Şimdi Ara

***Condemned 2: Bloodshot İnceleme Yazım***

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ***Condemned 2: Bloodshot İnceleme Yazım***

    "O benim. Ethan Thomas. Sarhoş, yorgun, ve kızgın"

    Fps türüne getirdiği yeni soluk ve ileri düzeyde vahşet temasıyla adından oldukça söz ettiren Condemned, 2. oyunuyla kaldığı yerden devam ediyor.
    Yaşadığı seri katil şokunu üzerinden, içki ve yalnızlıkla atmaya çalışan Ethan aldığı esrarengiz telefonla tekrar Psikopatların arasında yerini alır ve macera yeniden başlar. Hikaye ilk oyunun sonlanmasıyla başlıyor, seri katil X 'in amcası Malcolm Vanhorn' un, Ethan' ın bıraktığı federal bürodan Rosa isimli bayan ajana esrarengiz bir mesaj bırakmasıyla gelişiyor.

    Oyunun ilk bölümü, dar bir alanda oyuna ısındırma anlamında bir-iki dövüşle başlıyor. Hemen farkedeceğiniz ilk şey yumruk yumruğa dövüşebilime yeteneğimiz. Artık yumruklarımızı kullanarak, istersek rakibe combo saldırıları da yapabiliyoruz. İlk iki darbenin ardından ekranda beliren ufak sayaç dolmadan, ve hasar almadan ataklarımızı devam ettirebilirsek, combolarda başarılı oluyoruz.
    Çeşitli varyasyonları olan bu combolara oyunu durdurarak çıkan menüden bakabilirsiniz.
    Combolar rakibi safdışı bırakma haricinde zincir ataklarımızı yapmamız için gereken barı da dolduruyor.
    Peki nedir bu zincir ataklar? Ekranın sağ üst köşesinde ki küçük bar dolduğu vakit, sağ veya sol yumruk tuşuna ardarda iki kez bastığımızda, yakın çekimde ekranda beliren tuşlara basarak, rakibe indirdiğimiz sağlam ataklar. Bir çeşit mini oyun gibi düşünün. Bölümlerde ilerleme kaydettikçe zincir ataklarınızın etkisi de o oranda artıyor. 3 level' dan oluşan bu ataklar, ilk iki level da sağlam zarar verirken 3. level da ise rakibinizin boyu ve cüssesi farketmeksizin ölümcül olabiliyor.
    Yakın dövüş silahları, ilk oyun dakilerde dahil, yeni oyuna aktarılmış. Favorilerimiz, demir boru, kagıt kesme aleti yeni oyunda da yerini almış.Artık elinizde tuttuğunuz silahı rakibin kafasına gözüne fırlatmanız da mümkün. İlk oyundakinin aksine silahlar daha çabuk parçalanırken, bulunma oranları ise daha fazla. Ayrıca elimizde yakın dövüş silahları varken, -silah kırılana kadar- sürekli gard pozisyonunda kalabiliyoruz.

    Ateşli silahlar konusunda ise oyunun en büyük eksisi ortaya çıkıyor. Çoğu bölümde hem yanınızda birileriyle ilerlemeniz, hemde kafanızı çevirdiğiniz her yerde full şarjör bir silah bulmanız, oyundaki tedirginlik ve yalnızlık hissini sekteye uğratıyor. Ayrıca etrafta bulduğunuz cephane dolapları sayesinde uzun vadede asla mermi sıkıntısı çekmiyorsunuz. Bu da oyunu standart, monoton fps' lere biraz daha yaklaştırıyor. İlk oyunu hatırlarsanız, bulduğunuz tek tük silahların içinde az sayıda mermi olması, ve o silaha herhangi bir şekilde mermi bulamamak, oyuncuyu geren en büyük etkenlerdendi. Unutmadan eklemem gereken nokta; silah kullanmadan önce mutlaka alkol almak.
    Alkol bağımlısı olan Ethan, içtiği zaman kendisine güveni artıyor ve hareketleri ve silah kullanımı daha efektif hale geliyor.Aksi takdirde nişangahı tutturamayıp bütün merminizi sağa sola harcayabiliyorsunuz. Bu özellik oyuna farklı bi tat katmış.

