Şimdi Ara

CLIO 4 ARIZA KOMBOSU YARDIM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
5.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, 2015 model clio 4 sport tourer 1.5 dci aracımız mevcut. Bundan 1 ay kadar önce araçta elektronik arıza meydana gelmişti kesinlikle teyp ve camları açamıyorduk. Servise götürdük aracı cihaza bağladılar ancak bir şey bulamadılar. Sonra kullana kullana kendiliğinden çözüldü sorun kayboldu taa ki geçen haftaya kadar.

    Aracı 10km kadar ben kullandım ingiliz anahtarı şeklindeki lamba gözüme çarptı ilk çalıştırınca, sonra hepsi birden yanmaya başladı öylece yavaş bir şekilde ilerledim. Sonra aracı bıraktım 15dakika kadar sonra amcam bir yere gitmek için aldı çalıştırdı ve olan oldu o gün bu gün çile çekiyoruz. Araçta gösterge panelindeki stop lambası sürekli yanıyor, kalan lambalar kafasına göre yanıp sönüyor. Dünden beri sadece motor arıza lambası yanmakta. Bununla birlikte amcam çalıştırdığında fren arızası şeklinde gelen uyarı şu anda kafasına göre fren arızası, motorda arıza şeklinde değişmekte. Serviste çare olmuyor.

    Arabada ilk viteste kalkışta titreme ve stop ederken aşırı bir titreme de mevcut. Birde çalıştırırken start butonuna basıyoruz tek marşta çalışıyor ama önceden basar basmaz çalışan araba şimdi 3 saniye kadar kendi marşa bastıktan sonra çalışıyor.
    İnternette fluence ve clio için benzer arızalar gördüm ancak kesin bir sonuca ulaşamadım. Benzer arızayı yaşayan fikri olan arkadaşlar var mı acaba, ayrıca garanti kapsamında araç. Yardımlarınızı bekliyorum



  • basit bi cevap olacak ama araç garanti kapsamındaysa servise götürün, sorunu bizzat gösterin, çözülmeyene kadar da başlarına ekşiyin. Yetkili mercii lere telefon, mail, twitter ile durumu bildirin. Başka türlü maalesef iş yaptıramıyoruz.
  • tamda almayı planladığım arabaya bak. korkuttu..
  • Yetkili servise gidin sorunu çözsünler, çözemezlerle başka yetkili servise gidin.

    Arabadaki lamba açıklamaları için kitapçığa bakın.
    Anahtar şekilde olan lamba servise gitmeniz gerekir demek. Bu lamba bakım km si gelince, ya da bakım süresi gelmesine göre yanabiliyor. Ya da bir sensör arıza gibi durumlarda da yanabiliyor. Kabaca sıkıntı var servise zorlamadan arabayı çek demek.
    Stop lambasının da servis lambasına benzer bir anlamı var. Yine servise gitmemiz gerekiyor ancak servise arabayı çekici ile götürmemiz gerekiyor. Stop lambası yağlamada bir problem ya da ciddi problem olduğunda yanar (şarj dinamosunun çalışmaması gibi). Çekici ile gidilmesinin nedeni arıza motoru bozmaya, direksiyonun kilitlenmesine ya da fren boşalmasına falan neden olabilir.

    Bunun dışında bilgi ekranında hata mesajı yazması lazım.
    Bende bir defa sensörün teki sorun yarattığında turbo açmadı araba serviste 1 gün kaldı araba sonra yapıldı.

    Yanan lambaların fotoğrafını koyarsanız daha mantıklı olabilir.

    Servis diye gittiğiniz yerin yetkili servis olması lazım bu arada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcadirci -- 29 Haziran 2016; 14:14:54 >
  • Scienly S kullanıcısına yanıt
    Bu şekilde kararsız ikaz yanıp sönmeleri araç beyninin arızalandığının göstergesi olabilir,eski aracımda olmuştu,beyin değişti ve düzeldi.Yetkili servis halleder.Geçmiş olsun.
  • Emrah hocam yetkili servise gitti araç, ayrıca sürekli iş yaptığımız bir firmaya ait servis. Lafımızın geçtiği bir yer diyebilirim. Herşeyi yaptık araç komple kontrol edilmek üzere 3 gün serviste bile kaldı ama nafile.. Aracı bilgisayara bağlayınca da birşey çıkmıyor maalesef. Tek kesin şey arabada şase olduğu. Ama nerden nasıl bilinmiyor.

