Şimdi Ara

Corona Testim pozitif çıktı (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
5
Favori
29.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
139 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Okeanix

    Biyolojiyle ilginen varsa bu verdikleri Plaquenil ilacının bir etkisi var mı?

    Yurtdışında da mı aynısını veriyorlar?

    Yoksa Türkler üzerinde deney mi yapılıyor?

    Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Ghebreyesus, 25 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, "Dayanışma Denemesi Yürütme Grubu"nun toplandığını ve Kovid-19 hastalarının tedavilerinde hidroksiklorokin isimli ilacın (Plaquenil) kullanımının "güvenlik endişeleri" nedeniyle askıya alındığını bildirmişti.

    Sadece biz veriyoruz galiba.
    yeni okudum ilaçla ilgili yazılanları... acaba hala bu tartışma güncelliğini koruyormu merak ettim...
    https://www.amerikaninsesi.com/a/coronaya-karsi-hidroksiklorokin-kullanimi-neden-tartisma-yaratti-/5363721.html

    https://www.dw.com/tr/fransa-hidroksiklorokin-kullan%C4%B1m%C4%B1n%C4%B1-yasaklad%C4%B1/a-53588854

    Fransa hidroksiklorokin kullanımını yasakladı
    Fransa, sıtma ilacının etken maddesi hidroksiklorokinin COVID-19 tedavisinde kullanımını yasakladı. Aralarında Hindistan'ın da bulunduğu bazı ülkeler ise DSÖ'nün uyarılarına rağmen bu maddeyi kullanmaya devam ediyor.

    Fransa, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) tehlikeli olabileceği uyarısının ardından COVID-19 hastalığına karşı hidroksiklorokin etken maddesinin kullanımını tamamen yasakladı. DSÖ, hafta başında hidroksiklorokinin ölüm riskini artırdığını gösteren araştırmaya dikkat çekerek DSÖ'nün öncülüğünde farklı ülkelerde devam eden klinik testlerin durdurulduğunu açıklamıştı.

    Hidroksiklorokin maddesi Fransa'daki hastanelerde yatan özellikle ağır Covid-19 hastalarının tedavisinde sıkı kurallar altında kullanılıyordu. Ancak bazı hastalarda kalp ritim bozukluğu gibi ölüme yol açabilecek ağır yan etkilerinin görülmesi üzerine Fransa İlaç Kurumu'nun bu maddenin kullanımını durdurduğu belirtildi.

    Sıtma ilacını kullanmaya devam eden ülkeler

    Ancak DSÖ'nün uyarısı ve bu maddenin tehlikeli olabileceğini gösteren araştırmaya rağmen bazı ülkelerde COVID-19 tedavisinde sıtma ilacının etken maddesi hidroksiklorokinin kullanımı hâlâ teşvik ediliyor. Bu ülkelerden biri de Hindistan. Ülkenin en üst düzey biyotıp araştırmaları kurumu dün Hindistan'daki araştırmalarda hidroksiklorokin maddesinin "büyük yan etkilerinin" görülmediğini açıkladı. Hindistan Tıp Araştırmaları Konseyi Başkanı Balram Bhargava açıklamasında, sıtma ilacının zarar vermediğini ve belki işe yarayabileceğini söyledi.

    Bu kurum, COVID-19 salgınıyla mücadelede Hint hükümetine bilimsel destek veriyor. Öte yandan dünya genelinde üretilen hidroksiklorokinin yüzde 70'i Hindistan'dan geliyor.

    Koronavirüs salgınıyla mücadelede sık sık eleştirilen Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro da hidroksiklorokini öven açıklamalar yaptı ve Brezilya Sağlık Bakanlığı da DSÖ'nün açıklamasının ardından COVID-19'a karşı bu maddenin kullanımını yeniden tavsiye etti.

    Cezayir de hidroksiklorokin kullanmaya devam ediyor. Cezayir Tabipler Birliği Başkanı Muhammed Bekkat, hidroksiklorokinle ilgili olarak "Biz istenmeyen herhangi bir yan etki tespit etmedik" açıklamasını yaptı.

    Bu etken madde, Türkiye'de de Bilim Kurulu'nun hazırladığı rehberde yer alıyor ve Covid-19 hastalarının tedavisinde kullanılıyor. Ancak DSÖ'nün uyarısının ardından Türkiye'nin bu maddeyi kullanmaya devam edip etmeyeceğini konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

    Ölüm riskini yüzde 45 yükseltiyor

    Hidroksiklorokine ilişkin klinik testler, DSÖ'nün öncülüğünde farklı ülkelerdeki uluslararası araştırma ekipleri tarafından yürütülüyordu. Bu çalışmalarda sıtmanın yanı sıra AIDS hastalığına yol açan HIV, ebola, multiple skleroza (MS hastalığı) karşı kullanılan farklı ilaçların da COVID-19'a karşı etkisi araştırılıyor.

