızdan hem insanlık açısından.
  • sürekli yazıp yazıp silmenize anlam veremiyorum

    nedir bu öfkenin sebebi? kandırıldığınızın farkına varmaktan mı korkuyorsunuz?
  • İBurada kaç kişinin öldüğünü göz önüne almıyoruz. Çok hızlı bulaşıyor, asemptomatik taşıyıcılar var. Korku sağlık sisteminin çökmesi.
    Hiçbir zaman zaten insanlık yok olacak diyen olmadı.

    Sağlık sistemi çöktüğünde yani anlaşılır dilde kalp krizi geçiren adama kalp masajı bile yapacak adam olmadığında bahsettiğin sayılar katlanacak. İnsanlar sağlık hizmeti alamayacak.

    Uzman unvanı almak için 22 seneye ihtiyaç var. (MEB-ÜNİ-UZMANLIK) O süreçte YKS-TUS gibi sınavlarda sözlü sınavlarda başarı sağlamak gerekecek. Kontenjanlar fazla sınırlı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-530508BB2 -- 13 Mayıs 2020; 3:22:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bütün dünyada hastaneler eskisinden bile boş durumda
    madem hastalık çok bulaşıcı, çoktan herkese bulaşmıştır bile.

    sanki zombi salgını varmış gibi bir hava var. hiç televizyon izlemeyen, sosyal medyayı takip etmeyen bir insan gayet sakinken bu iki şeye bağımlı insanlar panik içinde.

    artık hür irademizle düşünmüyoruz. ne düşüneceğimize TV ve telefon karar veriyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Specialist

    sürekli yazıp yazıp silmenize anlam veremiyorum

    nedir bu öfkenin sebebi? kandırıldığınızın farkına varmaktan mı korkuyorsunuz?
    İlk başta bir hışımla yazıyorum. Sonra diyorum kendini hırpalama değmez.


    Bu arada yazdıklarında haklısın covid tamamen yalan dolan. Hadi çık dışarı gez gönlünce. Ailede bulaştır sonra. Şanslıysan kurtulursun. Kurtulamazsan cenaze namazın kılınmadan verirler toprağa.


    Kal sağlıcakla.
  • PatlıcanMusakka kullanıcısına yanıt
    peki virüs nereye gidecek? demekki bulaşabileceği kadar bulaştı ve salgın bitme noktasına geldi.

    ortada bir virüs varsa ve çok bulaşıcıysa eninde sonunda herkese bulaşacaktır

    neyden kaçıyoruz?

    nineme ve dedeme sarılıp öpüyorum. bu süreçte onları virüs değil hareketsizlik ve yalnızlık öldürüyor. güneş görmüyorlar. kimin umrunda, otoriteler ne derse o. ne cürretle otoriteleri sorguluyoruz ki(!)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Specialist -- 13 Mayıs 2020; 3:29:55 >
  • Yanılıyorsun sandığın kadar basit değil maalesef

    COVİD klinik olarak asemptomatik taşıyıcı olabiliyor fakat aynısı mevsimsel grip olan influenza için de geçerli. Dolayısı ile ikisinin mortalite oranlarını karşılaştıracaksak daha çok semptomatik grupları ele almalıyız. Ve bunda hiç şüphe yok ki covidin mortalitesi 5-10 kat daha yüksek.

    İtalyada onlarca prof doç covid yüzünden ARDS dediğimiz solunum yetmezliğine girip kısa sürede hayatını kaybetti. Biz de bu konuda çok kayıplar verdik maalesef. Nette araştırıp bulabilirsiniz ki bunların bir kısmı hiç bir kronik hastalığı olmayan doktorlar.

    Bana da başlarda bu konu abartı geliyordu fakat gözlerimle görünce inanmak zorunda kaldım. 3-4 yıldır acilde çalışıyorum günde yüzlerce hasta bakıyoruz ama son 2-3 ayda gelen vakalar çok atipikti. Ufak bir öksürüğü halsizliği olan hastalarımın satürasyonu 50-60 civarında(normali 95-100) çıkabiliyor. Ve bu hastaların ciddi sıkıntısı olmayıp nefes darlığı bile hissetmiyor. 50-60 satürasyonlu bir insanın amiyane tabirle köpek gibi soluması lazım. Bu hastaları çoğu zaman direkt yoğun bakıma alıp entübe ediyoruz. Fakat bu hastalar kanında oksijen değeri çok düşük olmasına rağmen ilginç bir şekilde çok rahattı! ''Silent hypoxia'' dediğimiz klinikle prezente oluyor bu hastalık.

