Şimdi Ara

CORSAİR CX550F RGB Güç Kaynağı İNCELEMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • CORSAİR CX550F RGB Güç Kaynağı İNCELEMESİ



    Arkadaşlar merhaba , bugün Corsair'in CXF serisinden 550W güç üretebilen yakışıklı tasarımıyla dikkat çeken CX550F RGB modeline yakından bakıyoruz. Bizim incelediğimiz model beyaz renkte olanı. Özellikle beyaz rengin ön planda olduğu sistemler için biçilmiş kaftan diyebilirim. CXF serisinde 550W / 650W ve 750W olmak üzere 3 güç seçeneği bulunuyor ve hepsinin siyah ve beyaz renk olmak üzere iki alternatifi var. Tüm seri 80 Plus Bronze sertifikasına sahip ve tek 12V kanal yapısıyla donatılmış , etiketlerinde belirtilen değerlerin ise %100' ünü 12V kanalından iletebiliyorlar. Gelin şimdi beraber CX500F yi yakından tanıyalım.


    CORSAİR CX550F RGB Güç Kaynağı İNCELEMESİCORSAİR CX550F RGB Güç Kaynağı İNCELEMESİCORSAİR CX550F RGB Güç Kaynağı İNCELEMESİ


    CX550F RGB , sarı renkte parlak bir kutu ile karşımıza çıkıyor. Kutu üzerinde belirtilmesi gereken tüm bilgilere yer verilmiş. Psu genel özellikleriyle beraber korumalar ve güç üretim değerleri yer alıyor.


    CORSAİR CX550F RGB Güç Kaynağı İNCELEMESİCORSAİR CX550F RGB Güç Kaynağı İNCELEMESİCORSAİR CX550F RGB Güç Kaynağı İNCELEMESİCORSAİR CX550F RGB Güç Kaynağı İNCELEMESİ

    Kutu içeriğinde beyaz rengiyle dikkatleri çeken güç kabloları ve güç kaynağının kendisini görüyoruz ilk olarak. İçeriğe kablo toplamak için siyah kablo tutucuların dahil edilmesi güzel olmuş. Anlamsız bulduğum onların neden beyaz olmadığı , çok küçük bir ayrıntı belki ama sanırım tüm kablo toplama işlemleri kasa arka tarafında, görünmeyen kısımda yapılır diye düşünmüşler.


    CORSAİR CX550F RGB Güç Kaynağı İNCELEMESİCORSAİR CX550F RGB Güç Kaynağı İNCELEMESİCORSAİR CX550F RGB Güç Kaynağı İNCELEMESİ


    CX550F RGB, serinin diğer üyeleri gibi full modüler kablo sistemiyle geliyor. 550W lık modellerde güç üretimi dolayısı ile belki çok sorun yaşanmaz ama 650W ve 750W modellerinde modüler kablolama oldukça avantaj. Genel anlamda kasa içerisinde fazladan bir kablo bile bekletmiş olmuyorsunuz.


    CORSAİR CX550F RGB Güç Kaynağı İNCELEMESİCORSAİR CX550F RGB Güç Kaynağı İNCELEMESİCORSAİR CX550F RGB Güç Kaynağı İNCELEMESİCORSAİR CX550F RGB Güç Kaynağı İNCELEMESİ


    RGB diye belirttiğimiz , aslında güç kaynağının 120MM ' lik 8 farklı renk kombinasyonunu ayrıca sunabilen İCUE destekli ışıklı fan yapısı. RGB aydınlatmayı sevenler, güç kaynağını taktığımda kasa alt tarafından da güzel bir aydınlatma göreyim uyum içinde olsun diyenler için güzel bir özellik. Bu sayede güç kaynağı kablo yapısını sisteminizle uydurabiliyorken, ışıklandırma profilinize güç kaynağını da dahil edebiliyorsunuz.


