Şimdi Ara

CİTROEN CACTUS DEĞERLENDİRMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
2
Favori
20.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tam 3,5 ay önce D segmenti bir araç (hatta sw d segmenti) arayışında iken, bir arkadaşımızdan hiç hesapta olmayan Citroen Cactus modeli bir aracı aldım. Neden aldım çünkü tanıdık bildik güvenilir birisinden araç almak her zaman büyük avantajdır hele ki şu piyasa koşullarında kamyonet bakıyor olsam ve tanıdığım güvendiğim birisi otobüs satsa alırım Şaka bir yana yüksek araçlara bir antipatim olsa da o günkü iş temposunun çok yoğun oluşu, 1 ay sonra en az 5000 km lik bir yol yapmam gerekmesi, aracın temiz ve yeni oluşu, güvendiğim bir kişiden alınacak oluşum gibi nedenlerden fazla düşünmeden 1 gün içinde Samsundan Antalya’ya giderek Cactus aracımızı aldık o günden bugüne yani 3 ay içinde de tam 6.000 km yol yaptık, bir çok arkadaşımız gerek konularda gerekse özel mesaj yoluyla detaylı bir inceleme istediklerini belirttiler ve onları kıramadığımdan ellerime kıydım uzun bir aradan sonra bir araç için inceleme yazısı yazmaya karar verdim.
    Aracımız bu
    O bir cengaver

    CİTROEN CACTUS DEĞERLENDİRMESİ

    Hatta youtube içinde oğlumu kıramadım ve bir video çektik, çok amatörce oldu, ne bir hazırlık ne bir çalışma hiçbir şey olmadan o anda çektik izlemek isterseniz linki buradahttps://www.youtube.com/watch?v=VneON_tZ-nk&feature=youtu.be

    Araca gelecek olursam, ilk olarak aracın en can alıcı yerinden başlayayım yakıt konularında tecrübeli birisi olarak şunu söyleyeyim ki yakıt tüketimi efsane bir araç, bu kadar az yakan bir araç ben hayatımda hiç kullanmadım dersem yalan söylemiş olurum (daha önce lpg li 1.0 corsa kullandım) ama gerçekten çok ekonomik bir araç zaten bunu alır almaz yol bilgisayarında @Panther hocamın 3600 km’lik tamamı şehir içi olan ortalama hızın 25 km tüketimin ise 5.2 litre olan verisi ile görmüştüm

    Ben de aracı alır almaz Konya ya Akseki üzerinden aracı sürekli deneyerek (sabit hızla değil hızlan yavaşla gibi) ve klima en sonda (sıcaklık Antalya'da 43 sonrasında ise hep 39-40 derece) geldim yolu bilenler bir aracın en fazla tüketim değeri sergileyebileceği güzergahlardan biri olduğunu bilirler (sürekli yokus, viraj, yer yer bir gidiş geliş ve kamyon trafiği var gibi gibi) araç 5 litre yaktı şaka gibiydi
    Sonrasında ise uzun dönem yakıt tüketimini hem de yol bilgisayarı ile testi etmeye başladım. Full depo başladığımız testimizde 4000 km ye yaklaştığımızda durum bu idi.

    CİTROEN CACTUS DEĞERLENDİRMESİ

    Bu 3914 km de aracımızın deposunu yine fulledikten sonra toplam yakıt tüketimimiz 202.8 litre olmuş (yılların alışkanlığı Excel de bütün yakıt fişlerini kayıt ediyorum)

    Dolayısıyla reel tüketim 5,2 litre.

    Gelelim durum tespitine;

    Ben uzun yolda bu araç için süratli, şehir içinde ise anormal bir ortamda aracı kullanıyorum (ancak apaçi tarzı süratlen yavaşla ani kalkış ani fren gibi bir kullanım tarzım yoktur) ve bu şartlar altında tüketim bu.

    Eğer sakin bir şekilde normal şartlarda kullanılsa bu aracın karma tüketimi 4.5-4,7 litreyi geçmez.

    Daha önceki ölçümlerde 0,2 litrelik bir sapma vardı bu ölçümde ise 0,3 litre (gerçi o 4,9 rakamı 5 e yaklaşık ise sapma sabit demektir)
    dolaysıyla aracın yolbilgisayarı 0,2 litre civarında sapıyor diyebiliriz.

    Uzun lafın kısası aracın yakıt tüketimi gerçekten yüz güldürecek türden.

