Şimdi Ara

Corolla vs Civic

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
1.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. 2011 Focus Aracımı değişmek istiyorum. İki araç arasında kaldım. Bütçem Max 630


    Honda Civic 2020 Otm. (1.6 veya biraz borçlanıp 1.5 182hp)


    veya


    2022 1.5 Corolla Dream (sıfır).


    Corollanın sıfır km olması artısı var. Civicin de daha geniş ve kaliteli iç mekan ve donanım özellikleri artısı var. mantıklı olan hangisi sizce? Şimdiden Teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BayBingol -- 19 Eylül 2022; 13:23:32 >



  • Civic keko arabası , corollo da emekli olmuş yaşlı arabası . Corolla alırsan artık sağdan tintin gidersin .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 25 Yaşında Sağlıkçıyım Kamu Çalışanıyım Evliyim  

  • BayBingol B kullanıcısına yanıt

    690'a sıfır golf veriyor bayiler. Araştır sor bakalım .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani o kadar bütçe yok maalesef. max 630 bin ama Civic 182 hp alırsam 650 falan o bile çok zorlar beni. 2020 1.5 EcoTSI Style Leon DSG 600 bin civarı HB araçların iç mekanı konusunda pek bilgi sahibi değilim o yüzden 2. planda tutuyorum Leonu ama almam demiyorum düşünebilirim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BayBingol -- 19 Eylül 2022; 13:9:42 >
  • Al Megane 4 geç.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donanım olarak Icon olmadıkça Megane bakmıyorum. Icon da 2020 bu fiyatlara geliyor Sıfır Corolla Dream Icon Meganedan mantıklı geldi bana. Donanım olarak Dream neredeyse Icona eşit zaten

  • Bir otomobili alımındaki en önemli tercih sebebi benim için kesinlikle motordur. Sınıfının en güçsüzlerinden 1.5 atmosferik Corolla nere Civic 1.5t 182lik nere. Hala bu devirde 0 km atmosferik almak hiç mantıklı değil.


    Ya Civic 1.5t ya da 1.33 tce Megane 4. İkiside çok iyi tercih.

  • Turbolu olsun istiyorum bende açıkçası Atmosferik çok istemiyorum sadece Corollanın o paraya sıfırının gelmesi cezbedici diye atmosferik olabillir dedim

  • Hocam bu ikilimde kalan o kadar fazla insan var ki. Eminim farklı ekonomik dönemlerdeyken her kes en az bir kere değerlendirmiştir bu ikiliyi.


    Bu sebeple ya iki arabadan birini aşırı savunan yada ikisine de "çöp" deyip sanki alacak kişinin 2m bütçesi varmış da zevkine bu arabalara bakıyormuş gibi araba eleştiren adamlar geliyor genelde :)


    Eğer 1.6 olacaksa civic direk corolla derim. Ama civic 182 olacaksa da civic derim. Çünkü gerçekten bu arabaların aşırı farkları yok. Çünkü performans istiyorsanız corolladaki 1.5 cidden nefessiz kalıyor yüklenirken.


    > Bu temel farktan ( motor) sonra araçları nacizane kendi görüşümle karşılaştıracak olursam


    Tasarım:

    - Civic daha agresif, daha genç işi bir tasarıma sahip. Corolla ise biraz daha aile arabası modunda. Hoş benim yaşım 32, ama ağır başlı arabaları daha çok sevdiğim için atıyorum passat'ın tasarımında hiç bir numara yok ama ben seviyorum o ağırbaşlı tasarımı. Kimine göre de tasarım çöp. O adam da gidip 508 alıyor. Yani her sabah kalkınca hangi kasayı görmek istediğiniz çok büyük faktör bence


    Genişlik:

    - Hocam evlisiniz ve yaşınızdan yola çıkarak çocuk yok yada varsa da yaşı ufak diye tahmin ediyorum. Her iki araba da çok çok rahat ettirir sizi o konuda hiç endişeniz olmasın. 2 araba da 4 kişiye kadar çok rahat seyahat ettiriyor.


    Bakım:

    - Her ikisi de bu konuda sahibini yormayacak arabalar. Babamda 2008 model corolla var. Yanlış olmasın 2017 yada 18 de adamlar arayıp bir parçayı değiştirecez diye çağırıp ücretsiz dğeişim yapmıştı. Araba bakım dışında sanayi görmedi 150 binde 2008 model araba. Cidden çok taktir ettim. Ve acayip uygun fiyatlı ( hele sanayide). Civic'im hiç olmadı ancak bir yakınımda var. bir şanzıman yağı değişimi olayından bahsetti belirli aralıkla yapılıyormuş galiba ama emin değilim bir araştır istersen hocam. Yani bakım olarak corolla bir tık daha ucuz olabilir.


