Şimdi Ara

Continental premium contact 6 mı goodyear efficient grip performance mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
8.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu iki lastik arasından hangisini seçmeliyim.

    Test sonuçlarında Continental permium contact 6 puanları daha iyi,

    Daha önce Continental kullanan arkadaşlarım lastiklerinin biraz sert olduğunu söylüyor ama premium contact 6 kullanan yok hiç


    sizce hangisi ve neden ? bu iki lastiği kullananlar ne önerir.



  • continental haritadan Türkiyeyi çıkarınca boykpt başlatmıştık .Baya etkili olmuş.
  • hocam araba nedir.

    contiler uzun ömürlü iyi ama biraz serttir. dolayısı ile baya uzun km yaparsın. ama yol gürültüsü goodyeardan fazladır.

    goodyear yaz lastikleri benim favorimdir. özellikle yağmur performansı çok iyi.

    eğer süspansiyonları sert bir aracın varsa ve az km yapıyorsan kesinlikle goodyear
    çok fazla km yapıp dağ bayır gezeceksen cont.

    az km yıllık 10 bin 20 bin
    çok km 20 bin üzeri
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogisan

    hocam araba nedir.

    contiler uzun ömürlü iyi ama biraz serttir. dolayısı ile baya uzun km yaparsın. ama yol gürültüsü goodyeardan fazladır.

    goodyear yaz lastikleri benim favorimdir. özellikle yağmur performansı çok iyi.

    eğer süspansiyonları sert bir aracın varsa ve az km yapıyorsan kesinlikle goodyear
    çok fazla km yapıp dağ bayır gezeceksen cont.

    az km yıllık 10 bin 20 bin
    çok km 20 bin üzeri
    f30 320 araç.

    senelik 6-7 bin km civarı yol yapıyorum,

    arabada şuan runflat var, çok sert, normal lastiğe geçeceğim.
  • efe_yakub E kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle goodyear tavsiye ederim.

    bu araç için en ideal lastik olduğunu düşünüyorum.
  • efe_yakub E kullanıcısına yanıt
    Senelik 6-7 bin km yapıyorsanız Michelin'de düşünebilirsiniz. Hamurları yumuşak olduğu için konforu arttırır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkesin tecrubesi bir birine zıt. Continental Premium Contact-2 205-55-r16 vardı astra da konya gibi bir ilde 1 sene sonunda ne yazık ki balon yapma sorunu nedeni ile değiştirmek zorunda kaldık. Goodyear Efficient Grip Perf. aldık 4 kanallı direksiyon hafifledi ıslak zemin freninden çok memnunum. Konfor olarakta çok iyi 2 yıldır kullanıyoruz sorunsuz. Yalnız goodyear performans serisinin 4 kanallı versiyonunun üretimine son verdi aklınızda bulunsun. premium contact'ın sevdiğim tek yanı viraj performansı idi.
  • Cpc 5'ten çok memnundum, köpek gibi viraja giriyordu, kalkışlarda sarmadan kalkıyordu, ani frenlemelerde abs çok zor devreye giriyordu, özellikle de yağmurda ve su birikintilerinde inanılmaz güven veriyordu. Tozlu kirli yollarda ise beni benden alıyordu kaya kaya gidiyorduk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aderinkaya

    Herkesin tecrubesi bir birine zıt. Continental Premium Contact-2 205-55-r16 vardı astra da konya gibi bir ilde 1 sene sonunda ne yazık ki balon yapma sorunu nedeni ile değiştirmek zorunda kaldık. Goodyear Efficient Grip Perf. aldık 4 kanallı direksiyon hafifledi ıslak zemin freninden çok memnunum. Konfor olarakta çok iyi 2 yıldır kullanıyoruz sorunsuz. Yalnız goodyear performans serisinin 4 kanallı versiyonunun üretimine son verdi aklınızda bulunsun. premium contact'ın sevdiğim tek yanı viraj performansı idi.
    efficient grip performans bir bayide var, 4 kanallı olduğunu söylüyor ama lastiği görmedim. fiyat olarak 590 lira dedi.

