Şimdi Ara

Core i7 4770K Hakkında Bir Soru Ustalar İçeri Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 4770K 780 SLI'yı tam olarak doğru dürüst kaç GHz'da besler ?



  • Güncel.
  • Öyle bir sistemi toplayabilmişsin, bence böyle bir soruya da cevap verebiliyor olmalıydın. Daha iyi bir işlemci elbette ki daha iyi olurdu ama elindeki ile idare edeceksen istersen önce stock hızda fps değerlerini kontrol et, ondan sonra yavaş yavaş, işlemcinin stabil kalacağı son değere kadar (Atıyorum 4.2 GHz) OC yaparak fps değerlerini kontrol et. İşlemcin aslında iyi, stock hızda bile yine idare eder ama sen en makul fps artışını aldığın değere OC edersen daha güzel olabilir. Belirli bir OC'den sonra tahminimce fps artışı azalacaktır. O fps artışının azalmaya başladığı ilk hız değerine OC edebilirsin.

    Tavsiyem bu yönde. Kendin deneyip, kendin görmen en sağlıklısı olacaktır. O işlemci illa ki stock hızda da iş görecektir ama illa ki bir hız istiyorsan 4.2 GHz derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jean Jacques Rousseau

    @Engineering Student
    http://www.anandtech.com/show/7255/intel-core-i7-4960x-ivy-bridge-e-review/5

    Bu kadar ayrıntıyı bilmiyordum, i5 4670K bile şaşırtıcı performans veriyor. Intel'in teknolojileri farkını gösteriyor. Oyunların bütün çekirdekleri kullanmaması ve/veya işlemcilerin o ekran kartları için tek çekirdek performanslarının yeterli olması etken. AMD ise epey geride kalmış. Bu devirde AMD işlemciler ile SLI/CrossfireX sistem toplanmaması gerektiği açık öyleyse.

    Bilgi için sağ olun. Ayrıntılar çok iyi oldu.

    Arkadaş stock hızda da işlemciyi kullanabilir öyleyse. OC yaparak bir kaç fps daha elde etmek isterse de çok da gerekli olmayacak öyleyse.

    Teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7FA67E2CF -- 26 Haziran 2014; 20:24:55 >




  • Güzel sistem olmuş. Hayırlı olsun.

    120-144 Hz kullanıyorsan, bazı oyunlarda 8-10 GHz gerekebilir

    Yani "şu değerde itibaren besler" diye bir kaide yoktur. Herkesin kullandığı 4.5 GHz'e çıkar, kullan gitsin. BF4 gibi CPU'yu düzgün kullanan oyunlarda, minimum FPS, 120-144'ten fazla olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 26 Haziran 2014; 21:13:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Engineering Student

    Öyle bir sistemi toplayabilmişsin, bence böyle bir soruya da cevap verebiliyor olmalıydın. Daha iyi bir işlemci elbette ki daha iyi olurdu ama elindeki ile idare edeceksen istersen önce stock hızda fps değerlerini kontrol et, ondan sonra yavaş yavaş, işlemcinin stabil kalacağı son değere kadar (Atıyorum 4.2 GHz) OC yaparak fps değerlerini kontrol et. İşlemcin aslında iyi, stock hızda bile yine idare eder ama sen en makul fps artışını aldığın değere OC edersen daha güzel olabilir. Belirli bir OC'den sonra tahminimce fps artışı azalacaktır. O fps artışının azalmaya başladığı ilk hız değerine OC edebilirsin.

    Tavsiyem bu yönde. Kendin deneyip, kendin görmen en sağlıklısı olacaktır. O işlemci illa ki stock hızda da iş görecektir ama illa ki bir hız istiyorsan 4.2 GHz derim.

    @Engineering Student

    Ben sadece görüşleriniz almak istedim Yani sizce en makul minimum seviye nedir gibi yoksa aşağı yukarı bende biliyorum ama yine sizlerinde görüşleriniz almak istedim.

    @false shepherd

    Teşekkürler.

    @Jean Jacques Rousseau

    Teşekkürler.




  • 4.2den aşağısını kullanmam şahsen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4.2 yeterli olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.