    Başlarda bu hastalar korkulup direkt entübe edilerek hata yapıldı örnek italya. Şimdi ise mümkün olduğunca maske ile ya da high flowla o2 verilip takip edilmeye çalışıyor. Entübe hastaların klinik seyri kötü oluyor maalesef.

    Arkadaşlar komplo teorilerini bir kenara bırakıp bu işi ciddiye almanızı tavsiye ederim. COVİD in gençlerde ölüm oranı düşük fakat zaten tüm bu önlemler anneniz babanız dedeleriniz bağısıklığı zayıf yakınlarınız için. Ki buna rağmen çevremde hiç bir rahatsızlığı olmayıp ani solunum yetmezliği ile hayatını kaybeden genç tanıdıklarım var. ARDS oranı gözle görülür bir şekilde arttı. Umarım acı bir şekilde tecrübe etmek zorunda kalmazsınız. Türk insanı gözüyle görmeden inanmıyor maalesef.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Specialist

    peki virüs nereye gidecek? demekki bulaşabileceği kadar bulaştı ve salgın bitme noktasına geldi.

    ortada bir virüs varsa ve çok bulaşıcıysa eninde sonunda herkese bulaşacaktır

    neyden kaçıyoruz?

    nineme ve dedeme sarılıp öpüyorum. bu süreçte onları virüs değil hareketsizlik ve yalnızlık öldürüyor. güneş görmüyorlar. kimin umrunda, otoriteler ne derse o. ne cürretle otoriteleri sorguluyoruz ki(!)
    Komplo teorisi gibi olabilir ama Amerikalıların " BOOMER " dediği kuşağı bitirme çabaları bence bu. ZORT diye durduk yerde bir mikrop çıktı ortaya, hayatı alt üst oldu herkesin. Elimizi,yüzümüzü yıkayalım, temiz olalım, cart curt... İyi güzel anladıkta nereye kadar gidecek bu iş...Daha düne kadar millet otobüslerde balık istifi misal gidiyordu gideceği yere. Öhö öhö bin tane öksüren,aksıran önünde, arkanda...

    Şimdi nasıl olacak ?...

    Bin tane haber okuyorum bütün gün. Biri diyor ki aşı bulundu, öteki diyor ki hadi inşallah, İngiltere başbakanı da diyor ki " Aşıyı bulamayabiliriz..."

    Yani hayır koskoca dünyada bir tane Allah'ın kulu da çıkıp " arkadaşlar bu hastalığın sebebi de şudur " diyemiyor. Bu kadar bilgi birikime, teknolojiye rağmen falan. Birisi diyor ki yarasadan, öteki diyor ki hayır ondan değil...Millet Fransa'da baz istasyonlarını ateşe veriyor falan... İşte nedir 5G'den bulaşıyor bilmem ne. Bir süre önce paradan bulaşırmı diye söylenti vardı...Eh o zaman banka memurlarının ölmesi lazım herhalde mikroptan...

    Zaten zor bir ülke de yaşıyoruz. Bir de bunca şeyi takip edince nasıl olacak bu işler bilemiyorum...

    Milletimizin bunca duyarsızlığına rağmen yine de iyi kotarıyor gibiyiz bazı şeyleri ama nereye kadar korka korka yaşayacağız ki. En ufak bir markete gidip geliyorum. Vallahi bir şey olacak diye ödüm kopuyor. Manyak gibi ellerimi yıkıyorum, üstümü başımı çıkartıp direkt kirli sepetine atıyorum...Tamam normal zamanda da olması gereken de budur ama ne bileyim delirmeye az kaldı gerçekten...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7A1E308D7 -- 13 Mayıs 2020; 3:50:32 >
  • DH Specialist kullanıcısına yanıt
    Ya hadi bak dalgana burdada insanlari yanlis yonlerdirme

    Bir gun o optugun dedenin ninenin katili sen olabilirsin. Unutma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Salgın ilk çıktığında Amerika yapmıştı, sonra Amerika da zarar görünce Çin yapmış oldu. Aşısı zaten hazırdı, para kazanmak için yapmış oldular. Ondan sonra çip takmak için yapmış oldular, küresel soğuma için yapmış oldular, yaşlı nüfusu azaltmak için yapmış oldular.

