Şimdi Ara

Çok fena dinleniyoruz!!!! Tespitlerim....

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar.

    Çok fazla konu dışına mesaj atmam ama genelde takip ederim. Açtığım bazı konuları da arkadaşlar olarak bilirsiniz.

    Bugün sadece sizlerle dinlendiğimize kanıt olabilecek bazı tespitlerimi yazacağım.

    Zaten bildiğiniz şeyler ama bir süre sonra gözünüze sokar cinsten olmaya başlayınca iyice farkediyorsunuz.

    Mesela: geçtiğimiz aylarda eşime almak istediğim araba parçasından bahsediyordum. bahsettiğim parça da roland garros çıkma koltuklar. bir sonraki günlerde karşıma sürekli roland garros dizayn 206cc ilanları çıkmaya başladı.

    Bir diğeri ise bir joystick. logitech f710. sürekli teknosa ve kipada görüp fiyatını kontrol ettiğim bir parça. Genelde internet üzerinden arama yapmam sadece letgoda bulursam belki 2. el alırım diyorum ama nedense ne zaman bu joystiğin lafını etsem karşıma reklamlarda bu joystick çıkıyor.

    Aynı şekilde bir önceki gün sadece konuştuğum ve bir sonraki gün reklamlarda karşıma çıkan daha binbir çeşit ürün var.

    Bugün ise hiç olmayacak birşey farkettim. Youtube ana sayfasında benim için öneriler kısmında gördüm. Ben normalde Ahmet Kaya dinlemem. ama youtube da karşıma bolca bu kişi hakkında öneri çıktı ve farkettim ki bugün Aydın'a yüzme yarışmasına giderken bizim servis şöförünün onun bir şarkısını dinlediğini hatırladım. Bu kadar da olmaz diyorum.

    Ayrıca ingilizce öğretmeni olmam dolayısı ile çok fazla ingilizce reklama maruz kalmam da cabası...

    Arka sokaklar izlemem, pop müzik dinlemem, Türkçe müzik hiç dinlemem. ama nedense bunlar çıkıyor karşıma. Arka sokakları anlayabiliyorum çünkü öğrencilerimden çok fazla arka sokaklar göndermesi yapıldığını biliyorum. Pop müzik ise genelde kafelerde sürekli çalıyor...

    Bazılarınız bunları google üzerinde arattığımı ve sonra da karşıma çıktığını söylyecekler fakat bu bahsettiğim şeylerin aramasını asla yapmadım.

    Kullandığım telefon 2 yıldan beri kullandığım galaxy s7. Uzun bir zamandır bu şekilde "rastgele" çıkan reklamlar nedense tam 12 den vuruyor hedefini.

    Bu gibi karşılaştığınız durumlar var mı sizin de? arama yapmadan sadece bir gün önce muhabbetini yapıp ertesi günü karşınıza çıkan "rastgele" reklamlar görüyor musunuz?



  • alışveriş sitelerine yazdıysan bile google çerezlerine giriyorsun o yüzdendir. Gayet güzel sistem ihtiyaca göre reklam.
  • Alışveriş sitelerinde gezdiğin kategoriler ya da araytuğın ürünlerle ilgili reklamlar geliyor zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vict0ry kullanıcısına yanıt
    Alışveriş sitelerine de yazmadım. Misal Roland garros koltukları yerelden buldum çok iyi fiyata ve netten arama ihtiyacı bile duymadım. Reklam olayını hadi anlarım belki bir kaç ürünün özelliğini öğrenmek için aramışımdır fakat youtube olayı kesinlikle çok garip.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bazen durum baya ilginç oluyor
    Şebeke(Turkcell) üzerinden konuşurken evden gelirken zeytinyağı al demişlerdi ben de anlamadım bir kaç kere tekrar ettim zeytinyağı mı diyerek, eve geldim google reklamlarda zeytinyağı teklifleri çıktı.
  • Beni dinlemelerinin mümkünatı yok.

    Genellikle ses yankı yaptığı an dinlendigim korkusuna kapılıyorum.

    Sonra karsimdakinden özür dileyerek.

    Ana, baci,72 süralesine küfrediyorum.

    Dinleyen kimse onun gelmişini geçmişini sovüyorum.

