Şimdi Ara

YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
20.316
Cevap
379
Favori
1.519.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • KONFORLU VE EŞSİZ BİR SUV

    Özgün tasarımı ve dinamik yapısıyla gerçek bir SUV olan Citroën C5 Aircross kuşkusuz SUV dünyasının en popüler modellerinden biri. Tasarım detayları ve zengin kişiselleştirme çözümleriyle gerçek bir Citroën olan C5 Aircross SUV, segmentinin en konforlu ve çok yönlü modellerinden biri. Citroën Advanced Comfort® programı kapsamında devreye giren Progressive Hydraulic Cushions® süspansiyon sistemi, Advanced Comfort® koltuklar ve kolayca katlanan bağımsız 3 arka koltuk gibi birçok özellik, benzersiz bir konfor ve fonksiyonellik sunuyor. Koltukların konumuna göre 580 litre ile 720 litre arasında değişen bagaj hacmi bu sınıfa tamamen yeni standartlar getiriyor. Citroën C5 Aircross SUV, sürüş destek ve bağlanabilirlik teknolojileriyle yeni nesil bir SUV.


    DİNAMİK VE ÖZGÜN KARAKTER
    Citroën C5 Aircross SUV, heybetli tasarımı ile dinamik bir karakter ortaya koyuyor. İkonik Airbump® gibi özgün uygulamalarla hareketlendirilen akıcı tasarım çizgileri ve çift renkli tavan barları ile SUV segmentine tamamen yeni bir soluk getiriyor.

    Açılabilir panoramik cam tavan ve “C” şeklindeki krom cam çerçevesi sayesinde Yeni Citroën C5 Aircross SUV'un çekiciliği artıyor. Geniş ve yüksek yapıya sahip arka tasarım ise Citroën imzası 3D görünümlü arka farlar ve krom detaylı çift egzoz çıkışı ile donatılıyor.





    SESTEN ARINDIRILMIŞ İÇ MEKÂN

    Citroën C5 Aircross SUV, çift katmanlı yalıtıma sahip ön cam ile yol ve rüzgar gürültüsünü en aza indirmek üzere tasarlandı. Böylece yolculara koza benzeri sesten arındırılmış bir kabin sunuluyor.

    Yolcuların konforunu en üst seviyeye çıkartmak için Citroën C5 Aircross ayrıca bir kabin içi hava temizleme sistemi olan Hava Kalitesi Sistemi (AQS) ile donatılıyor. Bu sistem dış hava kirliliğini tespit ediyor ve kabin içerisindeki hava sirkülasyon modunu otomatik olarak ayarlayarak filtreliyor.


    Citroën C5 Aircross SUV, sürüş güvenliğini ve konforunu destekleyen, trafik koşullarına bağlı olarak sürüşü basitleştiren en güncel sürüş destek teknolojisiyle donatılıyor.



    Citroën C5 Aircross SUV, son derece zengin bir kişiselleştirme yelpazesi sunuyor. 7 gövde rengi, 3 renk paketi ve siyah tavan seçeneği ile farklı kombinasyonlar oluşturulabiliyor . Gümüş, beyaz ve kırmızı seçeneklerin yer aldığı renk paketi ile Airbump®, ön tampon ve tavan barları renklendirilebiliyor.İç tasarımda ise donanım seviyelerine göre farklılık gösteren ambiyans seçenekleri ile zevkinize ve kişiliğinize uygun tarzı yansıtan ambiyanslar sunuluyor.


    MOTOR VE ŞANZIMAN

    1.6 PureTech 180 S&S EAT8
    1.5 BlueHDi 130 S&S EAT8
    1.5 BlueHDi 130 S&S EAT6

    MAKYAJLI KASA

    YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR

    YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR

    YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR

    YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR


    Kendi düşüncelerimi aktarırsam bu sefer net olarak 30008 ve Tiguan'dan güzel, iç mekan kalitesi de Premium araçlara yakın seviyede göürünüyor.

    Kokpit tamamen yenilenmiş. Gayet başarılı. Zaten son derece popüler ve gerek 0 km gerek 2.elinin güçlü olması olsun iddialı bir model olduğunu kanıtladı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-61960E1CE -- 13 Ocak 2022; 15:39:21 >







  • Herkese merhaba,
    Mevcut aracım olan BMW X1 sdrive aracımı satıp Peugeot 3008 veya Yeni Citroen C5 Aircross ile değiştirme aşamasındayım.
    Daha öncesinde 3008’i test etmiş ve genel anlamda başarılı bulmuştum. Bu sabah itibarıyla C5’i de uzun uzun test etme fırsatı buldum. Test aracı bin kmde shine donanımlı bir araçtı.
    Öncelikle C5’i hem mevcut aracımla hem de 3008’le kıyaslayarak incelediğimi belirteyim.

    Motor - şanzıman
    Bu ikiliyi zaten 3008’den biliyorsunuz. vitesin sarsıntısız geçişleri mevcut 3008 kullanıcıları için bilinen bir durum. Ancak benim için X1’deki meşhur zf’den sonra kesinlikle memnuniyet verici. Psa burada gerçekten çok iyi iş çıkarmış. Önceki nesil yarı otomatik şanzımandan sonra özellikle.
    Motor 3008’den biraz daha gitmeye istekli geldi. Aynı motor-şanzıman ikilisi, aynı platform araçlar oldukları halde üstelik C5 75 kg daha ağır olmasına rağmen 1 saniyeye yakın daha çabuk 100’e ulaşıyor.
    Dizel motorun gürültüsü 50 km hıza kadar kabinden duyuluyor. Daha üst hızlarda ses gelmiyor. Ben bu anlamda da C5’i beğendim.

    Yalıtım - kalite
    En beğendiğim kısım burası oldu diyebilirim.
    X1’den daha başarılı bir yalıtıma sahip araç. 120 km hızlara çıktığım tem yolunda kesinlikle kabine rüzgar ve yol sesi girmedi. Ki bugün İstanbul’da fena sayılmayacak bir rüzgar var. Bu anlamda zaten epey yüksek sürüş pozisyonuyla birleşen sessizlik size daha pahalı bir aracı kullandığınızı hissettiriyor. Malzeme kalitesi için şunu ekleyeyim. Aracı test etmeden önce inceleme videolarında sert ve yumuşak plastiğin aracın içine eşit şekilde dağıtıldığını görmüştüm. Kendi izlenimime göre sert plastikli kısımlarda bile çok iyi bir kalitenin peşine düşülmüş. Elinizle zorladığınızda çatırtı sesi gelmiyor.
    Cam tavanın kontrol butonunun olduğu tavan bölümünü yukarı elinizle zorladığınızda oynama yapmıyor. Ki bu bölüm x1’de de 3 serisinde de oynar.
    Öte yandan grip control tuşunun plastiği biraz aceleye getirilmiş. Çevirdiğinizde 3008’deki kadar iyi bir işçilik hissiyatı yok. Allahtan çok kullanılacak bir düğme değil.
    Sevmediğim bir başka özellikse sol alttaki sol ayak için uzatma bölümünün yarım olması. Ayağınızı tam olarak tutamıyorsunuz tasarımı yüzünden. Arkada kol dayama olmaması bir eksiklikken, koltukların 3’ünün de farklı farklı hareket ettirilebilmesi çocuklu aileler için büyük kolaylık.
    Ama benim için bu koltukları yatırıp kaldırması, öne çekip arkaya ittirmesi biraz fazla oyuncaklı.

