Şimdi Ara

Cooler Master Mastercase Pro 5 Sorunsalı ve Müşteri Memnuniyeti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
1.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar geçtiğimiz haftalarda Amazon.de üzerinden satın almış olduğum MasterCase Pro 5 kasaya elimdeki 5,25' short tray fan soğutucusunu takamamıştım; aslında sonradan farkettim ki 5,25 yuvalara takılan hiçbir fan kontrolcüsü bu kasaya uyumlu değilmiş. Bu konu beni çok üzdü, anlam da veremedim, bu kadar esnek ve modüler bir kasada bu olmamalıydı.

    Cooler Master Amerika ile iletişime geçtim, yazışmalar falan derken durumu izah ettim, 2. mesajlarında Efendim bize adres bilgileriniz yollayın size yeni bir ön panel ve soğutucu takabileceğiniz aparatı yollayalım dediler...

    Sistem toplarken şu son günlerde yaşadığım sorunları (Hepsiburada'ya iade sorunu) düşününce açıkçası çok şaşırdım ve mutlu oldum. Hiçbir ücret talep etmeden, müşteri sıkıntı yaşamasın diye böyle bir yaklaşımda bulunmaları, ürününü satana kadar müşteri etrafında fino köpeği gibi dolaşıp, sattıktan sonra da şark kurnazı ahlakıyla 3 kuruş para için insanları THH'lerinde süründüren zihniyetlerden sonra beni çok mutlu etti.

    Şimdi, ne var yani bunda, niye bu kadar abarttın diyenler olacaktır, amacım şu: yaşadığımız olumsuz şeyleri paylaşıyorsak, olumlu olanları da paylaşmalıyız ki örnek olsun diye düşünüyorum. Böyle jestler müşteri için çok büyük anlamlar taşır.



  • İnsanca normal müşteri muamelesi görünce şaşırır olduk artık sağ olsun bu satıcılar nedeniyle.

    Benzer dumuru ben de G502 teflon ayak arayıp bulamayınca yaşadıydım. Logitech'i aradım en son nerden nasıl temin ediyoruz diye. Herif adresi isteyip 1 set ücretsiz göndereceğim dedi. Şaka yapıyor diye tekrar sordum.

    Bu arada problemin giderilmesi de iyi olmuş hocam.
  • massacrer kullanıcısına yanıt
    Logitech öyle hocam. Benim de yeni sattığım G105 klavyenin yolda shift çentiği kırılmış. Adamlara mail attım ücreti karşılığında klavyelerden çıkan bir shift tuşu gönderebilir misiniz diye. Ertesi gün ücret almadan bir takım tuş gönderdiler sıfır olarak. Logitech ve Corsair' den şaşmıcaksın o yüzden
  • Bana da Cooler Master Türkiye Cosmos II kasamla ilgili bir parçası için yardımcı oldu ve ücretsiz gönderdiler sağolsunlar. Bir kez daha teşekkür edelim kendilerine.


    @Coolermaster_Türkiye
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.