    Birkaç örnekle sakin bir kullanım stiliyle neler yapılacağını ortaya koyalım.
    ÖRNEK- Dün geçen haftanın yorgunluğunu atmak için Samsun'dan Kızılırmak deltasına fotoğraf çekmeye gittim yol bilgisayarını sıfırladım, klima yolun büyük kısmında açıktı, aracı zorlamadan sakın sakin kullandım ancak gerek şehir içi gerekse fotoğraf çekmek için onlarca kez dur kalk yapmak zorunda kaldım. Sonuç 100 km'de bu
    CİTROEN CACTUS DEĞERLENDİRMESİ

    ÖRNEK- Ankara-Konya seyahtimizi tuz gölünü kapsayacak şekilde (kulu makasından tuz gölüne gidip tekrar kulu makasina dönüş) yaptık aracı 110-140 bandında kullandım arabada 2 yetişkin 2 çocuk vardı klima otomatik te hep açıktı otopark sırası, anayola giriş gibi nedenlerle ortalama hız düşük çıktı yoksa yolda iken 107-108 gibi falandı.
    CİTROEN CACTUS DEĞERLENDİRMESİ

    ÖRNEK- Ankara-Samsun arası 100-120 bandında kullandım, klima hep açıktı.
    Durum bu oldu. 80-90 la gelsem ve klima kapalı olsa 3 litre işten bile değil.

    CİTROEN CACTUS DEĞERLENDİRMESİ

    Yakıt mevzusunu bir kenara bırakıp aracın içine geçeceğim ancak konsol kısmıyla ilgili detaylı bilgiler videoda var o yüzden videoda belirtilmeyen iki şey olan ve birçok kişinin merak ettiği arka camların açılmaması ve cam tavan perdesinin olmaması olayına değineyim.
    Bence ikisi de bu araçta en son konuşulacak şeyler.

    Hatta ikisinin de eksikliği hissedilmiyor.

    Tabi bu benim açımdan böyle bir başkası sürekli arka camları kullaniyordur o ayrı ama benim eski arabamda arka cam 5 senede 2-3 kere ya açılmıştır ya açılmamıştır.

    Son 20 senede aldığımız araçların sadece 1 tanesinde arka camlar otomatikti. (Astra h) onda da dediğim gibi ya 2 yada 3 kez açmışimdir. Benim açımdan arka cam bir araçta ki en önemsiz kısımlardan o yüzden benim için problem değil. Somut örnek vereyim Gecen sene sıfır km Corsa aldık eş dost akraba arabaya bakıyor çok güzel maşallah güle güle kullanın arka kapıyı bir açıyorlar aaaaa sıfır arabada arka camlar manuel böyle arabamı alınır, ah vah tüh, sizi kandırmışlar

    Ya o araba alınalı 1.5 sene oldu daha arka cam bir kere açılmadı Bence bu aracın camlarla ilgili eleştirilecek tarafları şu tür maliyeti bile olmayan şeyler,

    1- Camları tek tuşla açılıp kapanacak şekilde yapmamaları

    2- Camların kumandadan açılıp kapanmaması

    Bir diğer eksiklikte Kapının birisi açıkken kumandadan kapıların kilitlenememesi, özellikle bagajdan bir şey almadan önce anahtarla aracı kitler anahtarı cebime atar alacaklarımı alır giderdim ama bu araçta bu mümkün değil.

    Cam tavan perdesi ise gerçekten bu araçta çok gerekli değil, çünkü aracın cam tavanı güneş ışınlarını gerçekten iyi tutuyor.
    Cam tavan perdesi olarak serviste bir zımbırtı var alttan cami kaplıyor ama gerek yok cam ısıyı içeri geçirmiyor. Arabayı ilk aldığımda 44 derece sıcakta öğlen güneşi altında Antalya'dan Konya ya geldim o süre zarfında güneş beni rahatsız etti ve tavan perdesini araştırdım servise de sordum var isterseniz getiririz dediler.
    Sonrasında ise yine öğlen sıcağında 6 saat Konyadan- Samsun'a geldik hava sıcaklığı 38 dereceydi rahatsız etmedi. Yine sonrasında gündüz Ankara'ya gittim ve yine gündüz Ankara'dan geri geldim. Hiç bir sıkıntı yaşamadım ve bende perdeyi araştırmayı bıraktım yani uzun lafın kısası bence gerekli değil.
    Ayrica cam tavan çok koyu siyah olduğundan yukardan bakanlarda aracın içini göremiyor bu anlamda da sıkıntı yok.

