Şimdi Ara

corsair 4000x (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
347
Cevap
4
Favori
15.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LEON-X

    Hava soğutmadan ben yıllardır memnun kaldım açıkçası sıvı'ların da arada dertleri oluyor, yok sızdırma yok pompa sesi vs. işlemcine ve bütçene göre değişir bu durum kardeşim.

    Hocam bende bu kasadan almak istiyorum hava akışı nasıl üzerindeki fanlar ses yapıyormu fanları işlemci sıcaklıgına göre hızlanıp yavaşlamasını ayarlayabiliyormuyuz kasanın memnun olmadıgınız bir yönü varmı yardımcı olursanız sevnirim teşekkürler.

  • @Can_R6 Kardeşim merhaba, açıkçası çok ısınan bileşenlere sahip değilim ancak yük altında ki işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarından memnunum imzamdaki bileşenleri kullanıyorum ve beklediğimden sessiz bir kasa, toz filtrelerinin olması, kolay montaj imkanı sunması hoşuma gitti açıkçası, 3 fan önde geliyor, arkaya da yine sp120 serisi fan almak gerekiyor RGB uyumluluk açısından (Corsair iCUE yazılım desteği) ama önemsemez isen 12cm'lik sessiz ledsiz fan da alabilirsin, standart çalışmada fanlar sesli tabi, ama benim şansıma kasada Commander fan kontrolcü de gelince ona bağlayıp devirleri istediğim seviyeye çektim, cpu fanı zaten sıcaklığa göre hareket ediyor, anakartın kasa fanı soketleri ve kontrol menüsü var ise bios'tan devirlerini silent-standart-high gibi seçeneklerle ayarlayabilirsin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: LEON-X

    @Can_R6 Kardeşim merhaba, açıkçası çok ısınan bileşenlere sahip değilim ancak yük altında ki işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarından memnunum imzamdaki bileşenleri kullanıyorum ve beklediğimden sessiz bir kasa, toz filtrelerinin olması, kolay montaj imkanı sunması hoşuma gitti açıkçası, 3 fan önde geliyor, arkaya da yine sp120 serisi fan almak gerekiyor RGB uyumluluk açısından (Corsair iCUE yazılım desteği) ama önemsemez isen 12cm'lik sessiz ledsiz fan da alabilirsin, standart çalışmada fanlar sesli tabi, ama benim şansıma kasada Commander fan kontrolcü de gelince ona bağlayıp devirleri istediğim seviyeye çektim, cpu fanı zaten sıcaklığa göre hareket ediyor, anakartın kasa fanı soketleri ve kontrol menüsü var ise bios'tan devirlerini silent-standart-high gibi seçeneklerle ayarlayabilirsin.

    hocam sizce sp120 fanlar yeterlimi ll120 alamya gerek varmı





  • @Can_R6 Full rgb yaparım dersen LL serisi tekli olarak 300 TL'ye kadar alınabiliyor arkaya ve üste takınca 6 fan oluyor toplamda ama maliyette artıyor, kendi üzerinde malum 3x fan geliyor arkaya 1 tane fan taksan bile yeterli standart hava akımını sağlamış oluyorsun zaten, fanları da seni rahatsız etmeyecek şekilde max. seviyede çalıştırırsan bence olur.


    Düzeltme: Fan fiyatı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 19 Mart 2021; 0:6:54 >
  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    300 tl ye nerde satılıyor hocam ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Can_R6

    300 tl ye nerde satılıyor hocam ?

    Yanlış bakmışım kusuruma bakma kardeşim, sp120'den bir tane ve üst kısıma 2x14cm sp140 alırsan en hesaplı nerelerde ise yeterli gelir bu tür bir soğutma, zaten cpu için de ayrıca cooler varsa aşırı bir sıcaklık hissetmezsin kasada.

  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    Anladım ya bu kasaya corsair ll120 eklese varya yok satar gerçekten sahibindene baktım bizim millet vatandan alıp alıp satışa koymuşlar bide üstelik vatandan pahalı fiyata gerçekten yazık.Gerçek ihtiyaç sahipleri almıyorda ticarete dökenler alıyor
  • LEON-X kullanıcısına yanıt

    @fp Hocam internette gördüğüm kadarı (reddit vb) ile commander pro ile gelmeye başlamış bu kasa. Kasayı nereden aldınız? Vatan üzerinden almak istiyorum şuan en uygun orada sanırım. commander pro olmayan bir kasa gelirse üzülürüm biraz. Çünkü neredeyse kasa fiyatında bu alet :)

    Ayrıca öndeki 3 fanı çıkarıp 1 tanesini egzoz, 2 tanesini sıvı soğutmayla birlikte üst kısma takmak istiyorum. Ön tarafa ise 2 adet 140mm corsair argb fan takacağım. Bu şekilde öndeki 140mm fanlar sırıtır mı sizce? Yoksa görselliği pek bozmuyor mu? Diğer türlü 140mm olan fanları üste taksam sıvı soğutmayı öne takmam gerecek ve egzoz fanı rgb olmayan bir fan takmam gerecek.

  • @Mr.ED Kardeşim ben kasayı Amazon TR üzerinden aldım, Commander üniteli belli adette de yapılmış olabilir, sitesinde çünkü bunu göstermiyor.


    Fan ve soğutmayı dediğin gibi yapabilirsin bence gayet güzel olur.