    EFG lastiklerin kuru yolda fren ve viraj durumu nedir ?
  • efficient grip performans SUV modelini kullanıyorum. ilk kriterim yaz lastiğinden dolayı sessiz olmasıydı. ve gerçekten çok sessiz uzun yolda. şuana kadar yağmur ve yokuşlarda bir sıkıntısını yaşamadım.

    bir de conti boykot listemde , belirteyim =)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vlamix -- 27 Temmuz 2018; 11:6:14 >
  • bence goodyear kendim de kullanıyorum.
  • sıklıkla kullanacağın yolun durumuna göre, sertlik veya yumuşaklık kriteriyle 2 lastik arasında karar verebilirsin. Bizim buralardaki yollar öyle böyle değil, meteor düşmüş gibi. Yumuşak lastık kullanılırsa 5.000km'de kullanılmaz hale gelebilir. Yollar iyiyse yumuşak lastik her zaman iyidir daha sessizdir ve daha konforludur.
  • Goodyaar grip hamuru daha kaliteli. 2 Sene önce E39 aracıma almıştım ve gayet memnundum. Ondan önce Michelin P3 kullanıyordum. Michelin konforuna yakındı goodyear.
  • efe_yakub E kullanıcısına yanıt
    4 Kanallılarda şöylede bir sorun var sanırım 2016'nın ikinci yarısından önce üretilenlerde, lastiğin tabanının tam ortasından çatlama yapıyor. Bende öyle bir sorun yok ama çoğu kişi yaşamış. Bu yüzden üretim yılına dikkat edin derim. Ayrıca F30 demişsiniz lakin ebat verebilir misiniz? Ebatın 225 50 r17 olduğunu varsayıyorum.
    https://www.lastikcim.com.tr/goodyear-efficientgrip-performance-225-50r17-98w-xl/ görüşün üretim tarihini sorun 2016 sonrası ise alınır.

    Viraj ve fren durumu kuru zeminde lastik sıcak ise yapışır bırakmaz soğuk ise pistte kullanır gibi caddelerde kullanmayın derim :) Caddelerdeki asfalt genelde tozlu oluyor ve tutunamayan bir asfalt tipi. Lakin bahsettiğiniz contiden geri kalmaz. Islak zeminde ise şaşırtıcı şekilde iyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aderinkaya -- 27 Temmuz 2018; 17:18:47 >




  • Merhabalar bende son dönemde bu konu üzerindeyim. Lastiğim yarıldı zamanı da gelmişti derken karar aşamasındayım şuan. 205 60 R16 Goodyear Assurance Triplemax 2 ile ilgileniyorum daha önce goodyear tecrübelerinize istinaden tavsiye eder misiniz. Ya da Continentalin alt markası General Tyre var seçeneklerim arasında ne dersiniz. Yazlık bir lastik bunlar ancak bende şuan Continental premium conti contact 5 var. ama değiştirmek istiyorum. 4 yılda çatlaklar oluştu fikirleriniz olursa çok sevinirim.

  • Yol tutuş anlamında CPC 6 her zaman tepededir. Testler ve kullanıcı yorumları bu yönde. Ancak dayanıklılık anlamında böyle değil. CPC 6 nın darbe dayanımı çok iyi değil. Hamuru kısa ömürlü hemen çatlamaya başlıyor. Hamur Dayanımı olarak Good Year EGP iyidir. Eski serisini 4 yıl 50.000 km kullandım halen hamurunda hiç bir bozulma yoktu. Ancak Good Year'ında darbe dayanımı çok iyi değil. Konfor sağlamak için yanaklarını zayıf yapmışlar. Sert darbelerde kolaylıkla balon yapabilir.

    Dayanıklılık anlamında benim en beğendiğim lastik Falken ze310. Yeni bir hamur teknolojisi var, hamuru zor aşınıyor ve uzun ömürlü. Çatlama problemi yaşamadan uzun yıllar kullanırsınız. Ayrıca çoğu ebatta XL yanak (Extra güçlendirilmiş yanak) ile birlikte geliyor. Darbe dayanımı çok iyi. Tol tutuşta bir CPC 6 olmasa da yine de başarılı (A sınıfı). Tek bir handikabı var, yuvarlanma direnci bir miktar yüksek. Yakıtı bir tık arttırır. Onu da ilk alım maliyetinin diğer seçeneklere göre düşük olması ile kurtarıyor zaten.





  • coskunserce kullanıcısına yanıt

    hocam bende aracımı sıfır aldığımda üzerinde cpc5 vardı.Gittim continental bayisine yine cpc6 aldım 4 tane.Cidden bu lastik çok güven veriyor yol tutuş konusunda.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: onboardx

    hocam bende aracımı sıfır aldığımda üzerinde cpc5 vardı.Gittim continental bayisine yine cpc6 aldım 4 tane.Cidden bu lastik çok güven veriyor yol tutuş konusunda.

    Aynen hocam iyi lastik ama özellikle bazı ebatlarda çok pahalı ve bozuk yola fazla gelmiyor. Düzgün asfaltta sıkıntı yok.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.