    CORSAİR CX550F RGB Güç Kaynağı İNCELEMESİCORSAİR CX550F RGB Güç Kaynağı İNCELEMESİCORSAİR CX550F RGB Güç Kaynağı İNCELEMESİ


    CORSAİR CX550F RGB Güç Kaynağı İNCELEMESİ



    Beyaz sistem kuracaklar için sınırlı sayıdaki alternatiflerden birisi olan CXF serisi , kablo yapısı ile de gerçekten hoşuma gitti. Slim diyeceğimiz kasa içerisinde kaba durmayan kablo yapısı , sistemini sergilemek isteyen kullanıcılar için cezbedici nitelikte. Kabloların tamamı düz slim şekilde görüyoruz , sadece ATX 24 pimli konektör hariç. 24Pin anakart girişi için kılıflı bir yapı kullanılmış ama kesinlikle diğer kablolar ile bir tezat oluşturmuyor. 24 pimli anakart kablosu 610 mm uzunluğunda ve 4 + 4 pimli EPS yani işlemci kablosu 650 mm uzunluğunda. Standart anakartlar için yeterli uzunluklara sahip olduklarını söyleyebilirim. 6 + 2 pimli PCIe (ekran kartı) , SATA ve 4-pin Molex kablolarının uzunlukları 700-800 mm arasında ve 5V ARGB adaptörü 300 mm uzunluğunda. Anakart veya İcue uzerinden kontrol etmek için , bir de RGB girişi bulunuyor.


    CORSAİR CX550F RGB Güç Kaynağı İNCELEMESİ



    Olması gereken korumalarının hepsine sahip olan CX550F RGB nin güç üretim değerleri bu şekilde. Şimdi birde diğer değerlerine bakalım :


    CORSAİR CX550F RGB Güç Kaynağı İNCELEMESİ



    İCUE bağlantısını bu şekilde yapabilir ve sistem düzeninize güç kaynağını da dahil edebilirsiniz.


    CORSAİR CX550F RGB Güç Kaynağı İNCELEMESİ






    SON SÖZ





    Corsair , sunduğu GÜVENLİ garanti ile ülkemizde bir çok firmadan çok çok daha iyi sonuç üretebilen bir firma. Ürünlerinde tamir değil direk değişim yapıyor, ellerinde ürününüz yoksa da bir üst model ürün temin ediyorlar. Bu bağlamda Corsairin markasal kalitesi hakkında yapacağımız olumsuz bir yorum bulunmuyor. İnceleme konuğumuz olan CX550F RGB ye gelirsek, bronze sertifikası ile rakibin bol olduğu bir sınıfa hitap ediyor ama 5 yıl garantisi bulunuyor. Tasarımsal farklılığı olan beyaz yapı ve kablolama seçeneği , İCUE destekli RGB bağlantısı ile birleşince, nokta atışı ürün isteyenler için aslında piyasadaki ciddi bir açığı kapatmış oluyor. Güç tüketimi olarak bir çok sistem için yeterli olsa da, PSU alırken iyi hesaplama yapmanızı her zaman tavsiye ediyorum. Eğer Orta-Üst arası bir sistem kuruyorsanız , ve ek özelliklerin karşılığı olan ücreti de ödemeye hazırsanız, Corsair üzmeyecek bir marka diyebilirim rahatlıkla. İnceleme tarihinde 800TL altında bulunabilen WHİTE modeli , kampanyalar ile daha ucuza da temin edilebiliyor. Düzen,RGB,İCUE,Renk Uyumu gibi konularda hassas'sanız ve çok üst seviye bir sistem kurmuyorsanız , arayışınızda CXF modellerinden birisi sizin için uygun olacaktır.

    Okuduğunuz için teşekkürler.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 28 Aralık 2020; 15:34:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • İnceleme icin tesekkurler. Guzel bir urun tanıtımı olmus. Bu arada 550watt poweri saksıya dikip ax1600 cıkarma fikri guzelmiş.

  • Tx750m gold veya rm750 seviyesinde olmasa da güzel bir psu. 550W modeli olması avantajlı yapıyor, watt ihtiyacı düşük sistemlerde garanti nedeniyle high power yerine tercih edilebilir.

