Şimdi Ara

Kolonya, Maske ve Dezenfektan Fırsatları [ANA KONU] (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.602
Cevap
327
Favori
600.422
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MoNSTeR1907

    Merhaba, Hepsiburada üzerinden dezenfektan sipariş etmiştim. Satıcı Hepsiburada değil başka bir mağaza. Bugün aradılar ve siparişi tedarik edemedikleri için siparişi iptal ettiklerini söylediler. Bununla ilgili herhangi bir şikayette bulunabilir miyim?
    20 gün önce verdiğim siparişi dün arayıp tedarik edemedik iptal ediyoruz dediler. Nereye şikayet edebilirim? Şikayet eden yok mu hiç?
  • Tugayy kullanıcısına yanıt
    Hocam bende alacaktım kalitesi nasıl ? Tek kullanimlik maske mi bu mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fahiş fiyat uygulayanları şikayet etmenin üç yolu

    Koronavirüs nedeniyle kimi ürünlerde yaşanan fahiş fiyat artışları HFA uygulaması ve Alo 175 ile Ticaret Bakanlığı’na, Alo 153 ile de zabıtaya bildirilebilir.


    HABER LİNKİ:https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/ticaret-bakani-pekcan-salgin-firsatcilarina-kesilen-cezalari-acikladi/1780103



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DavlumBazlama -- 26 Mart 2020; 14:10:23 >
  • Mojidozirikato kullanıcısına yanıt
    Avansasa bak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • lider06 kullanıcısına yanıt
    Bilmeden iddia etmeyin. 1 tl değil, 40 kuruş falandı ama o dediğiniz üç ay önceydi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hypericum -- 28 Mart 2020; 15:7:15 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • şikayet emin ol bir işe yaramıyor göstermelik bir iki ceza okadar ayrıca adamlara örneğin 10 bin tl ceza versen ne olur adam zaten 20 bin kazanıyor al 10 bini diyor yine devam ediyor kapat dükkanını 3 ay elindeki malıda al halka bedava dağıt bakalım ne yapacak şuan hepsiburada n11 gittigidiyor gibi yerlerin edildikleri şikayetin haddi hesabı yok ama hala 1lt dandik kolonyayı 60 70 hatta 200 tl ye satanlar kolonya yetiştiremiyor
    bence alanlarda suç alma kardeşim bakalım ne yapacak bu adam başka altarnatiflere bak ben mesela inant ettim kolonya almıyorum sabunla yıkıyorum ellerimi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kumdan kale -- 26 Mart 2020; 14:18:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kumdan kale

    şikayet emin ol bir işe yaramıyor göstermelik bir iki ceza okadar ayrıca adamlara örneğin 10 bin tl ceza versen ne olur adam zaten 20 bin kazanıyor al 10 bini diyor yine devam ediyor kapat dükkanını 3 ay elindeki malıda al halka bedava dağıt bakalım ne yapacak şuan hepsiburada n11 gittigidiyor gibi yerlerin edildikleri şikayetin haddi hesabı yok ama hala 1lt dandik kolonyayı 60 70 hatta 200 tl ye satanlar kolonya yetiştiremiyor
    bence alanlarda suç alma kardeşim bakalım ne yapacak bu adam başka altarnatiflere bak ben mesela inant ettim kolonya almıyorum sabunla yıkıyorum ellerimi
    Kardeşim sağda solda çalışanlar var ya da ne bileyim suya sabuna sürekli erişemeyen var. Adam ne yapsın 50 ml cebinde kolanya ve dezenfekte spreyi jeli almak zorunda. Başka yolu yok ben misal kendimden zerre korkmuyom 60 yaş üstü babam var evde e haliyle tansiyon şeker var.
    Yanlış anlama çoğunluk mesajına katılıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurguner -- 26 Mart 2020; 14:27:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben kolanya dezenfekte ihtiyacım kadar aldım şimdilik 1 lt yeterli ailecek.
    Ama maske işi cidden sıkıntı ya . Hiç içime sinmiyor 50 kuruşluk maskeye kullan at sonuçta inanılmaz ya bu kadar paralar istenmesi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pi

