Şimdi Ara

Corona Virüs Dezenfeksiyon Hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Direk konuya girmek isteyenler okumaya İşin özeti ile başlayan kısımdan başlayabilir.

    Corona virüs hakkında çok fazla yalan yanlış bilgi var. Türkiye'de gerçekten kalifiye insan sorunu var. Hatırlarsanız bu olay ilk çıktığında Canan karatay Corona virüs önemli birşey değil her yıl oluyor tarzı bir açıklama yaptı. Aynı şekilde Sakarya'da bölüm başkanı bir profesör de corona virüs her yıl olur inanmayın bunlara dedi. Beni şok eden şey her konuda bir çok insana danışmanlık eden bu kişilerin kendi alanlarında bu kadar bilgisiz olmasıydı. Çünkü bu seferki korona virüs yeni çıkan bir alt türdü ve bütün dünya bununla çalkalanıyordu ama bu işin ustaları olması gereken kişilerin bundan haberi bile yoktu. Bunun üstüne bir de çok biliyorum diye insanlara yalan yanlış bilgiler veriyorlardı. BUnun üstüne kendi araştırmamı yapmaya başladım ve ilk günden beri gelişmeleri yakından takip ediyorum.

    Bugün ise whatsapp üzerinden bir video geldi. Kendisini çok önemli bir doktor olarak tanıtan beyfendi kuş gribi zamanlarına falan atıfta bulunarak bunun da önemli bir salgın olmadığını söylüyor bu işin içinde başka oyunlar var diyor ve hiçbir çocuğa virüs bulaşmadığını açıklıyor. Oysa daha en başında çocuklara bulaştı hatta bir sürü bebek direk virüslü olarak dünyaya geldi. Sadece 0-9 yaş aralığında henüz bir ölüm yok. Ben bu adamı eleştirip yahu adam önceki salgınları örnek göstererek bu salgının önemli olmadığını söylüyor, insanları görmezden gelmeye yönlendiriyor ama adamın hiç bir bilimsel dayanağı yok. Kahve muhabbeti yaparak akıl yürütüyor.(kahve muhabbeti kötü birşey değil ama işin uzmanının yapacağı şey de değil.) Ya bu seferki kötü salgınsa? Bu riske değer mi? dediğimde arkadaşlarım beni koskoca profesörden daha iyi mi bilecen diye uyardı.

    Bu tip insanlar etiketlerini kullanarak tembelliklerinden doğan cahilliklerini bilgelik olarak pazarlıyorlar. Profesör'ün hatalı olduğunu bilmek için ondan daha iyi bilmenize gerek yok. Adam iddasını açıklayabiliyor mu? Yoksa varsayımlarda mı bulunuyor buna bakınız. Kendinize, zihninize saygı duymanıza yetecek derecede güvenin ve etiketler altında ezilmeyin.

    Son olarak marketlerde activex marka ıslak mendilin virüse karşı pazarlanıp peynir ekmek gibi satıldığını görünce böyle bir başlık açmak istedim. ÇÜnkü ıslak mendil virüsten korumaz, ama insanlar korunduğunu sanarak elini silip yüzüne götürmeye ve virüse maruz kalmaya devam edip virüsü yayacaklar. Unutmayalım ki salgından bireysel olrak korunamayız, sadece toplum olarak korunabiliriz. Ayrıca bu satış stratejisinin virüse karşı önlemlere bir darbe olarak görülüp cezalandırılması gerektiğini düşünüyorum. Adam senin mendilini almasa kolanya sürüp korunacak çünkü. Resmen adamın girişimini baltalıyorsun.

    İşin özeti bu başlık altında kaynak vererek bazı bilgiler vermeye çalışacağım.

    1- Virüs 60 derece sıcaklıkta yarım saatte ölüyor. Yani giysilerinizi falan minimum 60 derece yarım saatlik programda yıkayarak dezenfekte edebilirsiniz.

    Kaynak https://www.canada.ca/en/public-health/services/laboratory-biosafety-biosecurity/pathogen-safety-data-sheets-risk-assessment/severe-acute-respiratory-syndrome-sars-associated-coronavirus.html
    https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.01.22.914952v1.full.pdf
    https://www.foodprocessing.com.au/content/business-solutions/article/implications-of-coronavirus-covid-19-for-food-processing-1067303936

    2-Virüs etil alkol, izopropil alkol, ile etkisiz hale getirilebilir.

    Bu konu biraz detaylı. Mesela her etil alkol ile olmuyor çünkü yüzdesi önemli. etil alkol en az 62-71%, izopropil alkol 70,75% olmalı.

    Alkolün etki süresi için farklı kaynaklarda farklı fikirler var. Bazı kaynaklar bir dakika içinde etki ettiğini savunurken bazı kaynaklar etki etmesi 10 dakikaya kadar uzayabilir diyor. Kolanya bilidğiniz gibi etil alkol ile yapılıyor, alırken 80 derece yani 80% etil alkol içerikli almaya gayret gösterin.