    The Lancet adlı bilim dergisinde geçen Cuma günü yayınlanan araştırmada, sıtma ilaçlarında bulunan hidroksiklorokin ve klorokinin COVID-19 tedavisine uygun olmadığı ve bu etken maddelerin ölüm oranını yükseltebileceği belirtilmişti. Araştırmaya göre bu maddeler ölüm riskini yüzde 45 artırıyor. ABD ve İsviçre'den bilim insanları, araştırmayı dünya genelinde 96 bin hastanın verilerini inceleyerek hazırlamıştı.

    Trump sıtma ilacı aldığını açıklamıştı

    ABD Başkanı Donald Trump, bir süre önce yaptığı açıklamada koronavirüse karşı sıtma ilacı kullandığını açıklamıştı. Trump tartışmalara yol açan bu açıklamasından önce de sıtma hastalığına karşı geliştirilmiş olan hidrosiklorokinin yararlarını övücü konuşmalar yapmış ve bu ilacı "tanrının bir armağanı" olarak nitelendirmişti.

    Her gün koronavirüs testine tabi tutulan Trump, Beyaz Saray doktoruna hidrosiklorokin ilacı almasının doğru olup olmayacağını sorduğunu, doktorun da kendine "Yani, almak istiyorsan alabilirsin" dediğini belirtmişti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tolga_06tr -- 10 Ağustos 2020; 11:36:10 >
  • Gecmis olsun, eldiven takiyormuydunuz? Ilaclar ise yariyor mu hocam?@@WP VOLK@N
  • Çok geçmiş olsun. Kendinize iyi bakın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok büyük geçmiş olsun kardeşim, umarım tez zamanda iyileşir ve eskisinden daha sağlıklı olursun.
    Hep söyledikleri nefes darlığı vs. oluyor mu acaba sizler de ?
  • Günde 3 litre su içmelisiniz hocam.Ayrıca takviye olarak immunace öneririm hiv hastalarında cd4 hücre sayısını arttırmada etkili olduğu kanıtlanmış bir ürün.İlaçlardan ziyade en etkili silah vücudun bağışıklık sistemi o bakımdan onu güçlendirmeliyiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OkumadanAlma

    Korona tedavisinde hatta yakalanmadan önce Çinko,Sülfat,D Vitamini alımı önemli. Forumdan iyilerini araştırıp eczaneden alıp bir an önce kullanmanızı öneririm. En azından kabak çekirdeği,beyaz kültür mantarı,barbunya yada nohut,balık,semiz otu,ceviz,karadut pekmezi tüketin. Tatlı ve çikolata kesinlikle yemeyin. Oksijenli ortamda derin nefes egzersizleri yapın hergün. Sık sık sıcak çay yada bitki çayları için. Yeşil çay,adaçayı,papatya öneririm. Tabi siyah çay haricinde.
    Bu anlattıklarımın arasında çinko-sülfat-d vitamini alımı en önemlisi. Bu vitaminleri alırsanız bu vitaminleri içeren besinleri tüketmeyin,riskli zira.
    En iyi takviye Vitabiotics Immunace dir, kullandığım bir ürün tavsiye ederim.
  • onboardx O kullanıcısına yanıt
    Selamlar, immunacenin degerleri biraz fazla yuksek gibi geldi bana icinde, Beta Karotenin vitamin haplarinindan
    aliminin zararli olabilecegi soyleniyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • September Storm kullanıcısına yanıt
    Ben doğruyu söylüyorum. Buna illet olmak senin sorunun. Takmana gerek yok vs de demedim zaten.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • HALO kullanıcısına yanıt
    Yok hocam 3 günde 1 kullanın zaten vitamin değeri fazla bir hap ama kesinlikle tavsiye ederim.
  • onboardx O kullanıcısına yanıt
    Koronadan once aylarca kullandim son kez mayis ayinda kulllandim ve youplus mutli enerG’e gectim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu boğazımda olan gıcık harbiden beni deli edecek 2 gündür Bi gıcık hissidir gidiyor paranoya olduk iyice

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burkandrrey

    Hang benzinlik ? Serdivanda shellden alıyorum hep ona göre daha dikkatli olalım
    Merhaba,Serdivan belediyesinin hemen yanındaki shell istasyonu

    ismi Shell özgün petrol sanırım.

