Şimdi Ara

Çizgi roman kapaklarının üstadı Aslan Şükür vefat etti

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çizgi roman kapaklarının üstadı Aslan Şükür vefat etti

    Aslan Şükür hayatını kaybetti. “Altın Fırçalı Adam” olarak da bilinen, birçok klasik çizgi romana hazırladığı kapak çizimleriyle adından söz ettiren ressam ve karikatürist, 77 yaşında aramızdan ayrıldı.

    70’li ve 80’li yılların klasikleşmiş birçok çizgi romanının kapak ressamlığını yapan Aslan Şükür, özellikle 70’lerde aktif olan Tay Yayınları’nın okurlara sunduğu çizgi romanlar için hazırladığı kapak çizimleriyle tanındı. Zagor, Mister No, Tom Braks, Atlantis/Martin Mystere, Alaska/Ken Parker, Jeriko, Jil, Judas, Kızılmaske, Mandrake, Teksas, Tommiks ve Flash Gordon gibi birçok klasiğin kapağını resmetmiş olan sanatçı, aynı zamanda Karaoğlan, Yıldırım Kemal ve Yüzbaşı Volkan gibi Türk kahramanlarının çizerliğini de yaptı.

    Yapımcı ve yönetmen kimlikleriyle de tanınan Hakan Tunga Kalkan, sanatçının vefat haberini Twitter hesabı üzerinden paylaştı.

    “Değerli sanatçımız Aslan Şükür’ün vefat haberini az önce aldım. Büyük üzüntü içerisindeyim. Mekanı cennet olsun. Çok güzel bir insandı. Pandemi bitiyor ve havalar düzeliyor diye çok mutluydu. Sevenleri ile buluşmayı çok özlemişti.”

    Hayatını Kaybeden Aslan Şükür, Çizgi Roman Kapaklarının Efendisi ve Altın Fırçalı Adam Olarak da Tanınıyordu

    Aslan Şükür Altın Fırçalı Adam hayatını kaybetti

    1945 yılında Samsun’un Bafra ilçesinde dünyaya gözlerini açan Şükür, 1960’lı yıllarda çizerlik kariyerine Akşam Gazetesi ve Hayat Dergisi’ne karikatürler çizerek başladı. O dönemler Nebioğlu Yayınevi ile de bağlantılar kuran Şükür daha sonrasında Yücel Köksal sayesinde Tay Yayınları ile tanıştı. Tay Yayınları’nın sahibi Sezen Yalçıner’in de sanatçının o dönemki çizimlerini beğenmesi ile Aslan Şükür, Tom Braks ve Zagor kapaklarıyla yayınevinde işe başladı.


    Çizgi roman kapaklarının üstadı Aslan Şükür vefat etti

    Aslan Şükür, 1971 yılında girdiği Tay Yayınları’nda, yayınevi kapanana dek kapak çizimleri hazırladı. Aynı dönem içinde başka yayınevlerine de çalışan ressam, Nil Yayınları, Altın Kitaplar, İnkılap ve Aka ve Öğün gibi birçok yayınevine yüzlerce kapak tasarladı. Ayrıca yurt dışındaki bazı yayınevleri için de kapak çizimleri yaptı.


    Aslan Şükür çizim

    2014 yılında Ahyaaak! Aslan Şükür’ün Çizgileriyle Kahramanlar ve Kapaklar adıyla Şükür’ün çizimlerinin yer aldığı bir koleksiyon kitabı çıktı. 2018 yılında ise yönetmenliğini Fatih Yürür ve yapımcılığını Hakan Tunga Kalkan’ın yaptığı Altın Fırçalı Adam adlı bir belgesel de bulunuyor.

    Kaynak :https://kayiprihtim.com/haberler/cizgi-roman-manga/aslan-sukur-hayatini-kaybetti/

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Allah rahmet eylesin. Mekani cennet olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.