Şimdi Ara

Clio 0.9 TCe ile uzunyol deneyimim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
4
Favori
16.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba öncelikle.

    Bayram tatili için 4 günlüğüne Çanakkale'den Kocaeli Derince'ye bir uzun yol deneyimi gerçekleştirdim. Bayramın 1. Günü saat 21:30 gibi yola çıktık, bütün yolu hız kurallarına uyarak, hız sabitleyiciyi 110a sabitleyerek gittim. Paralı yol kullanmadım, Bursa'nın içinden Gemlik, Yalova, Karamürsel, Gölcük ve derince şeklinde bir yol izledim. Çanakkale'den çıkarken depoyu doldurdum ve Derince'ye vardığımda 420km yapmıştım ve yarım depo kullanmıştım. Araç beni uzun yolda hiç yormadı. Benzin göstergesi deponun ilk yarısında daha hızlı bittiği için pek inanmadım. İkinci yarıda daha çabuk bitecek o yüzden depo bitene kadar kullanayım dedim. 2 gün boyunca Kocaeli'de bir çok yeri gezdik, Maşukiye, Gölcük, Serindere, Kartepe ve şehrin içinde bir çok yer. Toplamda dönüş günü gelip benzin almak için pompaya yanaştığımda çeyrek depo gösteriyordu ve 646km yol yapmıştım, aldığım benzin 225₺ ve 35 litre. Arabam 10 ayda 9000kmye geldi.

    Clio 0.9 TCe ile uzunyol deneyimim.
    Clio 0.9 TCe ile uzunyol deneyimim.[
    Clio 0.9 TCe ile uzunyol deneyimim.s
    Clio 0.9 TCe ile uzunyol deneyimim.Clio 0.9 TCe ile uzunyol deneyimim.

    Genel olarak özellikle motordan çok memnunum. Geri kalan yerleri biraz ucuz hisettirse de ne kullandığımı biliyorum. Rüzgar sesi rahatsız edici olsa da müzik açınca çok da duyulmuyor. Süspansiyon biraz sert ve ön takım gevşek hissettiriyor çukura girince çıkan seslerden. Trim sesleri arnavut kaldırım ve parke taş yolda rahatsız ediyor bir süre sonra. Ama zaten o yollarda ses yapmayan b sınıfı araba biraz zor.


    Clio 0.9 TCe ile uzunyol deneyimim.

    0.9 TCe joy paket. 10 ay önce sıfır km olarak hurda indirimli 77.500₺ye almıştım. Ben aldığım zaman Fiesta 1.0 ecoboost titanium (daha alt pakette turbo benzinli motor vermiyorlardı) hurda indirimli 165.000₺, polo 1.0 TSI manuel comfortline hurda indirimli 120.000₺ demişlerdi. Hyundai i10 1.0 atmosferik boş paket hali ile bile hurda indirimli 92.000₺ dediler. Baya ucuza almıştım ve ucuza aldığım için beklentimi de ona göre tuttum. Bir polo ya da Fiesta performansı ve konforu beklemedim hiç ve beni geçen 10 ayda ve 9000kmde mutlu etmeyi başardı.


    Clio 0.9 TCe ile uzunyol deneyimim.

    Almayı düşünen arkadaşlara fikir verebilir diye açıyorum bu konuyu. İlk aldığımda keşke 14-15 yaşında Honda Civic alsaydın o paraya diyenler de olmuştu. Ben aldığım arabadan çok memnunum. Uzun süre satmayı da düşünmüyorum.

    Eleştirmek istediğiniz, sormak istediğiniz, düzeltmek istediğiniz olursa çekinmeyin.

    Teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psyduck17 -- 3 Ağustos 2020; 20:20:16 >







