Şimdi Ara

'Corsa' Genel (2109. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
42.182
Cevap
81
Favori
2.532.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 21062107210821092110
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beyler 125 bin km’deki 1.3 cdti için 5-30 mu yoksa 10-40 mı motor yağı kullanılır?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mete1987

    Merhaba arkadaşlar,

    Corsa E konusuna da yazdım buradan da yazayım;


    2015 Corsa 1.4 Color Edition AT alarak aranıza katılmış bulunmaktayım. Araç 52bin Kmde

    Genel bir kontrol için sanayiye götürmeyi düşünüyorum, yağ, su vs.. kontrol amaçlı. Son bakımı 2020Temmuz'da yapılmış.

    Kontrol ettirirken nelere dikkat etmeliyim, motor, şanzıman vs. eksperde baktırdım fakat yine de usta kontrolünden geçsin istiyorum. Bir de aracın daha önceki yetkili servis bakımlarına nereden ulaşabilirim acaba?

    Hocam selamlar, yeni gördüm bakımı yaptırdınız mı bilmiyorum.


    Daha önceki yetkili servis bakımlarını görmeniz için arabayı 1 kere yetkili servise bakıma götürüp oradan myopel sistemi üzerinden üstünüze aldırmanız lazım. Şu an yetkili serviste bakım 699TL


    Arabanız servis bakımlıysa 200tl kar için sanayiye götürüp iyi niyet garantisini yakmayın derim.


    Ne olur ne olmaz, benim araç 2013 corsa dizel 72 binde yetkili servise götürüyorum en küçük vida bile değişecek olsa..



    Ama nerdesiniz bilmiyorum her ilde de opel yetkili servisi olmayabilir. Öyle bir durum varsa yağı (DEXOS 1 GEN 2 STANDARDINDA OLMALI - DEXOS 2 DOLDURTMAYIN), filtreleri değişebilir, antifriz , fren balatalarına bakılabilir sıkıntı varsa onlara işlem isteyebilirsiniz.. 60.000km de 1 muhakkak otomatik şanzımanın yağını değiştirtin.. Birde 5 yılı dolmuş, v kayışına baktırabilirsiniz..V kayışı değişirse kesinlikle gergi kütüğünü de değiştirdin yoksa klima kompresörü verimli çalışmaz ve vick vick ses gelir ilk çalıştırdığınız zaman..


    Onun dışında motorunuz zincirli olması gerekiyor, trigeri servis 150-200bin km arası ses gelince değiştiriyor, ona daha çok var :)


    Bu arada bir gaflete düşüp sakın LPG taktırmayın Opeller LPG yi sevmiyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: | OMG! |

    Beyler 125 bin km’deki 1.3 cdti için 5-30 mu yoksa 10-40 mı motor yağı kullanılır?

    yağ yakma şikeyetiniz yoksa 5-30 dexos 2 ye devam edin hocam. Sanayide yaptırıyorsanız arabanın başında durun filtrede değişse alacağı 3.2lt (EURO 4) ya da 3.5lt (EURO 5) yi geçmemeli..


    Bazı kendini usta sananlar 4lt lik bidonu komple koyuyor, sonra contalar zorlanıyor, araba yağ yakmaya meyilli hale geliyor

  • Cevap için teşekkürler üstat, yap yakma problemi yok, motor yağını da sürekli 10-15 binde bir değiştiriyorum da, en son ne koyduğumu hatırlayamadım  dexos 2 nedir?? Bir de geçen sefer castrol kullandım, siz ne kullanıyorsunuz?? Tavsiye eder misiniz??

    evet komple filtre değiştireceğim, araç 125 oldu ama baskı balata ve triger şikayetim de yok şimdilik. Periyodik bakıma girme vakti geldi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi | OMG! | -- 29 Haziran 2021; 22:10:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: | OMG! |

    Cevap için teşekkürler üstat, yap yakma problemi yok, motor yağını da sürekli 10-15 binde bir değiştiriyorum da, en son ne koyduğumu hatırlayamadım  dexos 2 nedir?? Bir de geçen sefer castrol kullandım, siz ne kullanıyorsunuz?? Tavsiye eder misiniz??

    evet komple filtre değiştireceğim, araç 125 oldu ama baskı balata ve triger şikayetim de yok şimdilik. Periyodik bakıma girme vakti geldi.