  • sevilen incelemerler up

  • inceleme için teşekkurler ellerıne sağlık.



    beyaz ve moduler olusuyla 4 5 gundur benım de dıkkatımı ceken psu serısı (itopyada denk gelmıstım)


    fakat forumda sordugumda pek ıyı gerı donusler alamadım.


    https://www.techpowerup.com/review/corsair-cx750f-rgb-750-w//



    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/147193993





  • Çünkü kiyasladiklari ürünler doğru değil :) Verimlilik değerleri de aynı değil. Bu seriyi ön plana çıkaran özellikleri, fiyat olarak RM vb. Ürünlere göre daha hesaplı kategoride yer alması, beyaz psu ve kablolara, iCue isteyen kullanıcı için alternatif yok başka :) Yani beyaz psu arayan sisteminde iCue den faydalanan birisine siyah psu önerilmez. Bu beyazın avantajı, siyahi için avantaj full modüler olması onun dışında rakip çok fazla siyahinda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt

    sadece kablo seti 400 lira civari ıdı ben cpu kablosu ararken denk gelmiştim. f/p a o tarafından da bakmıstım.


    fakat güçlü yada sessiz bir sistemi emanet etmem gibi duruyor.


    fiyatlar biraz daha oturunca belkı daha çekici olabılırler.

  • Yazdım ya zaten bu seviye ürünler ile üst seviye sistem kullanılır ama ben tavsiye etmem orantısız olur, RM AX HX hepsini kullandım tüm serilerini corsairin, üst grupta zaten baya iyi ürünleri, bu grup içinde çıkarmış bence çok yerinde olmuş ozellille white setup düşünenler için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt

    Hocam n11 den 500 tl ye sipariş verdim cx550f psu.Sizce fiyat ve psu nasıl?tşk.

  • Geçen gün 499TL ye gigabyte gold 750W satıldı itopyada , o daha iyi olurdu ama watt olarak yeterliyse güzel psu.

  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-93B72EA89

    Birazdan montaj yapıcam bu psu ile bakalım inşallah bişey olmaz :)

  • Muten Baba kullanıcısına yanıt

    İnşaallah bekliyorum sizi:)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler hocam inceleme için, gayet şık ve net bir anlatım olmuş her zaman ki gibiCORSAİR CX550F RGB Güç Kaynağı İNCELEMESİ 


    Psu montajı fanı kasanın altına bakacak şekilde yapılmıyor mu, rgb fan olması neye yarıyor bu durumda ?

  • Psu patlamadı şimdilik sorun yok :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LEON-X kullanıcısına yanıt

    Alta ışık veriyor işte biraz hocam :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet ürün geldi arkadaşlar.Psu yu yere bakacak şekilde kurdum ve argb led malesef neredeyse hiç beli olmuyor.Kasanın içine bakacak şekilde de denedim.O şekilde çok güzel aydınlatıyor.Benim için rgb zaten bir öneme sahib değildi.Full modular ve corsair olması daha önemliydi.Ses hiç yok,çok memnun kaldım ve kesinlikle tavsiye edebileceğim bir psu.Almak isteyenler hiç düşünmesin.Benim sistem r3 3100 gtx 1650 super ile gayet yeterli oldu 550 watt.Konu sahibine bizi bilgilendirdiği için çok teşekür ederim.Almam da baya yardımcı oldu.

  • Bu psu nun içindeki unite overkill bu fiyata. HEC imzalı. Kimsenin aklında soru işareti kalmasınCORSAİR CX550F RGB Güç Kaynağı İNCELEMESİ 

  • Bu psu yu götürüp elimle teslim etmiştim kazanan arkadaşa :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu modelin 650watt olanı var bugün garip bir durum ile karşılaştım arkadaki on off düğmesi çalışmıyor RGB çalışmıyor ve psuyu kapatamıyorum anakart kablosunu çıkarttığım halde çalışıyor ne yapmam gerek bir fikri olan var mı?
    Corsair garanti konusunda, nasıldır hangi firma bakıyor?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.