    Hug hocam, tavsiye etmiyorum ben amacım kötülemek değil ancak ahım şahım bi araba değil ve sorunu çok söylemek isterim.

    Mcadirci hocam, kitapçığa baktık ancak bildiğimizden başka bi anlam çıkmadı. Servis diye gittiğim yer yetkili servis zaten. Sanayi derdim öyle olmasa. Bu arada araçta göstergedeki her ikaz lambası yanıyor. En fazla 1 2 tanesi arada bir sönüp tekrar yanıyor. Ama yinede fotoğraf koyacağım inşallah.

    Hebulut hocam, sorunu yaşayıp çözen bir çok arkadaş var. Aynı sorun ama hepsi farklı şekilde çözülmüş ve evet bir taneside beyin değişimi sonucu düzelmiş. Yetkili servisin bi halt ettiği yok maalesef. Elemanlar tırt olunca ne kadar müdürünü tanısan fayda etmiyor.

    Ayrıca başvurabileceğimiz heryere herşeyi yaptık. En son firmaya dilekçe vermemiz önerildi. Sorunla ilgili rapor yazıldı gönderildi. Verdikleri 2 tırt referans numarası var elimizde bekliyoruz.
  • Scienly S kullanıcısına yanıt
    Aküyü değiştirmeyi denediniz mi? Tüm ikaz lamblarını yakması ve farklı hatalar bildiriyor olması genelde akünün zayıflamasından veya bitmesinden kaynaklanıyor. Akü ile ilgili bir sıkıntı olabilir.
  • sanırım bu cliolar hep böyle. Arkadaşımın clio 4'dü 3500 km'de radyosu komple değişti benim kullandığım clio'da cam arızası vermişti
  • renault=teneke. arıza neyse garantiden halledip zaman kaybetmeden satın gitsin.
  • Garantiliyse endişeye gerek yok. Götürün servise bırakın çözsünler, çözemezlerse araç değişikliği talep edin. Zaten çözemezse Renault aracı değiştirmek zorunda.
  • Çamur atmaya gerek yok hemen. Akü arızası veya beyin arızası olabilir gibime geliyor. Serviste herhangi bir sağlam beyinle test yapsınlar, daha önce aküyü değiştirip denesnler.
  • Amcan arabayı hor kullanmış olabilir yada yanlış bir duruma vaziyet vermiş olabilir.Arkadaş aracını ödünç vermişti el freni tutmayarak geri almıştı,alan kişi el freni telini koparmış nasıl kullanmışsa.
  • @Khalasar Tavsiyeniz için teşekkür ederim deneyeceğim.

    @StevenGerrard Hocam bizim araç gibi 2 tane daha var serviste onlarda yatıyor orada.

    @archerman11 Garantiden halletmeye çalışıyoruz hocam zaten, çamur atmak istemem 50.000 e kadar bi sıkıntı çıkarmadı bana çok şükür. Ama düzeltip satıcaz inşallah.

    @mbulur Garantili ancak servis çözemiyor. Değişim zorunluluğu dediğiniz konuda bilginiz varsa biraz daha aydınlatabilirmisiniz beni şartlar vs.

    @Denim_Blue Beyin testine götüreceğim yarın hocam sonuçları paylaşırım teşekkür ederim

    @flyer_mig Hocam araç amcamın zaten, yani şirketin ancak şirkette herkesin sürekli kullandığı bir araç var. Kötü kullansa 50bin yapmadan bişey olurdu diye düşünüyorum.
  • Akü değişti sorun hala devam ediyor. Beyin testi sorunsuz geçti. Başka fikri olan varmı acaba
  • son çare yağı boşaltın sürün aracı yatak sarsın sonra servise bırakın komple motor da yapılsın bakımı da yapılsın kafama takılan neden yavaş gittiniz onu anlamadım yavaş gidince daha mı az bozuluyor
  • İlk olduğunda 50 55 gibi gidince bir süre hepsi sönüp düzelmişti bi kac saatliğine bende yolda kalma ihtimaline karşı aynı taktiği denedim ama yutmamıştı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.