Şimdi Ara

COM SURROGATE Yüksek CPU kullanımı çözüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
5.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba öncelikle. Yaklaşık 1 aydır com surrogate ile alakalı bi problem yaşıyordum görev yöneticisinde çok fazla cpu kullanıyordu fanlar deli gibi çalışıyordu. Türkçe kaynakların hepsine baktım ( donanım haberde de araştırdım ) fakat adam akıllı bir çözüm yok aynı şekilde yabancı kaynaklarda da pek çözüm yok. İyice araştırdım ve doğru bir çözüm buldum bunu videoya çekip paylaşayım dedim. Benim gibi bir sürü arkadaş çekiyordur belki bu sıkıntıyı.
    Öncelikle bu bir virüs değildir Microsoftun uygulamasıdır , kısacası bilgisayarınızda bir dosyayla alıp veremediği vardır ( bu konu hakkında pek bilgim yok fakat anladığım kadarıyla bir dosya için thumbnail " küçük resim " oluşturmaya çalışıyor bilgisyarımız fakat oluşturamadığı için sürekli buna yoğunlaşıyor bu yüzden cpu kullanımı artıyor )
    bazı saçma kaynaklar bunu virüs olarak görüp dllhost.exe yi silmenin yolunu gösteriyor bunu sakın uygulamayın.

    Çözüm videosu :https://www.youtube.com/watch?v=7aj-G5EqB64&feature=youtu.be

    Çözüm :
    Bilgisayarınızda ne olup ne bittiğini hangi uygulamanın ne kullandığını görmek için Microsoftun uygulaması olan Process Explorer ' ı indiriyoruz
    Bu uygulamayı açıp üst sekmenizden view kısmında " show lower pane " kısmını tikleyin.
    dllhost.exe yi bulun cpu yu en çok kullandığı için yüzdelik olarak da görürsünüz
    aşağıda liste çıkacak
    File ların gösterildiği yerde gözünüze garip kaçan sizden kaynaklı bir uygulamanın uzantısını görüceksiniz. " Çözüm videosunda benim karşıma çıkan şey .webm uzantılı masaüstünde bulunan bir videoydu. "
    şimdi yapmanız gereken bunu silmek.
    Bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda bu sorunu çözmüş olucaksınız görev yöneticisinde Com surrogate bi iş yapmayacaktır ilk açtığınızda gözüküp sonra kaybolacaktır.







  • Allah razı olsun , masaüstündeki bir vedeonun bunu yapabileceği hiç aklıma gelmezdi.Garip olan şey o video aylardır oradaydı ve herhangi bir problem olmuyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nirvanha -- 25 Mayıs 2020; 12:42:36 >
  • Arkadaşlar eğer videodaki gibi bir dosya bulamadıysanız bilgisayarınıza virüs bulaşmış olabilir. Ben kendimden örnek vereyim. Durup dururken Fan çok hızlı çalışmaya başladı. Bilgisayar havalanacaktı neredeyse tabiki bu durumu normal bulmayıp araştırma çalışmalarına giriştim. Neredeyse 1 günümü aldı bu süreç. Öncelikle Videodaki gibi bir dosya ise sorun güzel çünkü her zaman böyle bir dosya bulamayabilirsiniz. Bazı programlarda dijital para kazmak için bilgisayarınıza gömülü bir program bulunabiliyor. Yani sen bir program indiriyorsun bu program senin bilgisayarının CPU'sunu dijital para kazmak için kullanıyor. Dijital para kavramını bilmeyenler Google'da "Bitcoin Kazma" yazıp konuyu araştırabilir. Konumuz bu olmadığı için bu bölümü atlıyorum. Neyse işte bilgisayarınıza gömülü program sizin cpu'unu kullanarak dijital para kazıyor. bu bilgisayara zarar veren bir durum. yapılması gerekenler ise öncelikle bilgisayarınızı sağlam bir virüs testinden geçirmek. bulunan virüsleri silmek. Ama bazı virüs programları bu virüsü tespit edemiyor. İşte burada aramayı manuel olarak yapmanız gerek. Öncelikle


    C:\Users\(Kullanıcı_Adı)\AppData\Roaming\Dll isimli klasöre gidin. Burada dllhost isimli bir dosya görürseniz silin. ama bilgisayarı yeniden başlattığınızda dosyanın sanki siz silmemişsiniz gibi oraya tekrar geldiğini göreceksiniz. Çünkü bilgisayar açılırken başlangıç programına saklanan bir kod bu dosyayı tekrar yüklüyor. Bu sorunu aşmak için Windows arama çubuğuna "regedit" yazın karşınıza bir klasör açılacak. Buradan sırasıyla HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run klasörüne gidin. Burada yazılan programlar bilgisayarınız açıldığı gibi çalıştırılıyor. Buradan öncelikle "VScan" sonra ise "dllhost " isimli kayıtları silin. sonra bu dosya yollarındaki programları da tekrar silin. yeniden başlattığınızda artık bu programlar yüklenemeyecektir. Ayrıca "VScan.exe" ve "dllhost" programlarını görmek için gizli klasörleri göster seçeneğini ve sistem dosyası göster seçeneklerini seçmeniz gerekiyor.


    silinecekler

    C:\Users\{kullanıcı_adı}\AppData\Roaming\Dll

    C:\Users\{kullanıcı_adı}\AppData\Roaming\Microsoft\VScan.exe


    Birilerine yardımcı olduysam ne mutlu..





  • bu cözüm işime yaradı lol oynamadığım için videoyla ilgili bir sıkıntım yoktu ama bu regedit ten silmeler işe yaradı tamda dediğin yerlerde dediğin dosyalar ap açık duruyodu daha once birkaçkere bulup silmiştim ama her seferinde geri geliyolardı tesekkur ederim

  • brk12 B kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler şefim işe yaradı  

  • brk12 B kullanıcısına yanıt

    Adam tarihin tozlu sayfalarından çıkarak, günlerdir uğraştığım problemin çözümünü sundu. 90+3' te kalede 90'daki ağları aldı, ceza sahasında rövaşata çekti.


    Teşekkürler dostum  

  • Benden de teşekkürler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.