Şimdi Ara

Cloud Hakkında Bilgi Sahipleri İçeri Kıvılcım Çıkaralım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kolay gelsin uzun zamandır sitemizde beraberiz.Sizi tanımıyorum ama sanki komşum gibi yakın görüyorum o yüzden yapmak istediğim bir şey var size danışmak fikrinizi almak istedim.

    Bi taşınabilir diskim vardı ailemin çocuklarımın eski resimlerini evraklarımı vs. her şeyi ona yüklüyordum. her yere yanımda taşıyordum. ÇALINDI !!!.

    Allahtan bir çoğunun yedeği mega cloud sitelerinde 5-6 hesapta yedekliyordum.
    Yanlız hesap sayısı çok oluncada bi karışıklık oluyor. hangi dosya hangisinde , hangisinde boş yer var vs. soğutuyor

    Şimdi yeni bi disk alıp çaldırmaktan korkuyorum.


    Evde eski muhasebe bilgisayarım var bu bilgisayarı çok nadir kullanıyorum. Bu bilgisayara kendi cloud sistemimi kurabilirim (inşallah biliyorsunuzdur : =) )7/24 açık kalsa telefonumdaki (ios) resimleri ve laptopumdaki(win10) yedeklenecek dosyaları oraya internet üzerinden veya ağ üzerinden yedeklesem şehir dışındayken veya uzaktayken güvenli bir şekilde bu dosyalara erişe bilsem çok güzel olur. Bu konuda muhakkak tecrübeniz vardır diye düşündüm.

    Cloud sitelerinin ücretsiz alanları yetmiyor ücret ödemekte istemiyorum birden fazla hesapla uğraşmak istemiyorum. (şimdi içinizden diyonuz bulmuşta arıyor )
    Farklı egzantirik önerilere mantıklı olması kayıdı ile açığım.


    MÜTHİŞ CEVAPLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tedarik -- 20 Şubat 2019; 22:19:50 >



  • Selamlar ,


    1 kullanıcı için böyle bir sistem kurmak çok çok daha pahalı olacaktır, eski muhasebe bilgisayarınızın diski arızalanması vb durumları da var.

    100+ kullanıcılı bir sistem için olsa isteğiniz mantıkı free opensource çözümler de mevcut ancak 1 kullanıcı için kendinizi boşuna yormayın google vb bilindik bir yerden profesyonel hesap satın alın kullanın.
  • Başka fikri olan
  • Bilgisayarınıza herhangi bir linux dağıtımı kurup üzerinde nextcloud, owncloud gibi yazılımlarla aynı tarif ettiğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Tamamen ücretsiz, açık kaynak kodlu ve çok basit.

    Kendim de evimde nextcloud kullanıyorum. raspberry isminde avuç içi kadar bilgisayara bağlı hard disk duruyor. İstediğim yerden dosyalarıma erişebiliyorum. iOS için de uygulaması var. Çok memnunum.

    https://nextcloud.com/ ve https://www.google.com.tr/search?q=nextcloud+kurulumu
    https://itunes.apple.com/tr/app/nextcloud/id1125420102?l=tr&mt=8
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nextcloud.client&hl=en_US
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Avuç içi bilgisayar derkken nedir?
    Sisteminizden bahseder misiniz?
    Geniş bi bilgilendirirseniz sevinirim hocam hard disk alacam hangisini alayım ne yapayım

    Benim eski bilgisayarın özellikleri
    AMD Athlon 64x2 Dual Core Processor 6000+ (nasıl olduğu hakkında bir bilgim yok)
    2 gb RAM
    32 bit işletim sistemi , x64 tabanlı işlemci

    hard disk Samsung 500GB 8MB 5400rpm SATA2 HM500LI

    bilgisayardan pek anlamam ama dün bilgisayarı açtım sürekli kasıyor linux kurabilirim(daha önce denemiştim)
    ek malzeme gerekliyse alabilirim sonuçta elin bulutuna vericeğim parayı kendi bulutuma harcamış olurum. Samimi fikirlerinizi düşüncelerinizi bekliyorum.
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Netcloud tamamen ücretsiz mi? çok güzel ve kolay görünüyor.
    Sitesinden demo hesabı açtım türkçe olarak açıldı.

    Raspberry i de araştırdım gerçekten entresan ufacık çip yeterli geliyormu bi kaç yerde yavaş vs. demişler. Gökte ararken forumda buldum valla hocam anlatsana sen ne süreçlerden geçtin neler denedin.Hız, Enerji ,kullanılışlıktan bahsediliyor. Zahmet vericem ama bilgilendirirsen çok sevinirim.
  • Ben aklınızda fikir oluşsun diye söyledim. Hani ben el kadar bilgisayarla bile bunu yapıyorum çok basit aslında gibisinden. Zor bir şey değil inanın.

    Benim kullandığım sistem şu şekilde;
    bir tane raspberry pi(bilgisayar), bir tane microsd hafıza kartı(işletim sistemi burada kurulu), bir tane cep telefonu şarj aleti(güç için), 1 tane de hard disk(dosyaları depolaması için)

    Siz normal bilgisayara da kurabilirsiniz elinizde varsa. Hiçbir farkı olmaz. Elektrik tüketimi vs hariç tabii ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0ldskool -- 15 Şubat 2021; 17:41:23 >
  • İkinci mesajınını görmemiştim. Cevaplayayım.