    Konfor
    En merak ettiğim konu buydu. X1’den sonra 3008’in sportif tasarımı hoşuma gitse de C5 konfor anlamında bana ne söyleyecekti bunu görmek istedim. Özellikle üzerinde durulan süspansiyon kalitesi için çok farklı hissettiğimi söyleyemem.
    3008’de ne yakalanmışsa C5’te de aynısı diyebilirim. Ancak asıl etkileyici bulduğum kısım koltukların aşırı yumuşak dolgulu yapısı. Hiç akılda yokken uzun yola çıkartır insanı o kadar başarılı. Aracın klima performansı dış sıcaklığın 28 derece olduğu şartlarda aracı çok güzel iklimlendiriyor. Cam tavan perdesi ince olduğu halde. Hatırladığım kadarıyla 3008’in cam tavan perdesi daha kalındı.

    Multimedya
    Şahsi beğenidir ben gömülü ekranları çıkıklardan daha çok seviyorum. C5’in ekranı o yüzden bence 3008’den daha iyi duruyor. Oldukça geniş, parlaklığı ve dokunmatiği iyi. Ama kullanılan fontlar ve tasarım biraz C4 cactusteki eskimiş kırmızı font tasarımını hatırlatıyor. Çok detay bir konu benimkisi meslek hastalığı da olabilir.

    Tasarım
    3008’i daha agresif bulurdum. İlk kez C5’i canlı görünce fikrim değişti. Araç, boyutları itibarıyla ve ön kaput tasarımından dolayı çok heybetli duruyor. Tasarımını o kadar beğendim ki halojen farı bile içselleştirdim.
    Showroomda duran platinum gri aracı çok beğendim. Renk paketiyle airbumpları ve üst tavan raylarını kırmızı da alabiliyorsunuz. Böylece oldukça farklı kombinasyonda bir sürü araç
    Testten döndüğümde platin gri aracın üzerine satıldı levhasını koyup aracı kilitlediler, araca olan talep de bu boyutta.
    Satılan araç 196’dan satılmış, yeni gelecek en erken parti ekim başı teslim gözüküyor şu anda verilen fiyat 198 ancak teslim aşamasındaki kura göre güncellenecek şekilde.

    Sanırım ben kararımı verdim. Ve aylar süren audi A3 mü, 3008 mi, Subaru XV mi, C5 mi sorumun cevabını buldum.
    Darısı diğer herkesin başına.
    Merhabalar aranıza yeni katılıyorum. Ana sayfaya da attım ilgi bulacak mıdır bilmiyorum ama burda da paylaşmak istedim.

    Öncelikle COVID-19 nedeni ile geçirdiğimiz bu zorlu sürecin tez zamanda bitmesini diliyorum. Ayrıca bu süreçte başta sağlık çalışanları olmak üzere diğer tüm çalışanlarımıza kolaylıklar diliyorum.
    Vakit bulabilmem nedeni ile birazdan bahsedeceğim araçlar ile ilgili merak edenlere rehber olabilmesi nedeni ile eski aracım ve yeni aracım arasında detaylı karşılaştırma yazımı sizlere sunuyorum.
    Eski aracım: Skoda Super B TDI DSG Prestige paket+cam tavan+Business Gri idi. 2016 yılında sıfır km olarak almıştım. Yaklaşık 3,5 yıl bende kaldı ve 65,000 km.de sattım
    Yeni aracım: Citroen C5 aircross 1.5 Blue HDI EAT8 Shine paket+platin gri yaklaşık 3 hafta önce aldım.
    Mevlam kafasındaki aracı herkese nasip etsin inşallah.
    Aranızdan birileri; D sedan ile C SUV karşılaştırılır mı?diyebilir.Bunun farkındayım ama ben kendi eski ve yeni aracımı objektifimden karşılaştırmaya çalıştım.
    Hadi başlayalım;