    Gri arabanın gözünü seveyim, kirlenince koyu gri oluyor

    CİTROEN CACTUS DEĞERLENDİRMESİ

    Gelelim Motor-Şanzıman-Sürüş Özelliklerine:
    Araçta birçoğunuzun bildiği ve birçok araçta da kullanılan 92 hp 230 torklu PSA motoru var bu motor tek kavrama bir yarı otomatik şanzımanla kombine edilmiş vites geçişleri yavaş ancak sarsıntı düzeyi benzer şanzımanlara göre daha az 6 ileri bir ünite olan bu şanzıman manuel kullanıma bir nebze izin veriyor. Aracın motoru 1050 kg civarı bir ağırlığa sahip bu arabayı yeterli miktarda taşıyor ne bir performans abidesi nede sürünüyor normal bir kullanıcı için yeterli bir araç ancak dış görünüşündeki agresifliği sürüş dinamiklerinde de beklerseniz, daha çok beklersiniz yol tutuşu kendi sınıfı için yeterli ancak bu sınıftaki araçlardan bi focus yol tutuşu beklememek lazım. Aracın yol tutuşu özellikle hızlı girilen ard arda çukurlarda insanda tedirginlik hissi yaratırken, aracın yüksek yapısı yüksek süratlerde (130 dan sonra) yanal rüzgarlardan etkilenme düzeyini bayağı artırıyor.

    Aracın şanzımanıyla ilgili bir eleştiri yapacak olursam araç özellikle geri viteste zorlandığında (geri geri yokuş çıkışı, geri geri kaldırım/engel çıkışı vesaire gibi) direk debriyaj balatasını zorluyor ve buda debriyaj balatasından koku gelmesine neden oluyor.Bu yüzden bu hamleleri ön ön yapmak lazım yada o anda ki gaz dengesini sanki debriyajı bırakıyormuşsunuz gibi hissederek çok yavaş yapmanız lazım.

    Sonuç olarak araçta beğendiğim yerleri kısaca özetleyeyim donanımlar çok iyi(geri görüş kamerası, cam tavan çok işlevsel olmasa da navigasyon, otomatik klima, sensörler) tasarım on numara (biz beğeniyoruz ama daha öncede başka başka yerlerde yazmıştım bu tarz arabaları ya beğenirsin iz yada nefret edersiniz ortası yok, trafikte insanların parmakla içinde olduğum arabayı işaret ettiklerine yanıma gelip arabayı süzdüklerine şahit oluyorum) koltuklar rahat ve geniş, ekran çok şık ve kaliteli gerçekten çözünürlüğü vesaire on numara) yakıtı zaten anlattim, vites geçişlerindeki sarsıntı çok az, motor istekli, yalıtım dizel bir b crossover için iyi vesaire vesaire.


    Beğenmediğim özellikleri ise hani daha önce de söylemiştim ya ben yüksek arabaların sürüş özelliklerini beğenmiyorum, bu anlamda yol tutuşu c sınıfı araçlar gibi değil, 140 tan sonra rüzgarlı günlerde düz yolda da tedirgin ediyor, ayrıca aracın içinden bazı ufak detaylari çalmışlar (yolcu tarafı en sağda olması gereken havalandırma yok, yolcu güneşliği aynasız, ki hanım bunlara çok bozuldu gibi gibi) arabada bir çok şey yavaş örneğin ekran dediğim gibi çok kaliteli ama yavaş, vites geçişleri sarsıntısız ama yavaş birde yukarıda bahsettiğim bir iki detay var.


