Şimdi Ara

corel, photoshop için pc

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar çoğunlukla corel , arada photoshop kullanılacak bir konfigürasyon yapmayı düşünüyorum. bu tür grafik işlemler için bilgisayar kullananlar donanım elemanlarından öncelikle hangisinin önemli olduğunu düşünüyorsunuz? i3 2100 4gb bir sistem var ekran kartı o/b yani i3 2100 ü kullanıyor.. ekran kartı taksak grafik programlarda ciddi bir fark olurmu? yoksa komple çok daha iyi bir sistem mi yapmak gerekir..

    şimdiden teşekkürler.



  • Corel ve fotoşop kullanacaksınız ama tam olarak ne iş yaptığınızı söyleseniz daha sağlam yardımcı olurdum. Çok üst düzey foto manipülasyonlar ve dev boyutlarda outdoor tasarımlar yapmıyorsanız güncel sistemler sizi sıkıntıya sokmaz. Ama tabi üstünden para kazanılan bir aletin biraz daha hızlı çalışması da gerekir.

    Ekran kartı O/B olmasın. Güncel, bütceniz snırları içinde bir ekran kartı alın sizi biraz taşır.

    Lakin bence yeni bir makina daha iyi olur. çünkü sahip olduğunuz sistem sıradan ofis/internet işleri için düzüldüğü belli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: feylosoft

    Corel ve fotoşop kullanacaksınız ama tam olarak ne iş yaptığınızı söyleseniz daha sağlam yardımcı olurdum. Çok üst düzey foto manipülasyonlar ve dev boyutlarda outdoor tasarımlar yapmıyorsanız güncel sistemler sizi sıkıntıya sokmaz. Ama tabi üstünden para kazanılan bir aletin biraz daha hızlı çalışması da gerekir.

    Ekran kartı O/B olmasın. Güncel, bütceniz snırları içinde bir ekran kartı alın sizi biraz taşır.

    Lakin bence yeni bir makina daha iyi olur. çünkü sahip olduğunuz sistem sıradan ofis/internet işleri için düzüldüğü belli.



    aslında copy center olarak çalışıyor.. otellerin menüleri vs.. corel de tasarlanıyor.. çok üstdüzey bir şey olmaz ama tabiki kullanımın biraz üstünde olması lazım ki corel ve photoshop da görece biraz ağır iş gelsede makine kaldırabilsin..




  • grafik bölümüne gönderdiğim çalışmalar, şirket bilgisayarı ve Core i3'lü uyduruk bir makina,
    ancak buna SSD disk taktım, bu şekilde her işi kolayca çözüyorum. 4GB ram var.

    Photoshop'ta 300-400 mb'lı dosyalarla çalışıyorum, sorun yaratmıyor.
    Bilgisayarı kendiniz için almıyorsanız çok fazla önemsemeyin.

    Sonuç; bütçe sorunu varsa, Core i3, 4GB ram ve uygun bir ekran kartı ile SSD disk takviyesine bağlı olarak seçilecek bir cihaz işinizi görür.
    Biraz daha iyi bir makina alalım derseniz, Core i5 veya Core i7, mutlaka SSD disk, 8 GB ram ve Nvidia, ATi'den bir uygun bir kart, son olarak iyi bir ekran tercih edin.
    Ekransız bu iş olmaz. Full HD 22 veya 23 inç'lik bir ekran çalışmalarda çok işe yarar. Dergi tasarımı yapıyorsanız, dik kullanılabilen bir ekran da tercih edebilirsiniz...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.