Şimdi Ara

Çocukların Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kabul Yaşı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çocuklarımızın özel hastanelerde, kaliteli sağlık hizmeti alabilmesi için tamamlayıcı sağlık sigortası, önemli bir imkan sunmaktadır.

    Genel Sağlık Sigortası (SGK) kapsamında olan ailelerin çocukları, özel hastanelerde alacakları sağlık hizmetleri için fark ücreti ödememektedir. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, fark ücretlerini karşılamakta, sigortalılar sadece 15 TL tutarındaki SGK katılım payını ödemektedir.

    Anne ve babaların aklında olan "çocukların sigortalanması konusunda yaş sınırı bulunmakta mıdır?" sorusuna cevap bulabileceğiniz bu yazımızda, acentesi olduğumuz şirketlerin uygulamaları hakkında ayrıntıları inceleyebilirsiniz.


    Çocukların Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kabul Yaşı

    Hazırsanız Aksigorta'nın uyguladığı özel şartlarla başlayalım...

    Ak Tamamlayıcı Sağlık Sigortası'nda çocuklara özel güvence sunulmaktadır. 

    15 günlük bebekler ve 18 yaşından küçük çocuklar, anne veya babaları sigortalanmaksızın, tek başlarına sigorta kapsamına alınabilmektedir. 


    Sompo Tamamlayıcı Sağlık Sigortası'nda 0-2 yaş arasındaki çocuklar tek başlarına sigorta kapsamına alınamamaktadır. 0-2 yaş aralığındaki çocukların sigortalanabilmesi için anne veya babasının da sigortalanması şartı bulunmaktadır.

    2 yaşından büyük çocuklar ise tek başlarına sigortalanabilmektedir.


    Allianz Tamamlayıcı Sağlık Sigortası'nda 15 günlük - 5 yaş arası çocuklar en az bir ebeveynin de sigortalanması şartı ile sigortalanabilirler. Ancak 6-17 yaş arası çocukların ebeveynleri olmadan tek başlarına sigortalanabilirler.

    25 yaş ve altındaki bekar çocuklar aile poliçesi kapsamında sigortalanmaya devam edebilirler.


    Axa Tamamlayıcı Sağlık Sigortası'nda 0-7 yaş (7 yaş dâhil) aralığındaki çocuklar için tek başına poliçe düzenlenemez. Bu yaş aralığındaki çocuklar, ebeveynlerinden birisinin de sigortalanması şartı ile tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamına alınabilmektedir.


    Anadolu Tamamlayıcı Sağlık Sigortası'nda 0-17 (17 dahil) yaş aralığındaki çocuklar ebeveynleri olmadan tek başlarına sigortalanabilmektedir. 

    Bu durumda aşağıda belirtilen oranlarda ek prim uygulanarak poliçe düzenlenebilecektir;


    YAŞ STANDART PRİM TUTARINA UYGULANACAK OLAN SÜRPRİM ORANLARI

      YAŞ       EK PRİM

    0         % 100

    1-3        % 50

    4-6        % 30

    7-17        % 10


    0-17 yaş arasındaki çocuklardan yukarıda belirtilen ek primlerin alınmaması için ebeveynlerinden en az biriyle aynı planda sigortalanması zorunluluğu bulunmaktadır.


    Sağlıklı günler dileriz.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.