    Sonuç olarak özetlemek gerekirse yakışıklı ve dikkat çekici, bol donanımlı, dizel otomatik ve az yakan bir araç arıyorsanız doğru yerdesiniz ama önceliğiniz sürüş dinamikleri, sürüş keyfi vesaire ise bu araç size uygun değil.
    Okuduğunuz için teşekkürler…



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 27 Ekim 2017; 15:58:0 >



  • Sizin kadar arabadan anladığımı kesinlikle sanmıyorum çünkü hayatım boyunca hiçbir konuda ben anlıyorum ben biliyorum şeklinde bir yorum yapmam, karşıdakinin de birşeyden anlayıp anlamadığını bir cümle ile yargılamam bence öncelikle bu tavır, tavrı sergileyenin çiğliğini ortaya koyar. (bence başka yerlerde yapmayın gerçekten sizi küçük düşürmekten öteye gitmeyen bir tavır)

    yani arabadan anlamadığım konusunda iddiam yok, sizin benden çok daha iyi anladığınıza eminim onu baştan belirteyim

    Linea gibi 3. dünya arabalarıda kullandım ama çok daha lüks e-f segmenti araçlarda kulandım, Allaha şükür kullanmadığım araba (süper sporlar vesaire gibi ulaşılması zor araçlar hariç) kalmadı, hatta keyif için araçları yakından tanımak için para verip kiralayıp yol bile yapacak kadar otomobil aşığıyım ama dediğim gibi anladığımı söyleyecek kadar daha pişmedim.

    Şimdi gelelim size bu tarz bir uslupla yazı yazıp, kendi menuniyetsizliğinizin acısını başkalarından çıkarmak isteğiniz nedendir bilmiyorum ama muhtemelen türkçeden biraz az anlamanızdan kaynaklıyor,

    Ben dedim ki bu tarz şanzımanların karakteri budur, yani bunlar böyle..

    Birde empati yeteneğinizin sınırlı olmasınında bu tarz bir uslupta bencea etkisi büyük.

    Bakın tane tane yazacağım tekrar okuyun ne demek istediğimi anlayacaksınız.

    Bu şanzıman türü sadece bu araçta kullanılmıyor
    Pejo ve citroenin d segmenti araçları dahil bir çok modelinde opelde toyotoda mitsubishide renoda..... daha bir çok markada kullanılıyor
    yarı otomatik şanzımanı beğenmiyor olabilirsiniz size hitap etmiyor olabilir ama benim için sorun değil ki ben bu şanzımanı tercih ediyorum neden tercih ediyorum az yakıyor, alım maliyeti düşük ve bir diğer şeyde aynı aracın tam otomatiği yok yanı alternatifiniz yok.
    o yuzden biraz daha sakin olun herkes sizin kadar arabadan anlamak zorunda olmadığı gibi bu tür şanzımanların yapısal sorunlarından sizin kadar nefret etmek zorunda da değil

    Kaldı ki ben arabadan anlamadığımı belirrtim zaten ama bu şanzıman türünden siz ve işyerinizdeki arkadaşlarınız kadar nefret etmiyor diye bir başkası içinde aynı şeyi yazarsanız ayıp olur.

    Birde insanlar sizin beğenmediğiniz birşeyi kulanıyor diye onları bu şekilde genellemeniz aslında yazdığınız betimlerin direk aynada gördüklerinizi karşı tarafa yansıtmanız olarak görünüyor.

    yani siz karşınızdaki insanı arabadan anlamayan, hayatında başka araba kullanmamış birisi olarak yorumlarken aslında ne kadar empati yoksunu, deneyimsiz olduğunuzu ortaya koyuyorsunuz.

    Neyse, ben forumda insanlara yardım etmek için yazmaya çalışıyorum bu yazımdan birşeyler çıkarırsanız bence hayatta işinize yarar.
    Şimdi ben şirkette çalışıyor olsam, altıma yarı otomatik şanzımanlı araç verseler...

    Şirket araçları yada kiralık araçları kullananları görüyoruz, Antalya'da bolca var(kurban bayramında bıçaktan kaçan danalar gibiler). Bende onlardan birisi olsam, aldığım/kullandığım araca acımam, basar geçerim.

    Bu yarı otomatikler sert kullanım sevmiyor, sert olunca tek kavraması olan bu yavaş yarı otomatikler vites geçişlerinde yığılma yapıyor, kullanan da ne bu yahu! diyor.

    Bakın video çekenlere; sürekli dipgaz...
    Bakın bayiden araç alıp 5 dakika kullananlara; sert kullanım.
    Bakın arkadaşından beleş araba alıp hunharca gaza basanlara; dip dip gazzz...

    İşin öz sözü: Bu araçları "bilerek/isteyerek/hesap ederek" alıp kullanan "normal kullanıcılar", sakin sakin sürerler vites geçişleri min. his(O da işi bilirsen yok gibi) ve min. memnuniyetsizlik. Para ile aldıkları bu araçlarda hunharca gaz pedalı basışı yapmazlar, test videosu çekeceğim diye şekilden şekile girmezler.