    Dexos , gm firmasının motor yağı standartlarını belirleyen lisansı


    Dexos 1 gen 2 benzinli araçlarda , dexos 2 dizel araçlarda kullanılıyor


    Bir önceki opelimde liqui moly toptech4600 5-30 dexos 2 kullanıyordum, şimdiki aracımı sürekli yetkili servise götürüyorum.. orda yağı kendileri dolduruyorlar, shell helix ultra pro koyuldu son ki bakımda..


    Bu yağda motor sessiz ve dpf istanbulda aracı kullanmama rağmen 1 yıl içinde 1 kere rejenerasyon yaptı yani bence kaliteli bir yağ :) mazotu da hep shellden alıyorum..

  • 2020 model Aracımın hoparlörlerinden akşam araca bindim ses gelmiyor. Radyo, telefon görüşmesi vs herşey çalışıyor ama araç içine ses vermiyor. Hatta telefon görüşmesinde benim sesim karşıya gidiyor.

    Neden olabilir fikri olan var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: khanstern

    Dexos , gm firmasının motor yağı standartlarını belirleyen lisansı


    Dexos 1 gen 2 benzinli araçlarda , dexos 2 dizel araçlarda kullanılıyor


    Bir önceki opelimde liqui moly toptech4600 5-30 dexos 2 kullanıyordum, şimdiki aracımı sürekli yetkili servise götürüyorum.. orda yağı kendileri dolduruyorlar, shell helix ultra pro koyuldu son ki bakımda..


    Bu yağda motor sessiz ve dpf istanbulda aracı kullanmama rağmen 1 yıl içinde 1 kere rejenerasyon yaptı yani bence kaliteli bir yağ :) mazotu da hep shellden alıyorum..



    Alıntıları Göster

    Bilgilendirme için çok çok teşekkürler.

    Liqui Moly'den memnun değil miydiniz peki? Açıkçası hep Castrol kullandım aracımda, LM denemeyi düşünüyordum ya da GM marka.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi | OMG! | -- 5 Temmuz 2021; 22:39:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: | OMG! |

    Bilgilendirme için çok çok teşekkürler.

    Liqui Moly'den memnun değil miydiniz peki? Açıkçası hep Castrol kullandım aracımda, LM denemeyi düşünüyordum ya da GM marka.



    Alıntıları Göster

    Memnundum ama 2.aracımda sanayi ile yetkili servis arasında bakım maliyeti açısından fark kalmadığından yetkili servise götürüyorum en azından taksitte yapıyorlar vade farksız...


    Liqui Moly den çok memnundum, Motul'a kıyasla alt devirler bir tık sesli olsa da motor daha hızlı ısınıyordu.. Dizel motor için ısınma önemli bir kriter, ne kadar hızlı ısınırsa o kadar verimli oluyor ve daha sağlıklı çalışıyor (özellikle kısa mesafeli sürüşlerde) Dexos 2 standardı muhakkak olmalı *.


    GM alırsanız Alman dolum olanı alın, Türkiye dolumu olan bildiğiniz PO yani Petrol Ofisi nin ucuz yağı. Alman dolum olanların bidon rengi açık sarı oluyor. Misal;


    https://www.onlineyedekparca.com/urun/gm-5w30-dexos-2-onayli-5-lt-motor-yagi-partekullu-alman-dolumu





    (*) Ola ki bu mesajı yıllar sonra biri görürse diye belirteyim. Yazdığım "DEXOS 1 GEN 2 (Benzinli) ve DEXOS 2 (Diesel)" standardı sadece GM üretimi Opel modelleri için geçerlidir. PSA üretimi olan Opel modelleri için kitapçığa bakın ya da servisinize danışın.

  • Merhaba,

    2009 model tam otomatik 1.4 corsa d araca cruise control taktırılabiliyor mu bilginiz var mı?
  • Rua~ R kullanıcısına yanıt

    Her türlü takılır imkansız diye bir şey yoktur sadece zaman alacak ve para...