    1.Far yıkama: Skoda'da standarttı citroende bu donanım sunulmuyor: Skoda+
    2.Direksiyonla koordineli farlar: Skoda'da direksiyon hareketi ile farlar koordineli çalışıyordu.Örneğin virajın içini daha iyi aydınlatıyordu. Citroende farların sadece yukarı-aşağı hareketi var. Skoda+
    3.Ön sinyal tasarımı: Bu göreceli bir durum elbette ama eski kasada ben superB'in sinyal tasarımını çok beğeniyordum.Lakin yeni kasada prestige donanımda bile bu led şık sinyallerin yerine halojen ampüle geçilmesi büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştı bende. Güncel kasayı kıyaslasaydım 2. Ve 3. Maddelerde skodaya puan vermezdim lakin eski kasayı kıyasladığım için buradan da puanım skodaya. Skoda+
    4.Ön tampon tasarımı: Bu da göreceli elbette ama benim oyum burada citroene: citroen+
    5.Amortisörlü ön kaput: skodada mevcut iken citroende eski usul çubuk sunulmuş. Skoda+
    6.Jant tasarımı: prestige kasadaki jantlar da şık ama citroendeki elmas kesim çift renk jantlar bana daha şık geldiği için oyum citroene: citroen+
    7. Katlanır yan aynalar: Skoda yan aynalar tam katlanmıyordu yarı katlanır gibiydi ama citroende aynalar tam katlanıyor . Citroen+
    8. Kör nokta uyarı sistemi: shine pakette standart iken prestige'de bile ek pakete tabii. Önemli bir donanım bence ve aircrossda çok güzel çalışıyor:Citroen++
    9.Ön cam suyu fıskıyesi: skodada ön kaputta iken citroende silecek üstünde olan fıskiyeler nedeni ile cam daha rahat temizleniyor. Citroen+
    10. Cam kalınlığı ve stabilizasyonu: Skoda'da camların ince olduğunu düşünüyorum. Ayrıca cam yarı açıkken kapıları kapattığınızda camlar sallanıyordu:Citroen+
    11. Arka yan ve bagajda renkli camlar: Citroende standart: Citroen+
    12. Arka yan ve bagajda güneşlik perdeleri: Skodada standart: Skoda+
    13. Arka far tasarımı: Citroendeki 3D tasarım arkadan gelenler için daha dikkat çekici ve daha başarılı bence. Özellikle yeni kasa superB'de arka stopların bagajdaki uzantılarının olmaması büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştı tıpkı ön farlarda olduğu gibi. Citroen+
    14. Geri görüş kamerası kalitesi: Citroende geri görüş kamerası çözünürlüğü superB'in gerisinde: Skoda+
    15.Fıskiyeli(yıkamalı) geri görüş kamerası : SuperB'de standarttı ve hoş bir özellikti: Skoda+
    16. 360 derece görüş: Citroende her yerde kamera yok fakat geri giderken geçtiği yerleri hafızaya alıyor ve kısmen 360 derece görüş sunuyor . Özetle grafiksel olarak ön-arka-yan park çizgileri-konumu citroende daha başarılı: Citroen+
    17.Arka plaka ışığı: Skodada standart led citroende halojen maalesef(gerçi değiştirilebilir ama olsun özellik özelliktir): Skoda+
    18.Nikelajlı orijinal arka difizör: SuperB'de difizöre sonradan nikelaj eklemiştim oldukça da şık duruyordu. C5 aircrossda standart: Citroen+
    19.Eller serbest bagaj kapağı: Her iki araçta da elektrikli bagaj var lakin citroende eller serbest bagaj var ve özellikle elleriniz doluyken ayak yardımı ile çok güzel kapanıp açılıyor. Ayrıca isterseniz kapılar da kapanabiliyor. Önemli ve günlük hayatta kullanışlı bir özellik olduğu için 2 puan veriyorum: citroen++
    20.Stepne civarı malzeme kalitesi: Aracın genelinde super B in bariz olarak malzeme kalitesi öne çıkarken bu bölgede ilginç bir şekilde citroen kaliteli malzeme kullanmış.Aynı durum 3008 ve Grandland X için de geçerli: Citroen+
    21. Bagajda eşya gözleri: Skoda'da yanlarda kapaklı 2 göz bulunması oldukça kullanışlı bir detay bence. C5 aircrossda da yanlar düz kullanışlı bir bagajı var ayrıca yanlarda 2 küçük göz var ama kapaksız.Oyum skodaya: Skoda+
    22. Arka ayak bölgesi aydınlatması: Her iki araçta da ön tarafta ayak kısmında led aydınlatma var ama arkada ayak bölgesi aydınlatması skodada varken citroende yok maalesef. Skoda+
    23.Arka kapı içi nikelaj: Her iki araçta da ön kapı içlerinde standart nikelaj sunulurken skoda da arka kapı içinde de nikelaj sunulurken citroen de yok maalesef. Skoda+
    24.Arka koltuk ısıtma: Her iki araçta da ön koltukta koltuk ısıtma varken arka tarafta citroen de ısıtma yok. Yine burada değinmeden geçemeyeceğim yeni kasa superB de arka koltuk ısıtmanın ekstra pakete tabi olması saçma bence. Skoda+
    25. Arka kol dayama: Skoda da sunulurken citroen de ortada bağımsız bir koltuk sunulmuş yani arka ortada kol dayama yok: Skoda+
    26.Arka koltuk genişliği: Bu durumu şöyle anlatayım. Skoda da her iki arka yan tarafa çocuk koltuğu konulunca ortaya normal kilolu birinin sığması imkansız gibi. Ayrıca Arkada 3 kişi seyehat ederken orta koltuk sert ve konforsuz. Citroende ortadaki koltuk ile yanlardaki koltuğun bir farkı yok birebir aynı. Ayrıca yanlara çocuk koltuğu konulunca ortaya normal kilolu bir kişi rahatlıkla oturabiliyor. Kullanışlı bir özellik 2 puan veriyorum. Citroen++
    27.Arka orta şaft tüneli: Super B'in en çok eleştirdiğim yönlerinden biridir. Yüksekçe bir şaft tüneli mevcut malumunuz. Citroende yok sayılabilecek bir şaft tüneli var. Citroen+
    28.İç ambians aydınlatma: Citroende tek renk ve sınırlı iken Skoda da başarılı iç ambians aydınlatması var. Bu konu c5 aircrossun 3008den geri kaldığı yerlerden de biri: Skoda+
    29.İç mekan malzeme kalitesi: Gerek kullanılan plastikler gerek kapı içi ve torpido içinin halı ile kaplı olmasından dolayı burada bariz olarak Skoda önde. Yine 3008in malzeme kalitesinin c5den daha iyi olduğu aşikar. Şunu da söylemek de fayda var. Citroendeki bu malzeme kalitesi sizi rahatsız etmiyor yani aşırı kalitesiz de değil. Skodaya 3 puan veriyorum: Skoda+++
    29. Koltuk konforu: Citroende sunulan advanced comfort koltuklar kesinlikle skodaya göre daha konforlu ve sizi daha az yoruyor(süspansiyonlarla birlikte oraya ayrıca değineceğim)Ayrıca koltukların dolgusu da size tuhaf gelebilir belki ama alt segment olmasına rağmen kesinlikle superB’den daha iyi. Citroene 2 puan veriyorum: Citroen++
    30.Elektrikli yolcu koltuğu: skodada standart citroende manuel/ekstra ücrete tabii: Skoda+
    31.Şemsiye: Çok güzel bir detay bence tıpkı buz kazıyıcı ve ön kartlık gibi. Skodayı Skoda yapan detaylardan. Elbetteki citroende yok. Skoda+
    32.Buz kazıyıcı: Skoda+
    33. Kartlık: Skoda+
    34.Ön torpido işlevselliği ve büyüklüğü: Maalesef superB gibi geniş büyük bir araçta oldukça küçük bir torpido sunulmuş. Bazen içine biraz fazla eşya koyduğunuzda kendiliğinden de atabiliyor. Citroenin de çok büyük değil ama skodaya göre daha büyük: Citroen+
    35.Orta ön kol dayama: SuperB’in ön kol dayamasının içi oldukça büyüktür ama c5 aircross'un içi tam 2 katı diyebilirim. İkisinde de aydınlatma ve soğutma mevcut. Skodanın kol dayaması kalkabiliyor ama citroeninde iki parçalı açılımı daha iyi işlevsel. Oyum citroene. Citroen+
    36.Ön koltuk iç yanlarında gözler: Skodayı Skoda yapan detaylardan citroende yok. Skoda+
    37.Ön orta bardaklık: Skodadakini hiç işlevsel bulmuyorum. Ortasının boş olması nedeni ile örneğin soda şişesi virajlarda devrilebiliyor ayrıca büyük kupalar girmiyor. Citroende 2 ayra destekli ve daha büyük kupaların sığabileceği aydınlatmalı bardaklık var. Oyum C5 aircrossa: citroen+
    38.Auto Hold: Benim işlevsel bulduğum özelliklerden. Her iki araçta da elektrikli park freni mevcutken citroende auto hold yok Skoda da mevcut. Skoda+
    39. Vites topuzu tasarımı: Bunun ne önemi olabilir ki diyenler olacaktır. Ben skodadaki ortasında kocaman DSG yazan klips yerinin zırt pırt soyulduğu vites topozundan nefret ediyorum. Citroende EAT 8 ile sunulan joystick vitesin tasarımı, kalitesi skodaya göre çok ama çok önde. Tam 2 kez vites topuzu değiştiği ve ortasındaki kocaman DSG yazısından da nefret ettiğim için citroene 2 puan veriyorum: Citroen++
    40.Motor: Blue HDI ile TDI arasında çok belirgin farklar yok. Lakin Blue HDİ daha güncel ve verileri TDI den daha iyi: Citroen+
    41.Şanzıman: DSG hızlı vites değiştiren ve vites değişimlerini hissettirmeyen bir şanzıman. Buna diyecek bir sözüm yok. Lakin ben kararlı bir şanzıman olduğunu düşünmüyorum: Şöyleki; Kapalı otoparktan araçla çıkarken virajlı tatlı eğimli bir yerden geçerken DSG 2.vitesten ısrarla 1. Vitese düşmeden çıkmaya çalışıyordu sizin ya sport-manuel moda ya da gaza abanmanız halinde 1.vitese düşüyordu. EAT8de böyle bir durum yok. Kesinlikle daha kararlı bir şanzıman ve inanın hemen hemen DSG gibi titreşimsiz ve hızlı. Daha da önemlisi daha sorunsuz bir şanzıman. Benim DSG 58,000kmde kavrama değiştirdi her stop etmeden N ye al el frenini çek P ye al stop et bile yapmama rağmen. Oylar EAT8e gidiyor ki bence EAT 8 fazlası ile bunu hak ediyor. Citroen++
    42.Eğim iniş kontrol: Citroende eğim iniş kontrolü var. Ayağınız fren ve gazdan çekiyorsunuz kendisi sabit hızda 5 km/h? İle iniyor güzel bir özellik: Citroen+
    43. Sürüş Modları: Citroende daha fazla her ne kadar 4x4 olmasa belki de SUV cuk da olsa; kar modu çamur modu var kısmen sürüşü etkileyebiliyor. Citroen+
    44. Arka diz mesafesi: SuperB'in öne çıktığı özelliklerden. 182mm boyum var ön koltuğu kendime göre ayarladığımda C5de arkaya geçtiğimde 3 parmak kalırken superB de ayak ayak üstüne atılabiliyor: Skoda+++
    45.Wifi şarj: çok kullanışlı değil hızlı doldurmuyor ama özellik özelliktir shıne donanımda standart: Citroen+
    46.Dijital gösterge paneli: Eski aracımda analog gösterge vardı. Citroende dijital ekran var çözünürlüğü gayet iyi(Yeni kasa superbde dijital ekran var biliyorum)ve kullanışlı: Citroen+
    47.Direksiyon tasarımı: Subjektif elbette ama altı ve üstü kesik gibi ve inanın derisi Skoda dan daha kaliteli: Citroen+
    48.Hız limitörü: Her iki araçta da cruse control var ama citroen ilave olarak limitör de sunuyor: Citroen+
    49.Acil frenleme sistemi: Citroende 3 kademe hassasiyetli acil frenleme sistemi var(Hani şu volvonun bulduğu) Önce sistem sizi uyarıyor (sesli+görsel) eğer siz fren yapmazsanız otomatik frenleme yapıyor. Yeni kasa SuperB de ön tamponda radar yeri var ama altı boş maalesef. Benim açımdan önemli. Citroen++
    50.Şerit Takip sistemi: Citroende standart. Bence güzel çalışıyor ve benim açımdan önemli. Skodada bildiğiniz gibi Prestige'de bile extra ücrete tabii. Citroen++
    51.Ön konsolda solda altta(skodada far lambası altında)göz: Citroende minik ve kapaklı değil skodada fonksiyonel ve kapaklı: Skoda+(Skodayı Skoda yapan detaylar)
    52.Dikiz ayna tasarımı: citroende kaba ve çerçeveli skodada çerçevesiz ve şık: Skoda+(her iki araçta da kendiliğinden karartmalı)
    53.Karartmalı yan ayna: Skoda da standart citroende böyle bir özellik yok. : Skoda+
    54.Sunroof: Skoda da daha küçük Citroende tam boy: citroen+
    55.Elektrikli sunroof perdesi? ve perde kalitesi: SuperB'in en çok eleştirdiğim yerlerinden biri. Allahım bir sunroof perdesi bu kadar mı dandik olur? Hem çok ince ışığı geçiriyor hem bez gibi. Bir kez dolandı takıldı servise götürdüm açamadılar değişmesi gerekti. Ayrıca elle açılıyor biliyorsunuz. C5 aircrossda daha kaliteli daha kalın ve elektrikli sunroof perdesi var. Buraya da 2 puan veriyorum: Citroen++
    56.Süspansiyonlar: sınıfına göre skodadaki süspansiyonlar başarılı kesinlikle. Fakat Citroenin en iddialı olduğu yerlerden biri de burası. Kesinlikle c5 aircross daha konforlu. Engelleri sönümlemesi C segmenti bir SUV olmasına rağmen D Sedan Superbe göre kesinlikle daha iyi. Sürmeden bilemezsiniz. Citroen++
    57.Elektrikli sürücü bel ayarı hafızalı sürücü koltuğu: Citroende bel desteği hariç sürücü koltuğu elektrikli ama hafızasız. Skoda da hem hafızalı hem de bel desteği bile elektriklki. Skoda+
    58. Nikelaj pedallar ve ayak koyma yeri: Citroende standart: Citroen+
    59.Direksiyon tepkileri: Citroenin direksiyon tepkileri hissiz değil ama burada superB öne çıkıyor: Skoda+
    60. Yol sesi-dış ses: SuperB'in en eleştirdiğim yönlerinden: Citroende motor sesi hariç kesinlikle içeri daha az yol sesi ve daha kalın camlar nedeni ile daha az dış ses alıyor: Citroen+
    61.Motor Sesi: Citroenin en çok eleştirdiğim yönlerinden SuperBe göre daha fazla motor sesi alıyor: Skoda+
    62.Kapı içi çamurluk koruması: Citroende kapılar altında ekstra bir parça daha var ve bu yüzden kapı içine çamur vs girmiyor inip binerken üstünüz kirlenmiyor. Skoda da böyle bir özellik yok: Citroen+
    63. makyaj aynası: Citroende halojen superBde led: Skoda+(Bu arada her iki araçta da iç aydınlatma LED)
    64.Görüş açıları: Citroenin SUV olmasından da kaynaklanıyor olabilir. SuperBe göre ön yan görüş açıları bir tık daha iyi: Citroen+
    65. Sesli komut: Citroende yok. Bluetooth bağlantısı var ama sesli komut yok. Ayrıca skodanın bluetooth menüsünü daha başarılı buluyorum: Skoda+
    66.Geri vitese takarken sağ dikiz aynasının otomatik aşağı inmesi:Güzel bir detay. Citreonde yok:Skoda+
    67.Yol tutuş: Bir SUV olmasına rağmen (sonuçta daha yüksek)Superbe göre bariz fark yok ama yinede superb daha önde: Skoda+