    Arkadaşlar birsey sorayım. Bugün eczaneden bizimki maske almış. Bana göre gereksiz ama almış. Dandik tek kat maskeyle 10 lira para almışlar. Şikayet ettim ben de. Eczaneye böyle mi geliyordur acaba?
    Bunun sebebini söyleyim. Eczacıların büyük çoğunluğu bütün mal alışlarını sadece ecza deposundan yapar.
    Bunun birkaç sebebi var; birincisi güven. Eczanelere mal gönderen ecza depolarının sahte mal veya çok düşük kalitede ürün gönderme şansı yok. Eğer böyle yaparlarsa sadece o eczaneyi değil, birçok eczaneyi kaybederler ve piyasada büyük sıkıntı çekerler. İşin ucu borsada ciddi değer düşüşlerine kadar gider.
    İkinci sebep ise bu eczane eczacılarının çoğunun malı başka nereden alacaklarını bilmemesi, internet alışverişine yabancı olmasıdır.
    Diğer bir sebep ise ecza depolarının eczanelere günde birkaç kez sevkiyatının olması ve malın direk eczaneye gelmesi. Diğer türlü kargo birkaç gün sonra gelecek, birkaç alışveriş varsa hangi kargo gelecek, takibi nasıl yapılacak vs sıkıntısı

    Ecza depoları ise, eczanelerin bu durumunu bildiklerinden dolayı sattıkları tibbi malzeme gibi fiyatı standart olmayan ürünlerin çoğunu diğer toptancılara göre biraz daha pahallı yapar. Normalde bu çok sıkıntı oluşturacak kadar bir fark olmaz ancak şu anki kriz gibi fiyatların çok çalkantılı olduğu dönemlerde fahiş farklar ortaya çıkıyor.

    Örnek olarak iki gün önce ecza deposu bana 2 litre alkol için 160 tl fiyata geldiğini söyleyerek sipariş istedi. O da eczane başına sadece 2 litre kota ayırmışlar, yani daha fazla da yok. Düşünün, bundan dezenfektan imal edeceksiniz, şişe fiyatları zaten uçtu gitti (1 liralık şişe şu an 3-4 lira), sonra da buna standart bir kar (genelde %20-40 civarı eczanesine göre) koyarak satacaksınız.

    Son zamanlarda eczanelerin birbiri arası alışveriş yaptığı platformlar açıldı da online alışverişe yabancı olmayanlar bu şekilde daha uygun mal almaya başladılar

    Şu sıralar ecza depolarında basit tip cerrahi maske yok. Nadiren telefoncular arayıp yüksek fiyatlı ürünleri almak isteyip istemediğimizi soruyorlar. O anda piyasa araştırması yapamayan veya bu işten anlamayan da olur deyip sipariş veriyor ve sonra fahiş fiyatlı ürün satmış oluyor hastasına.

    Şu anda eczanelere bilindik marka maskeler 50 lik kutu olarak 300-400 TL fiyata geliyor (markasına göre) ama daha önceden elinde stok bulunduran veya daha ucuz marka satan eczaneler hastasına uygun fiyata verebiliyor. Örnek olarak ben şu an 5 TL den veriyorum adedini.

    10 TL'ye satan eczane fiyat olarak uçmuş. Bence de abartılı bir fiyat ama inanın bazı semtlerde sattığınız ürünün ne olduğuna bile bakmadan ucuz fiyatı duyunca burun kıvırıp giden tipler bolca var. Belki eczane böyle bir semttedir veya sayı saymayı bilmiyordur ya da .. (onu yazmayım şimdi)

    Not : Ben eski bir donanımhaber ve sıcakfırsatlar takipçisi olarak online satıştaki iyi fiyatları takip edip daha uygun alımlar yaparak bunu hastalarıma da yansıtabiliyorum. Hatta çoğu zaman bu konuya da göz gezdirerek ecza deposundan kazıklanmadan mal almaya çalışıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hypericum -- 26 Mart 2020; 15:25:10 >