    3- Virüs 0.5% Oksijenli su ile etkisiz hale getirilebilir.
    Oksijenli su eczanelerde 3% lük olarak satılır bunu su ile açarak 0.5% olacak şekilde kullanabilirsiniz. Kaynaklar bir dakka içerisinde virüsü etkisiz hale getirdiğini söylüyor. Ayrıca eczanelerden 200ml cep boyuna 10 tl vereceğinize internetten litresini 15 tl ye bulabilirsiniz. meselahttps://urun.n11.com/medikal-malzemeler/oksijenli-su-1000-ml-dermosept-P317237989

    linkteki ürün tükenmiş şurada litresi 14tl'ye varhttps://urun.n11.com/medikal-malzemeler/oksijenli-su-1-litre-P305148693

    4-Virüs çamaşır suyu ile etkisiz hale getirilebilir.
    Çamaşır suyu alırken içeriğinde sodium hypochlorite olmasına dikkat edin çünkü virüsü öldüren bu madde. Genelde 5% oranında oluyor çamaşır suyunda, bunu suyla açarak 0.1-0.2% gibi kullanabilirsiniz. Süre ile ilgili yine çelişkili ifadeler var. 5 dakika ile 10 dakika araında etki ettiği belirtiliyor.
    Çamaşır suyu genellikle yüzey temizliği için kullanılıyor.

    Kısaca Virüs etil alkol, izopropil alkol, oksijenli su ve çamaşır suyu(sodium hypochlorite) ile etkisiz hale getirilebilir. Ayrıca sabunda işe yarıyor ama ne kadar sürede ve ne kadar verimli olduğuyla ilgili bir çalışma yok. Aslında teorik olarak bütün yağ çözücüler işe yarıyor ama ne kadar verimli olduğuyla ilgili bir çalışma yok. Islak mendil gibi yöntemler işe yaramıyor. Anti bakteriel olduğunu idda eden ürünlerin içeriğinde bunlar var mı kontrol edin.

    Kaynak

    https://www.who.int/docs/default-source/coronaviruse/laboratory-biosafety-novel-coronavirus-version-1-1.pdf?sfvrsn=912a9847_2
    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2590088920300081
    https://www.canada.ca/en/public-health/services/laboratory-biosafety-biosecurity/pathogen-safety-data-sheets-risk-assessment/severe-acute-respiratory-syndrome-sars-associated-coronavirus.html
    https://www.shieldgroup.co.uk/news/information-regarding-2019-novel-coronavirus2019-ncov/


    Kendi dezenfeksiyon sıvınızı yapın.


    Dünya sağlık örgütünün yayınladığı bir yerel dezenfeksiyon üretim yönergesi var. Burada nasıl kolay bir şekilde dezenfeksiyon sıvısı üretebileceğinizi anlatıyor.

    linkhttps://www.who.int/gpsc/5may/Guide_to_Local_Production.pdf



    Gördüğünüz gibi bir etil alkol ile bir de izopropil alkol ile yapmak için tarif vermişler.

    hydrogen peroxide dediği bildiğimiz oksijenli su.

    Glycerol ise gliserin. internette kolayca bulabilirsiniz. Meselahttps://magaza.hammaddeler.com/urun/tito-bitkisel-gliserin-vg-vegetable-glycerin-e422-250-g

    Ben bir hafta önce izopropil alkolü 5lt 75 tl ye aldım ama fiyatlar uçmuş 160 tl şu anda.

    alkol ve oksijenli su virüsü öldürmek için, gliserin ise elinizi alkol ve oksijenli suyun aşındırıcı etkisinden korumak için kullanılıyor.

    Dikkat edilmesi gerekenler

    1-Bunlar ml yani gram değiil. Gram ile ölçecekseniz gerekli dönüşümeri yapmanız gerekir.

    2-Tam kesin ölçü olması gerekli ne eksik ne fazla. Fazla alkol olmasının zararı şu, alkol fazla olunca sıvı çok hızlı buharlaşıp virüsü öldürmeden gidiyor. O yüzden fazla alkol daha iyi değil.

    3-Tarif 10 litre için, siz nekadar yapacaksanız o na göre ayarlayabilirsiniz. Önemli olan yüzdeleri. Mesela bir litre yapacaksanız 751,5ml izopropil alkol, 41,5ml oksijenli su, 14,5ml gliserin.

    Yapımı çok basit, ingilizcesi olmayanlar için açıklayayım,

    alkolü, oksijenli suyu ve gliserini koyun ve şişeyi çalkalayın. Bu kadar.

    Yeni bilgiler eklencek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nezihh -- 14 Mart 2020; 16:15:24 >



  • Bu virüs hic 18 ile 40 yas arasi insani öldürdü mü?
  • dijital para kullanmaya başlayın,her şeyinizi dijitalde görün. yoksa hepiniz salgın hastalıklardan ölürsünüz.
    .
  • Kanatlandırmayan_Redbull kullanıcısına yanıt
    Öldürdü. Hatta 10-19 yaş aralığında da ölüm var.

    Çin'de dağılım şu şekilde
    Corona Virüs Dezenfeksiyon Hakkında


    Kalp rahatsızlığı, şeker, yüksek tansıyon, solunum rahatsızlığı ve kanser hastalarında bu oranın daha fazla olduğu belirtiliyor.

