Şimdi Ara

Citroen C4 II 1.6 e-Hdi Deneyimim: 60bin km, 3 yıl macerası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
8.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, selamlar;


    Forumdan değerli arkadaşlarımın da bileceği üzere, 3 yılı aşkın süredir 2014 model Citroen C4 1.6 e-Hdi MCP modelini kullanıyorum. Araç hakkında gerek günlük hayatta, gerekse forum üzerinden birçok kişi ile konuşup çeşitli soruları yanıtlamış veya bilgi vermiştim. Bugün ise, 60 bin kilometreyi devirdiğim aracın kısa bir tanıtımını ve incelemesini yapmak istedim. Aracın gündelik ve ekstra özelliklerinden bahsedeceğim. 


    Araç benim bu zamana kadarki 4. Arabam. İlk arabam 2005 model bir Renault Clio Symbol idi, o zamanlar Sümbül ayrı bir model değil Clio’nun sedan versiyonu olmasından dolayı Clio ön takısı ile anılırdı. Daha sonrasında 2014 yılının başında sıfır aldığım Opel Astra 1.4T’yi 50 bin kilometre kadar kullandım, 2017 yılının Mayıs ayında ise Volkswagen Scirocco 1.4TSI’a geçmiştim. 


    Daha sonrasında mücbir sebepler yüzünden, Scirocco ve Astra’dan nereyse tamamen alakasız bir araç olan Citroen C4’e geçmek durumunda kaldım. Açıkçası, o dönemki şartlar göz önünde bulundurularak, dizel ve otomatik, dört kapılı, nispeten az yakan bir araç arayışındaydım. Çeşitli modellere göz gezdirdikten sonra, bir süre satmayacağım (ya da satamayacağım) gerçeği ile yüzleşip, piyasada daha az tutulan bir araç olan C4’e fiyat/performans kaygısı ile yöneldim. Kısa hikayeden sonra, gelelim aracın özelliklerine: 



    Dış görünüş


    Aracın dış görünüşü, Fransızların ve özellikle Citroen’in çok sevdiği aykırı çizgilerden tamamen uzak. Şaşırtıcı şekilde, zamanında 2CV modeli ile, daha sonraları DS, SM, CX, BX ve hatta C6 gibi sıradışı tasarıma sahip araçların yanında, aşırı sıradan şekilde gözüken bir araç. Hatta, geçmişinden öte Citroen’in C4 Cactus gibi bir aracı da sonrasında üretecek cesarete sahip olduğunu söyleyebiliriz, bu durumda C4’e tam bir geçiş dönemi aracı demek yanlış olmaz. 


    Önden bakıldığında arabanın DS4 ile paylaştığı ortak yüzü agresif bir duruşa sahip. Tabii burada, krom detayların beni rahatsız etmesi neticesinde siyaha çevirmemin de etkisi olduğunu düşünüyorum, zevk meselesi. Farların mercekli formda olması ile daha da agresifleşeceği gözden kaçmamalı. 


    Citroen C4 II 1.6 e-Hdi Deneyimim: 60bin km, 3 yıl macerası



    Aracın arka duruşu ise, halefi olduğu ilk kasa C4’ün yanında çok sıradan. Aşağı doğru inen yuvarlak şekilli farlar, duruş olarak arabanın normalliğini tam olarak anlatan cinsten. Bu yüzden, aracın önü ile arkasında bariz bir uyumsuzluktan bile bahsedebiliriz aslında. Farların ortadan ikiye kesilmiş haliyle, gözleri hafif kapalı duran bir yapısı var, bu da arabayı uysallaştırıyor. Tercihim, Opel Astra K’daki farlar gibi daha keskin hatlar olurdu. Plakalığın biraz yukarıda kalması da, iyi bir tercih değil, eksiklik olduğu hissi veriyor.  


    Citroen C4 II 1.6 e-Hdi Deneyimim: 60bin km, 3 yıl macerası



    Araca yandan bakacak olursak, tam bir yumurta formunda olduğunu görebiliriz. Kullanışlılık kaygısının ön planda olduğunu buradan anlayabiliyoruz sanırım. Yan aynalar, dönemin PSA modelleri ile ortak, gereğinden fazla büyükler. Bu durum, yüksek hızlarda aynalardan gelen rüzgar sesine ciddi derecede etki ediyor, ancak görüşleri çok başarılı. 17” çaplı jantların, gerçekten güzel gözüktüğünü söylemem gerek, ancak çamurlukların içini tam dolduramaması biraz tatsız. 


