Şimdi Ara

Corsair Lighting Node Pro Kontrolcü Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar x680 kasamda bulunan rbg kontrolcüsüne 6 tane rbg fan bağlıyorum ama ön radyatör ve egzoz fanı rbg ışığı yanıyor kasa altına takmış olduğum 2 fanda rbg çalışmıyor ön radyatördeki fanlarım kasa ile gelen egzoz fanım SP 140mm alta takmış olduğum 2 fanda ML 140 fan rgb destekli fanlar anakart üzerindeki rbg slotlarına taktığım zaman faaliyete geçiyorlar ama node taktığım zaman hiç bir etkileşim olmuyor ön ve egsoz fanlarını söküp tek taktığım zaman biri yanıyor biri yanmıyor beynim yandı İcue üzerinden de denedim bir şeyler ama yine beceremedim bu konuda detaylı bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.




  • Bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim sorunum devam ediyor

  • Aynı kanaldan 2 farklı tür fan desteklemiyor icue. Hepsini aynı anda çalıştırmak için 2. RGB hub alıp 2. kanala takmalısınız (ML bir hub SP diğer hub). Sebebi farklı sayıda led olmasıymış (aynı sayıda led olan farklı modellerin çalıştığını söyleyenler de mevcut). Bazı diğer şartları da olabiliyor mesela 1 kanalda 6 adet QL fan olursa 2. kanal çalışmıyor vs. detay için: https://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=173880


    Ayrıca fan türü ve sayısı seçmeniz gerekiyor icue üzerinden sebebi yine led sayısı. Ve senkronize kullanacaksanız da sırasını (1-2-3) doğru takmazsanız karmaşıklık olabilir RGB ayarlarında ve 3 fan ise 1-2-3 slotlarına takmanız lazım.





  • Arkadaş detaylı yazmış zaten, kısacası aynı rgb huba takmak için taktığın fanların hepsi aynı seri olması lazım yarısı ml yarısı ll yarısı sp olmaz. Ya hepsi ll, sp, ml olacak yada her seri fan için ayrı rgb hub bağlayacaksın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheDeviLofDark

    Aynı kanaldan 2 farklı tür fan desteklemiyor icue. Hepsini aynı anda çalıştırmak için 2. RGB hub alıp 2. kanala takmalısınız (ML bir hub SP diğer hub). Sebebi farklı sayıda led olmasıymış (aynı sayıda led olan farklı modellerin çalıştığını söyleyenler de mevcut). Bazı diğer şartları da olabiliyor mesela 1 kanalda 6 adet QL fan olursa 2. kanal çalışmıyor vs. detay için: https://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=173880


    Ayrıca fan türü ve sayısı seçmeniz gerekiyor icue üzerinden sebebi yine led sayısı. Ve senkronize kullanacaksanız da sırasını (1-2-3) doğru takmazsanız karmaşıklık olabilir RGB ayarlarında ve 3 fan ise 1-2-3 slotlarına takmanız lazım.

    Eyvallah hocam anladım aklımda o geldi açıkcası ama çok saçma bir durum anlamadığım şey ise sp leri çıkartıp sadece ml leri bağladığım zaman da sadece bir tane ml çalışıyor diğeri yine çalışmıyor teşekkürler cevap için





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wiseeman

    Arkadaş detaylı yazmış zaten, kısacası aynı rgb huba takmak için taktığın fanların hepsi aynı seri olması lazım yarısı ml yarısı ll yarısı sp olmaz. Ya hepsi ll, sp, ml olacak yada her seri fan için ayrı rgb hub bağlayacaksın.

    Eyvallah hocam cevap için aklımda ki sorunda buydu zaten teyit etmiş oldum sağolun (Yazılım üzerinden neden bu sorunu çözmüyorlar oda işin komik tarafı)

  • Ridvan Dilmac kullanıcısına yanıt

    Hocam doğru şekilde taktığınıza emin misiniz? 2 fansa sadece 1-2 slotlarına takın.


    Ayrıca iCue üzerinden lightning setup kısmından takılı olan kanal kısmından ml fanı seçip sayıyı da 2 tane yapın.

