Şimdi Ara

Clio 4 Yağ Eksiltme?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    2016 Aralık ayında satın aldığım Clio 1.5 dizel otomatik vites aracım bugün "motor yağını tamamlayın" şeklinde bir mesaj verdi. Aracım 16 bin km'de ve rodajına çok dikkat ettim (ilk 3000 km hiç zorlamadım, düşük devirli kullandım; 6000km çok az zorladım.) Bundan önceki aracım yağ yakması ile meşhur Leon CUPRA 2.0TSI'dı. 240 beygirlik motoru çok zorlamama rağmen o bile böyle yağ eksiltmesi vs. gibi sorunlar yaşatmamıştı. Başım ağrımasın diye aldığım Clio'nun daha 16000 km'de bu mesajı göstermesi canımı sıktı.

    Sorularım:
    * Bu aracın böyle bir kronik sorunu var mı? Nedeni ne olabilir?
    * Bakım zamanı 20 bin km. Yağı kendim tamamlayıp, servise zamanında mı gideyim; yoksa bakımı erken mi yaptırayım?
    * Hangi yağı kullanmamı tavsiye edersiniz?



  • Merhaba,

    Araca garanti varken ek bir müdahale yapılmasını istemiyor Reno servisi. Her şeyde "bize gelin" diyorlar. Eksilmesinin bir problemi de olabilir gidin kontrol etsinler içiniz rahat olsun bence.
  • Bu mesaj tekrar çıkmadı. Yine de bakımı erken yaptırmaya karar verdim ve önümüzdeki Pazartesi için randevu aldım. Bir sorun olmadığını ümidediyorum. Yorumlar için teşekkür ederim.
  • Servise götürdüm ve bakımı erken yaptırttım (bu ve bazı özel nedenlerden dolayı). Yağ eksikliği mesajını söylediğimde servis sorumlusu: "Bütün araçlarımız yağ eksiltiyor, çok normal" dedi. Ben buna şaşırınca da "yeni nesil motor yağları buharlaşma yaptığı için bu eksiltme oluyor, motor yağ yakıyor diye düşünmeyin" dedi. Ben biraz daha şaşırdım. Yanlış biliyormuşuz demek, ya da dünya değişmiş görmeyeli. Elf 5-30 koyduklarını söylediler.

    Yetkili servislerden nefret ediyorum, ama güvendiğim bir usta olmadığı için garanti bitmiş olsa da mecburen servise götürüyorum aracımı. Önceki Seat Leon Cupra aracımın motor kapağını Aydoğanlar servisi kırdı. Doğuş oto bunu tamir ettiğini söyledi ve benden para aldı. Aracımı satarken halen kırık olduğu ortaya çıktı. Basit bir kapak da değilmiş, motorun hava almasına neden oluyormuş. Bir arkadaşımın yakın bir arkadaşı yetkili serviste çalışıyormuş. Onun anlattığına göre Castrol koyuyoruz dedikleri yağlar ne olduğu belirsiz kocaman teneke teneke gelen isimsiz yağlarmış. Dürüst olmayan işletmelere ve bundan sorumlu olan çalışanlara çok ciddi cezalar verilse keşke.

    İşini düzgün yapan bir çöpçü, işine saygısı olmayan bir profesörden çok daha kıymetli bir insan benim gözümde. Bir arkadaşın tavsiyesine ile Renault Mais'e yaptırttık aracımızı; umarım pişman olmayız ileride.




  • o ne demek ya yeni yaglar biharlasma yapiyor diye palavrayi sikilamis canina okusaydin ya orda, angut lan bunlar milyonlarca yeni arac var hepsimi ayni ki aracta yagin buharlasmasi normalde isidan dolayi eksilmesi biraz garip motorda sorun olmadan eksilmez sadece lpg'de eksilir yag lpg zaten motoru yipratiyor asiri isidan dolayi,uretilen her sey motorun maksimum isinma duzeyine gore uretilir tabi benzin yada mazor icin konusuyorum lpg buna dahil degil adamin dedigine yag firmalari bunu baz almiyor kafalarina gore yagi uretiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÇÖZÜLDÜ!! 2016 model, 1.2 turbo, 120bg clio aracim 60.000km'lerde yag eksiltmeye basladi. arac ne yag yakiyor ne de sizdiriyor. servise gittik sorun yok dediler fakat uzun ugraslar sonucunda sorun cozuldu. arac yag eksiltmeye basladigi donemlerde vites D'de iken devir yukselttikce hem kaput kisminda çın çın çın diye bir ses geliyor hem de arkadan beyaz duman atiyordu. eger butun bunlar sizde de varsa turbo arizali arkadaslar haberiniz olsun. turboyu baktirmanizda fayda var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pawzzy P kullanıcısına yanıt

    Benim 2014 aynı model araç da şuan 106 binde ve yağ eksiltiyor. 2 bin kilometrede 4 litre yağ gitti. senin araç da bu kadar hızlı mı eksiltiyordu hocam

  • evet

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • otomobilsever O kullanıcısına yanıt

    Bu konuda servise bi yerde hak verebiliyorum. Yeni nesil yağlar değilde Elf yağ şimdiye kadar bu araçta kullandığım eksiltme "buharlaşma" yönünden en vasat durumdaki idi... (baya baya eksiliyordu)


    Yaşanılan durum sonrası Shell tam sentetik yağ kullandım sorunsuz devam ediyoruz... (buharlaşma denen olay gerçek, araç sıfıra yakındı; yağ yakmıyor kesinlikle ama kötü ya da buharlaşma oranı yüksek yağlarla fazlaca yağ eksiltiyordu)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.