    Citroen C4 II 1.6 e-Hdi Deneyimim: 60bin km, 3 yıl macerası



    İç mekan


    Aracın iç mekanı, hep vurgusunu yapacağım sıradanlığın bir yansıması gibi. Bir önceki nesilde kullanılan, ortası sabit – simidi dönen direksiyon yerine, baya büyük bir direksiyon kullanılmış. Bu direksiyon, manevralarda zaman zaman öf dedirtse de, ele oturması başarılı. 


    Devir saati ve hız göstergesi, sözde hayalet olarak adlandırabileceğimiz cinsten. Renkleri değişebilen bu panel, yeterli ve gerekli bilgiyi kullanan kişiye sunuyor. Multimedya ekranında ise, herhalde 2010-2016 arasında çok sık rastladığımız, fazla tuşlu tasarım var. İlk başta alışmak zor gelse de, zamanla sezgisel şekilde elimin altında ne aradıysam buldum. 

    Citroen C4 II 1.6 e-Hdi Deneyimim: 60bin km, 3 yıl macerası



    Aydınlatma lambalarının beyaz ışık olması güzel. Güneşliklerin içinde de ayna ve lambalar mevcut, oradaki lambalar sarı ışık (Hanımefendiler doğal ışık olduğu için sarı ışığı tercih ediyormuş) 


    Koltuklar, sonraki Citroen modellerinde (C3-C4 ve Aircross aileleri) tercih edilen yumuşak koltuklar gibi değil. Ancak çok sert olduklarını da söyleyemem, orta karar. Benim kullandığım Exclusive versiyonunda yanal destekler yeterli ancak diğer paketler için yeterli olmaz diyebilirim. Koltuklarda masaj ve elektrikli bel desteği özellikleri mevcut, çok ilkel de olsa uzun yolda iş görüyor, en azından beliniz tutulmuyor. Yalnızca bu araçta değil, segmentte birçok araçta olduğu gibi, baldır desteğinin olmaması uzun yolda baldır kısmında rahatsızlık yaşatıyor. 


    Citroen C4 II 1.6 e-Hdi Deneyimim: 60bin km, 3 yıl macerası


    Arka diz mesafesi sınıf ortalamalarında. Şaft tüneli yüksek değil, yüksek tavan neticesinde baş mesafesinin de iyi olması ile 5 yetişkin rahatça seyahat eder. 4 yetişkinin bineceği durumlarda, arkada kol dayama olması ve kol dayamanın oradan bagaja erişilmesi güzel, özellikle çocuklu aileler için iyi olacaktır. 


    Bagaj 408 litre, her yerinde askılar, kanca karşılıkları var. Sabitleyici lastikler ve 12V çıkışı da var. Arka koltuklar yatırılabiliyor. Neler neler taşıdım (su, malum mobilyacıdan aldığım dolaplar, bisiklet, valizler, ev taşırken çiçekler vb.) hiçbirinde ya burası da yetersiz demedim. Her koşulda işinizi görüyor. Bagajda aşağıdaki videoda değindiğim enteresan bir sürpriz de var, göz atmanız iyi olur :)


    Burada bence en önemli detay, malzeme kalitesi. Aracın neredeyse her yerinde, ön kapılar dahil, sert plastik var. Yumuşak plastiğin kullanıldığı tek yer, ön cam ile direksiyon arasında kalan kısım. Ön kol dayanağı ve kapı içlerinde resmen ucuzluk kokan bir plastik-deri karışımı abuk sabuk bir madde var. Uzun yolda elinizi kolunuzu dizinizi koyduğunuz yer, plastik olması neticesinde terletmeye başlıyor. Sert plastiğin bir yan etkisi de trim sesleri. Aracın kapı içlerine koyduğunuz anahtar, cüzdan, şişe hepsi ses yapıyor. Ben bu sesleri, kırtasiyeden aldığım yumuşak bir plastikle ilgili yerleri kaplayarak çözdüm. 