    Şimdi de ekonomi artık kaldırmadığı için yapmışlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emhyr -- 13 Mayıs 2020; 3:54:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emhyr kullanıcısına yanıt
    Neredeyse her olayın arkasındaki en önemli etken ekonomik fakat insanlar bunu göremiyor ve görmesini de istemiyorlar.

    Her insan gözünü açsaydı zengin nasıl zengin olurdu?

    Fed trilyonlarca dolar para bastı, hayatımızı etkileyecek kararları bir kaç insan karar veriyor.

    Ayrıca fed özel bir şirket gibidir. Hissedarları da günümüz bankerleri. Koskoca devleti hatta dünyayı bankerler sömürüyor ve daha insanlar paranın altınla olan bağının koparıldığını bilmiyor.

    Hep yoksulluktan şikayet ediliyor ama bu konular araştırılmıyor. İnsanların eline telefon verdiler ve kontrol altına aldılar. Çipi taktılar, parasını bile bize kitlediler.

    Her halk hakettiği gibi yönetilir. Bütün dünyada insanların umrunda değil bu konular. O yüzden sömürülmeye devam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Komplo teoricileri işbaşında. Dünyada zarar görmeyen ülke kalmamış. Neredeyse tüm ülke ekonomileri çökmüş.
    Neymiş sahte salgınmış. Sanki dünya ilk defa böyle bir salgınla karşılaştı. Dünya tarihi bu tür salgınlarla
    dolu. Herkes zarar görüyorsa faili kim Illumunati mi?
  • HattiHitit kullanıcısına yanıt
    Geçmişteki salgınlarda milyonlarca insan öldü. Şimdi mevsimsel gripten farklı değil.

    Ekonomiler durduğu için paraya sıkışan ya da iflas eden kişilere, şirketlere ve devletlere sermaye sahipleri yardım eli uzatıyor(!) Medya bu kişilerin elinde ve güçlerine güç katıyorlar. Halkın yanında olan, onları aydınlatmak isteyen insanlara da komplocu damgası yapıştırılıyor.

    Büyük şirketler faaliyetlerine devam ederken küçük esnaf perişan hale geldi, önceden de durumları kötüydü. Dünyada artık sadece fakirler ve zenginler var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Buna benzer cok sey yazilip cizildi. ya urkutucu komplolarla ilgi ya da rant isteyenler tarafindan, ya da paranoyak bir kuskuculugun realist dusunmekten uzaklastirdigi egitimli cahiller tarafindan.. bunlar yapildi.

    madem komplo teorileri bu donemde iyice prim gorur oldu, ben de kendiminkini basitce yazayim:

    Virus tam yenilirken birileri ortaya cikacak. Bu insanlar hümanist, şüpheci, genel gercekligi reddedip kendi uyduruk gercekliklerini saf halka satmak isteyen insanlar olacak. Amaclari kesinlikle virusun tamamen sona ermesini engellemek, bir distopya sunmak ve kurtulusun kurallara uymamak oldugunu surekli vurgulamak olacak. Bu amaclarin kesistigi genel amac ise su: Gelismemis ya da yari gelismis ulkelerde virusun sona ermemesinin getirecegi ekonomik cokuntunun bu devletlere eninde sonunda diz cokturmesi. Ve yine virusun sonlanmadigi "ama" gelismis ekonomik yapiya sahip dev ulkelerin digerlerine kiyasla daha da dev ve " efendi" konumuna yukseltimesi.

    Haydi hayirli tıraşlar.

    Evde Kal Türkiyem..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzgun1984 -- 13 Mayıs 2020; 5:1:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.