Şimdi Ara

CMOS Ne Demek Arkadaşlar ??

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
9.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar webcam araştırırken cmos diye birşey gördüm ama anlayamadım. Bazılarında 1,3 MP yazarken bazılarında CMOS yazıyor. Bu nedir Ve resimin çözünürlüğü kaç acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LionTech16 -- 22 Mayıs 2008; 21:06:36 >



  • http://www.uzmantv.com/ccd-veya-cmos-nedir

    Burdan bilgi edinebilirsin
  • BIOS bir yazılımdır ve sadece okunabilir bellek üzerindedir. Sadece okunabilir olduğu için BIOS üzerinde yaptığımız değişikliklerin bir yere kaydedilmesi gerekiyor. BIOS’da ayarları değiştirdiğimizde bu ayarlar CMOS(Complimentary Metal Oxide Semiconductor) denilen bir bellek çeşidine kaydedilir. Bilgilerin burada tutulması için bir pil ile CMOS sürekli beslenir ve kaydettiğimiz ayarların burada sürekli kalmasını sağlarız.

    BIOS çipi ve değiştirdiğiniz ayarları saklamak için kullanılan pil yan yana.

    Sistem açıldığında* CMOS’da bizim ayarladığımız ayarları okur. BIOS’da bir takım ayarlar yaptıktan sonra sistem açılmazsa kullanıcılara “CMOS’u sıfırlayın” diye öneri getiririz. CMOS’u sıfırlamanın bir diğer anlamı* BIOS ayarlarını orijinaline döndürmektir.

    Kaydettiğiniz ayarlar bir süre sonra kayboluyor ise ve sık sık CMOS Checksum error hatası alıyorsanız* anakartınızın üzerinde bulunan pili değiştirmeniz gerekiyor. Bu da sorununuz çözmezse* CMOS yongası bozulmuş demektir.
  • complimentary metal oxide semiconductor demek. bir yarı iletken teknolojisi olup, sorduğunuz soruya göre sensör olan CMOS'u soruyorsunuz. Ucuz sensörlerde CCD daha iyi performans verirken, Pahalı sensörlerde CMOS daha üstündür, enerji tüketimi daha azdır. CCD'ye göre daha dayanıklıdır. Geniş voltaj aralıklarıyla daha iyi ISO (asa) performansı verir ayrıca az ısınır buda piliniz bitene kadar pozlama yapabilirsiniz ve CCD ye göre daha az enerji tüketir demektir.

    En iyi CMOS sensörlere örnek olarak, Canon'un Digital EOS fotoğraf makineleridir.


    Aşağıdaki açıklamalar ALINTIDIR:
    cmos teknolojisi ile uretildigi icin herhangi bir cmos mikroelektronik hattinda uretilebilen, her pixeli ayri ayri amplifier'e sahip oldugu icin ccd'lerdeki sensorun uzerine dusen cok parlak bir noktanin ayni satirda tarama yonunde yayilmasi sorununa sahip olmayan goruntu sensoru.
    ccd'lere gore cok dusuk guc tuketimine sahiptirler. gunumuz itibariyle 2.5v'tan 5v'a kadar besleme gerilimleri ile calisirlar. cogunlukla dahili adc'ye sahiptirler.
    bunlarin sorunu, isiga duyarli yuzeyin bir kismi adc, amplifier vs elektronige ayrildigi icin duyarliligi genel olarak ccd'lere gore daha dusuktur. isik dusen yuzeyin ne kadarinin goruntuyu algilamak icin kullanildigi, ne kadarinin diger elektronige harcandiginin orani fill factor adi verilen bir yuzde ile ifade edilir.
    sozu edilen elektronigin, isiga duyarli katmanin altinda yapilmasini saglayan teknikler gelistirilerek bu oran %100'e yaklasmaya baslamistir. sektorde yakin gelecekte cok ozel bazi kullanimlar disinda ccd'lerin yerini alacagi dusunulmektedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi command_4 -- 30 Mayıs 2008; 23:47:43 >
  • command_4 kullanıcısına yanıt
    kardeşim bios mu açıladın yoksa cmos mu pek anlıyamadım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.