    Ver arabayı 18-20 yaşındaki genç adamın altına otur yanına(yada aç yol kamerasını bak), birde 30-35 yaşında 1-2 çocuk sahibi genç-orta yaş sınırındaki bilerek almış babaya...

    Bak nasıl farklar ortaya çıkıyor!


    Ben; Manuel/yarı otomatik/tork konvertörlü araçlar aldım yıllarca kullandım.
    Ne aldığını ve aldığının sana ne verebileceğini bilen "bilinçli" tüketici isen........
    Aracın şanzımanı hakkında daha detaylı bilgi paylaşayım, araçla ilgilenecek kişilere yardımcı olsun.
    Ben bu araçtan önce 50.000 km den fazla easytronic kullandım bunun dışında amt ve mmt şanzımanlı modelleride test sürüşlerinde gözlemleme şansım oldu (ama onları değerlendirecek kadar tecrübe sahibi değilim) yani tek kavrama şanzımanlar hakkında bir nebze bilgim var.
    Öncelikle video da gösterdiğim gibi aracın şanzımanı 3 tuştan oluşuyor D,R ve N..
    Bu araç haricindeki diğer tek kavramalı modellerin hepsinde vites kolu vardır (en azından benim kullandıklarımın hepsinde vardı) ve bu vites kolunun bir tarafı manuel kullanıma adanmıştır yani aracı direk siz manuel olarak yönlendirebilirsiniz ancak bu araçta vites kolu gibi bir uygulamaya gidilmediğinden bu manuel kullanma işini direksiyon arkasındaki kollara havale etmişler.
    Tabi tek fark bu işin kollara havale edilmesinde değil.
    Bu araçta daha öncede belirttiğim gibi tam olarak manuel kullanma imkanınız sınırlı çünkü siz istediğiniz durumda direksiyon arkasındaki kollar ile vites düşürebilirsiniz, ancak araçta direk manuel mod olmadığından bir süre sonra beyin programlandığı şekilde vites değiştirmeye devam ediyor yani araç sizin istediğiniz viteste kalmıyor.

    Bu tür şanzımanlar hakkında secdeye yatırma, böbrek taşı düşürme vesaire gibi yorumlar genelde yapılır bunun nedeni aracın özellikle 1-2 arasında yokuşlarda kararsız kalması ve vites geçişlerindeki sarsıntıdır.
    Makinenin özelliklerini bilen birisi için bunlar çok sıkıntı çıkaracak şeyler olmasa da bu şanzımanların özelliklerini bilmeyen/istemeyen, daha önce tam otomatik şanzıman kullanan kişilere çok rahatsız edici gelebilir o yüzden zaten aracın sürüş dinamikleri arayan kullanıcılara hitap etmediğini daha önceki yorumlarımda da belirtmiştim. Bu aracın vites geçişlerini easytronic ile kıyaslandığımda sarsıntı anlamında başarılı olduğunu net olarak söyebilirim, tabi bu başarının sırrı eastronic robotunun kavrama noktasını bir nebzede olsa daha erken yakalamasından kaynaklanıyor. Yani bu araçtaki vites geçiş hızı easytronicten bir nebze daha yavaş (bunu ancak tecrübeli birisi anlayabilir) işte bu yavaşlık 230 nm lik torkla birleşince konunun ilk mesajında da belirttiğim balata kokusunun da esas nedenini teşkil ediyor.

    Şimdi gelelim bu tür şanzımanlı bir araç neden tercih edilir, neden tercih edilmez,
    Benim bu tür şanzımanlı araçları tercih etmemin esas nedeni fiyat/fayda oranlarının yüksek oluşudur, yoksa gerek bundan önceki aracım gerekse bu araçta şanzıman anlamında sürüş keyfinden çok bahsedilemez, zaten b crossover tarzı bir araç alıp (yüksek ve dingil mesafesi dar) sürüş keyfinin doruklarına çıkmayı beklemek de hayalcilik olur eğer bu aracın diğer rakiplerini kullandıysanız onlarda da sürüş keyfinin sınırlı olduğunu göreceksinizdir ama konumuz bu değil.