    Kendime göre bu 67 maddede araçları kıyaslamaya çalıştım. SUperB:36 C5 aircross:46 puan aldı. SUV'ların yüksek oturma pozisyonu farklı bir sürüş sağlıyor gerçekten. Her iki aracın kendi içlerinde artıları ve eksileri var bence. Ben SuperB'den C5 aircrossa geçince acaba pişman olurmuyum diye düşünüyordum. Motor sesi hariç şimdilik pişman değilim diyebilirim. Kalın sağlıcakla
    Arkadaşlar; otomobil piyasasını yıllardır yakından takip eden bir kişi olarak bir değerlendirme yapacağım size.

    1- Yeni çıkan otomobiller her zaman tanıtım ve lansman fiyatından çıkar ve tutulma ve pazar oluşturma aşamalarındaki sürece bağlı olarak durumuna göre lansman süresi uzatılır yada lansman fiyatı bitti deyip normal fiyat politikasına geçilir.

    2- Yıllık otomobil planlaması hakkında...

    - Firmalar her yıl Eylül-Ekim aylarında distribütörler bayileri ile toplantı yaparak talep toplar. Bu toplantı sonrasında da distribütörlerle fabrikalar toplantı yaparak bir sonraki yılın üretim ve tedarik planlamasını yaparlar.

    Bayilerin distribütöre verdikleri satış adetlerine göre distribütör bir marj koyar piyasa beklentisine göre %10 %20 %25 ne ön görüyorsa o rakamı fabrikaya bildirir. Örneğin Citroen in bayileri 10.000 C5A satarız dediler. Distribütör buna %20 ekledi 12.000 adet sipariş verdi. Tüm talep dünyada 200.000 adet oldu. Fabrika buna beklenti olarak %25 marj koydu 250.000 üretime karar verdi.