    Multimedya


    Aracın multimedya arayüzü, ufak ekranlı bir teypten ibaret. Bazı modellerde büyük renkli ekran da var, benim aracımda seçilmemiş bir opsiyon. Bu teyp vasıtasıyla, Bluetooth üzerinden aracı telefona bağlamak ve arama yapmak/çağrı cevaplamak mümkün. Ayrıca AUX ve USB girişleri de mevcut. Müzik dinlemeyi severim, ses işlerinden çok anlamam ancak aracın fabrika çıkışlı ses sistemi berbat. Çok sık cızırtı ve seste boğulma sorunu yaşadığım için, Focal marka ses sistemi ile 4 kapı hoparlörünü ve ön tweeterları değiştirdim, arka kapıda boş olan tweeter yuvalarına yine Focal eklemesi yaptım. Kapı içlerine yaptırdığım yalıtımla, ses performansı tatminkar seviyeye ulaştı. Bu aracı almayı düşünen ve müzik dinlemeyi seven kişiler de bence bu değişikliği yapmalılar.  


    Araca dair bazı ayarlamalar da, bu ünite üzerinden yapılıyor. Gündüz farlarını açıp kapamayı, saat-tarih ayarlarını da buradan yapıyorsunuz. Bir ilginç özellik, aracın sinyal seslerini de buradan değiştirebiliyorsunuz, seçilebilen sesler gayet ilginç, keşke her arabada olsa diyeceğim bir özellik. Bunun videoları da aşağıya bırakayım :) 



    Sürüş - konfor – yol tutuş


    Sürüş pozisyonu, Almanlara alışan kişiler için gerçekten yüksek. Kullandığım 2 Alman sonrasında, ilk koltuğa oturduğum birkaç gün ne oluyoruz demiştim. 


    Aracın sürüş pozisyonu, zaten arabaya bindiğiniz anda sürüşle alakalı ipuçlarını veriyor. Araba tabir-i caizse sağ şerit arabası. ETG6 olarak da geçen, tek kavrama otomatik MCP şanzıman, zaten sürüşe dair ne kadar heyecan varsa baltalıyor. Özellikle 1-2 ve 2-3 geçişleri, internette abartıldığı kadar kötü olmasa da, modern çift kavramaların yanında bariz şekilde kötü. Sonraki geçişlerde ise, etkisini çok hissettiğinizi söyleyemem. Araba ani hızlanmalardan ise hoşlanmıyor, gaza bir anda yüklendiğinizde şanzıman kararsızlık yaşıyor. Ancak 0’dan 100 kilometre hıza 40-50 saniyede çıkan biri iseniz, bu sizin için hiç sorun yaratmayacaktır. 


    Yokuş yukarı çıkışlarda, yarı otomatiklerin sorunları doğal olarak burada da mevcut. Direksiyon arkasından kumanda edilebilen (Buna F1 vites de diyorlar) şanzıman ve yokuş kalkış desteği yardımıyla, buraları sorunsuz atlatıyorsunuz. 


    Araba, bir önceki nesil C4 ile aynı şasiyi paylaşıyor, dolayısıyla eski bir platform üzerine inşa edilmiş. İlerleyen teknoloji ile birlikte Citroen mühendisleri, arabanın yol tutuşunu sağlayabilmek adına süspansiyonlar üzerinde bir çalışma yürütmüş olmalılar ki, araç gerçekten sert. Lastik basınçlarını yüksek ayarladığınız takdirde, hele bir de yaz lastiği kullanıyorsanız, aracın konfor olarak bir alt segmentte yer aldığını düşünebilirsiniz. Arabanın arka aksı, döneminin PSA özelliği, vuruntulu çalışıyor. Uzun tümsekler ve yol çıkıntılarında bu durum sorun yaşatmasa da, özellikle derin çukurlarda “Herhalde arka lastikleri bıraktım” diyorsunuz. 


    Yol tutuş, bu arabayla virajdan viraja girmeye tenezzül etmeyeceğiniz için gayet yeterli. Araba ciddi zorlandığında önden kayma eğilimine sahip ancak dediğim gibi, zaten önden kaymalık bir durum yaşanmıyor bile. ESP kayma yaşandığı zaman hızlıca devreye giriyor. Ayrıca ESP’yi tek tuşla kapatabiliyor ve yalnızca 30 km/h hıza kadar kapalı tutabiliyorsunuz, geçtiğiniz anda otomatik devreye giriyor. 


