Şimdi Ara

Covid Hastalarına Verilen İlaç?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
1.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar, yakın bir arkadaşım covid + çıktı, 21 yaşında ve şu anda hiçbir semptomu yok(temaslı yakınında çıktığı ve bir gün hafif boğaz ağrısıyla uyandığı için test yapıldı)

    Bu arkadaşıma bugün ilaç olarak Plaquenil ve Fevicovir(Favipiravir aynısı) verilmiş ve sabah akşam 8 favicovir + 1 placquenil, sonraki günler 3+1, 3+1 olarak söylenmiş.

    Normalde hep 5 gün 1 sabah 1 akşam plaquenil duyduğum için tuhafıma gitti, buraya sormak istedim. Sizce herhangi bir anormali var mıdır?

    Arkadaşım ailesinden izole başka bir evde yaşıyor ve 22 gün karantinada kalması söylenmiş. Bulaştırmaması açısından anlıyorum fakat semptom olmayan biri için normali 14 gün olan karantina önlem amaçlı mı 22 yapılmış?

    Son olarak da bu arkadaşımla 6 gün önce görüştük, covidli yakını da o gün hafif semptom gösterip 2 gün sonra grip haline döndüğü için test yaptırıp pozitif çıkmış, bu arkadaşım 3 gün önce test yaptırdı ve dün pozitif çıktı (ilaç da bugün verildi zaten). Aynı şekilde 21 yaşındayım ve hiçbir semptom göstermiyor, hatta her gün çıkıp spor yapıyor, tek başıma basket oynuyorum. Yine de durumu duyunca ailemden izole bir şekilde farkı zamanlarda yemek yiyip odamdan çıkmamaya başladım. Sizce riskli miyim, test yaptırmam gerekir mi veya ailemi uzaklaştırmam gerekir mi? Panik yapmalarından korktuğum için durumu onlara daha açıklamadım.

    Şahsen test yaptırmaya gitmek istemiyorum çünkü değilsem bile bu "önlemsizlikte" kapmaktan korkuyorum. Özellikle konu hakkında bilgili, hatta doktor hocamlardan bilgi alabilirsem çok sevinirim.

    Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Güzel soru. Belirtileri gösteren kişiler hangi ilaca başlamalı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karantina süresininin 14 mü yoksa 22 gün mü olduğu belli değil. İl bazlı mı yoksa hasta dan hastaya mı değişiyor anlamdım.ben pozitifim aile hekimi 14 gün dedi ama aynı zamanda pozitif olan arkadaşa 22 gün demişler.iki gün sonra süre dolacak bakacağım salacaklar mı yoksa 1 hafta daha kal mı diyecekler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.