  • 9 Nisanda sıfır alıp 16 temmuzda 3495 km de sattım. 2. el araç aramaktan illalah ettim en son bir satıcıyla birbirimize girme noktası geldik benim için bardağı taşıran son damla oldu gidip bayide hazır olan kırmızı Joylardan birini alıp çıktım. 2 günde plaka vs işlemler bitti aracı teslim aldım. Sattığımda ortalama tüketimim 6.1 Litreydi. 100 sabitle 93 km yi 4 litre benzinle gittim. 2. el 1.4-1.6 atmosferik 10 yaşındaki araç alacağınıza sıfır veya sıfıra yakın 0.9 clio ne bulursanız tereddütsüz alın. 3 yıl muayene derdi yok. Lastik derdi yok bakım derdi yok. Yok Km si düşürülmüş mü? Yok Hasar kaydı var mı yok boya değişen var mı derdi yok. Performans yönünden tereddütü olanlar bildiğiniz en iyi 1.4 lerden daha yüksek torka sahip 0-100 ve beygir gücü de bir çoğundan daha iyi. B sınıfı bir araç için makbul olan zaten 1.4 tür. 1.4 b sınıfı araç sahipleri valla biz bu araçla yokuşta inip yolun geri kalanını katırlarla devam ediyoruz demediğne göre 0.9 la da kimse yokuşta kalmaz. 1.6 b sınıfı için gereksiz ve çok yakar. Şu an ki aracım aynı motorun 1.0 olanı 1.0 TCe Joy X-Tronic Clio 5. Torkları aynı
  • 15 yaşında civic alıp sanayide kanka olurdun ustalarla , mis gibi 0 araba , herşeyini sen biliyorsun. Çakalla uğraşmak yerine clio çok güzel seçim güle güle kullanın hocam
  • Beels kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Daha iyileri sizin olsun :) imzamdaki diğer arabama da hala sahibim, eşim kullanıyor. Sıfır almıştım. Sadece bakımlarını ve ağır bakımlarını yaptırdım bu güne kadar :)
  • Hayırlı olsun ancak 10 ay önce ekim-kasım 2019 oluyor. Aralıkta daha ucuza Polo 1.0 tsi dsg aldık, manuel olanın 120.000₺ fiyatında bir hata var hocam. Liste fiyatıysa o fiyatla satılmadığını söyleyeyim ama anca 100.000₺ veya biraz aşağısına gelirdi.
    Fiesta şu an o fiyat olsa yine alınmaz eğer manuel ise. 165 bin nedir yahu
    Sizin aldığınız fiyat iyi, hatta yeni kasası çıktığından geçen ay bile 102-104 bin ₺ ye vermişlerdi clio 4 0.9 manueli

    Polo 1.0 tsi dsg ile İstanbul-Antalya ya 4.5 litre/100km ortalama ile gelebildik. Bu clio motorunun biraz Torku düşük gibi; yoksa beygir gücü o kasaya yetiyordur da. Güzergahı bilemiyorum ama yine de turbo benzinli için güzel değerler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auto_motive -- 3 Ağustos 2020; 21:34:21 >




  • Gecen hafta 2020 Clio joy 0.9 tce aldim ben de.

    3800 km de aldim 2. el olarak.
    daha 300 km falan yaptim 5.5 lt ortalamam.

    Ben de memnunum aractan.

    yag cubugunu kontrol ettim max seviyesinin cok az ustunde

    sizde nasil acaba seviye?

    bende dizel de var masallah siz benim dizelden az yaktirmissiniz..
  • auto_motive kullanıcısına yanıt
    Fiesta otomatik ama trend pakette 1.0 ecoboost vermiyorlardı. O yüzden sadece o dolu paket, diğerleri boş paket. Polo için de tekrar evrakları araştırım ama hatırladığım 120 bin fiyat verdikleri. Bulabilirsem güncellerim. 100 binin altında olsaydı polo alırdım. Pahalı gelmişti o zaman. O yüzden almamıştım.
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    Max seviyesinin biraz altında bende. Yola çıkmadan önce kontrol etmiştim.