  • maho1428 M kullanıcısına yanıt
    Tek kullanımlık değil iki katlı yüzde yüz pamuk maske yıkanıp kullanılabiliyormuş ben genel anlamda memnunum açıkçası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AVANSAS dan 400ml 3 şişe cam limon aldık. Telefonla arıyorum, bugün teslim edilecek diyorlar, maille yazışıyorum cuma mesai bitimine kadar elime ulaşmazsa paramı verin diyorum, ürün depomuza gelirse iade işlemi başlatacağız diyor. Ürünlerin nerede olduğunu bile bildiklerini zannetmiyorum. Kalabalık siparişler içinde karambola iş yapıyorlar gibi.

    Tarişincir den 3 aile için 3 tane 1lt limon kolonyası aldım. Daha dün kargoya verdik diye mesaj attılar, ama kargo takip no yok. 3-5 güne kargo uyarısı vardı başta, sonra 7.10 gün oldu. Sonra siparişleri durdurdular.

    Artık kurban bayramına kullanırız, Koronadn kurtulursak...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bimlere maske gelmiş arkadaşlar 3 katlı maske, bir Alman markası sanırım 5 adet 19,90. Kaliteli bir maske uyduruk değil.

    Kolonya, Maske ve Dezenfektan Fırsatları [ANA KONU]


    Kolonya, Maske ve Dezenfektan Fırsatları [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 26 Mart 2020; 16:26:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: edgar1899

    Bimlere maske gelmiş arkadaşlar 3 katlı maske, bir Alman markası sanırım 5 adet 19,90. Kaliteli bir maske uyduruk değil.




    standart bez maske mi çok pahalı değil mi tanesi 4 lira abi kullan at maske bunlar




  • fabrizo kullanıcısına yanıt
    Ucuz olmadığı konusunda tabi ki hemfikiriz. Ancak merdiven altı ne olduğu belli olmayan 50lik kutular 150 liradan başlıyor ve ne kadar koruduğu, malzemesi meçhul. Bu oldukça kaliteli duruyor, üstünde standartları ve koruyuculuğu ile ilgili bilgi mevcut. Bu piyasa koşullarında uygun yoksa tabiki adet fiyatı 30-40 kuruş olmalı normalde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • edgar1899 kullanıcısına yanıt
    Heryere mi gelmiş acaba bilginiz var mı ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Alman malı değilmiş Almanya'ya ihraç edilecekken ihracat durduğu için iç piyasaya verilen ürün. Ankarada bimlere dağıtılmış diğer illeri bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugün Kız meslek lisesinden tanesi 1,5 liradan aldım. toplu satmıyorlarmış ama 3 kişi 150 tane alacağız kişi başı 50 tane. çevrenizde varsa mutlaka arayıp sorun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onurguner

    Kardeşim sağda solda çalışanlar var ya da ne bileyim suya sabuna sürekli erişemeyen var. Adam ne yapsın 50 ml cebinde kolanya ve dezenfekte spreyi jeli almak zorunda. Başka yolu yok ben misal kendimden zerre korkmuyom 60 yaş üstü babam var evde e haliyle tansiyon şeker var.
    Yanlış anlama çoğunluk mesajına katılıyorum.

    Alıntıları Göster
    sende haklısın doğruda benim kızdığım nokta işde bu fırsatçılar oyüzden kendi altarnafiflerimizi bulmamız gerek yoksa bu tip insanlara para kazandırıyoruz bu zor günlerde insanda biraz insaf olur 1lt kolonya virüsten önce ortalama 10- 20 tl arasındaydı şimdide olsun 30 hadi 40 olsun 60-70 200 tl nedir yahu vijdansızlar
    tabiki bunların arasında hakikatten insaflılar var onlara lafım yok
    adam kanser hastası maske bulamıyor yada gücü yok almaya




  • bu maskeleri takıp, hasta olduğundan şüphelendiğiniz ortamlarda salına salına gezmeyin. koruyucuğunu bilmeden, virüsün hareket tarzını bilmeden olmaz. mesafenizi korumaya çalışın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.