    Performans


    Aslında sürüşte değindiğim gibi, bu araba hız ya da performans beklentisi olanlar için üretilen bir araç değil. Araca dair anahtar kelime, yeterli. 0-100 km/h hızlanması, 11.2 saniye. 


    Arabanın 112 bg güç üreten PSA DV6-Ford DLD416 motoru, her tipten hızlanma için beklentiyi karşılıyor, ancak uçup kaçmasını beklememek lazım tabii. Nitekim şanzıman da zaten buna izin vermeyen cinsten. Uzun yolda sollamalarda, vites değişiminde ufak bir tereddüt yaşasa da motorun torku yardımıyla araçta herhangi bir problem söz konusu olmuyor. 


    Yakıt tüketimi


    Gelelim aracın en iyi olduğu, belki de rakipsiz olduğu konuya. Fransızların en iyi olduğu iş, sanırım bu tasarruflu motorları üretmek. Hem Renault’un hem de PSA’nın eline bu konuda su dökebilen çok yok. 


    Araç, resmen yakıtı kokluyor. 60 litre dizel alabilen bir yakıt deposu var. Direkt litre bazında değerleri verecek olur isek, şehir içi dikkatli kullanımda 5 litre, şehirler arasında ise dikkatli kullanımda 3.5-3.7 litreler yakmak mümkün (tek kişi ve az yüklü kullanım düşünüldüğünde). Aşağıya deneysel bir çalışmanın ürününü bıraktım :) Dolayısıyla, bir depo mazot ile 1500 kilometre yolu yapabiliyorsunuz, inanılmaz bir değer. 


    Aracın uzun süreli kullanımında alacağınız gerçekçi değerler, şehir içinde 5.5 litre, şehirler arasında ise 4.3 litre civarında gezer. Aşağıdaki videolarda da yol bilgisayarının verilerini görebilirsiniz.


    Ben şehir içi kısa mesafe (5+5 işe gidiş-dönüş), soğuk motorla ve trafikte bu arabaya 6.3 litre yaktırdım, daha fazlası gerçekten emek ister. Acaba en fazla ne kadar yakacak diye deneysel olarak uğraştığımda ise 7 litrenin üstüne ise, İstanbul trafiği dahil olmak üzere çıkamadım. Kısacası araç, yakıt tüketimini her şeyden üstün tutan kullanıcılar için resmen biçilmiş kaftan, bu konuya önem veren kişilerin bu aracı ve benzer motor kullanan diğer araçları ilk sıraya yazmalarını şiddetle öneririm. 

    Citroen C4 II 1.6 e-Hdi Deneyimim: 60bin km, 3 yıl macerası



    Diğer masraflar (kasko, parça fiyatları, sigorta, MTV, bakım maliyetleri)


    Araç alırken çok üzerinde durmadığımız ancak bence yakıttan ve diğer tüm hususlardan öncelikli konu, aracın yürütme maliyetine gelelim. En baştan başlamak gerekirse, arabaya yapılacak kasko ve sigorta, arabanın sigorta şirketleri nezdindeki iyi izlenimi sebebiyle gayet uygun fiyatlara halledilebiliyor. Tabii kasko ve sigorta, direkt sürücünün sicili ile alakalı olduğundan, herkes için net bir rakam veremem ama aklınızda soru işareti kalmasın, ucuza hallediliyor. 


    Arabanın parça maliyetleri ise, gayet uygun durumda. Ford, Volvo, Mazda, Peugeot, Mini, DS markalarında kullanılan 1.6 litrelik DLD-416 ya da DV6 kodlu motorun parçaları, ticari araçlarda kullanılmasının da etkisi ile uygun fiyatlara sahip. Bilinen kronik sorunu da olmadığı için, motorun sürdürülebilirlik maliyetleri daha da düşüyor. Fransa’dan ithal parçalar ve Total 5w30 yağ ile yapılan komple bakımı, 2020 yılı Kasım ayında 650 liraya yaptırmıştım. Yerli parçalar kullanılarak bu rakamı 450 liralar seviyesine çekmek mümkün (yakıt filtresi dahil). 