    250.000 üretim için parça tedariği anlaşmaları, lojistik sözleşmeleri, üretim bandı düzenlemeleri gibi gibi planlama ve anlaşmalar yapıldı.

    ***Bizim hani yolu gözlediğimiz gemiler var ya..! onların bile yıllık kaç araç taşıyacağı kaç sefer yapacağı hangi limanlara kaç defa gideceğinin sözleşmeleri bir önceki yıl ve yıllık bazda yapılıyor. Bu işler o kadar basit değil. Ciddi bir altyapı ve kordinasyon istiyor.


    Gelelim bizim durumumuzun özeline; yani 2018 yılından itibaren gelişen yüksek beklentinin vergiler ve kriz ile hezimete dönüşmesi ve inanılmaz satış düşüşü ile firmaların elindeki stok fazlası araçların piyasa dengesini alt üst etmesine.

    2018 yılına yüksek beklenti ile giren otomobil firmaları 2017 satış adetlerinin üzerinde ön siparişler geçmişlerdi. Beklenti 2017 de ertelenen talebin 2018 yılında gerçekleşeceği ve satışların patlayacağı yönünde idi.
    Bir de bu yüksek siparişlerin üzerine 2018 yılında piyasa daralınca elde kalan fazla stok araçlar firmaları batma noktasına getirdi. Şöyle ki Gümrük Ticaret Bakanlığına ithal edilen araçların ÖTV ve KDV başta olmak üzere vergilerinin yıl sonuna kadar araçlar satılmamış olsa bile ithalatı gerçekleştiği için yatırılması gerekiyordu. 2018 yılı biterken %35-45 arası hatta %55 olduğunu belirten kaynaklar da var. 2018 yılı ithalatı araçlar hala bayilerin ve firmaların elinde bulunuyordu. Satmadıkları araçların bedelleri kadar ÖTV ve KDV ödemek firmaları batma noktasına getirdi ve Hükmet ile görüşerek ODD nin girişimleri ile 2018 e özel istisna istediler ve 2019 Temmuz ayına kadar (yanılmıyorsam) süre verdi Bakanlık. 2019 un Eylül hatta Ekim ayında hala bazı markaların elinde 2018 model araç bulunmaktaydı. Bu ortamda 2019 senesi için 2018 sonu sipariş sürecinde düşük talepte bulunuldu. Aynı şey ve ekonomik göstergelerdeki kötüye gidişle 2019 sonundaki 2020 siparişlerinde de firmalar temkinli adetler yazdırdı ön sipariş geçerken.

    Bu gelişmeler sonucunda tüketici için dönüşü olmayan bir yola girildi. Eskiden aracı göstermeden, seçenek sunmadan, stok bulundurmadan araç satılmaz algısı varken bu tamamen yıkıldı; yerine müşteriye istediğim fiyattan araç satar, tüm parasını alıp 2 ay bekletip aracı o şekilde geldiğinde teslim ederim piyasası oluştu. Stokla da uğraşmam anlayışı yerleşti. Bunun olduğu gördü bayiler ve distribütörler. Tüketici de bu satış tekniğine uyum sağladı. Bence buradan artık geri dönüş zor olur. Firma sırtındaki en büyük yük ve riskten kurtulmuş oldu. Stok ve kur riski. Stok şişmesi sebebi ile zararına satışları göze almaktan kurtuldu. Kar marjını kendisinin belirlediği tok satıcı konumuna geçti.

    Geçen sene Ekim ayı sonu gelmeden X ilinde ki Ford ve Volvo bayisi Kasım ve Aralık araçlarını satmıştı. Kasım ayında Ocak 2020 ve Şubat ayında gelecek araçları, Aralık ayında ise Şubat tan kalan ve Mart ta gelecek araçları sattılar. 2019 bitmeden 2020 nin ilk çeyreğini sattılar yani. Bu marka mı Nisan da kampanya yapacak. Zaten 12 ay için 9 aylık stok var adamın elinde. Ki ocak ve şubatta da muhtemelen Nisan ve Mayıs araçlarını sattılar.

    Gelelim resmi rakamlara ve pazara;
    ODD 'nin (Otomotiv Distribütörleri Derneği) açıklamış olduğu verileri incelersek,

    Otomobil ve Hafif Ticari Araç Toplamı Satış adetlerine bakarsak;

    2016 yılında 983.720 adet toplam pazar gerçekleşmişti.
    2017 yılında bir önceki yıl olan 2016 ya göre % 2,8 azalarak 956.194 adet satış gerçekleşti.
    2018 yılında ise bir önceki yıla göre % 35,06 azalarak 620.937 adet toplam satış gerçekles¸ti.
    2019 yılında da bir önceki yıla göre satışlar % 22,85 oranında azalarak 479.060 adet oldu.

    Toplam satışlardaki değişime bakacak olursak 2016 daki Pazarın 2019 yılına gelindiğinde % 48,70 daraldığını görüyoruz.
    Bu gerçekten ciddi bir rakam.

    Otomobil satışları bazında rakamlara bakarsak eğer;

    2016 yılında 756.938 adet lik bir Pazar satışı gerçekleşmişken,
    2017 yılında bir önceki yıla göre % 4,52 oranında azalarak 722.759 adet satış oldu.
    2018 yılında ise satışlar bir önceki yıl olan 2017 ye göre % 32,71 oranında azalarak 486.321 adet gerçekleşti.
    2019 yılında da 2018 yılına göre % 20,37 oranında azalarak 387.256 adet satış oldu.

    Otomobil satışlarındaki düşüşü oranlarsak, otomobil sektöründeki daralmanın % 51,16 ile toplam pazardan daha fazla olduğunu ve durumun daha vahim olduğunu görmüş oluruz.


    Hafif Ticari Araç pazarı satışları bazında rakamlara bakarsak eğer;

    2016 yılında 226.782 adet satış gerçekleşmişti.
    2017 yılında bir önceki yıla göre % 2,93 artarak 233.435 adet oldu. (Sadece bu yıl küçük bir artış görülüyor)
    2018 yılında ise bir önceki yıl olan 2017 ye göre satışlar % 42,33 azalarak 134.616 adet gerçekleşti.
    2019 yılında da bir önceki yıl olan 2018 yılına göre % 31,8 oranında azalarak 91.804 adet satış oldu.

    Hafif Ticari Araç satışlarındaki duruma bakarsak pazarda ki daralmanın % 40,48 oranında gerçekleştiğini yani hafif ticarilerin otomobiller kadar daralma yaşamadığını görmüş oluruz.

    Bu bilgiler ışığında ve beklentilere göre 2020 için de düşük sipariş adetleri verilerek stoksuz ve risksiz satış planlaması yapıldı ve bence bundan sonra da ekonomik veriler düzelmedikten sonra firmalar risk alıp satış arttırmak yerine az ve öz satışlarla kar marjı yüksek tutup riskten uzak durmayı tercih edecekler.

    Yazı biraz uzun oldu kusura bakmayın… En sadeleştirilmiş hali ile size anlatmaya çalıştım.