  • LEON-X kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler geri dönüş için hocam. Vatanda indirimde şuan diğer yerlere göre. En yakın şubeye gideceğim. Çalışanlar kutuyu açıp commender pro için bakmama izin verirlerse oradan almayı düşünüyorum ya da amazondan alabilirim geri dönüşünüz sayesinde. Ben reddit'te gördükten sonra bu olayı araştırmaya başladım ama TR'de bir tek sizin mesajınızı gördüm. Umut oldu bu bana. Aklımda kasa olarak ayrıca XPG Battlecruiser var ama stokta yok kasa ne yazık ki. İşlevsellik olarak çok hoşuma gitmişti. Sonrasında ise 4000x kalbimi kazandı. Kablo saklama payını cömert tutmaları ve kablo hattı için dizayn yapmaları hoşuma gitti.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.ED -- 21 Mart 2021; 12:24:49 >
  • 4000d airflow kullanıyorum. Çok iyi bir kasa. Hava akışı çok iyi, parçalar çok serin çalışıyor.
  • @Mr.ED Hayırlısı olsun kardeşim, dediğin gibi kontrol ederek ürüne bakabilirsen Vatan üzerinden alırsın, Amazon'dan da iade kolaylığı için tercih yapabilirsin duruma göre seçersin, umarım Commander'lı denk gelir sana dacorsair 4000x 

  • Ben de yakın zamanda 4000X aldım benim de şansıma commander pro çıkmadı. QL120 fanları alıp onları öne taktım, SP120leri üste ve arkaya taktım tek kontolcüden çalısıyor. Anakart 7 fana kadar bağlantı destekliyor o yüzden sanırım commander pro benim pek işime yaramayacaktır. Belki şerit ledi kullanırsam

  • LEON-X kullanıcısına yanıt

    Başaramadık abi. Pazarı/Pzt bağlayan gece dolar hareketlilik vs derken vatan'da fiyat bir anda arttı mecbur amazon'dan sipariş geçtim zam gelmesin diye kur yüzünden. Bugün geldi kasa ve klasik şansım tuttu. Baş çıktı. Yine de vatan'a gidip bakacağım. Kasa çok hoş bu arada. Kibar bir görünüme sahip.

  • Mr.ED kullanıcısına yanıt
    Olsun Amazon dan alman daha iyi iade vs rahat olur kardeşim 😉



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 23 Mart 2021; 21:53:14 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LEON-X

    Olsun Amazon dan alman daha iyi iade vs rahat olur kardeşim 😉

    Bende sipariş geçtim amazon üzerinden ürün henüz yolda bu kasayı çok araştırdım bu kasadaki fanlar SP120 RGB Elite serisi yani pvm özellikli fanlar şuan türkiyede satılmıyor pro serisi satılıyor pro seriside 3 pinli pwm özelliği yok bende şöyle birşey yaptım hocam 3lü LL120 aldım 1 tanede egsoz için LL120 aldım kasa üzerinde söktüğüm fanlarıda gigabyte aorus sıvı soğutucuma takacam 240mm 2 adet bu sayede tüm fanlar corsair olmuş olacak bu kasayı almamdaki en büyük nedenlerden birisi toz filtresi olması 465x e göre iç hacmi ve boyutu biraz daha büyük olması tabi kasanın üst tarafındaki Type-c slotunu unutmamak gerekiyor buda güzel birşey kasa incelemelere baktım çok sık ve premium duruyor bunu geldiğinde canlı bir şekilkde göreceğim tabi leon hocam desteğiniz için çok teşekkürler bize usanmadan herşeyi söylediniz anlattınız çok sağolun.





  • Can_R6 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim hayırlısı olsun, rica ederim... Kasa üzerindeki fanlari commander ile kontrol edebiliyorum ayrıca arkasına aldığım 120mm sp12 fanı da taktım, anakart üzerinde de ben 3 pinli eski fanlarımi kontrol edebiliyordum yani sorun yoktu benim açımdan şuan commender dan kontrol etmemdeki amaç RGB'leri de senkronlu yapabilmekti. Kasa tasarım olarak şık, altta PSU bölmesinde, üst ve önde de filtre olması güzel, yan cam filmli olması da hoşuma gidiyor hafif dark mode duruyor sevdim yani bende uzun süre full tower haf-x kasa kullanan biri olarak, ayrıca sata HDD leri de çıkardım sistemden iki tane M.2 var kablo karmaşası da kalktı ve sessizlesti sistem, keyfini çıkar kardeşim 👍



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 24 Mart 2021; 13:41:6 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    Bende arkadaki hdd slotunu sökecem zaten 2 tane m2 var sistemde inanın cooler master mb511 var bıktırdı artık çok toz çekiyor ve kasa malzeme olarak çok iyi değil hiç beğenmedim satıp kurtulacam onu
  • Can_R6 kullanıcısına yanıt
    Kasanın arkasındaki (4000x) HDD bilmesini de komple çıkardım hem psu'ya en alttaki fandan hava geliyor hemde kablo fazlalıklarını attım rahatladi baya orası, mb511 de fena kasa değil rahatlıkla satabilirsin.

    corsair 4000x

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LEON-X

    Kasanın arkasındaki (4000x) HDD bilmesini de komple çıkardım hem psu'ya en alttaki fandan hava geliyor hemde kablo fazlalıklarını attım rahatladi baya orası, mb511 de fena kasa değil rahatlıkla satabilirsin.

    Kasanız cok şık duruyor, MB511 güzel kasa fakat çok toz çekiyor temizliği zor biraz zahmetli oluyor 4000x gelsin bakalım nasıl olacak görecez.





  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.