Şimdi Ara

COVİD İLACI Hidroksiklorokin ÖLDÜRÜYOR MU ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tıp camiasının itibarlı iki dergisi koronavirüs tedavisinde kullanılan ‘Hidroksiklorokin’ adlı ilacın ölüm oranlarını arttırdığına kanıt olarak Türkiye’deki verileri paylaştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca verilerin gerçeği yansıtmadığını belirterek iki dergiye mektup yazdı. Dergiler makalelerini geri çekti.


    Yapılan araştırmanın bulguları neler?

    Sonuçları The Lancet adlı bilimsel yayında yayımlanan çalışma, sıtma ilacı olarak bilinen klorokin ve hidroksiklorokinin Covid-19 tedavisindeki etkisine dair bugüne kadar yapılmış en kapsamlı araştırma olma niteliği taşıyor.

    Araştırma kapsamında, altı kıtada 671 hastaneye 20 Aralık 2019 ile 14 Nisan 2020 tarihleri arasında yatırılan ve koronavirüs test sonucu pozitif çıkmasının ardından tedavi gören 96 bin 32 hastanın dosyası incelendi.

    Araştırma için denek gruplar oluşturulmadı ve tedavi süreçlerine de herhangi bir müdahale yapılmadı. Aksine, belli bir dönemde hastaneye yatırılan Covid-19 hastalarının sağlık raporları ve tedavi süreçleri mercek altına alındı.

    Araştırma kapsamında, Covid-19 tedavisinde antibiyotikle ya da antibiyotiksiz klorokin veya hidroksiklorokin verilen hastalar ile bu iki ilacın kullanılmadığı hastaların sağlık durumları analiz edildi.

    Solunum cihazı desteği almak zorunda kalan ve tedavisinde remdesivir ilacı kullanılan hastalar, araştırma kapsamına dahil edildi.

    Araştırmaya göre, hidroksiklorokin ya da klorokin kullanan hastaların yüzde 13'ünün hastanede hayatını kaybettiği, bu ilacın kullanılmadığı hastalarda ise ölüm oranın yüzde 9'da kaldığı görüldü.

    Klorokin verilen hastaların yüzde 16'sı, hidroksiklorokin verilenlerin ise yüzde 22'si hastanede yaşamını yitirdi. Klorokini antibiyotikle birlikte alanlarda ölüm oranı yüzde 22'ye; hidroksiklorokini antibiyotikle alanlarda ise bu oran yüzde 24'e yükseliyor.

    Tedavisinde bu ilaçların kullanıldığı hastalarda ritim bozukluğunun diğerlerine kıyasla birkaç kat daha fazla görüldüğü de tespit edildi.

    Görüşlerini açıklayan bilim insanlarının bir bölümü araştırmanın bu ilaçların Covid-19 tedavisinde kullanımını sona erdirmesi gerektiğini belirtirken, bazıları ise bunun ampirik bir çalışma olduğunu ve bir kanıya varılması için daha fazla klinik araştırmanın yapılması gerektiğini söylüyordu



    https://www.hurriyet.com.tr/gundem/makaleleri-geri-cevirten-mektup-bakan-kocadan-hidroksiklorokin-itirazi-41535584


    https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-57036321




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheKill02 -- 12 Mayıs 2021; 17:37:54 >







  • acile giden hasta akciğer filmi çekiliyor covid bulgusu var deyip covid yoğun bakıma alıyor bakanlığın talimatı olan covid tedavisini uygulamaya başlıyorlar


    covid yoğun bakımda yatan hastanın ilacı reddetme gibi bir şansı var mı reddederse buyur git diyebilirler


    hele de yaşlı kimsesiz ve bilinci kapalıysa bu durumdaki binlerce kişi yanlış tedaviyle ölmüş olabilir

  • wa$abi kullanıcısına yanıt

    Birde hadi diyelim öldürmüyor neden listeden çıkarttınız ki o zaman ?

  • Kimi diyor zararli, kimi diyor yararli ve bu ilac ucuz oldugu icin ilac endustrisi tarafindan gunah kecisi ilan edildi diye. Neyin ne oldugunu doktorlar bile bilmiyor her kafadan ayri ses. Bizede izlemek dusuyor…



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 13 Mayıs 2021; 1:14:26 >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Doğada bulunmayan veya doğal şekilde elde edilemeyen birşey fayda vermez, fayda vermeyen birşey ise eninde sonunda zarar verir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen nisandaki pik ve ölümler in en büyük sebebi diyor bazı bilim adamları. Özellikle italya ispanya. Zaten 2 haftada anladılar düştü pik. O arada giden gitti. Akyuvarları patlatıp ciğerin kanla doluyor ve boguluyorsun. Ama bu ilacı veröezsen de suçlusun doktor olarak. Nasıl ?


    https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

    Doktorlar biliyorda çaresiz kalıyorlar. Genç doktorsun hasta geldi 88 yaşında. Bakıyorsun algoritmaya bu ilaç verilecek diyor. Verdin hoop öldü amca. Sonuç sen tedavi etmeye çalıştın ama öldü. Vermedin ölürse hoop mahkeme...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fero01 kullanıcısına yanıt
    1935 doğumlu Alman doktor Ryke Geerd Hamer, 1980'lerde buldugu yeni bir yöntemle kanser hastaları dahil birçok hastayı ilaçsız ameliyatsız tedavi etmeye başlamış New German Medicine adlı bu yöntem diger avrupa ülkelerinde de birçok başka doktor ve saglık personeli tarafından uygulanmaya başlanınca Hamer riskli ve tehlikeli tedavi yöntemleri icat etmek ve uygulamak vs suçlarıyla mahkemeye verilmiş, mahkeme Hamer'ın tıp doktorluk mesleğinden men edilmesine ve 18 ay mı ne hapsedilmesine karar vermiş.

    Yine 1935 doğumlu Amerikan sağlık çalışanı Robert E. Catalano, 2009 basımı the great white hoax adlı belgesinde
    https://www.amazon.com/Great-White-Hoax-Suppressed-Pharmaceutical/dp/1440135649
    aşı üreticileri birliğinin, sağlık yasaları cıkarttırarak tüm Amerikan halkını aşılatmayı planladığını, yasa dahilinde aşılamayı kabul etmeyenlere hapis cezası, karantina ve mülke el koyma ve başka sert tedbirler uygulanacağını belirtiyor. Daha 2009'da bugünleri yazmış. Sözkonusu belge PDF olarak var isteyene link verebilirim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.