    Hız sabitleyici ile 110u geçmeden bütün yol sabredebilirseniz çok az yakıyor ve hiç yorulmadan varıyorsunuz gideceğiniz yere
  • Hocam öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanız dileğiyle. Bir sorum olacaktı araç giderken klimada herhangi bir durum yokken buz gibi soğuturken, dur kalklı adım adım ilerleyen yoğun trafiklerde klima çalışırken bir anda çalışmayı durdurup soğuk hava üflemeyi kesiyor mu? Arkadaşın cliosunda böyle bir durum var akıcı trafikte araç giderken buz gibi soğutuyor hiçbir sıkıntı yok fakat adım adım ilerleyip trafik olduğunda klima soğuk üflemeyi kesiyor, arabanın içi ısınıyor ve cam açmak durumunda kalınıyor.
  • Allah hayırlı uğurlu etsin bende de var aynısı geçenlerde Bursa-Ankara yaptım ortalama 7.8 litre yaktım fakat tabi dizel gibi kullandım. Seri ara hızlanmalar ve devirsiz sürüş.
  • bende 1200 motor logan var ,bire bir aynı yakmış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhenatonnn -- 4 Ağustos 2020; 7:23:3 >
  • 5.5 litre benzinli bir araç için gayet iyi değer. Objektif bir değerlendirme olmuş. Ben de 1 sene kadar clio kullandım. Ülkemiz için gayet mantıklı olduğunu düşünüyorum. Süspansiyon sistemi biraz daha darbe emse çok daha konforlu olur.Yavaş girince sorun yok ama azıcık hızlı girerseniz darbe komple içeriye yansıyor. Uzun yolda rüzgar sesi hariç hızı pek hissettirmiyor ki B sınıfı ortalaması çok da farklı değil.
  • Dün izmirden marmaris'e dizel loganla gittim araba tam bir eşek epey yordu beni 0-100 16 saniye gitsem mi diye düşünüyor sözde turbo dizel kafa ütülemesi de cabası ne zamandır turbo benzinliye geçmeyi düşünüyorum clio seçeneklerim arasında idi ancak ona da sığamıyorum başım tavana çarpıyor.
  • Cant Let Go kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim, aracım henüz 9000kmde, dediğiniz gibi bir sorunla karşılaşmadım. klima gayet iyi çalıştığı ve gücü de çok fazla etkilemediği için hep açık tutuyorum.
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun kaça aldınız aracı
  • Benim eski şirkette kullandığım dizel clio da oluyordu bundada oluyor. Araçların dibinde çok girince oluyor
  • teşekkür ederim daha iyileri sizin olsun. birazcık bastınmı yakıt tüketimi artıyor. malum benzin mazottan daha ince bir akaryakıt. ama hız sınırları içerisinde giderseniz ki yolda o kadar çok radar var ki ceza yemeden hızlı gitmek imkansız gibi.(hangisi hız kontrolü yapıyor bilmiyorum ama bir çoğundan önce hız sınırı ve eds olduğu belirtilen tabela koyulmuş. riske atmak istemedim)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Razor Crest

    Dün izmirden marmaris'e dizel loganla gittim araba tam bir eşek epey yordu beni 0-100 16 saniye gitsem mi diye düşünüyor sözde turbo dizel kafa ütülemesi de cabası ne zamandır turbo benzinliye geçmeyi düşünüyorum clio seçeneklerim arasında idi ancak ona da sığamıyorum başım tavana çarpıyor.
    boyum 183cm ve ön tarafa sığmakta hiç zorlanmasam da ben kullanırken arkada kimse oturacak gibi olmuyor. koltuğu da hiç geri yatırmam. özellikle uzun yolda belim çok ağrıdığı için dik oturmam gerekiyor. ona rağmen arka koltuklarda diz mesafesi çok dar.
  • Güle güle kullanın,çok mantıklı bir tercih olmuş. Turbo benzinli araçları çok seviyorum. Şu an 2.0 atmosferik benzinli bir aracım var. Eski aracım 1.5 turbo benzinli idi. Turbo benzinlinin gidişi kesinlikle daha iyiydi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Whisper911

    5.5 litre benzinli bir araç için gayet iyi değer. Objektif bir değerlendirme olmuş. Ben de 1 sene kadar clio kullandım. Ülkemiz için gayet mantıklı olduğunu düşünüyorum. Süspansiyon sistemi biraz daha darbe emse çok daha konforlu olur.Yavaş girince sorun yok ama azıcık hızlı girerseniz darbe komple içeriye yansıyor. Uzun yolda rüzgar sesi hariç hızı pek hissettirmiyor ki B sınıfı ortalaması çok da farklı değil.
    Kısa keskin darbeleri iyi sönümlüyor 15 inch jant yüzünden sorun yüksek engebelerde onda da eski nesil polo ile aralarında çok bir fark yok kaldıki yoltutuş olarakta polodan bir hayli üstün clio motorun torku 155 nm civarında olsaymış süper olurmuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turkay23

    Hayırlı olsun kaça aldınız aracı
    Tesekkur ederim.

    108.250 ye aldim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.