    Citroen C5 aircross siyah tavan boya atması sorunu hakkında son gelişmeler hakkında sizleri bilgilendirmek istiyorum. Citroen Türkiye geçtiğimiz hafta itibariyle yapılan tüm anlaşmaları fesh ederek tüm tekliflerini geri çekmiştir. Daha önceden yapılan boyama onarımı ve 50.000 TL lik değer kaybı bedeli ödemesi kaldırılmıştır. Bunun yerine yeni sunulan uygulama, sadece folyo kaplama ile onarım olacak şekilde duyurulmuştur. Değer kaybı bedeli için anlaşma yapan insanların protokolleri iptal edilmiş, aylarca insanlar oyalanarak zamanları çalınmıştır. Bu uygulama ile tüm çözüm yollarını kapatan Citroen Türkiye amacını açıkça belirtmiştir. Hiçbir şekilde çözüm önerisi sunmayıp, mağdurları yasal yollara başvurması için zorlayarak, insanları zorlu, uzun ve yorucu hukuk mücadeleleriyle bezdirmeye çalışmayı amaçlamaktadır. Aynı zamanda bugüne kadar sürekli değiştirilen uygulamalar ve çözüm önerileri, firmanın tutarsızlığını ortaya koymuş ve müşterileri tarafından firmaya olan güvenin tamamen yitirilmesine neden olmuştur. 

    Sn.Selen Alkim’in belirttiği ‘olmazsa olmazımız’ dediği müşteri memnuniyetiyle bağdaşmayan bu karar karşısında sesimiz daha gür çıkacaktır. 19 Eylül 2021 Pazar tarihinde Maltepe Sahilde (İdealtepe sahil parkı İSPARK ) toplanacak olan grubumuza destek vermek isteyenleri sabah 10:00 da Maltepe sahile bekleriz. Saat 11:00 da buradan hareketle Anadolu Yakası’ndaki belirlenmiş güzergahtan konvoy halinde , Avrupa yakasına geçerek Yenikapı da ikinci toplanmayı sağlayacak ve tv kanallarına basın açıklaması yapacağız. Sizlerde mağdurlara destek olmak isterseniz , hak arayışımızda yanımızda olmanızı bekleriz. Unutmayın ki adalet herkes için bir gerekliliktir.

    Arkadaş yaklaşık 1 ay önce Focal in RSE165 ve RCX165 lerini alıp akmayı denedik. Amam derinlik kurtarmadı. Focal Auditor serisi bu hoparlörler Focal giriş seviyesi ve Kaba (derin) hoparlörler. Maalesef Cam krikosuna denk geliyor ve 2 cm lik kasnak ile de döşeme yerine oturmuyor. Citroen için Focal IS 165 PSA ön ve IC 165 PSA arka için var soketli tam uyumlu ama fiyat +6000 TL. Bende tekrardan derin araştırmalar yaparak yine Focal in ISU165 Universal ve ISC165 Universal coaxiel hoparlörlerini sipariş verdim. Henüz kargoda. Bedelleri 2500 TL den az. Kapıyı söktüğümüzde (bu arada kapı açılış tarafındaki 2 klips sekmanlı bilginiz olsun) çıkan hoparlörleri görseniz gülersiniz 3 cm lik neredeyse mıknatıs yok. ondan o ses nasıl çıkıyor anlamadım. Neyse yeni hoparlörlerin derinliği 48.4 mm (eskiler 76mm idi) ben yine de kapı açılmışken ikinci iş olmasın diye 6-8 mm kalınlığında iç çapı 145,5 mm dış çapı 170 mm (vida çapı 156 mm olduğu için) mdf kasnak kestireceğim 4 adet lazım olursa kullanırız.

    Ve yine teyp çıkışı maalesef amfisiz, piyasada 3 tane kompakt (20x15x6cm civarı) amfi var. Sony, Pioneer ve Vibe. Bunlar vites altındaki teyp ana ünitesinin önündeki boşluğa uygun. Ama maalesef Citroen yine standart iso bağlantısı kullanmıyormuş. Dolayısıyla amfi üzerindeki standart soketler ile sök tak yapamadan kablo ekleme ile yapılabilecek. Bu arada vibe 4*65 watt ve gayet kaliteli bir İngiliz markası. Diğerleri 4*45w civarı. Şimdilik amfisiz sadece hop değişimi ile sesi test edeceğim. sonuçları haftaya yazarım.


    Edit 17/02/2021

    Malumunuz ses sistemimiz vasatın biraz altında. Yukarıda yazdıklarıma ek olarak Focal hoparlörleri taktık fakat ses kalitesi artmasına rağmen performans beklentimin çok çok altında kaldı. Aslında hoparlörleri dışarıda bir kenwood yada pionerr cihaza taktığınızda ses müthiş. Neyse bende yukarıda bahsettiğim amfilerden Vibe ı aldım (yaklaşık 900 tl splhifi, özen, öztürk) amfi geldi kutusu kalitesi müthiş ama maalesef soket uyumsuzluğu var. Amfi gelince usta bir hifi ci ile soket uyumuna baktık. Cihazın bulunduğu yere ulaşmak için, gaz pedalının oradaki kapakçıktaki 1. vida sökülüyor. üçgen parçayı çıkarttığınızda 2. ve 3. vida var sonrası klips ve kapılar gibi değil daha rahat, ek alete ihtiyaç olmadan rahatça çıkıyor. (aynısını yolcu bölmesi tarafı içinde yapmanızı öneririm.) ve ana multimedya ünitesi vitesin hemen önünde. bosch yapımı PSA RCC A1 / A2R model. İnternetten çok araştırdım çok beynelmilel bir model ama maalesef soket yapısı araçtan araca değişiyor. Resimleri ektedir. teyp ünitesinin arka iki kenarındaki yıldız allien vidaları sökerseniz öndeki gergedan boynuzu :) gibi çıkıntıyı yuvasından kurtarınca rahatça elinizde. ve soket çok garip ve piyasadaki neredeyse hiçbir amfi ile uyumlu değil. musway, vibe, pioneer, rocford fosgate vs. vs. Tabii ki kesme biçme yapmak istemediğim için "harness cable" denen soket ten sokete kablo araştırdım ama nafile. Splhifi den Özgür bey konunun uzmanı; bana Çin sitesinden bir link yolladı onu sipariş verdim bekleyeceğim. Aslında birçok araçta benzer olduğu için kendisi zaten bu kablodan topluca getirtecek ama malum çin yılbaşı tatili uzun o yüzden ben hemen sipariş ettim, kargo bedava 27 usd civarı) Kablo gelince birkaç pin yuvasının değişmesi gerekecekmiş, sağ olsun Özgür bey yardımcı olacak. Şimdi siz okurken yoruldunuz ama ben bunu günlerdir haftalardır araştırıyorum. bu arabada kaliteli müzik dinleyeceğim bir şekilde inşallah. kablo nisan başı gibi gelecek sonucu bildiririm.

    Bu arada vites altı konsolun içi rahat birçok amfiyi rahat alır. Alt iki kenardan yumuşak polyuretan boru ile arka konsola hav andırmalar geçiyor rahatlıkla sök tak yapılabilir. Benim sağ taraftaki borunun tam takılmadığını kıvrık kaldığını görüp düzelttim. Uyumlu soket gelince sanırım kendim takacağım çünkü basit bir işlem.

    Gelelim diğer konulara;

    Arkadaşlar burada teknik bilgi ve deneyimlerden zira gereksiz çok paylaşım oluyor ve önemli konular güme gidiyor. İsim vermeden klavye şövalyesi arkadaşlara selam eder, boş zamanlarında en az bir spor dalı ile uğraşmalarını yada bir enstrümana merak salmalarını tavsiye ederim.