    Sonra zaten utancindan dinlemeyi kesiyorlar6

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yolda gördüğüm adamın facebokta tanıyor olabileceğin kişilerde çıkması ?
  • Konuyu acani destekliyorum. Esim boyanacak bir yer icin bir kutu boya lazim olduğundan bahsetti telde. Alir misin dedi. Bir de boyaci sordu Kesinlikle boya konusunda arama yapmadim. Az bir boya zaten mahalledeki dukkandan alacaktim. Boyaci da telde kayitli bir iki eski ustayi arayacaktim. Aksam hem boyaci icin sms geldi hem de bir suru boya reklami cikti karsima.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şirketteki bilgisayarımda mediamarkt’dan tv bakarken, o anda cep telefonuma teknosadan tv kampanyası ile ilgili SMS geldi, ki direkt mediamarkt sitesine girmiştim, Google arama yapmadan.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet cep telefonları interneti sürekli açıksa sizi dinliyorlar.
    örneğin okey google diyence hemen google asistan açılıyor,aynı şekilde Siri deyince de ios celefonlar hemen karşılık veriyor. yani dinleme olayı anahtar kelimeler üzerinden yapılıyor.
    anahtar kelimeyi söylerseniz dinleme yapmaya başlıyor.
    örneğin konuşurken samsung s7 falan derseniz reklama takılıyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozbey08

    evet cep telefonları interneti sürekli açıksa sizi dinliyorlar.
    örneğin okey google diyence hemen google asistan açılıyor,aynı şekilde Siri deyince de ios celefonlar hemen karşılık veriyor. yani dinleme olayı anahtar kelimeler üzerinden yapılıyor.
    anahtar kelimeyi söylerseniz dinleme yapmaya başlıyor.
    örneğin konuşurken samsung s7 falan derseniz reklama takılıyorsunuz.

    google zaten kabul etti diye hatırlıyorum. ok google demeden sizi dinlemiyoruz diye söyledi ama şöyle bir durum var bunları yaşarken telefonum cebimde oluyor. ortam seslerini de dinliyorlar sanırım.

    batarya telefondan çıkmadan, bazı durumlarda çıksa bile devam edebildiklerini duymuştum dinlemeye, garip bir teori olacak ama acaba bu yüzden mi bataryası artık yerinden çıkmayan telefonlar var piyasada? 7/24 takip etmek için mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bal974

    Şirketteki bilgisayarımda mediamarkt’dan tv bakarken, o anda cep telefonuma teknosadan tv kampanyası ile ilgili SMS geldi, ki direkt mediamarkt sitesine girmiştim, Google arama yapmadan.

    Sirketteki bilgisayarda da chrome da teldeki gmail hesabinizi actiyasiniz direk cerezleri eslestirir. Oyleyse normal yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok kısa bir örnek.

    şimdi sahibinden i açtım bakarken ana sayfaya, 2 ilan dikkatimi çekti. resimi yüklüyorum buraya.

    ilki stüdyo ışığı. benim profesyonel kamera ile işim olmadı bugüne kadar. sadece geçtiğimiz hafta letgo üzerinden bir canon kamera denk geldi takasta ve 1 hafta içinde listeleyip tekrar sattım. kamerayı sadece 4 5 kere açıp kurcalayıp bana hitap etmediğini anlayıp çantasına geri kaldırdım. o sırada eşimle birlkte bu kamerayı gelinlik ve damatlıklarımızı tekrar giyerek kendimize özel bir dış çekim ya da iç çekim yapma fikri geldi fakat gerçekleştiremeden kamerayı sattım.

    ikincisi ise telefon tutacağı. daha geçtiğimiz haftalarda ablamlarda kalan telefon tutacağımı onlardan gidip alma muhabbeti oldu. bir ara gidip alacağımı söyledim telefonda. aynı şekilde geçtiğimiz gün teknosada mıknatıslı telefon tutacağı görüp eşime böyle birşey mi alsam acaba diyip geçtim. şimdi karşıma çıkan reklam da tam olarak mıknatıslı telefon tutacağı.....

    Çok fena dinleniyoruz!!!!  Tespitlerim....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaDRuLe -- 15 Ocak 2018; 23:48:33 >
  • Ben mandıra öküzüyüm. Bana işlemiyor. İhtiyacım haricinde pek satın aldığım birşey yok. Köy gibi yerde yaşıyorum zaten. Keyfim de yerinde.
  • ben de diyom bana nie sadece şey reklamlari geliyo
  • Telefonda durup dururken Google sesli arama açılıyor. Bilmiyorum şans mı ama her bip sesini duyup ekrana baktığımda uygulama kapanıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.