    Benim kullanım tarzımla (videoda var izlyebilirsiniz) bu tür şanzımanlarla çok sıkıntı yaşamadığımıdı da görebilirisiniz. Çünkü ben gazı döşemeye yapıştır (bu durumda araç vites değitirken aragazı yapar ve vites geçişleri sert olur) fren yap tekrar gaza yapıştır gibi cadde yarışçısı modunda araç kullanmıyorum, 25 yıllık manuel araç sürücüsü deneyimim nedeniyle gerektiği noktada kendim vites müdahalelerinde de bulunabiliyorum ve nerede neden o vites değişikliğini yaptığını (ki kimi zamanda neden yapamadığını) anlayacak tecrümde olduğundan bu noktada özellikle şehir içi kullanımında çok sıkıntı yaşamadığımı belirtebilirim. Genel olarak bu şanzımanda beni rahatsız eden iki temel sıkıntı var biri ana konuda detaylı olarak açıkladığım balata kokusu bir diğeri de bazı durumlarda yokuşta yaşanan 1-2 arasındaki karasızlık.
    Şehir dışında ise zaten 6 vitese alıp gittiğiniz için pek bir şikayet noktasıda oluşmuyor.

    Son olara bu tür şanzımanlı bir araç hakkında tavsiye isteyen herkese mutlaka test sürüşü yapması gerektiğini ve test sürüşü yapmadan kesinlikle bu şanzımanlı bir aracı tercih etmemesi gerektiğini belirterek (forumda da bu konuda son 10 yılda yazdığım 10'larca yazı vardır) yazmayı bırakıyorum çünkü yazdıkça konu uzuyor uzadıkça okunma ihtimali azalıyor.
    Teşekkürler arkadaşlar.
    Hocam benim marka saplantım yok, 20 yıl opel kullandık (halende evdeki 2 araç opel) ama opellerden önce renault arada bir tane fiat kullandık.
    Önemli olan verdiğiniz paranın karşılığını almanızdır bence.
    Bu anlamda ben vw'ciyim honda'cıyım opel'ciyim falan diye yazan veya bunları hissedarıymış gibi savunan kişilerin bir çoğu bence kendilerini kandırıyorlar.
    Tüketime gelince bu araçla insan biraz dikkat edip kasarsa 3 litre civarı tüketim değerleri işten değil[sm=ok.gif
    Yav hocam sen varya dünyadan bi habersin ve inan moralimi bozamayacak tek kişi varsa oda sensindir. birde dünya senin çevrende dönmüyor sen bu aracı çirkin bulabilirsin ama inanman çok zor biliyorum ama bir kere daha söyleyeyim ki bu aracı güzel bulanlarda var, var ki insanlar para verip alıyorlar. Azıcık başkalarının zevklerine saygı duymayı dene bence sana çok şey katacaktır.
  • Hayır olsun. Güzel inceleme.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hayırlı olsun. Yılların opel kullanıcısını Citroen'de görmek ilginç oldu. Gerçi Opel'de artık bir PSA.
    Araç çok hoş gerçekten. Çok farklı bir dizayn. Ben beğeniyorum.
    11 yıl citroen kullandım ve çok keyif aldım. Hiç sıkıntı çıkarmadı. Ön yargıların aksine sağlam ve kaliteli araçlar.
    Siz benzinli makinada 5 litreleri görmüştünüz. Bu araçla 3 civarları gezersiniz aynı karakterde kullanırsanız.
    Bedava gezmek bu olsa gerek.
  • Guzek inceleme olmus, elinize saglik.

    Bu sayede Citroen'in dizel motorlari(PSA) hakkinda az cok bilgi sahibi olmus oldum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hoş güzel detaylı bir inceleme olmuş cactusun tipini yanlardaki koruyucu diye belirtilen bariyer ya da kaplamalar adı neyse onları beğenmiyorum ama yakıtına diyecek söz yok çok faydalı bilgilendirici bir inceleme tşkler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: C4_1400

    Hocam hayırlı olsun. Yılların opel kullanıcısını Citroen'de görmek ilginç oldu. Gerçi Opel'de artık bir PSA.
    Araç çok hoş gerçekten. Çok farklı bir dizayn. Ben beğeniyorum.
    11 yıl citroen kullandım ve çok keyif aldım. Hiç sıkıntı çıkarmadı. Ön yargıların aksine sağlam ve kaliteli araçlar.
    Siz benzinli makinada 5 litreleri görmüştünüz. Bu araçla 3 civarları gezersiniz aynı karakterde kullanırsanız.
    Bedava gezmek bu olsa gerek.