    Döverek sersemlettiğiniz rakipleri infaz etmede ise yeni bir sistem uygulanmış. Environmental Kill, dediğimiz bu sistem ile baygın haldeki rakibi arkasından yakalayarak, o anki duruma göre ekranda beliren kuru kafa sembolünün yanına taşıyarak türlü şekillerde infaz etmemiz mümkün. Örneğin camdan aşağı fırlatmak, kafasını televizyonun içine sokmak, yada enkazdan çıkmış bi demir parçasına rakibi saplamak vs. Bazı infazlar gerçekten kanlı ve sizi havaya sokan cinsten. Ben uğraşamam dediğiniz zaman da boynunu kırarak hızlıca saf dışı edebiliyorsunuz.

    İlk oyunu oynayanlar, ölü kuşları ve metal parçaları hatırlayacaktır.
    Son oyunda bulduğumuz bu gizler daha da kapsamlı hale getirilmiş. Bölümlerin farklı yerlerinde NPC lerin sordukları sorulara vereceğimiz tepkiler, Sonic titreşim dalgası yayan garip cihazlar ve etrafta bulunan tv ve radyolar yeni oyunda keşfederek bölüm sonu skorumuzu etkileyecek unsurlar. Ayrıca 2. bölümden itibaren, yaptığımız olay yeri incelemeleri de skorumuza etki etmekte.

    Condemned hakkında gelen şikayetlerden en önemlisi, kontrolünüz dışında gelişen delil toplama bölümleriydi. Sadece hikayenin belli yerlerinde sizden kullanmanızı istediği cihaz ile delil topluyabiliyorduk. İlk oyundakinden farklı olarak, bu kez delil toplama mekanizması tamamen bizim kontrolümüzde. İncelenmesi gereken bir ceset veya alana geldiğimizde, oyunun da bizi yönlendirmesiyle beraber delilleri toplamaya başlıyoruz. Örneğin, yerde yatan bi ceset. Rosa sizden ilk önce cesedin cinsiyetini tespit etmenizi istiyor. Daha sonra tek tek inceleyerek makdülün ne iş yaptığını, nasıl öldürüldüğünü, cinayetin olay yerinde mi işlendiğini yoksa, cesedin daha sonradan mı oraya taşındığını bularak Rosa' ya rapor ediyoruz. Her incelemede tüm tesbitlerimiz doğruysa Perfect derecesi alarak ödüllendiriliyoruz. Konunun gidişatı ve bölüm sonuna etkisi açısından önem taşısa da, pas geçip oyuna devam edebiliyorsunuz. Ayrıca bunları çözmeye uğraşmak gerçekten çok zevkli. Atmosferin de katkısıyla kendinizi ciddi anlamda polisiye bir filmde gibi hissediyorsunuz.

    Bölümler genel olarak çizgisel, yinede ilk oyuna göre daha geniş alanlara sahip. Mekanlar gayet güzel?!? tasarlanmış, izbe yerler, yerle bir olmuş müze, kafes dövüşlerini andıran dar ve psikopatlarla dolu mekanlar, terk edilmiş ve madde bağımlılarının mekanı haline gelmiş otel vs. Ayrıca GPS kullanımı da gerçekten hoş bir özellik olmuş. Gitmeniz gereken yer Gps inizde belirtilirken, sizde isterseniz işaret koyarak başka işlerle uğraşırken, sonradan bakmak için önemli yerleri aklınızda tutabiliyorsunuz.

    Her bölüm sonunda çeşitli upgradeler alıyoruz. Örneğin yumruklarımızın etkisini arttırmak için demir, daha sessiz hareket etmek için lastik botlar, veya daha sağlam tekme komboları yapabilmek için demir uçlu botlar gibi. Oyun sonunda açılan bu upgradeler standart olsada, aldığınız madalyona göre daha efektif oluyor.
    Örneğin, gümüş madalyonla aldığınız çelik yelek sizi ateşli silahlardan daha az korurken, altın madalyonla aldığınız yelek tam koruma sağlıyor.

