Şimdi Ara

ÇİZİM VE RENDER PROGRAMLARI İÇİN LAPTOP TAVSİYESİ bütçe yaklaşık 15K (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
3
Favori
17.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • En azindan yukseltilebilir dir herhalde degilmi. Suan ki laptobumdaki ramler lehimlenmis yukseltilemiyorda ondan sorayim dedim
  • Parçalara baktığımda 8gb 3200mhz samsung ram kullanıldığını yazıyor. Bu durumda 8x2 olma ihtimalı yüksektir. Zaten üreticiler Ryzen'lerde ki dual channel performansını tek modül takarak öldürmek istemez diye düşünüyorum.

  • Arwen Undomiel kullanıcısına yanıt

    2 tane ram yuvası var. Lehimli ram slotu bulunmuyor :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: pilamimarsu

    Bende zamanında menteşeyi çok taktım ve abartmıyorum 3 ay araştırdım. Totalde en iyi menteşe Legion,Acer Predator,Nitro 5(aynı menteşeyi kullanıyorlar),Omen.


    En sorunluları ise klasik Asus,GL ve GE serisi MSI,Dell G315,G515,G5SE. Şikayetvarda okumanız yeterli olur şikayetleri zaten.


    Piyasanın en iyi soğutması Nitro 5 ve Predator'de,sonrası Legion,Msı Alpha,Omen diye gidiyor.


    Gani gani Legion ve Nitro5,Predator önermemizin sebebi totalde en iyi laptop olmaları zaten. Yoksa bu kadar üstüne basarak önermeyiz.


    Ha bide en uzun 2 pil ömrüne sahip 2 cihazda Legion,Nitro 5 diye gidiyor. Nerden tutsan totalde mükemmel cihazlar. Bunları Ryzen cephesi için yorumluyorum pil ömrünü,soğutmayı vs.


    İntel'de ısınmayan bir laptop yok çünkü genel olarak intel ısınıyor maalesef. Ama gene en iyi 2 soğutma bu dediğim cihazlarda. Ama pil performansını bilmiyorum,benim kullandığım i5 10300h,1650,144hz Nitro 5 de 58wh lık büyük bir pil bulunuyor ve normal kullanımda 6 saatleri çıkarıyor. GL65,75 de bu 2.30 saat,Monster gibi toplama cihazlarda 1.5 saat vs. vs.


    Sizin için en mantıklı cihaz Legion ama intel istiyorum diyorsanız Nitro 5 gibi.

    Legion intel bulamazsam Nitro 5 inteli de listeye dahil edeceğim gibi

  • Tesekkurler hocam aksam stoklar bitmesse siparis gecicemde 17 mi 15 mi alsam kararsizim
  • Arwen Undomiel kullanıcısına yanıt

    Ben 15 diyorum. Corsair ICUE rgb klavye,daha iyi fiyat ve hafiflik. Gerisi size kalmış.

  • Herkese selam,

    Arkadaşlar hepsiburada'dan lenovo legion 5 serisi laptop almak istiyorum.Fakat kafama takılan bazı şeyler var sizinlede paylaşmak istiyorum;
    -Öncelikle kargolanması ve paketlenmesi nasıldı?
    -Sipariş edeceğim laptopun daha önce başkasının iade ettiği laptop olup olmadığını anlama imkanım var mı?
    Özellikle sıfır kutusunda daha önce hiç açılmamış ürün almak istiyorum(daha önce sütten ağzım yandığı için yoğurdu üfleyerek yiyiyorum) bir türlü güvenemiyorum bu satıcılara. Tabii teknoloji birazda şans işi..
    Hb'den alan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.
  • CRKS26 C kullanıcısına yanıt

    ürün daha bugün elimize geçti.

    satıcı hepsiburada idi.

    paketleme gayet özenli

    kendi kutusu dışnda ayrıca bir kutuya konarak gönderilmiş.

    kesinlikle daha önce açılmadığı belli oluyor bence ürünün.


    yalnız kötü bir haberim var. zannedersem 15.6" olan model tükenmiş.

  • Arwen Undomiel kullanıcısına yanıt

    ramlerin yükseltilebilir olduğu başka bir başlıkta yazıyordu. hatta yurtdışından birinin ram yükseltme videosunu da paylaşmışlardı.

