Şimdi Ara

CORSAIR H150I & COOLER MASTER HAF X 942

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar, soru çok basit. Mevcut sistemimde H115i sıvı soğutma kullanmaktayım. Kasam eski olmasına rağmen full tower kasadır. Radyatör üst kapağın hemen altındadır yani kasanın içinde değildir. H150i alırsam eğer aynı yere sığar mı ?

    CORSAIR H150I & COOLER MASTER HAF X 942CORSAIR H150I & COOLER MASTER HAF X 942



  • 360 mm radyatör kullanıyorum ben de üst kısımda sadece öne yakın tarafını vidalayamadım uğraşırsan orayı da vidalayabilirsin. Kapağın altına büyük ihtimal sığar ama ben kasanın iç tarafında kullanıyorum kapağın altında 2 adet 200 mm fan kullanıyorum bir nevi pull-push.
  • Sonuçta kasanın içinde oluyor işte,942 kasaya H150i sığar ama alttaki arkadaş gibi öne yakın kısmını vidalayamazsın,uğraşırsanda vidalayamazsın,vidalayamadığın kısım ne yapar ses yapar.

  • Mefrak kullanıcısına yanıt

    hortlatmak olacak ama aynı durumu düşünüyorum . daha doğrusu 942 alıp 360lık sıvı soğutmayla kullanmayı düşünüyorum. 932 de oturmadı ses ve titreşim yapıyor. 942 de yaparmı yada sizde yapıyormuydu. bütçe dar eski kasalar sağlam vaz geçemiyorum full towerdan .

    yardımlarınız için teşekkürler.

  • raptor32 R kullanıcısına yanıt

    Ben de sadece yandaki 200mm olan fan ses yapıyordu biraz onun dışında performans olarak üst düzey kasa yeni kasaların çoğundan iyi. Bu yan taraftaki paneli komple sökmüştüm ön tarafa da alttaki 200mm fanın üzerine 200mm daha fan takmıştım çok güzeldi, varsa çevrende uyguna veren öneririm.

  • Mefrak kullanıcısına yanıt

    Sormak istediğim bir şey var, bende bayadır iç taraftaki HDD SDD tutan bölümleri ve üstündeki gereksiz takılabilir HDD kısmı komple söküp oraya sıvı soğutucu blok eklemek istiyorum ama en son üstün kötü baktığımda Sert perçinle tutturulmuş olduğunu görmüştüm, yanı çıkarsam kasanın tutucu bölmesine zarar veriririm gibime geldi.. Sende de böyleymiydi diye sormak istiyorum. Yeni kasa alsam alırım 3 5 lira falan zaten ama senelerdir bu kadar işlevsel ve sistemi Komple Soğuk tutan başka buna denk bir kasa çıkmadı hep ergen eğlencesi gibi yanları ful cam rgb'li pleksiglas saçmalıklar doldu piyasa.. Ya benim bu kasaların Kralı HAF X'i bir elden geçirip ufak bir sökme kesme işine girip yan kapaktaki fanla beraber komple yan kapağı cam yapıp içteki SSD HDD tutucu bölümü sökeceğim ve öyle devam edeceğim, Yada hiç uğraşmayıp istemeye istemeye 420mm radyatör destekli başka kasaya geçeceğim..

  • Ben yan kapağa ellememiştim güzel bence dursun. O gereksiz HDD takma ve üstündeki kısmı komple çıkarmıştım ön üst tarafa da 200mm fan takmıştım ekstra 4 delik açıp. O gereksiz parça komple tekte çıkıyor kasa altında ve iç yan kısmındaki puntoları şarjlı tornavida ile bozunca komple çıkıyor sonra istediğin modifikasyonu yapabilirsin.

  • Mefrak kullanıcısına yanıt

    2012'den bu yana kullanıyorum zaten her anlamda memnunum HAF X'den ama artık bir kaç dokunuşla hem ömrünü hemde kullanılabilirliğini arttırmak istiyorum.. Yan kapak zaten güzel ama daha kolay daha çabuk aç kapat yapabileceğim şekle sokacağim, yan kapaklardaki vidalama işini iptal edip çat çat aç kapat bir sistem yapmayı düşünüyorum..


    Benim kafam da ilk fotoda gösterdiğim yeri kesmek genişletmek, hemde ilgili bölümü kasadan söküp çıkarmak. Ön alttaki 220'lik fana zaten gerek kalmayacak çünkü radyatör takacağim, o fan'ı da artık yan kapakta kullanırım ya da ekstra bir yere montelerim..


    Sormak istediğim bir şey daha var, Fotoda gösterdiğim anakartın işlemci soketine denk gelen yeri en ideal neyle kesebilirim. Sistem toplayıp kasayı zaten dağitmişken orayı işaretlediğim alan kadar (anakart vida deliklerine zarar vermeden) genişletip bundan sonraki ihtiyaçlarda anakartı kasadan sökmeden işlemci soğutucu sök tak yapabilmek istiyorum, 4 vida için komple anakartı sökmek istemiyorum, oradaki bölüm engel oluyor genelde..



    CORSAIR H150I & COOLER MASTER HAF X 942
  • Sedat. kullanıcısına yanıt

    Anakart arkasını nasıl kesebilirsin bilmiyorum sadece o büyük kısmı çıkarınca arka tarafta bir boşluk kalıyor oraya modifikasyon yaparak arka kapağa doğru radyatör takılabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mefrak kullanıcısına yanıt

    Normalde Dremel olsa yakınımda bir yerde 20 saniyelik iş ama bakalım bir şekilde halledeceğim.. Zaten o bölümü çıkarında aklımda bir kaç fikir var, direkt 480'lık radyatörü oraya yerleştirip sıvı soğutucu işini kapatmak.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.