    Atmosfer olarak baktığımızda Condemned, mükemmel seviyede. Mekan tasarımları, deli gibi üzerinize koşan manyaklar, sağdan soldan aniden fırlayan ucubeler, mükemmel seslerle de birleşince, gerçekten diken üstünde oluyorsunuz.

    Grafik olarak Condemned, yeterli düzeyde İlk oyundaki plastiğimsi karakterler, yerini daha gerçekçi modellemelere bırakmış. Animasyonlar gayet iyi, karakterler detaylı. Karakterlerin yüz ifadeleri ve animasyonları gerçekçi. Genel olarak çevre karanlık olsa da, en az ilk oyundaki kadar başarılı.

    Sonlara doğru daha fantastik bir havaya bürünen Condemned, en büyük açığı burdan veriyor. Klasik seri katil hikayesinden koparak daha çok bilim kurguya dönen oyun, son bölümlerde silah kullanımına verdiği ağırlıkla da iyice çizgisinden sapıyor.

    Oynadığınız zorluk derecesine göre de değişen yeterli bir oyun süresi var Condemned 2' nin. Hikaye modunu tamamladığınız da isterseniz Bloodshot fight Club da ya da Multiplayer da biraz vakit geçirebilirsiniz. Bildiğiniz deathmatch haricinde 2 farklı MP modu var. Bunlardan biri Bum Rush, yani ajanlara karşı serseriler. Diğeriyse Crime scene; bunda da 2 farklı ekipten biri bişeyler saklarken diğer ekipte inceleme eşyalarını kullanarak olayı çözmeye çalışıyor.
    Genel olarak baktığımızda en az ilki kadar başarılı ve yeni özelliklerin çok iyi uygulandığı bir oyun olan Condemned 2: Bloodshot, şu aralar çıkan oyunlar arasında en kalitelileri arasında. Her iki platform içinde kesinlikle alınıp oynanması gereken bir oyun.

    Artılar:
    *Mükemmel atmosfer.
    *Sesler kesinlikle tavan yapmış.
    *Yeni dövüş ve olay yeri inceleme sistemi gayet başarılı.
    *Yeterli oyun zamanı, oyun süresini uzatan ekstralar.

    Eksiler:
    *Yoğun ateşli silah kullanımı atmosfere ters etki yapıyor.
    *Mekanlar fazla çizgisel.
    *Hikaye işleyişi sonlara doğru garip bir hal alıyor.
    *Multiplayer ve diğer oyun modları vasat.
    *Grafikler de büyük bir gelişme yok.

    Grafik: 8.5
    Sesler: 9
    Oynanabilirlik: 8
    Eğlence: 8

    Genel: 8.3

    OYUN KÜNYE

    Oyunun Adı: Condemned 2: Bloodshot
    Yayıncı: SEGA
    Yapımcı: Monolith
    Tür: Aksiyon
    Platformlar: PS3- Xbox 360
    Multiplayer: Var
    İngilizce gerekliliği: Yüksek


    Not: ilk inceleme denemem, umarım beğenirsiniz.

    gametogame.net sitesinde yayınlanmaktadır...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evo_4 -- 3 Mayıs 2008; 12:55:27 >



  • gece gelınce okurum , emegıne saglık
  • Son zamanlarda oynadığım en iyi oyun. İncelemede güzel olmuş. Eline sağlık.
  • son zamanlarda çıkan en iyi oyunlardan biri. dark sector ve condemned 2 mutlaka oynanmalrı gereken oyunlar....
  • Güzel bir inceleme, sonlara doğru silah kullanımının artması ve yalnızlık hissinin kalmaması kesinlikle doğru düşünmüşsün çünkü aynı konu benide rahatsız etti, özellikle ilkini heyecanla bitiren biri olarak;
  • çok teşekkürler alayım mı almayayım mı diye tereddütte kaldığım bir oyundu..Gerçi KoAlaX güzel demişti 1. sine ama...çok da korkutucuymuş
  • Helal
  • Sağol arkadaşım inceleme için.ben sponsorluğunu yaptım gibi bişey olmuştu bu oyunun.seninde yaptığım inceleme yazısı bi + oldu.oyun ana konularından ana başlığından da bakabilir arkadaşlar,görmeyenler ss ve gameplay videolarını merak edenler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: R6V2