  • 15" Legion 5'e şu anki durum için konuşuyorum, 11000 - 12bin arası bulursanız sıcak fırsat, 12600'e kadar kabul edilebilir, 12600 13 bin arası ise acil ihtiyaç için alınabilir. 13 bin lira üstü fırsatçılık, simsarlara para kaptırmayın :D Ben bu aleti ilk araştırmaya başladığımda vatanda 14 bin lirayken Media markt 12500'e satıyordu daha doğrusu düşmüştü. Alacaktım almadım, o zaman yeni araştırıyordum daha piyasada ne var diye bakınmak için. 2 hafta o fiyatta kalmış, satış elamanı söylemişti, üçüncü hafta 12800 oldu, 4 gün sonra ise 13500 TL.


    Keriz avı yani. Aciliyet yoksa kesinlikle alınmamalı. Zaten legion 5 2021 'in tahmini çıkış fiyatı bile max 800dolar olacak. Legion5 pro ise 1200 dolar civarı 500nit HDR ekran ile gelecek. Legion 5 Pro'nun Türkiye sadece vergili fiyatı (yüzde 2 trt ve yüzde 18 kdv) şu anki kur ile 10.803 yapıyor. Hadi bir laptop için distribütör 2000 koysa, mağaza 3000 koysa en fazla 15bine gelmesi lazım. Bakalım göreceğiz ne olacak. Legion 5 i yüksekten iteleyebilmek için Pro modelni getirmedi bile uyanıklar.

  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

    Bu durumda yeni bilgisayarlar ne zaman gelebelir ?


    3 ay ?

  • sercanfx S kullanıcısına yanıt

    3 aydan fazla sürebilir maalesef. önümüzde 1 aylık çin yeni yıl tatili var. Ocak sonu başlıyor. Şubat 21 e kadar sürer muhtemelen. Martta üretimler başlasa bize gelmesi Nisan sonunu bulur gibime geliyor. Mayıs Haziran gibi ürünlere ulaşılabilir ama fiyatları pek uygun olmayacaktır. Aciliyet varsa eğer, şu sıralarda kampanya falan denk gelirse almakta fayda var. Aciliyet yoksa bence beklenmeli.


    intel 11'inci nesil 'de pek yabana atılmayacak işlemcilerle geliyor. Şu anda ultrabooklar için olan işlemcileri bile normal laptop seviyelerinde çalışıyor neredeyse. R7 4800u 'yu geçmiş durumda 1185g7 ve 1165g7 modelleri. H serisinde de şu an iki modeli var fakat onlar 4c\8T, 6 ve 8 çekirdeklileri de önümüzdeki aylarda çıkacakmış. 11 inci nesilde, yeni codec AV1 desteği ve pcı e4.0 göze batıyor.

  • Merhaba, bir arkadaş için dizüstü pc bakıyorum. Bütçesi max 12k ya kadar çıkabiliyor ancak 10k civarlarında olması daha iyi olur. Photoshop, illustrator, after effect ve unity kullanıyormuş. Araştırmalarım sonucunda ryzen serisinin daha soğuk çalıştığını bu yüzden kendisine ryzen 7 4800h işlemci olan lenovo legion 5i önerdim ancak bir yerde bu pc nin yükseltilebilir max belleği 16gb olarak gördüm doğru mu ? Lenovo legion 5 ana konusunda birisi driverlar konusunda sıkıntı çekmiş. Ben intel kullanıyorum ryzen konusunda bilgim olmadığı için soruyorum driver sıkıntısı var mı yada bu programlarda ileride vs sıkıntı çeker mi yazılımsal anlamda ? Yada hiç bu topa girmeyip acer nitro intel işlemcili mi almak doğru olur ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

    (Ayrıca bu fiyattan daha ucuza yine acer nitro ryzen 7 4800h gtx 1050ti lı var ancak tr de tek mağaza satıyor ve şikayetleri fazla o yüzden önermek istemedim)

  • benimde 17000 tl bütcem var render alıcam genelde o yüzden diz üstü tavsiyesi alabilirmiyim

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.