    2020 1,5 Shine aracımı çok seviyorum ama tapmıyorum. Olumlu özellikleri zaten malum ama olumsuzluklarında konuşulurken birilerinin küfür yiyormuş gibi davranması akıl tutulması gibi geliyor bana. Zaten burada biz bizeyiz. Olumlu yanları bir kenarda tutarak!!!! bazı yaşadığım sıkıntıları bende paylaşayım ki konu hakkında çözüm sağlayan!! arkadaşlar yardımcı olsunlar.

    Bence;

    1. Dijital kadran tasarımı gerçekten kötü, bilgi az, yavaş ve çok kullanıcı dostu değil. Sonuçta yazılım seçenek çok daha fazla olmalı Peugeot dakiler bile daha hoş aynı ekipmanla!
    2. Şerit takip her ferinde düğme ile kapatılabiliyor. Stop ve start sonrası tekrar devrede iyi özellik ama bazen şehir içinde can sıkıcı olabiliyor. Arkadaşın 3008 de ayarlar kısımdan kalıcı iptal sağlanıyor.
    3. Geri vites kamerası çok çok geç devreye giriyor. Bu kadar yavaşını görmedim.
    4. Evet kapı üstünden içeri damlatıyor kapı açılınca (söylemeseniz kafamız rahat olacaktı şimdi hep dikkatimizi çekiyor :) )
    5. Tavan siyah ama herhangi problem yok 6 ay 6000km için.
    6. Hafızalı koltuk ve ayna bir lüks değil ihtiyaçtır. Çok istedim ama nappa lı araç sunamadılar kaç ay. Satamadıkları / satmadıkları opsiyon sunmaları garip bir durum!!!!
    7. Birde 2016 Skoda Superb Prestige den geçiş yaptım. C5A konforlu pratik ve hoş kullanımlı bir arama ama süper bir C segment aracı ama D değil. Daha kötü değil kesinlikle ama Bir D segment aracın konforundan daha farklı hissettiriyor.
    8. Birde 6 ay -6000 km %90 şehir içi (Kayseride çok yoğun trafik yoktur) yakıt ortalamamız 7lt dizel için. Bence yüksek çünkü performanslı kullanmıyorum. 1,4 tsi 3 arabamda benzinde 7 lt idi ortalamamız. Superb Dizelde 6,7 lt idi.

    Ben Endüstri Mühendisiyim, işim verimlilik ve analiz. Fiyat performans olarak aracımız süper ama böyle bir forumu takip eden bir sürücü iseniz demek ki beklentileriniz hep daha ileride o yüzden sıkıntılar yapıcı bir şekilde !! dile gelmeli ki PSA Türkiye'den de inşallah azıcık akıllı arkadaşlar buraları takip eder de bu konularda gerekli bildirimleri yaparak, geliştirme sağlarlar.


    Kablo için url: https://tr.aliexpress.com/item/4001249007745.html?srcSns=sns_WhatsApp&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&social_params=20067385245&tt=MG&aff_fsk=_m0I8Dp5&aff_platform=default&sk=_m0I8Dp5&aff_trace_key=1bf0d0e7686b43d6b61d6b91e25240e9-1613565590615-07656-_m0I8Dp5&shareId=20067385245&businessType=ProductDetail&platform=AE&terminal_id=4f6a5d4bcd64493bb7387f5437b7cfc4



    Tekerinize taş değmesin, kazasız belasız mutlu sürüşler dilerim.








    lar.

    Tekerinize taş değmesin, kazasız belasız mutlu sürüşler dilerim.

    Daha önce fakatsız,amasız yazdığım destek yazısı var sayfalardan geriye doğru giderek bulabilirsiniz. Yani tavrım gayet netti ve mağdurlardan yanaydı. Dolayısıyla çıkardığınız sonuç yanlıştır.


    Daha önceki aracımdan dolayı mahkeme yoluna başvurdum ve yaklaşık 5, 6 ay içerisinde mahkeme bilirkişi tayin edip aracı inceledi. Süreç devam ederken araç fiyatlarının aşırı artmasından dolayı aracımı sattım. Bunu da bu konu içerisinde bir vesileyle yazdım. Bekleseydim yaklaşık 1-1.5 yıl gibi bir sürede mahkemenin sonuçlanacağını tahmin ediyordum. Yani öyle yıllarca falan sürmez dava ama biraz sabır ister ve bence sizin de bunu dışında Citroen'den para alma veya araç değiştirme gibi bir sonuca ulaşmanız neredeyse imkansız.


    Mağdur olduğunuz konuyu bu bölüm içerisinde ısrarla yazıyor olmanız size hiçbirşey kazandırmayacağı gibi, konuyu takip edenlerin araçlarının değerini düşürdüğünüz algısıyla tepkilerine neden olacaktır.


    Bu konu evet herkese açık ama bir şikayetvar formu da değil. Bu araca sahip olan aslında çok az kişinin araçları ile ilgili paylaşımlar yaptığı bir bölüm.


    Doğrusu her forma girdiğimde sizin ısrarla temcit pilavı gibi aynı şeyleri söylüyor olmanızdan dolayı konudan ben ve eminim ki diğer araç sahiplari oldukça rahatsız.


    Konu açmak bir dakikalık bir iş. Tıpkı kullandığınız isim gibi bir konu açıp ordan saatlerce ve sayfalarca yazabilirsiniz kimsenin de bir itirazı olanaz.

    Merhaba C5 Aircross ailesi,


    Bu konu başlığının en eskilerinden birisiyim. 2019 Kasım ayında Shine aracım ile gruba katılmıştım. Hatta ilk mesajların daha aracımı teslim almadan önce yazmış bile olabilirim. Donanım olarak, Sürüş destek sistemi ve 19 inç jant ile aslında araç Shine Bold du. Ama o zamanlar bu şekilde bir donanım yoktu :)


    Geçen hafta C5A ile yollarımızı ayırdık. iyi kötü 4,5 yıla yakın bir süre ailemizin aracı olarak bize hizmet etti, kahrımızı çekti. Satarken üzülmedik değil. Ancak süreç bunu gerektirdi. Yerine Kodiaq Premium aldık.


    Geçmişte kullandığım araçlarımda, araç fanatikliği yapmamaya çalıştım. (Alfa Romeo dışında) Özellikle böyle topluluklarda dikkatli olmaya özen gösterdim. Sonuçta araçlarımız bize hizmet etmek için aldığımız eşyalar. Bir çok farklı araç olduğu ve kişilerin ihtiyaçları sonsuz şekilde farklılaşabildiği için, araç seçimi tamamen kişisel bir süreçtir. Herkesin doğrusu kendisine özeldir.


    Yüksek müsadenizle iki aracın bende yarattığı avantaj ve dezavantajları, sizlerle mümkün olduğunca objektif olarak paylaşmak isterim.


