Şimdi Ara

Çocuklarımızı öne oturtmayalım!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba tüm DH dostları,

    Aslında uymadığımız bir çok trafik kuralı olmasına rağmen, benim özellikle dikkat çekmek istediğim bir konu var. ÇOCUKLARIMIZI LÜTFEN ÖNE OTURTMAYALIM !!!.

    Trafikte gördüğüm manzara şudur: En pahalısı ve kalitelisinden tutun, en ucuz ve sadece dönen 4 tekeri olan araçlara kadar, hepsinin içinde göreceğiniz bir manzaradır bu.

    Evin babası aracı kullıyor, anne ve çocuk ise önde oturuyorlar. Çoğunlukla emniyet kemeri takılı değil ama daha da vahimi anne takmış kemeri fakat çocuk kucağında korunmasız bir şekilde oturuyor.

    Bu ancak ve ancak büyük bir cehaletin önümüze sermiş olduğu tablodur. Gelişmiş ülkelerde çocuklar bırakın önde oturmayı, 12 yaşına kadar arkada ve de özel koltuğunda otururlar. Kim daha akıllı?

    Tüm DH dostalrından ricam, varsa bu hatayı yapanlar vazgeçsin, ve trafikte gördüklerinizi lütfen uygun bir dille uyarın. Başka uyarılara gereksiz tepki veren yurdum insanı inanın bu tür uyarıları çoğunlukla haklı buluyor. Konu çocuk olunca başını öne eğiyor. Hatta bırakın tepki veriyorsa da versin. Ama siz uyarınızı lütfen yapın. Ben kendi adıma yapıyorum ve bunu yurt sathına yaymak istiyorum.

    Bana yardım edin...

    Saygılarımla,
    www.limonsigorta.com







  • Dikkat çektiğiniz konu çok önemli Ben daha biraz önce 'çocuk koltuğu' konulu başlığa mesaj yazarak deneyimlerimi yazdım.
    Ön koltuğa oturtulmuş çok çocuk görüyorum.Hatta bunların içinde doktor,mühendis ve öğretmen olan arkadaşlarım da var. Kendilerini her gördüğümde uyardım ama inanın fayda etmiyor. Bazen bozuluyorlar, bazen de sadece şehir içinde oturtuyorum diyorlar ama ben yine de her gördüğümde huzursuz etmeye devam ediyorum. Sanırım toplumumuz hala araba-at ilişkisini çözemedi. Hele ki erkek çocuksa sanki onu öne oturtunca reşit oluyor, daha güçlü kuvvetli oluyor gibi bir durum var sanırım. Bu bilinç altına o kadar işlemiş ki adam üniversite bile okumuş olsun farketmiyor. Bilinçaltı ona, oğlunu direksiyona ya da ön koltuğa oturtmasını emrediyor Bu insanların çoğu bunun zararlarını biliyor, internet kullanıyor vs. ama bana bir şey olmaz mantığı devam ediyor.
    Bazen de tembellikten bunu yapıyorlar, çocuğu arkaya bağlaması, buna alıştırması onlara zor geliyor. Duyduğum kadarıyla çocuk koltukları 2010 yılından itibaren zorunlu olacakmış, bu birazcık sevindirici bir haber.




  • Cok onemli bir konuya parmak basmissin, bence de herkesin dikkat etmesi gereken bir konu.

    Ozellikle airbag'i olan araclarda kucuk bir kazada dahi airbag'in patlamasi cocugun olumune neden olabiliyor. Ben bu konuyu hatirlattigim cogu kisiyi ikna ettim, ancak hala vurdum duymaz cok arkadasim var ve bunlarin hepsi de universite mezunu vs. Yani cok okumak cok akilli olmayi gerektirmiyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ahmkara

    Cok onemli bir konuya parmak basmissin, bence de herkesin dikkat etmesi gereken bir konu.

    Ozellikle airbag'i olan araclarda kucuk bir kazada dahi airbag'in patlamasi cocugun olumune neden olabiliyor. Ben bu konuyu hatirlattigim cogu kisiyi ikna ettim, ancak hala vurdum duymaz cok arkadasim var ve bunlarin hepsi de universite mezunu vs. Yani cok okumak cok akilli olmayi gerektirmiyor.


