Şimdi Ara

Concerta kullananlar bi bakar mısınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
47.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende dikkat bozukluğu var çocuklyktan beri. Ailem o yaita ilaç kullanmamı istemediği için lisede falan kullanmadım ama son üniversitemi okurken doktorum ısrar etti ve ritaline başladım. Çalışırken çok işime yarıyordu ama düşüşü acayip dengesiz yapıyordu ve panik atağa sebep oluyordu o yüzden bırakmak zorunda kaldım. Şimdi de tekrar üniye hazırlanıyorum motivasyon ve dikkatimi toplamak konusunda çok sıkıntım var. 20 soruluk testi bi saatte çözdüğüm oluyor.

    Concertayı kendisi de doktor olan annem söyledi bana ritalin in uzun salınımlı haliymiş. Düşüşü ritalin gibi olmuyormuş yavaş etkilediği için etki süresi de uzunmuş falan baya övdü. İlaç fobim var pek sevmiyorum ama bu tempoyla gidersem de yetişmeyecek konular falan.

    Forumda da eminim hiperaktif arkadaşlar vardır. Kullanıp memnun olan, ya da olmayan fikir verebilecek olan var mı. Gidip yazdırıp denesem 200küsür lira ilaç 24 yaş üstü olduğum için devlet karşılamıyor o yüzden emin olmadan almak istemedim.

    Bir de brnim gibi dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan arkadaşlar ilaçsız ders çalışırken uyguladığınız işe yarayan yöntemler varsa paylaşırsanız çok sevinirim.







  • Hocam Ritalini ve Concerta'nın düşük dozlarını yazdırdım ve bir kaç kez de elde ederek Concerta 54 mg olanı kullandım. Allah şimdiden sabır versin :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freaking out -- 28 Ağustos 2019; 20:58:30 >
  • Allah sabır versin derken sıkıntı mı diyorsun kullanmak yani
  • hocam aynı teşhis bende de var ama ben ilacı bıraktım psikolojik olarak hasarları çok fazla uzak durun. şizofreniye kadar yolu var , bulaşmayın derim.
  • 7-8 ay civarı kullanıp sınavdan hemen sonra bıraktım kendim kesip,keşke yapmasaydım ritalin hiç kullanmadım fakat concerta 54mg'a kadar geldim. etki ediyor mu evet ediyor ama fena bir baş ağrısı ve kalp çarpıntısı yapıyordu,düz yolda normal tempoyla yürürken bile koşmuş hissi veriyordu. bıraktıktan sonra çok ağır olmasa da yokluğunu hissettiriyor açıkcası,mezuna kalmayacağımı düşünerek bıraktım ben ama kaldım. Haliyle ben de tekrar başlamayı düşünüyorum
  • PatheticMinerva kullanıcısına yanıt
    Çarpıntı bende de vardı ve panik atağa çıkmıştı ondan çekiniyorum ben de. Concerta yavaş etki ettiği için yapmaz belki diye düşünüyordum ama yapıyorsa tekrar başlamayı göze alamam sanırım. Teşekkürler cevabın için.
  • KahveFiltresi K kullanıcısına yanıt
    rica ederim
  • Öncelikle Selamlar, 2.5 yıldır concerta (54+27)&Ritalin(10,20mg)kullanıyorum. Faydasini çok gördüm ama eksiğini daha fazla, sinav sürecinden sonra birakatim, ve resmen yokluk çektim. Ve sinav zamanlari etkisi heyecan yuzunden çok azalıyor, kullanma derim.
  • Daha önce şu konumdahttps://forum.donanimhaber.com/derece-yapanlar-itiraf-edin--138826721-1 bu ilaçların suistimal edilişinden bahsetmiştim. Herkes benimle dalga geçmişti. Buyrun şimdi üstte kullananları görüyoruz.

    Bu ilaçlar gamechanger dır ve sınav döneminde alınması haksız rekabet yaratır.

    Yok hastalığım var yok bik bik diyenler umrumda değil. Madem hastalığın var neden senelerdir kullanmıyorsunda sınav döneminde kullanmak geliyor aklına. Önceden kullanıp iyileşseydin ha olmazmıydı ?
  • İyileşmek mi? DEHB hakkında yeterince bilgi sahibi olduğunuza emin misiniz?
  • Hepimiz DEHB hastasıyız. Sen hiç "odaklanmada çok iyiyim" diyen bi insana denk geldinmi ? Herkes ama herkes odaklanma problemi olduğundan bahsediyor.

    Nasıl inanabilirim sınav dönemi hastalık bahanesiyle bu ilaçları kullanan insanların iyi niyetli olduklarına ??

    Madem bu ilaçlar iyileştirmiyorsa ne diye bu kadar insan kullanıyor ? Beyinlerini uyuşturmak içinmi ?
  • "Odaklanmada çok iyiyim" diyen bir insana denk gelmedim, odaklanmada iyi olan bir insan bunun farkına varmaz, "Nefes alıp vermekte çok iyiyim" diyen birine de denk gelmedim, ama bazı insanlar için sorunsuzca nefes alıp verebilmek çok zor.