    Essen market ve bu akaryakıt istasyonuna uğramıştım pazartesi günü.Sonraki günler zaten dışarı çıkmadım.
    https://www.google.com/maps/uv?hl=tr&pb=!1s0x14ccb2bf0c18fd63%3A0x3b38ebebdca1e3a5!3m1!7e115!4shttps%3A%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipOaDLmr6UFWqjfhsr-7Rdy3cO9DrieuU5-66m8W%3Dw284-h160-k-no!5sSHELL%20ÖZGÜN%20PETROL%20-%20Google%27da%20Ara!15sCgIgAQ&imagekey=!1e10!2sAF1QipOaDLmr6UFWqjfhsr-7Rdy3cO9DrieuU5-66m8W&sa=X&ved=2ahUKEwjy9uXjuJDrAhUPxosKHTnMBpMQoiowCnoECBIQBg
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mesutc28

    Çok büyük geçmiş olsun kardeşim, umarım tez zamanda iyileşir ve eskisinden daha sağlıklı olursun.
    Hep söyledikleri nefes darlığı vs. oluyor mu acaba sizler de ?
    Merhaba,teşekkür ederim.

    Belki sigara içenler nefes darlığını daha yoğun hissediyordur ama ben o kadar daralmıyorum.Sigarayı 23-33 yaşları arasında içmiş ve 7 yıl önce bırakmıştım.

    Şu an cigerlerimde az ağrı var(dolmuş gibi hissediyorum) ama nefes darlığı yaratmıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HALO

    Koronadan once aylarca kullandim son kez mayis ayinda kulllandim ve youplus mutli enerG’e gectim
    Merhaba bir kaç vitamin takviyesi denedim ama devam edemedim. Miğdem hassas olduğu için vitamin hapı kullandıgım zaman 1 gün boyunca miğdeme kramplar giriyor . Nasıl yapsam bilemiyorum.
  • Çok geçmiş olsun iki noktada uğrak olarak uğradığım noktalar. Şöyle bir durum var benzin pompacısının elinize dokunmasından size korona bulaşmaz. Maskeyle büyük ihtimal engellemiş olursunuz. Siz elinizle bir yere değdikten sonra yıkamazsanız veya dezenfekte etmezseniz, elinizi ağzınıza burnunuza dokundurdugunuz zaman bu virüs bulaşıyor. Umarım en kısa sürede atlatırsınız

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • "düğün, cenaze, taziye, havaalanı, kurban kesimi" anahtar kelimeler bunlar.

    uzak durun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Okeanix

    Biyolojiyle ilginen varsa bu verdikleri Plaquenil ilacının bir etkisi var mı?

    Yurtdışında da mı aynısını veriyorlar?

    Yoksa Türkler üzerinde deney mi yapılıyor?

    Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Ghebreyesus, 25 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, "Dayanışma Denemesi Yürütme Grubu"nun toplandığını ve Kovid-19 hastalarının tedavilerinde hidroksiklorokin isimli ilacın (Plaquenil) kullanımının "güvenlik endişeleri" nedeniyle askıya alındığını bildirmişti.

    Sadece biz veriyoruz galiba.
    Bildiğin sıtma ilacıdır.
  • Dostum şifa için plaquel kullanma derim fda artık önermiyor. dünya Sağlık örgütü kaldırdı artık, ölüm vakasını arttırdı kullanılanlarda diye.

    Ayrıca sağlıklı kalbi kokainmanlıktan beter eden bi ilaç

    Gelelim önerilere :
    NAC 600mg sabah öğlen akşam aç karnına alcaksın

    Alfa lupoik asit 600mg alacaksın hergün

    5000UI d vitamini alacaksın yemekten sonra hergün

    Yetmez, c vitamini 1000 mg suda eriyen al


    Bunun dışında zencefil taze ve yeşil çay içebilirsin.

    Eğer şişkoysan şeker hastası değilsen bile metformin ilacı alırsan kanda iltapahlanma azalır.

    Bağşıklık için iyi zayofsan gerek yok

    Hadi geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teknoCat kullanıcısına yanıt
    Şahıs senin tavsiyene uyup kullanmayıp ölürse sorumluluk alıyor musun ?
    Sen ilaçlar ile ilgili tavsiye veremezsin yasal hakkın da yok. Tavsiye verdiğin zaman suç işliyorsun kafanıza göre işler yapmayın
    dangalağın biri belki sen kullanma dedin diye kullanmayıp durumu daha kötü olacak yapmayın böyle saçma şeyler bin türlü insan var
  • teknoCat kullanıcısına yanıt
    4000 UI’den fazla vitamin d alınmaz, bunun üstü doktor kontrollü olmalıdır.

    Metformin kısmı ise iyice saçmalama olmuş, bunu hangi bilinsel kaynak veya makalelere dayanarak yazdınız? Şişkonun tanımı nedir?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.