  • Merhaba arkadaşlar 2011 aracıma multimedya cihazı alıp taktım ama direksiyondan kontrol edemiyorum ,cihazdan girişler key 1 key 2 direksiyonda bulunan çıkışlar çaba can l bunun bağlantısını nasıl yaparım .
  • FX1 F kullanıcısına yanıt

    triger zinciri değişir mi

  • 28 Mayıs 2022 Cumartesi günü 2007 Model Opel Corsa 1.2 Benzinli 150.000 KM olan aracımı Ankara Şaşmaz Oto Sanayisinde Opay Servisi Ferhat Usta'da ağır bakımlarını yaptırdım. Zincir olan Triger Seti, devir daim su pompası, krank devir sensörü, yağ müşürü, yağ ve filtreler, buji, antifiriiz, ön fren balata, klima gazı, rot ayarı, motor temizliği, contalar ve keçe değişimi yapıldı. Deyim yerinde ise arabanın her yeri elden geçmiş oldu, dört dörtlük bir bakım yapıldı. Bakımdan sonra motorun sesi değişti, daha rahat marş alan ve kararlı bir çalışması oldu. Parçalar usta tarafından araştırılarak pazarlıkla makul bir fiyata alındı, işçilik ücreti ise yapılan işlere göre makul bir seviyede. Yapılan işten ziyadesi ile memnun kaldım. İnternetten araştırıp gitmiştim, gitmeden önce telefon ile sohbet ettim, sonra yanına gidip yapılacak işleri konuştuk ve fiyat aldım, sonraki hafta da yaptırmaya gitmiştim. Tekrar gider miyim, kesinlikle giderim. İşinin ehli olması, yaptıklarını tek tek anlatması, her sorunuza anlaşılır cevaplar vermesi, çıkan eski parçaları ve yapılan değişimleri araç üzerinde göstermesi takdire şayan bir davranış. Ben Ferhat Usta'dan memnun kaldım, herkese gönül rahatlığı ile tavsiye ediyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhanTR -- 30 Mayıs 2022; 11:14:43 >
  • Herkese iyi akşamlar. Dün akşam aracı parkettiğimde teker arasından motor kısmında bir yağlanma var gibi gördüm. Elle kontrol ettiğimde çok yağlı gibi de gelmedi sanırım terleme durumu var. Motorun sol alt kısmında bu yağ sizce nereden gelmiş olabilir? İntercooler tarafında kaçak olabilir mi? Haziran ayında muayenede yağ kaçağı var yazmıştı görevli fakat ardından servise gittiğimde bir kaçak bulamamışlardı. Ben de açıkçası muayene esnasında görevli arabanın altını lifte vurmuştu kendini garantiye almak için yazdı kesin diye düşünmüştüm kaçak göremeyince. Sağına soluna baktım ama bir yer de tespit edemedim size bir danışmak istedim. araç 1.3 cdti bu arada.



     'Corsa' Genel



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hungrywolf -- 13 Ekim 2022; 23:14:51 >
  • selamlar corsa kullanıcıları. nasip olursa haftaya araba alacağım. bütçem 2013 model 1.3 corsaya yetiyor. bunun yanında 2015 sembol ve 301 gibi araçları da alabiliyorum. bu 3 marka model arasında öneriniz nedir? arada kaldım ve bilen birkaç kişinin yorumu kararımı etkileyecek. şimdiden teşekkür ederim.

  • merdola kullanıcısına yanıt

    Almadıysanız Opel öneriyorum :) ben de 1.3 CDTI essentia corsa aldım. 2013 model. Gayet memnunum. İlk aracım benim de. Yeni aldım ehliyetle birlikte. Bu araçta öğreniyorum kullanmayı. Park etmesi aşırı kolay. Park sensörü olmaksızın.

  • Azami Onarım Süresi ( 45 iş günü ) içerisinde tamir edilememiş Opel Corsa 2020 Model Ultimate bir araca sahibim. Yetkili servis ( Opel İnan ) parça tedarik edemediği için ithalatçı ve Türkiye Distribütörü ( Opel Türkiye’yi ) , Opel Türkiye ise yetkili servisini suçlayarak mağduriyetime devam ediyorlar.

    95 gündür arabam serviste ve tarafıma ilk 50 gün ikame araç desteği sunmadılar. Onarıma geç başladıkları ve onarım süreci ilerledikçe yeni yurt dışı parça tedariğine geç tespit ile sebep oldukları için halen mağdur edilmekteyim. Aracı 31.10.2022 tarihinde Yetkili servise bıraktım. Bugün 4 Şubat 2023 95 gündür araç serviste. Opel Türkiye Motor Kaputunu 1 ayda yurtdışından zor tedarik etti. Stoklarında bulundurmuyorlar.