    İstiyorum ki, hemen yarın sabahtan itibaren fahri olarak, isteyenler bu konuda uyarılara bilinçli olarak başlasınlar ve akşamında da burada yaşananları yazsınlar. Paylaşalım. Günde bir kişi ye bile hatırlatma yaparsak iyi bir vatandaşlık görevi yapmış oluruz diye düşünüyorum.

    Kolay gelin,
    www.limonsigorta.com




  • EĞİTİM ŞART...
  • trafikte en çok hatayı üniversite mezunları yapıyormuş. bi zaman öyle bi değerlendirme duymuştum. sebebide eleştiri, sorgu, sual meselesi. tam o sıralarda enişte bey bu tarife uyuyordu hemen ahaaa dedim doğru söylüyolar. şahsen bene aynı durumdayım ama riayet ayrı mevzu cinslik ayrı mevzu
  • evet Allah muhafaza
    hatırlayanlar vardı adam mercedeste 8 yaşında kız çocuğunu oturtmuştu da airbag kızın kafasını koparmıştı
  • çocuğu bırakın bazı krolar bebeği kucağına oturtup direksiyon kullandırıyorlar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: iyi kötü çirkin

    evet Allah muhafaza
    hatırlayanlar vardı adam mercedeste 8 yaşında kız çocuğunu oturtmuştu da airbag kızın kafasını koparmıştı




    ilk aklıma o geldi. e 200 dü sanırım adamda müteahitti.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: oneMoreaCupofCoffee

    quote:

    Orjinalden alıntı: iyi kötü çirkin

    evet Allah muhafaza
    hatırlayanlar vardı adam mercedeste 8 yaşında kız çocuğunu oturtmuştu da airbag kızın kafasını koparmıştı




    ilk aklıma o geldi. e 200 dü sanırım adamda müteahitti.

    evet hatta adam dava falan açmıştı galiba
  • davayı açıp yenia raba almıştır. töbe töbeee el kadar bebeyi öne oturt sonra sana bana kabahat bul.
  • Oğlum öne oturmak istediği zaman kızıyorum ve derhal arkaya arkaya geçiyor ...
  • Dünya Sağlık Örgütü tarafından 2004 yılında açıklanan rapora göre, gelişmiş ülkelerde kazaya karışan 100 çocuktan 3 ü hayatını kaybederken bizim ülkemizde bu oranın %46 olması çocuklarımızın nasıl korunmasız yolculuk ettiğinin göstergesi.

    Lütfen "Çocuklarımızı ön koltuğa oturtmayalım".

    www.limonsigorta.com
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dkerem2

    çocuğu bırakın bazı krolar bebeği kucağına oturtup direksiyon kullandırıyorlar


    Sorma ya kaç defa gördüm,adama yahu sen çocuğun düşmanımısın demek istedim ama .. aması var işte.
    Böyle adamın elinden çocuğu alıpcinayete teşebbüsten yargılayacaksın.TVler günlerce haber yapacak bu olayı ,
    sonrasında büyük oranda azalır bu olay...Ama bunu yapacak otorite nerde dersen,işte onu bende bilmiyorum.
  • önemli bir konu dikkat edelim
    canlar yanmasın kimse üzülmesin.
  • Hayatımda yaptığım tek kazayla ılgılı anlamlı bir başlık olmuş arkadaslar.
    1sene önce yıllardır gıttıgım guzergahta ablamları almaya gıttım yine bize oturmaya geleceklerdı.Evlerının tam onunde konturolsuz kavsak var yol ayrımı desem ıyı olur.Herzamankı gıbı gıderken sola donerken akan taraftan bır aracta döndu ve onun ana yolu perdelemesı sonucu ben donusume devam etmem ile bırlıkte sıyah bişey gordum.
    Megerse o aracın arkasından sıyah bir şahin tahmını surat 60 70 ile hıc frenssiz bana sagdan girdi.Bana bişey olmadı çok sukur zaten aracı gormemle dıreksıyonu ve koltugu tuttum benım arac hıc ızınden bıle sasmadan 4 5 metre sonra durdu.