    Teşekkürler arkadaşlar.
    Hocam benim marka saplantım yok, 20 yıl opel kullandık (halende evdeki 2 araç opel) ama opellerden önce renault arada bir tane fiat kullandık.
    Önemli olan verdiğiniz paranın karşılığını almanızdır bence.
    Bu anlamda ben vw'ciyim honda'cıyım opel'ciyim falan diye yazan veya bunları hissedarıymış gibi savunan kişilerin bir çoğu bence kendilerini kandırıyorlar.
    Tüketime gelince bu araçla insan biraz dikkat edip kasarsa 3 litre civarı tüketim değerleri işten değil[sm=ok.gif
  • clarkson'un bu araç için yaptığı testi okumuştum. aracı hiç beğenmemiş ancak anlayamadığım bir şekilde çok satıyor demiş. gerçekten de citroen'in satışları çok zayıfken cactus çok iyi satıyor. şahsen ben de tipini filan beğenmedim. üstünde c4 yazıp c3 platformunu kullanması, arka camın açılamaması ve cam tavanı sıkıntılı gibi görünüyor.
  • Paylaşım için sağol +rep. Dur yanlış oldu bu 10 sene önceki modaydı.

    Trafikte görüyorum bazen dikkatimi çekiyo bu araçlar. Biraz çirkin tipi var ama



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mor yakut -- 27 Ekim 2017; 16:22:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: danGerfuLL

    Guzek inceleme olmus, elinize saglik.

    Bu sayede Citroen'in dizel motorlari(PSA) hakkinda az cok bilgi sahibi olmus oldum.

    vakit ayırdığınız için teşekkürler.
  • Çirkin bir araç ben hala bu araçı alarak hata yaptığınızı düşünüyorum.Suv desen değil , spor bir otomobil değil arada kalmış bir araç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: defiant82

    Hoş güzel detaylı bir inceleme olmuş cactusun tipini yanlardaki koruyucu diye belirtilen bariyer ya da kaplamalar adı neyse onları beğenmiyorum ama yakıtına diyecek söz yok çok faydalı bilgilendirici bir inceleme tşkler

    vakit ayırdığınız için teşekkürler,
    o bariyerlerin adı airbump görünüşünü beğenmeyebilirsiniz buna birşey diyemem ancak çok işlevseller
    şu videoyu izlemenizi tavsiye ederim.
    https://www.youtube.com/watch?v=u6cyaffvI3w
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moueson

    Çirkin bir araç ben hala bu araçı alarak hata yaptığınızı düşünüyorum.Suv desen değil , spor bir otomobil değil arada kalmış bir araç

    Ama bir sonraki test ve inceleme megane 4 müş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defiant82 -- 27 Ekim 2017; 16:28:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 çirkin araç yorumu geldi konuda da dediğim gibi ya beğenirsiniz ya beğenmezsiniz
    vakit ayırdığınız için teşekkürler
  • Elinize sağlık, aracı merak edenler için bilgilendirici ve objektif bir test olmuş.
    Şehir içinde günlük kullanım açısından alınabilecek en mantıklı modellerden biri bence. Gerek yakıt tüketimi gerek de kullanım rahatlığı açısından.
    Eğer sürüş dinamikleri ve keyfi aranıyorsa yaklaşılacak bir model değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: defiant82

    quote:

    Orijinalden alıntı: Moueson

    Çirkin bir araç ben hala bu araçı alarak hata yaptığınızı düşünüyorum.Suv desen değil , spor bir otomobil değil arada kalmış bir araç

    Ama bir sonraki test ve inceleme megane 4 müş

    Sonraki test veya inceleme beni ilgilendirmez.Ben bu araç için konuşuyorum.Arac gerçekten çirkin bir araç bunda hem fikiriz ama genel olarak kalite ve iç mekan kısmında yorum yapamayacağım çünkü bilgim yok.Ama araç çirkinligini düşük yakıt tüketimi ile telafi ediyor diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 27 Ekim 2017; 16:33:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moueson

    quote:

    Orijinalden alıntı: defiant82

    quote:

    Orijinalden alıntı: Moueson

    Çirkin bir araç ben hala bu araçı alarak hata yaptığınızı düşünüyorum.Suv desen değil , spor bir otomobil değil arada kalmış bir araç

    Ama bir sonraki test ve inceleme megane 4 müş

    Sonraki test veya inceleme beni ilgilendirmez.Ben bu araç için konuşuyorum.Arac gerçekten çirkin bir araç bunda hem fikiriz ama genel olarak kalite ve iç mekan kısmında yorum yapamayacağım çünkü bilgim yok.Ama araç çirkinligini düşük yakıt tüketimi ile telafi ediyor diye düşünüyorum.