    Ağır bakımda değişecek triger rulman ve kayışları, tüm filtreler, alternatör kayış ve gergi rulmanları, antifrizler ve yağı orijinal olarak 1500 liraya alabiliyorsunuz, üstüne tabii işçilik eklemek gerek. Öte yandan, şanzıman 120 bin kilometreye kadar sıradışı bir durum olmadığı müddetçe ekstra bir bakım istemezken (ben 60 binde şanzıman yağını değiştirmiştim, sizlere de öneririm), şanzımanın debriyaj seti orijinal olarak 1000 liralara kadar bulunabiliyor. 


    Arabanın kozmetik parçaları (tampon, far, stop vs.) de uygun fiyatlı. Arka stop çamurluk üstü kısım 600-700, iç tarafta kalan parça ise 300 lira civarında (güncel fiyat). Arka tamponu 1300 liraya bulabilirsiniz. Ön tampon yine benzer fiyatlarda. Emsal olsun diye eklemek gerekirse, dörtlü cam açma düğmesi (sürücü kapısında yer alan) 200 lira civarında. Güneşlikler 40 lira örneğin. 


    Arabanın jantlarının Exclusive pakette 225 45 R17 olduğu, diğer paketlerde ise 16” jantların olduğu ise lastik maliyeti için gözden kaçmamalı. 


    Son olarak, araç 2014 model olduğu için MTV’si 6 aylık yaklaşık 400 lira, bu da maalesef kaçamayacağımız bir masraf olarak karşımıza çıkıyor. 


    Araçla ilgili aklıma gelenlerden şimdilik bu kadar, buraya kadar okuduysanız teşekkür ediyorum. Diğer sorulara da bu konu üzerinden ya da özel mesajla cevap verebilirim, aklıma geldikçe de eklemeler yaparım. 


    Herkese iyi sürüşler, mutlu günler dilerim, sağlıkla kalın!










  • Oneycigim ben kullanmistim bu kasadan. Otomatik vitesti, 1.6 mazotluydu. Tugaydan nobet cikisi yuzbasinin arabasini lojmana kadar goturmustum.


    Simdi benim begendigim yanlari yalitimi cok basarili geldi. Surus hissiyati bir opel astra h kasayi animsatti. Agir ve tok bir arac. Frenleri muazzam saglam tutuyor, basinca zamk diye duruyor. Sanziman ise dedigin gibi ani hizlanmalari sevmiyor gec toparliyordu. Ic kokpit tasarimi cok guzel, farkli bir ambiansi var. Fakat kronik sorunu var mi Yok mu ? Anlayamadim benim yuzbasi yetkili servise goturuyordu sanirim arac cok temiz ve bakimliydi.

  • Aynı aracı 3 yıldır (46000 km) ben de kullanıyorum. Bakımlar dışında önemli masraf çıkarmadı. Sadece rail müşürü bozulmuştu. Fiyatına göre çok güzel araç bence. MCP şanzımana da alıştım.

  • güzel objektif inceleme olmuş..


    Bu aracın 2015 1.2 turbo eat6 exclusive paketini 50 bin km de geçen yıl 135 bine almak üzereydim nerdeyse.Sonra motorunun sıkıntı cıkarabileceğini söylediler vazgeçtim ama motor şanzıman harika kombindi, donanım da muazzamdı aklım kaldı o araçta esasen..

  • DS4 1.6 dizel otomatik olanını bir süre kullandım alt takım olarak zayıf olsa da serilik/atiklik olarak baya beğenmiştim ufak bir yazılımla piyasada ben hızlıyım diyen bir çok araca kafa tutar.

  • 3 yıl 2012 model cam tavanlı düz vites 308 eHDi kullanmıştım. onu satıp A3'ü aldım ama tadı damağımda kaldı. kıymeti bilinmeyen araçlardır bu fransız dizelleri.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: flyer_mig

    Oneycigim ben kullanmistim bu kasadan. Otomatik vitesti, 1.6 mazotluydu. Tugaydan nobet cikisi yuzbasinin arabasini lojmana kadar goturmustum.