    çok teşekkürler alayım mı almayayım mı diye tereddütte kaldığım bir oyundu..Gerçi KoAlaX güzel demişti 1. sine ama...çok da korkutucuymuş


    Bizzat şahit oldun yalan mı yani ? Nasıl tırsıyordum ama...
  • yorumlar için sağolun arkadaşlar.
    oyun cidden sağlam, herkese tavsiye ederim.
    stormoffdarkness, incelemeyi link olarak oyunun ana konusuna ekleyebilirsin istersen
  • Teşekkürler paşam emeğine sağlık, güzel iş çıkarmışsın :)
  • Oyun çok kaliteli ozellikle mekanlar süper tasarlanmıs.Son zamanlarda cıkan ve oyuncuyu geren en kaliteli oyunlardan biri.Kan ve vahset ise zaten maksimum düzeyde
  • quote:

    Orjinalden alıntı: evo_4

    yorumlar için sağolun arkadaşlar.
    oyun cidden sağlam, herkese tavsiye ederim.
    stormoffdarkness, incelemeyi link olarak oyunun ana konusuna ekleyebilirsin istersen


    Eklememmi ayıpsın .yeterki sen böyle güzel incelemeler yaz kardeşim.
  • evo cuğum teşekkürler sade ve açık bir şekilde yazmışsın
    sanırım 8.bölümdeyim cod4 ten zaman kalırsa bitireceğim yalnız eleman yürürken sallanmasa daha iyi olacaktı
    oyun kaç bölümden oluşuyor acaba sanırım 8.bölümdeyim şu helikopteri düşürdüm asansör tüt bir şeyle yukarı çıktım şu yaklaşınca canını alan yaratıklar çıktı çığlık yöntemini mi kullanacağız acaba
  • tekrar sağolun arkadaşlar.

    quote:


    evo cuğum teşekkürler sade ve açık bir şekilde yazmışsın
    sanırım 8.bölümdeyim cod4 ten zaman kalırsa bitireceğim yalnız eleman yürürken sallanmasa daha iyi olacaktı
    oyun kaç bölümden oluşuyor acaba sanırım 8.bölümdeyim şu helikopteri düşürdüm asansör tüt bir şeyle yukarı çıktım şu yaklaşınca canını alan yaratıklar çıktı çığlık yöntemini mi kullanacağız acaba


    abi oyun 11 bölüm ve sen son bölüme gelmişsin
    O yaratıkları ister silahla ister çığlıkla haklayabilirsin. yalnız tavanda asılı olanlar haricindekileri ilk önce çığlıkla sersemletmen lazım dövebilmek için. Sallanması da adamın ayyaş olmasından kaynaklı, yapıcak bişey yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evo_4 -- 9 Nisan 2008; 17:51:57 >
  • doğrudur yahu farkında değilim iyi o zaman atalım silahım yok ama hallederiz bir şekilde 1.sini de bulmam lazım oyunun bu arada sağol bilgiler için
    bir de insan içki içince kendine güveni gelir ama sağlıklı nişan alması saçma olmuş
  • emeğe saydı !!!!
  • bu deneme oyun inceleme yazısını "level" yada "oyungezer" dergilerinden birine goturursen çok iyi olur...harika olmuş..eline yüreğine gönlüne sağlık....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: by _GoKhAn

    bu deneme oyun inceleme yazısını "level" yada "oyungezer" dergilerinden birine goturursen çok iyi olur...harika olmuş..eline yüreğine gönlüne sağlık....

    bu yorumu beklemiyordum, çok teşekkürleren iyisi biraz daha geliştirmek
  • Valla site incelemesi olsa hiç okumadan geçerdim.Ama sonuçta bir üye yazmış bunu karşılık beklemeden emek harcamış okudum helal olsun yürü bee Level veya Electronic Gaming Monthly dergisine aldık seni

    İşin şakası oyunu oynuyorum da malum ben de korkma hastalığı gibi birşey var o yüzden oynayamıyorum ara sıra bakıyorum 1-2 bölüm geçip kapatıyorum öyle öyle biter herhalde :D.Acayip acayip salakça birşey işte bendeki.

    İnceleme için çok sağol çok başarılı olmuş
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.