    Çok fazla insanın odaklanma problemi olmamasına rağmen öyle olduğunu iddia etmesi ya da öyle hissetmesini kastediyorsan, sana katılıyorum. Fakat DEHB'li olmayan birçok insan da, çeşitli sebeplerden dolayı dikkat sorunları yaşayabiliyor, bu sorunlar çoğu zaman çözülebilir oluyor, ama çözülmüyor, çünkü çözüm insanların hoşuna gitmiyor, mesela sosyal medya kullanmayı bırakmayı istemiyor insanlar. Lakin günümüz tüketim toplumunun bu ciddi boyutlardaki dikkat probleminden ayrı olarak, bir de DEHB'liler var, bu insanlar toplum hayatına adaptasyon sorunları yaşamamak için düzenli olarak-tedavi ilaçları değil bunlar- ilaç kullanmak zorundalar, aksi takdirde ciddi özgüven problemleri yaşayıp dibe batabiliyorlar.

    Concerta, Ritalin gibi uyarıcı ilaçları DEHB'li olmamasına rağmen kullanan birçok insan da var, insanlar bu ilaçların onlar için üretilmediği gerçeğini umursamıyorlar, bu ilaçları suistimal ediyorlar, fakat bu insanların iyi niyetli olmadığını düşünmenize katılmıyorum, bu durumu bu şekilde yorumlamanız asıl sizin iyi niyetli olmadığınızı gösterir, hayat bir rekabet değil, birkaç onyıl yaşayıp öleceğiz, ne bu hiddet?




  • Dehb sadece dikkat toplamanın zor olması değildir. Aynı sandalyede bile 5 dk zor oturmaktır. Zihninin tek bir konuda kalmasının imkansız olmasıdır. İnsanlar sürekli ilaç kullanmıyor çünkü yan etkileri çok fazla ve bir süre sonra ilaçlar etkisiz oluyor, bağımlılık yapma riski yüksek vs. Ve bul ilaçlar tedabi edici değil kısa bir süre için (ritalim 4, concerta 12 saat) semptomları baskılıyor. Sınav döneminde kullanıma yöneliyoruz çünkü normal insanlar gibi çalışmak için buna mecburuz. Benim yaşım ilerlediği için en azından hiperaktivite kısmı baya azaldı ama yine de çok zorlanıyorum odaklanmakta. 18 19 yaşlarımda çok daha zordu.

    Suistimal konusunda haklısın, normal biri bu ilaçları, ki yapısı kokainle neredeyse aynı çok güçlü bir uyarıcıdır etken maddesi olan metilfenidat, kullanıp normalin üzerinde performans gösterebilir. Ancak burada da doktorların bu ayrımı yapıp kırmızı reçeteye tabi bu ilacı koşay kolay yazmaması gerekiyor. Malesef özellikle özel kliniklerde sınava hazırlanan gençlere peynir ekmek gibi yazılıyor bu yanlış. Ama kulaktan dolma bilgilerinle kimsenin buna ihtiyacı olmadığını söylemen de bi o kadar yanlış.




  • Concerta içenler robottur . Konu kapanmıştır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KahveFiltresi

    Dehb sadece dikkat toplamanın zor olması değildir. Aynı sandalyede bile 5 dk zor oturmaktır. Zihninin tek bir konuda kalmasının imkansız olmasıdır. İnsanlar sürekli ilaç kullanmıyor çünkü yan etkileri çok fazla ve bir süre sonra ilaçlar etkisiz oluyor, bağımlılık yapma riski yüksek vs. Ve bul ilaçlar tedabi edici değil kısa bir süre için (ritalim 4, concerta 12 saat) semptomları baskılıyor. Sınav döneminde kullanıma yöneliyoruz çünkü normal insanlar gibi çalışmak için buna mecburuz. Benim yaşım ilerlediği için en azından hiperaktivite kısmı baya azaldı ama yine de çok zorlanıyorum odaklanmakta. 18 19 yaşlarımda çok daha zordu.

    Suistimal konusunda haklısın, normal biri bu ilaçları, ki yapısı kokainle neredeyse aynı çok güçlü bir uyarıcıdır etken maddesi olan metilfenidat, kullanıp normalin üzerinde performans gösterebilir. Ancak burada da doktorların bu ayrımı yapıp kırmızı reçeteye tabi bu ilacı koşay kolay yazmaması gerekiyor. Malesef özellikle özel kliniklerde sınava hazırlanan gençlere peynir ekmek gibi yazılıyor bu yanlış. Ama kulaktan dolma bilgilerinle kimsenin buna ihtiyacı olmadığını söylemen de bi o kadar yanlış.
    Haklısın biraz ileri gitmiş olabilirim. İşte bu kadar insan suistimal edince, gerçekten ihtiyacı olanlara kotu gozle bakabiliyorum ister istemez. Kusura bakma. Ama ilk attığım mesajın hala arkasındayım.




  • Konu hakkında merak ettikleriniz varsa
    Netflix : Take Your Pills adlı belgeseli izleyebilirsiniz
  • kendinemezun kullanıcısına yanıt
    Bilmeden konuşmak bu kadar kolay olmamalı... Mecburiyetten bu ilaçları kullanan insan senin yazını okusa panik atak geçirir.
  • lnx-x kullanıcısına yanıt
    iki sene kullandım bilmeden konuştuğum bir durum yok bende mecburiyetten kullandım belki gene de kullanacağım ama bende etkisi bu şekilde oldu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.