    Kaza yapmaya görün. Mağdur edileceksiniz . Sİgorta Kutusunu yine aynı şekilde 1 aydır getiremediler yurtdışından ve halen süreç devam ediyor. Şuan Azami Onarım süresi içerisinde aracımı teslim edemedikleri için Opel Türkiye ye tüketici seçimlik haklarımdan aracın misli ile sıfır değişim hakkını kullanmak istediğimi 45. İş günü mesai bitiminde aracımı teslim edemedikleri için yazılı ve sözlü olarak bildirdim. Bunu kendilerine iletmemin ardından 30 iş günü içerisinde sonuçlandırmaları gerekmektedir. 9 Şubat 2023 tarihinde bu süre bitiyor. Aksi takdirde suç duyurusunda bulunacağım ve hukuki sürece başvuracağım.

    Tarafıma 3 Ocak tarihinde 43. İş günü ikame araç desteği sundular biz de sürecin buraya kadar gelebileceğini düşünemedik cevabını vermek ile yetindiler.

    Müşteri memnuniyeti diye bir değer Opel ve Opel Türkiye için söz konusu bile değil bilmenizi isterim.

    Halen Opel Türkiye ve Opel İnan yetkili servisi tarafından mağduriyet devam etmektedir. 50 gün boyunca gerek parça tedariği sürecinde gerek servis ihmali ile parça gelmesine rağmen onarılamaması sürecinde tarafımı talep etmeme rağmen defalarca ikame araçsız bıraktılar. Bunun karşılığı olarak araç kiraladım. Faturasını ibraz ettim. Ödeme yönünde bir hizmet sunmadılar ve biz araç satış şirketiyiz araç kiralama şirketi değiliz demeyi tercih ettiler.

    Bizler böyle dünya devi markalardan araç satın alırken kime güveneceğiz? Aracın en basit parçası motor kaputu iken sen bu parçayı stoğunda tutmuyor ve 1 ay tedarik edemiyorsan halen bu aracı satmaya neden devam ediyorsun.

    Opel Pişmanlıktır. Kaza yapmaya görün. Mağdur edilmekten öte hiç bir destek sunmuyorlar. Araç vermiyorlar. Cebinizden araç kiralamanıza sebep oluyorlar. 95 gündür aracım serviste ve mağdurum. Bu hususu sizlere de aktarıyorum ve sizlerden de kamuoyu desteği talep ediyorum.

    Daha 2 yaşında halen daha sıfırının aynı donanım ve özellikle satılmaya devam ettiği bir aracın parçasını tedarik edemeyerek bu süreçte ikame araç hizmeti sunmayarak azami onarım süresini ihlal ederek mağduriyetime sebep oldukları için bu markanın müşterisi olduğumdan çok ama çok pişmanım.

    Opel araç alacakların mağduriyetinden ders almaları için detayları anlattığım yazımı da aşağıya bırakıyorum.

    https://www.sikayetvar.com/opel/opel-turkiye-corsa-aracima-65-is-gunu-parca-tedarik-edemiyor

    Opel Pişmanlıktır.
  • Merhaba 2013 model corsa d 1.2 twinport essentialarda esp var mı ? Almayı düşünüyorum fakat net bir bilgi bulamadım. Ayrıca kronik sorunları nelerdir ?

  • GaiusJuliusCaesar kullanıcısına yanıt

    Merhaba, aşağıda görselini koymaya çalıştım. Eğer 4lünün altında DDS diye bir tuş varsa o araçlarda ESP oluyor.


    O zamanlar opsiyon olduğundan her Corsa D kasada yok.




     'Corsa' Genel



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 24 Ağustos 2023; 9:28:53 >
  • Merhaba, aracım 2013 opel corsa d essentia 1.3 cdti. Dün servis ikaz lambası yandı ve sönmüyor. Bugün ustaya görürdüm 2 farlı PC ye bağladı ikisi de motor yağı bozuk hatası verdi. Bakımı Temmuzda yaptırmıştım aynı ustaya, shell in sentetik yağını kullanıyorum.

    Usta arabanın altını yakın zamanda bi yere vurdunuz mu dedi, ben de geçen hafta bir kasiste altı değdi dedim, oradaki sensör arızalanmış olabilir dedi. Anlam veremedim, böyle bir sensör mü var arabanın altında?

    Yardımcı olabilecek varsa memnun olurum.

    Saygılarımla..

     'Corsa' Genel
  • 
Sayfa: önceki 21062107210821092110
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.