Şimdi Ara

Corolla'dan bazı sorunlarım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar 1.33 life 2015 Corolla 97 binde aldım şuanda 103bine yaklaştı. Yağ ve lpg bakımı yaptım fakat araç çok yakıyor. Debriyajı yıpranmış ondan olabilir diyorum önerebileceğiniz bir marka var mı?

    2. sorum : Araç rölantide titreme yapiyor internette baktığımda MAF sensörü temizliği ve Gaz kelebeği temizliği iyi gelebilir diyor. Bu temizlikten sonra performansda yakıt tassarufuna iyi gelir mi?

    3. sorum: 100bin kmde sadece yağ ve lpg bakımı yap yeterli dediler acaba başka bir şey yapmaya gerek var mı?

    4. sorum: Araba şuan havalar soğuduğundan mı bilmiyorum marş bazen çevirirken hiçbir tepki olmadan kontak çeviriyorum. Bunun sebebi nedir?

    5. sorum: Aracın vitesini R'ye aldığımda boşa alıp 1'e taktığımda hala çengel takılı kaldığını görüyorum elimle itirip 1'e almak zorunda kalıyorum. Vitesi topuzunun kenarına yağ falan sür dediler içine damlat dediler hepsini yaptım hiçbiri fayda etmedi. Ne yapılmalı?

    Başınızı ağırttım teşekkürler 








  • 1. Sorunuz, evet debriyajdan yapar. Ancak daha iyi kıyaslama için 100km de LPG de ne kadar, Benzinde ne kadar yaktığını belirtebilirseniz kıyas yapalım. Kullanım şartları da önemli tabi.


    2. Boğaz kelebeği temizliği, rolanti motoru temizliği, maf temizliği genelde sorunu çözer, maf sadece rolanti değil ama gidişinde de sıkıntı çıkarır. Titreme derken rolanti sürekli düşük ise rolanti valfi, rolantide dalgalanma varsa muhtemelen boğaz kelebeği. Performansınız artar bu arada kesinlikle.


    3. Yetkili serviste hafif bakım, Yağ - yağ filtresi - karter tapası - polen filtresi - hava filtresi - yakıt filtresi değişir. Ağır bakımda şanzıman yağı, kayışlar, triger seti gibi gibi gider. Aracınız çok temiz bencr yetkili servisten drvam edin derim.


    4. Debriyaj sorunu gibi duruyor. Yani şöylr debriyaja tam basmıyor olabilir misiniz? Hiç ses yapmadan marş almıyorsa debriyaj yada akü olabilir. Dediğimi test etmek için debriyaja hiç basmadan kontak çevirin marş almayacaktır.


    5. Hakkında hiç bir fikrim yok ilk defa karşılaştım.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.