Şimdi Ara

CNC İÇİN YARDIM!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba yakın zamanda bir cnc yapmak istiyorum eğer yardımcı olursanız çok sevinirim şimdi cnc Plotter ı şu malzemelerle yapacağım Arduino uno, 2*DVD rom step mekanizması , arduino l298d shield ,servo sg90 gördünüz gibi az malzeme ile bir cnc makinesi yapacağım bu makine 4cm×4 cm çıktı veriyor

    CNC İÇİN YARDIM!!!


    Mr.innovative kanalından yapacağım proje aynen yukarıdaki gibi şimdi makine pek verimsiz ve boş ancak sizlerin tavsiyeleriyle bu makineyi yapmak istiyorum yazılım kısmında anladığım kadarıyla 2 program var ve 2 kütüphane gibi bir eklenti var inkspace ve processing bide gctr diye kütüphane

    Bu elemanlar içerisinde basit bir baskı almak için dört dönmem lazım bu işi kolaylaştıran direkt tek program üzerinde g koda dönüştürüp baskı veren bir uygulama varmıdır? Birde Bu makineyi pcb kazımak için modifiye edilirmi? Veya bu makine yerine bir kaç ek parçayla yapabileceğim başka makine varmıdır?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 4x4cm çok küçük bir çalışma alanı. Sadece hobi amaçlı yapıp kalemle birşeyler çizdirmek için yukarıdaki platform denenebilir. Pcb kazıma için kesinlikle işe yaramaz. Spindle motorun ağırlığını, ve kazıma yaparken gerekli güç ve hassasiyeti bu motorlar ve mekanik aksam karşılamaz.


    Ayrıca 4x4cm lik bir devre çoğu amatör için çok küçük bir ölçü. Bu anlana ne kadarlık bir devre sığdırabilirsiniz gözünüzde canlandırın. :)


    Cnc yapacaksanız tavsiyem 20cm x 30cm veya daha büyük bir yapıyı tercih etmeniz.

    Yeterli bilgi ve tecrübeniz ve alet edevatınız yoksa (matkap, testere, havya.... vb) hazır bir platform alıp bu işe girişmeniz.


    Başarılar.

  • Sağolun en azından cevap yazdınız :(


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kolay gelsin. Yaptınız mı?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.