    Çin'de ortalama %3 ölüm oranı ile başladı ancak bu sayının %15 kadar çıkabilceceği belirtiliyordu. Şu anda ne oldu bilmiyorum.

    İtalya'da şu anda %7 civarında ölüm oranı

    Diğer yandan 8 bin vaka olan Güney Kore'de %0.8 ölüm oranı

    Eski İtalya başbakanı ülkelerin ölüm oranına kanmamasını çünkü asıl sorunun ölüm oranı değil virüsün bulaşma yetisi olduğunu söyledi. Evet virüs az öldürüyor ama çok bulaşıyor ve böylece hastanelerde yer kalmıyor. Bu olunca da tedavi olamayan insanlar ölmeye başıyor ve ölüm oranı yükselmeye başlıyor.

    Kaynakhttps://www.thesun.ie/news/5194712/all-european-countries-must-enforce-total-coronavirus-lockdown-like-italy-within-10-days-ex-italian-pm-warns/

    Şu anda Hollanda'nın 4 şehrinde hastaneler tamamen doldu. Kaynakhttps://myprivacy.dpgmedia.net/?siteKey=V9f6VUvlHxq9wKIN&callbackUrl=https%3a%2f%2fwww.ad.nl%2fprivacy-gate%2faccept%3fredirectUri%3d%252fbinnenland%252fintensive-cares-raken-vol-en-houden-rekening-met-italiaans-scenario-boven-de-70-word-je-daar-niet-opgenomen%257ea07e03e0%252f

    Güney Kore'nin hastaneleri şu anda vakalarla başa çıkabiliyor. Çok fazla test yapıyorlar ve devlet halka bedava maske dağıtıyor sonuç 0.8% ölüm oranı.

    İtalyda ise yatak olmadığı için hastalar içinde kurtulma oranı daha yüksek olanları yani gençleri seçip yaşlıları ve kronik hastalığı olanları evlerine gönderip kaderlerine terk ediyorlar.
    kaynak https://www.euronews.com/2020/03/12/coronavirus-italy-doctors-forced-to-prioritise-icu-care-for-patients-with-best-chance-of-s



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nezihh -- 14 Mart 2020; 14:45:16 >
  • Yararlı konu
  • Kendi dezenfeksiyon sıvınızı yapın.

    Dünya sağlık örgütünün yayınladığı bir yerel dezenfeksiyon üretim yönergesi var. Burada nasıl kolay bir şekilde dezenfeksiyon sıvısı üretebileceğinizi anlatıyor.

    linkhttps://www.who.int/gpsc/5may/Guide_to_Local_Production.pdf

    Corona Virüs Dezenfeksiyon Hakkında

    Gördüğünüz gibi bir etil alkol ile bir de izopropil alkol ile yapmak için tarif vermişler.

    hydrogen peroxide dediği bildiğimiz oksijenli su.

    Glycerol ise gliserin. internette kolayca bulabilirsiniz. Meselahttps://magaza.hammaddeler.com/urun/tito-bitkisel-gliserin-vg-vegetable-glycerin-e422-250-g

    Ben bir hafta önce izopropil alkolü 5lt 75 tl ye aldım ama fiyatlar uçmuş 160 tl şu anda.

    alkol ve oksijenli su virüsü öldürmek için, gliserin ise elinizi alkol ve oksijenli suyun aşındırıcı etkisinden korumak için kullanılıyor.

    Dikkat edilmesi gerekenler

    1-Bunlar ml yani gram değiil. Gram ile ölçecekseniz gerekli dönüşümeri yapmanız gerekir.

    2-Tam kesin ölçü olması gerekli ne eksik ne fazla. Fazla alkol olmasının zararı şu, alkol fazla olunca sıvı çok hızlı buharlaşıp virüsü öldürmeden gidiyor. O yüzden fazla alkol daha iyi değil.

    3-Tarif 10 litre için, siz nekadar yapacaksanız ona göre ayarlayabilirsiniz. Önemli olan yüzdeleri. Mesela bir litre yapacaksanız 751,5ml izopropil alkol, 41,5ml oksijenli su, 14,5ml gliserin.

    Yapımı çok basit, ingilizcesi olmayanlar için açıklayayım,

    alkolü, oksijenli suyu ve gliserini koyun ve şişeyi çalkalayın. Bu kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nezihh -- 14 Mart 2020; 15:49:34 >
  • Ace çamaşır suyu ile tuvalet ve banyolarınızı yıkayın. Kokusu çok ağırdır kokuyu gidermek için havalandırma yapmayın. Kokuyu oluşturan gaz da dezenfektandır. İçerde teneffüs etmeyin. Kapı kolları ve elektrik düğmeleri gibi yerleri çamaşır suyu ile karıştırılmış suya batırılmış bezle silin. Bu uygulamalar ev ve işyerlerinde hergün yapılırsa ciddi miktarda dezenfeksiyon yapılmış olunur. Klavyedir faredir çalışma masasıdır buralara da uygulanabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.