    Simdi benim begendigim yanlari yalitimi cok basarili geldi. Surus hissiyati bir opel astra h kasayi animsatti. Agir ve tok bir arac. Frenleri muazzam saglam tutuyor, basinca zamk diye duruyor. Sanziman ise dedigin gibi ani hizlanmalari sevmiyor gec toparliyordu. Ic kokpit tasarimi cok guzel, farkli bir ambiansi var. Fakat kronik sorunu var mi Yok mu ? Anlayamadim benim yuzbasi yetkili servise goturuyordu sanirim arac cok temiz ve bakimliydi.

    Açıkçası motordan yana bilinen bir kronik sorunu yok. Sadece, sanıyorum birkaç parti motoru etkileyen bir yağ sorunu duymuştum, krank'ın arkasından bir yerlerden kaçırıyordu, sürüşe engel değildi falan ama ben yaşamadım. İç aksama dair de bir kronik problemi yok.


    İyi bakılırsa uzun yıllar sorunsuz götürebilecek bir araç.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: bianconera

    güzel objektif inceleme olmuş..


    Bu aracın 2015 1.2 turbo eat6 exclusive paketini 50 bin km de geçen yıl 135 bine almak üzereydim nerdeyse.Sonra motorunun sıkıntı cıkarabileceğini söylediler vazgeçtim ama motor şanzıman harika kombindi, donanım da muazzamdı aklım kaldı o araçta esasen..

    2016(ya da 17, emin değilim) öncesi 1.2 motorlar, sahiplerine çok çektirdi. çoğu kişi sandık motor almak zorunda kaldı. O yüzden almadığınız iyi olmuş aslında, her şerde bir hayır :)


    1.2 Turbo ile birlikte gelen Exclusive donanımlarda da birçok şeyi çalmışlardı, masaj yoktu örneğin hatırladığım kadarıyla. Şanzıman ise tam otomatiğe geçmişti, güzelleşmişti. Ancak eğrisi doğrusu, sorunsuz bir araç bulunca da kaçırmamak lazım, gerçekten güzel araba.





  • DS4 araçlarda bu lastik ebatından büyük, 18" jant var. Bu lastikle bile araba gerçekten sert, 18 ile hayal bile edemiyorum.


    MCP şanzıman olmasa, dediğiniz gibi güzel bir kurulum ile birlikte ciddi yürür. Burada mevzu şanzıman, keşke en başından EAT6 ile gelseydi. Gerçi hoş, o zaman da ne DS4 ne de bunlar bu fiyatlara bulunurdu.

  • oneyy1905 kullanıcısına yanıt

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-2012-model-cam-tavan-full-dusuk-km-892290289/detay


    Bak bu aracta fabrikasyon ekranda var ortada geri goruslu. Senin araca niye takilmamis anlamadim. Clio 4 lerdeki joy paket gibi ortaya tetris ekrani koymuslar. Icon paketlerde renault r-link multimedya sistemi + bass reflex ses sistemi geliyor. Birde full paket olacak.


    Ben bunun bir alt kasasina binmistim amortisor takozlari sorunluydu bam bam vuruyordu yolda giderken arabanin on takimdan ses geliyordu yaptiriyon gene bozuluyormus.





  • şu 1.6 dizeller de nasıl oluyoda opel fazla guc sunuyo bunlar yapamıyor anlamıyorum vw iyice kağnı arabasına döndü zaten koca d segment arac 115bg işi sadece yazılımda mı bitiyor kısıtlamalar yoksa gerçekten donanım farkıda mı var acaba ?

  • BOLDVIPER kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla VW grubunda premium harici arabalardaki DSG şanzımanın maksimum tork dayanımından dolayı tork düşük tutuluyor. Aynı hacimdeki diğer motorlar 300-320 nm torklara sahip iken 1.6 TDI motorda 250 nm tork oluyor.

    Beygir gücünün 115 hp olarak tutulmasındaki amaç emisyon değerlerinin üzerine çıkmamaktır muhtemelen.

    Zamanla markalar motorlarını emisyon standartlarına göre güncel bir hale getiriyorlar ve kimi zaman beygir gücü artırılıyor kimi zaman azaltılıyor.