    Asıl mesele Şahıncı arkadas arkaya 4kişi kucakta çoçuk onde kadın kucakta 2 çoçuk bıldıgımız istiflemiş aracı yani bana o şekilde vurmasıyla zaten şahınlerı bılıyorsunuz kaput on cama kadar gırdı onun on cam patladı ve onde oturan ıkı cocuk kafalarını torpıdoya vurmuslar ıksıının alınnına 7 8 dıkıs atıldı.
    Tabi onlar hastaneye gıttı bız karakola 5 saat sonra işlemler surdu cocouklar beklendi.

    Tabi gun mahvoldu ablamlar benı beklerken kapılarının onunde 15 metre kala bunlar yasamak uzucu oldu.Hatalı bendım ıyıce kontrol etmeden donmeye calısmamalıydım ancak benım kadar karsı tarafta alısılmıs sekılde aracı istiflemiş ıkı kucuk cocogu kucakta yola çıkmış.ALlahtan çok buyuk birşey olmadı.

    (Konu açılmısken benım arac 2004 palio bazen konularda goruyorum teneke vs dıyorlar yasamayan bılmez arkadaslar benım sag ıkı kapı degıstı benım arac o halde yuruyordu zaten 20km eve kadar 80 90 km ıle getırdım şahin o agırlıkla o hızla bana vurmasına ragmen arac onu tamamen yok oldu.Çekiciyle gitti
    Yandan direk testini ben palio ile yasadım arkadaslar NCAP vs aramanıza gerek yok.son bişey aracımın o halini goren komşulardan bırı benımkının aynı modelınden almış kaza sonrası bana su vermişti zaten o amca)

    Sonuç yolda onde oturan cocuklu bırı gorurusem konusabılcek durumdaysam uyarmaya calısıyorum.Siz insaniyetnizi yapın uyarın gerisi kendilerinin bileceği bir iş.




  • sorumusuzluğun bir örneği son anda kurtulmuş cocuk.

    Ben o arkadaki kamyonette olsam inip adamı temiz bi döverdim olacak işmi yolda önünüze çocuk düşüyor ya kurtaramayıp ezseydi buna vicdanları nasıl dayanacaktı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erain -- 5 Ocak 2009; 4:11:46 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: iyi kötü çirkin

    evet Allah muhafaza
    hatırlayanlar vardı adam mercedeste 8 yaşında kız çocuğunu oturtmuştu da airbag kızın kafasını koparmıştı




  • Merhaba tüm DH dostları ve özellikle bu başlığa yazı yazan arkadaşlar,

    Bu başlığı açmamdaki amaç, trafikte yapılan onca hataların içinde bana göre en önemlisinin bu oluşudur. Benim mesleğim sigortacılık. Yani bir sigorta acentesiyim. Ama istiyorum ki, mesleğimle ilgili olan bu konuda, en azından bir işin ucundan tutarak, bilinçlendirme, farkındalığı artırma çalışmaları yapayım.
    Bu amaçla hem websitemde, bununla ilgili slogan yaptım, hem DH de bu başlığı açtım, hem de bir bilgilendirici ufak broşür bastırıyorum, bulunduğum yerdeki trafik ışıklarında bizzat kendim günün yoğun saatlerinde dağıtıyorum.
    Geliştirmek ve yaygınlaştırmak istiyorum ama tek başına fazla olmuyor. Yardım ve öneriler bekliyorum.

    www.limonsigorta.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oluşumbilgi -- 5 Ocak 2009; 11:22:17 >




  • ülkemizde 10 yaşından küçük çocukların ön koltukta seyahat etmesi kanuni olarak yasak zaten.Ama birçok araç sahibinin bu yasağı bildiğini zannetmiyorum.Sürücülere daha detaylı sonuçlarının neler olabileceği konusunda yeterli eğitim verilirse sonuç alınabilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.