    Donanım :

    - Corolla fiyat / performans olarak dolu bir araçtır. Dream paket de o paralara alınacak en çok donanımı veren araçlardan. Ancak civic için paket bilgisi görmediğim için karşılaştıramadım. Eğer bütçe de esneme varsa flame çok güzel tavsiye ederim corolla da.

  • crssover C kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum. Cidden corollanın motoru çok cansız. Megane'ın 1.33 motorunu çok beğeniyorum. Civic'i kendim sürmedim yan koltukta seyahat ettim ( 182 hp) ancak megane 'ın 1.3 turbolusu sanki daha bile atık diyebilirim cvic den. Belki şanzıman kaynaklıdır bilemiyorum yada bana öyle gelmiştir.

  • Dediğim gibi Corolla donanım olarak mantıklı servis olarak da ama Uzun vadede kullanmak istiyorum bu sebepten gönlüm biraz daha turbolu araçlardan yana. Sonuçta memleketimiz hep bayırlı yollar ve ben yarın bigün 4 yetişkin bayırda düşersem arabadan soğuma sebebi. Civic 182 hp olabilir Megane ilk defa bugün yorumlardan aklıma düştü hiç değerlendirmemiştim açıkçası ama Icon 2020 megane de mantıksız değil birde Leon 1.5 EcoTSI var onu dahala elemedim kafamda. :)

  • Kullandığınız yerde önemli.

    Mesela bizim arkadaşta 230 beygir araç var ama pek bir işe yaramiyor. Sürekli İstanbul şehiriçi sürüyor. Km hız ortalaması 16 km hız. Aldım ama hep İstanbul içi trafikte dur kalk sürüyorum diyor. Araç daha sehirdisi görmemiş. 5 senedir hep İstanbul içi. Bende de 1.3 egea var. Yüzde 95 şehiriçi kullanırım. Senede bir defa uzun yol yaparım. 600 km o kadar. Öyle olunca motorun pek önemi kalmıyor.

    Haaa istanbul dışı biryerde yasiyorsaniz ya da şehirdışı çok yapıyorsanız o zaman turbo, çekiş önemli oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Genelde Şehiriçi ama İstanbul değil ayda bir de Memlekete giderim(git gel 600km falan) memleketim de yokuşlu bayırlı yollar olduğu için Corolla yeterli mi sorusu aklımda gerçekten. Bu yüzden zaten kullanıcı yorumu ve forumdaki arkadaşların yorumunu almak istedim. buradaki yorumlar benim için faydalı oldu ve oluyor gerçekten. yorumlarınıızı bekliyorum teşekkürler

  • BayBingol B kullanıcısına yanıt

    Yokuşlu bayırlı yollarda Corolla 1.5 tatmin etmez.

  • 182 HP olacaksa civic al yoksa corolla daha mantıklı. Birde burda yakıt önemli 182 hp benzinde binmek zorlayabilir.

  • BayBingol B kullanıcısına yanıt

    civic sedan 5

    corolla ve megan 4 kişilik genişliğe sahip.

    ilk kriterin o olsun

    buraya gelip yokuş çıkmaz bayır inmez diyen komik çocuklara hiç takılma bayır da çıkıyor yokuş da iniyor

    corolla civic ve megana göre daha yeni bir otomobil eğer lpg takacaksan adres direk civic.

    bu üçlü arasında ben olsam corolla alırım ama 0 almam.

    2 yaşlarında garantisi devam eden dolu corolla alırım. donanım çok farkediyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARTHUR. kullanıcısına yanıt

    182 HP Civic kullanıyorum. Normal kullanımda şehir içi 7,4 lt yakıyor. Yukarda biri 1,3 tce megane daha atak gibi geldi demiş. Civic'te hızlanmanın püf noktası vites d modunda iken hızlanmadan önce direksiyondan bir veya iki tık vites düşürüp gaza yüklenmek. O zaman araba yerinden fırlıyor.

  • Civic genişlik ve donanım olarak gerçekten çok iyi. Corolladan daha iyi bir araç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ceed düşünür müsünüz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.