Şimdi Ara

Covid'de hangi ilaçları kullandım? Neler iyi geldi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bayramdan 1 günce (7Temmuz 2022) önce eşim sonrasında da ben covid oldum. İkimiz de 3 doz Sinovac aşılıyız ancak epey ağır geçirdik. İnternette çok şey araştırıp tatmin edici bir şeyler bulamayınca deneyimleri yazayım istedim.


    Hafif boğaz ağrısıyla başladı. Boğaz ağrısı başlayınca bolca mevsim meyvesi tükettim. Özellikle vişne şaşırtıcı şekilde boğazımdaki ağrıyı ciddi anlamda dizginledi. Sonrasında boğaz ağrım, öksürüğüm falan olmadı.


    Bendeki en büyük sorun yüksek ateşti. 40,5 seviyelerine kadar çıktı ve 39'un altına hiç düşmedi. Soğuk duşa girip çıkınca düşüyor sonrasında hemen tekrar yükseliyordu. En son doktora gittim. Bana önce kalçadan novalgin yaptılar. Sonra da iki adet hap yazdı. Bir tanesi Brufen diğeri de Parol. Zaten parasetamol çok kullanılan bir ateş düşürücü ama ikisi birlikte tam bir kombo oluyor sanırım.


    İğne olduktan sonra ateşim 39,9'dan bir anda 37,5 seviyesine kadar düştü. Sonra 2-3 saat içinde tekrardan biraz yükseldi (38 - 38,5). Bu kez ilaçları aldım ve gece boyu aşırı rahat bir uyku çektim. Şu anda her şey stabil durumda.


    İlk defa covid atlattım, aşıya rağmen böyleyse rezil bi durummuş gerçekten ki ben hiç ilaç kullanmayan, yıllardır grip bile olmayan bir insanım.


    Neyse bu ara vakalar ciddi anlamda fırlamış durumda. Yakında maske ve diğer bazı önlemler yine gelir diye düşünüyorum. Sonbahar biraz karanlık gibi.




  • covid ilk çıktığında corona olduk 15 gün kadar süründürdü evde geçirdik 2 yıl içinde ara ara olduk belli belirsiz geçti

    geçen hafta uzun aradan sonra yine olduk bizi yine pert etti 2-3 günde toparlandık iyiyiz

    bu arada hiç aşı olmadık testte olmadık corona olunca iştahım yok su içemiyorum olmaz gözünü kapatıp yemeğini ye suyunu iç 2-3 güne toparlıyorsun

  • hocam bende suan covid belirtileri var. dün ateşim cok yüksekdi galiba. ama bi ılık suyla duş aldım bidaha hiç yükselmedi. bugün 2. gün ve bugun test sonucum gelicek büyük ihtimalle pazitif im. 2. günde hiç ateşim yok ama boğazım şiş ve kuru öksürük ve seste kısılma değişme var. çok korkuyorum. 2. günüm normalde bugün . ve hafif gidiyor. işin garibi şuan işteyim. çalışmam gerekiyor. test sonucumun cabuk gelmesini bekliyorum pozitifse dükkanı kapatıp evde 3 4 gün geciricem dinlenicem.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.