  • Ridvan Dilmac kullanıcısına yanıt

    Selam, bağlantıları yaptıktan sonra icue yazılımı üzerinden takılan fanların modelini seçmeyi unutmayım. Ayrıca bağlantı sıralamasına dikkat etmek gerekiyor. 1-2-3-4-5-6 sıralamasıyla bağlamak gerekiyor. Ben de SP ve QL fanları çalıştırabiliyorum ama led efektleri verimli çalışmıyor.(Sp 8 led,QL 34 led mevcut)

  • @TheDeviLofDark @skyline334 bağlantı konusunda sıkıntı yok icue üzerinden dediğiniz gibi kanal fan girişi fan modeli gibi seçim ve ayarlamaları yaptım hatta fsrklı fan modellerini bile denedim neyse anlaşıldığı üzere aynı hubdan ben bu ml lerden ışık alamıcam ya Anakart üzerine takılcam yada ayrı bir hub alıp ordan kurulum yapacam sağolun cevaplarınız için

  • Corsair Lighting Node Pro Kontrolcü Hk.
    Corsair Lighting Node Pro Kontrolcü Hk.
  • Ridvan Dilmac kullanıcısına yanıt
    2 li olarak çalışması zaten çok düşük bir ihtimal çalışsa da düzgün çalışmaz led sayıları farklı zaten. Ben sadece ml taktığınızda da çalışmaması için söyledim onları.
  • @TheDeviLofDark ml için hocam spleri komple söktüm 1. Ve 2. Slotlara taktım 1. Slottaki Led aktif çalışıyor ama 2. Led çalışmıyor 2. Slotu anakarta bağladım Led çalıştı ama aynı anda ikisini aynı fan olmasına rağmen hub üzerinden çalıştırmadım :) bu halde bile sıkıntı çıkartıyor en sp fanlar la çalıştırmam sıkıntı olur ben başka bir hub ayarlıyım yada Anakart üzerinden çözeyim işi :)

  • Ridvan Dilmac kullanıcısına yanıt
    Program üzerinden 2 fanı ve ml fan tipini seçtiniz mi? Bende de 3 ll fan var farklı fan seçersem çalışmıyor. iCue üzerinden ML ve 2 fanı seçin sadece ml çalışması için.
  • @TheDeviLofDark akşam Tekrar kurcalarım ama bütün hepsini tektek denedim icue üzerinden birde sp ile beraber ml çalışmıyorsa mecbur hub alıcam yada Anakart üzerinden bağlantı kurcam

  • Maalesef Anakart üzerinde Rgb giriş kısımlarındanda bir sonuç alamadım hatta Msi x570 pro carbon serisinde sağ üst kısımda corsair için koyduğu rgb soketinden denedim çoğaltıcı kablosu ile ama yine sonuç hüsran bu kadar zor olmamalı ya bir rgb fonksiyonunu aktif etmek ilginç :)

  • Bu konuda güncel durumlar nasıl şuan ll ve sp fanlar aynı kontrolcüde çalışır mı 3 ll 3 sp fan olacak şekilde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı node core üzerinden çalışmaz maalesef :(


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OverClocKing kullanıcısına yanıt

    Üstadlar sizlere danışmak istedim. Bundan birkaç ay önce elimdeki eski sisteme yeni bir sıvı soğutma ve kasa aldım.

    Corsair 5000D kasa ve H150İ Elite Capellix


    Halihazırda elimde 3 tane Corsair LL120 fan vardı. Hepsini kurdum. Sorunsuz çalıştılar. Lakin 2 ay önce icue güncellemesi yaptıktan sonra LL120 fanların ışıkları bozulmaya başladı. Bios resetlemekten tutun, icue eski sürüm kurmaya kadar her yolu denedim. Yeni bir kontrolcü bile aldım. Ama fanlar birlikte çalışmıyor artık. Bunun bir çözümü var mıdır?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Corsair Lighting Node Pro Kontrolcü Hk.
    Corsair Lighting Node Pro Kontrolcü Hk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.