    Mesela makyajlı Egea’lardaki 1.6 multijet motor 120 hp’den 130 hp güce çıkarılmış. Aynı şekilde Peugeot da 508’deki dizel motoru önceden 120 hp iken son kasada 130 hp güç sunuyor.



    Ayrıca konu sahibinin incelemesi güzel olmuş. Keyifli sürüşler dilerim.




  • 2011 model manuel 1.4 vti atraction c4 kullanıyorum, mutluyum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flyer_mig

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-2012-model-cam-tavan-full-dusuk-km-892290289/detay


    Bak bu aracta fabrikasyon ekranda var ortada geri goruslu. Senin araca niye takilmamis anlamadim. Clio 4 lerdeki joy paket gibi ortaya tetris ekrani koymuslar. Icon paketlerde renault r-link multimedya sistemi + bass reflex ses sistemi geliyor. Birde full paket olacak.


    Ben bunun bir alt kasasina binmistim amortisor takozlari sorunluydu bam bam vuruyordu yolda giderken arabanin on takimdan ses geliyordu yaptiriyon gene bozuluyormus.

    Bu araçta en dolu paketin üstüne bildiğim 4 tane opsiyon var

    -Multimedya ekranı

    -Cam tavan

    -Mercekli xenon far

    -Metalik lacivert/kırmızı/kahverengi renkler


    Ben cam tavanı kendim tercih etmemiştim, cam tavanlı araçlara hiç bakmadım. Diğerleri de denk gelmedi diyelim. Aslında sonradan takılabiliyor ama o işe de hiç girmedim.


    Bir alt kasa çok deneysel bir arabaydı başkan, direksiyonu, görünüşü, gösterge paneli bile deneyseldi. O yüzden arabanın asıl mevzularına odaklanamadılar sanırım, bu alt takım problemleri de oradan geliyor :)





  • Nemesis-Prime kullanıcısına yanıt

    Yazılım yani anladımm, ah bu dsg

  • 2012 den beri kullanıyorum çok memnunum aracımdan yanlız benimki manuel vites en sevdiğim yol tutuşu ve müzik sistemi (ekranlı) benimki
  • Bende de 2012 Exclusice C4 var. Cam tavan, kör nokta ve ekran opsiyonlu. Çok memnunum.

    Ses sistemi fazlasıyla kötü, arka amörtisörler çok sesli çalışıyor. Kronik sorunları da fazla olan bir model ama ortalamada idare ediyor.

    Ayrıca şöyle bir hatanızı düzelteyim. 2011 ve 2012'ler 112 hp, 2013 ve sonrası 115 hp. Sizin aracınız da 2014'se 115 hp'dir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flyer_mig

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-2012-model-cam-tavan-full-dusuk-km-892290289/detay


    Bak bu aracta fabrikasyon ekranda var ortada geri goruslu. Senin araca niye takilmamis anlamadim. Clio 4 lerdeki joy paket gibi ortaya tetris ekrani koymuslar. Icon paketlerde renault r-link multimedya sistemi + bass reflex ses sistemi geliyor. Birde full paket olacak.


    Ben bunun bir alt kasasina binmistim amortisor takozlari sorunluydu bam bam vuruyordu yolda giderken arabanin on takimdan ses geliyordu yaptiriyon gene bozuluyormus.

    Geri görüş olanlar sonradan takma ekranlar. Orjinal geniş ekranlarda geri görüş yok. Opsiyon o da.


    Arka amortisörler, enjektörler, araç çukura girdiğinde airbag ışıklarının yanması kronik sorunlaeından bazıları.





  • kartalus kullanıcısına yanıt

    Forumda arabayı ne kadar çok kullanan varmış, şu zamana kadar birbirimizi bulamamışız :)


    Beygir konusu doğrudur, sizden öğrendim gücün seneyle değiştiğini. Aracın sizde ne gibi sorunu oldu? Ben daha bu kasaya dair yürütmeye engel bir kronik sorun duymadım hiç.

  • Aynı aracın 2015 çıkışlı confort plus mcp modelini kullanıyorum orta paket olmasına rağmen çoğu arabadan daha dolu, yol tutuşu konforu ve hızlanması gayet iyi. ben memnunum.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.