Şimdi Ara

Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 10 yaşında yeğenim var, okusun diye gittim Carrefoursa'dan 6 tane kitap aldım. (Zengin değilim 15-21 Nisanda bir alana bir bedava kampanyası var) Güzelce hediye paketi yaptırdım, getirdim verdim. Önce bi heyecanla açtı kitapları görünce 'hııı kitapmış teşekkür ederim' dedi yarım ağızla. Yavrum biz senin yaşındayken okuyacak kitabı zor bulurduk. Şimdi her yer kitap kaynıyor, adamlar çocuklar kitap okusun diye indirim üzerine indirim yapıyor. Bizim ki 'hııı kitap mı?' dedi. Yapacak bir şey yok yeğen sonuçta sevdirene kadar uğraşıcaz. Bari siz gidin değer bilen yeğenlerinize çocuklarınıza alın kitapları bir çocuk bari faydalansın kampanyadan.




  • Sonunda forumda yararlı bi başlık gördüm :) Benimki de ilk başlarda zorlandı, yarım bıraktı, okumak istemedi ama başardım. Kitap reyonlarına götürün ve bırakın kendi seçsin. Süper bir kampanyadan da bahsetmişsiniz. Bu sayede istediğini almış olur. Kendi seçtiği kitabı almak ona iyi gelecekletir mutlaka. Hatta görmüşken bizde bi Carrefour'a uğrayalım. Bilgi için ayrıca teşekkürler.

  • İmkanınız varsa beraber okuyun

    Sizin yoksa anne babasını ikna edin onlarla beraber okusun. Hep birlikte okusunlar, aynı kitabı okuyup tartışsınlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Armut dibine düşer diye bir deyim vardır. Bu alışkanlığın kazanılması için ailenin de kitap okuyor olması lazım. Aile de böyle bir alışkanlık yoksa ve çocuk görmemişse, eğer ileride sevebilirse okur ancak herhangi bir bağ kuramazsa, zaten aileden de gelen birşey olmadığı için okuması imkansız gibi bir şey. Alışkanlığı yoksa zorlamayın. Nefret ettirirsiniz.

  • Harry Potter serisini okutun bence. Ben çocukken hiç kitap okumazdım. Ne zaman ki Harry Potter serisini okudum, o gündür kitap okurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlginçtir ama ben altıncı sınıfta Dostoyevski'nin Suç ve Ceza'sı ile başlamıştım. Şimdi herhangi bir altıncı sınıfa Dostoyevski tutuştursak ne tepki verir acaba. 

  • Sanırım bu video sorununuza yanıt olabilir.


    Bulabilirim Comyoutube
    Günümüzde ne yazık ki çocuklarımız istediğimiz seviyede kitap okumuyorlar. Hepimizin aklında çocuğuma kitap okuma alışkanlığını nasıl kazandırabilirim, çocuğum kitap okumayı neden sevmiyor, çocuğuma ne zaman kitap okumalıyım, çocuğuma kitap okutamıyorum gibi sorular dolaşıyor. İşte bu videomuzda bu sorulara yanıt vermeye çalışacağız. Videomuz içerisinde çocuklar için önermiş olduğumu gergedanlar krep yemez kitap incelemesi ve yorumlarını da bulabilirsiniz. Çocuğuma kitap okumayı nasıl sevdirebilirim, çocuğa okuma alışkanlığı nasıl kazandırılır konusu ile ilgili sorularınız için : https://www.bulabilirim.com/528/cocuguma-kitap-okuma-aliskanligini-nasil-kazandirabilirim Her türlü sorularınız için : https://www.bulabilirim.com
    https://www.youtube.com/watch?v=i50uku1wWxI&feature=youtu.be
  • Çocuklar her şeyin hazırına alıştı. Nasıl olsa her türlü film var izlemek daha kolay geliyor onlara. Kitap okumak zor geliyor, zevk almıyorlar.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.