    Evet ücretsiz ve açık kaynak kodlu bir proje. Hani gizli saklı bir durum yok. Kaynak kodları da burada hatta. https://github.com/nextcloud

    Site ile işiniz yok aslında. Üyelik falan demişsiniz ama bilmiyorum ne üyeliği :)

    Raspberry dediğimiz alet kendince güçlü. 4 çekirdek işlemci 1GB ram falan. Yetiyor. Hele bu tarz kullanım senaryoları için hayli hayli yeterli. Zira işlemci gücü gerektiren bir iş olmuyor zaten.

    Ben bütün sistemi cep telefonu şarjıyla çalıştırıyorum. Elektrik tüketimi şarj aleti kadar yani.
  • Bence ücretli bir servis kullanmak çok daha mantıklı olacaktır sizin durumunuz için. HDD alsanız 1TB disk fiyatı 300TL. Ki siz buna sürekli erişebilmek istiyorsunuz. En azından rasperry pi almanız ve gerekli yazılımları kurmanız gerekecek. Hobi olarak yapılabilir ama bitmiş ürün almak ile arasında çok fark var. Tabi bunun çalıştırma maliyetleri var ve mutlaka yedekli sistem yapmanız gerekecek. Sürekli çalışır durumda bulunan HDD'ler arıza yapmaya meyilli. Eğer verilerimi vermemeye kararlıyım diyorsanız NAS cihazı alın hesaplı bir tane olay çözülsün. Hem RAID fonksiyonları hazır olur hem de internete tek tık ile açabilirsiniz.

    Bu arada google fotoğraflar servisi ücretsiz olarak kullanılabilir durumda. Fotoğraf kalitesi yüksek kalite olarak seçerseniz herhangi bir limit bulunmuyor. Diğer cihazlarla çektiğiniz fotoğrafları da yükleyebiliyorsunuz.
  • Raspberry Pi 100 Mbit ethnernet anlık dosya aktarım hızı evde iken (yerel ağ) max 12 MB/s eder, birde wifi 2.4G üzerinden cihaz varsa sürünür.

    Gelelim nexcloud ile dış bağlantı üzerinden erişmeye, evdeki internetin upload hızı dışarıdan eriştiğiniz download hızı olacak, adsl2+ plus olsa max 16 Mbit download / 700 kbit upload hadi 1 Mbit olsun upload ile saniyede 80-100 kb/sn eder, aktarım yaparken evdeki download hızıda sürünecek. Hat Vdsl olsun diyelim 3 mbit upload 375 KB/s download eder dışarıdan.

    Mekanik disk sabit durumdaysa öyle hemen bozulmaz. Neden mi diyorum 15-20 yıldır yılda sadece 1 defa bakım amaçlı yeniden başlatılan bilgisayar var çalıştığım yerde, diski halen çalışıyor. Disk kullanım dışında iken dinlenme modundadır (idle).

    USB 3.0, Sata ve Gigabit Ethernet ile yerel ağda NAS tipli kullanım güzel olur. FreeNAS, OpenVault, Nexcloud gibi dağıtım ve uygulamarla.
    Dışarıdan erişmek içinde güzel bir upload hızı gerekli.

    Şu ürünleri inceleyebilirsiniz.
    https://www.friendlyarm.com/index.php?route=product/product&path=69&product_id=234
    https://www.friendlyarm.com/index.php?route=product/product&product_id=254



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wywh -- 21 Şubat 2019; 22:14:26 >
  • wywh kullanıcısına yanıt
    NAS ve cloud'u birbirinden ayırmak lazım. Çalışma prensibi aynı olsada(ağ üzerindeki dosya sunucusu gibi düşünebiliriz) kullanım amaçları birbirinden oldukça farklıdır.

    NAS üzerinde örneğin 4K HDR BluRay 100 GB filmi tutarsın, ev içerisinde diğer diğer cihazlara media stream edersin vs gigabit port elzem olur. İhtiyaç buysa verirsin parasını 2000-3000 lira alırsın NAS cihazını neyse, içinede 4 tane 8 TB'lık 3.5" NAS olayına özel disk takarsın yaparsın RAID 0,1, ya da 10 ne istiyorsan. Kullanırsın.

    Ama cloud üzerinde çocuğun fotoğrafı, yazın gittiğin tatilin fotoğrafı ya da işle alakalı pdf, word-excel dosyaları gibi 1-2 bilemedin 5MB'lık dosyaları tutarsın. İhtiyaç olduğu zaman istediğin gibi istediğin yerden dosyalarını görüp kullanırsın.

    Ben bugüne kadar kimseyi görmedim google'dan 1TB cloud satın alıpta 4K film depolayanı ve cloud üzerinden izleyeni... Hani ikisi farklı şeyler aslında diyorum. Umarım anlatabilmişimdir.

    Saygılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.