    çirkin ve güzel izafi kavramlar size göre çirkin olabilir ama bu genel geçer bir veri değil yani sizin için öyle olması herkes için bir veri değil
    bana görede mesela çok yakışıklı ne yapacaz nasıl orta yolu bulacaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: otomobilci_x


    quote:

    Orijinalden alıntı: Moueson

    quote:

    Orijinalden alıntı: defiant82

    quote:

    Orijinalden alıntı: Moueson

    Çirkin bir araç ben hala bu araçı alarak hata yaptığınızı düşünüyorum.Suv desen değil , spor bir otomobil değil arada kalmış bir araç

    Ama bir sonraki test ve inceleme megane 4 müş

    Sonraki test veya inceleme beni ilgilendirmez.Ben bu araç için konuşuyorum.Arac gerçekten çirkin bir araç bunda hem fikiriz ama genel olarak kalite ve iç mekan kısmında yorum yapamayacağım çünkü bilgim yok.Ama araç çirkinligini düşük yakıt tüketimi ile telafi ediyor diye düşünüyorum.

    çirkin ve güzel izafi kavramlar size göre çirkin olabilir ama bu genel geçer bir veri değil yani sizin için öyle olması herkes için bir veri değil
    bana görede mesela çok yakışıklı ne yapacaz nasıl orta yolu bulacaz


    Size bu araç gerçekten yakışıklı mı geliyor !!!

    Lütfen ama biraz gerçekçi olun.Amacım polemik yaratmak değil ama bence kendi araçınız olduğu için öyle söylüyorsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Efective

    Elinize sağlık, aracı merak edenler için bilgilendirici ve objektif bir test olmuş.
    Şehir içinde günlük kullanım açısından alınabilecek en mantıklı modellerden biri bence. Gerek yakıt tüketimi gerek de kullanım rahatlığı açısından.
    Eğer sürüş dinamikleri ve keyfi aranıyorsa yaklaşılacak bir model değil.

    Bence şehir içi ile sınırlamak çok doğru olmaz,
    biz sürekli şehir dışı kullanıyoruz ve şehir dışı normal kullanımda büyük bir eksikliğini görmedim ama sürekli süratli (140-150 km ve üzeri hızlarla) araç kullanılıyorsa o durumda katılırım ki o durum için üretilmiş araçlar değil bunlar (bütün b crossoverler)
  • ben incelemeyi beğenmedim. az yakıyormuş arka cam açılmıyor muş tavan perdesi yokmuş. bu mu yani koca araç için inceleme yok mu bu aracın diğer özellikleri
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moueson


    quote:

    Orijinalden alıntı: otomobilci_x


    quote:

    Orijinalden alıntı: Moueson

    quote:

    Orijinalden alıntı: defiant82

    quote:

    Orijinalden alıntı: Moueson

    Çirkin bir araç ben hala bu araçı alarak hata yaptığınızı düşünüyorum.Suv desen değil , spor bir otomobil değil arada kalmış bir araç

    Ama bir sonraki test ve inceleme megane 4 müş

    Sonraki test veya inceleme beni ilgilendirmez.Ben bu araç için konuşuyorum.Arac gerçekten çirkin bir araç bunda hem fikiriz ama genel olarak kalite ve iç mekan kısmında yorum yapamayacağım çünkü bilgim yok.Ama araç çirkinligini düşük yakıt tüketimi ile telafi ediyor diye düşünüyorum.

    çirkin ve güzel izafi kavramlar size göre çirkin olabilir ama bu genel geçer bir veri değil yani sizin için öyle olması herkes için bir veri değil
    bana görede mesela çok yakışıklı ne yapacaz nasıl orta yolu bulacaz


    Size bu araç gerçekten yakışıklı mı geliyor !!!

    Lütfen ama biraz gerçekçi olun.Amacım polemik yaratmak değil ama bence kendi araçınız olduğu için öyle söylüyorsunuz

    hocam sen delimisin gerçekten merak ediyorum sence güzel bulmasam neden alayım.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.