    Konfor; C5A konforu bir D segment araç ayarında olduğunu kesinlikle söyleyebilirim. Kodiaq ile karşılaştırdığımda fazlasının da eksiğinin de olmadığını düşünüyorum. Kodiaq ın aks mesafesinin uzunluğuna rağmen C5A konforda ondan geri kalmıyor. Ki benim aracımda 19 inç jant sebebiyle yanak genişliği az olmasına rağmen. Kodiaq ta 18 inç jant var. Tabi ki tümseklerde kodiaq hem lastik yanak genişliği, hem aks mesafesi sebebiyle bir tık öne çıkıyor. C5A kendi segmentinde ciddi konforlu bir araç. Yol sesi bakımından da çok başarılı. Özellikle akustik yalıtım camlar sayesinde yoldan geçen araçların seslerini almıyordu. Kodiaq ile o konuda da kafa kafaya diyebilirim. Ancak motor sesi ve titreşimi bakımından tabi ki dizel farkı olumsuz olarak hissediliyor. Keşke benzinli c5a alsaymışım demedim değil. Benzinli aracın, nispeten daha sessiz ve titreşimsiz halini özlemişim C5A dan sonra. Kodaiq bizi o anlamda çok mutlu etti diyebilirim.


    Far Aydınlatma; C5A da en hoşuma gitmeyen şeylerden bir tanesi led aydınlatmanın özellikle uzun yolda çok yetersiz olmasıydı. Eğer uzun far asistanı olmasaydı ciddi zorlanırdım uzun gece yolculuklarında. Kodiaq da ciddi anlamda beni en çok etkileyen unsuzlardan birisi far aydınlatması oldu. Matrix farlar inanılmaz. Uzunlarınız yanıyor ama araçların olduğu bölümde kısalar yanıyor. Makyajda belki bu konuya el atmıştır citroen. Sonuçta benim araç ilk çıkan C5A lardan.


    İç Mekan; İç mekan kalitesi bakımından tabi ki segment farkı sebebiyle kodiaq biraz ilerde. Sadece bütçenin yettiği paket premium olduğundan C5A ya göre bazı eksikliklerimiz var. Örn: Isıtmalı deri koltuklar. C5A da koltuklarda deri kısımlar orta kısımdayken, Kodiaq ta yan bölümlerde. Bizi olumsuz etkileyen en önemli konu, C5A da arkadar 3 ayrı koltuk avantajını kaybetmek. Çocuk dahil 5 kişilik yolculuklarda arkada 3 ayrı koltuk olması bizi gayet mutlu ediyordu. Tabi ki C5A da bunu sağlamak için koltukları kapılar ile arasında boşluk olmadan birleştirmiş olmalarından dolayı kalıplı kişilerin arkada oturması zorlaşıyordu. Ancak Annane ler babaneler vs gayet rahat yolculuk edebiliyordu. Şimdi kodiaq ta Kapı ve koltuk arası mesafe arttığı, koltuk genişliği kısaltıltığı için çocuk koltuğunun yanına 2 yetişkin oturduğunda biraz sıkışma durumu oluşuyor. Bu beklediğim birşeydi. Diğer taraftan ön taraftaki genişlik inanılmaz boyutta şu anda. Ayaklarımı aça aça araç kullanabilir durumdayım. C5A yı özlemle anacağım en önemli özelliklerden bir tanesi; geniş soğutmalı kolçak altı bölmesi. Kodiaq ta öyle bir alan yok. Hatta soğutmalı alan bile yok. Yazın tatillerde c5a kolçağı bizim kurtarıcımız oluyordu. Bu eksikliği portatif bir soğutucu ile çözmem gerekecek. Elektirikli bagaj kapağımızın olmaması da bizi üzmedi değil. Keşke olsaydı ancak tamamen duygu$al nedenlerle maalesef bu paketi alabildik :) Kısaca C5A yı bazı durumlarda "keşke" ile anacağım garanti.


    Yakıt; Yakıt konusunda C5A bizi hiç üzmedi. Özellikle uzun yolda inanılmaz değerler ile gezdik. Şehir için de de öyle abartı hiçbir zaman olmadı. Kodaiq ile yakıt aldığımdan beri şehir içinde ve çevre yollarında 150 km yaptım. Görünen o ki; sıkışık trafikte kodiaq C5A ya göre ortalama %30 daha fazla yakacak. Ancak uzun yolculuklarda bu fark bence %10 civarında olacaktır. Sebebi; 150 km de ortalama hız; 40km ile yakıt ortalamam 7,5 lt. Uzun yolda 110-120 ile bence 6lt yakıtlar ortaya çıkacak kodiaq ta. Benzin ile Dizel karşılaştırılmaz evet. Ancak burada bana olan etkisini belirtmek istemiştim.


    Hacim; C5A da beni mutsuz eden özelliklerden birise arka diz mesafesinin beklediğimden dar olmasıydı. Evet rakiplerinin hepsinden kötü değil ancak heybetine ve büyüklüğüne göre dar kalıyordu. Keşke kızaklı koltukların kızak başlangıçlarını biraz daha bagaja doğru yapsalardı C5A da. Bagaja ihtiyaç olduğunda ileri alırdık koltukları. Kodaiq ta beklediğimiz gibi diz mesafesi standardımızın çok üzerinde. Eşim "çok kaykıldım, salonda sanki ayağımı uzatmış oturuyorum gibi hissettim" diyerek arka koltuğunu dikleştirmek zorunda kaldı dün yaptığımız yolculukta. Bagaj zaten "aklına ne gelirse koy bagaja" modunda. Geniş derin kullanışlı. Alt kısımda stepne yanında özel gözler yapılmış. Aracın ıvır zıvırını (çekme halatı, takviye kablosu, pompa vs vs) koyabiliyorsun. Bütün zemini kaldırmadan da bu bölmelere ulaşım çok kolaylaştırılmış. Üst bagaj tamamen sana kalıyor. Ayrıca sağ da solda üç adet ıvız zıvır koyulacak geniş bölmede var. Evet segment farklı ancak bu söylediklerim maliyetli şeyler değil. İstense tüm segment araçlara yapılabilir. Bu kısımda kodiaq bizi çok etkiledi. C5A da keşke böyle küçük detaylar olabilseydi.


    Klima; Vag klimalari bana hep daha iyi gelmişti. Belki bu benim ön yargımdır. Ancak gerek ses, gerek iklimlendirme performansı bakımından kodiaq kliması bariz daha iyi. Özellikle dış hava kalite kontrol sistemi daha iyi çalışıyor. C5A da sıkışık trafikte öndeki aracın egzosunun kokusunu hissederken (İlgili fonksiyon aktifti araçta) kodiaq gayet net hiç rahatsız etmedi.


    Multimedia; C5A ve Kodiaq multimedia kalitesi bakımından kafa kafaya diyebilirim. İkisi de eski sistemler. Sadece kodiaq ta kablosuz car play var. Onun avantajını yaşıyoruz. Ancak görüntü kalitesi vs kafa kafaya diyebilirim. C5A nın geri görüş kamerasından şikayetçi kullanıcılar oluyordu. Bence gayet yeterli C5A daki kamera. Kodiaq ta bir tık daha net görüntü gelmesine rağmen "wauuv" dedittirecek bir fark yok. Hayalet gösterge çözünürlülüğü kodiaq ta daha iyi. Ancak kullanışlılık ve kişiselleştirme C5A da daha iyi geldi bana. Belki daha kurcalayamadım fazla kodiaq i o yüzden eksik gelmiştir.


    Asistanlar; Ve geldik en büyük kodiaq eksikliklerine. C5A dolu bir araç olduğu için içerisinde sürüş destek asistanı, Şerit takip, ACC, Kör Nokta vs herşey vardı. Kodaiq ta hiçbirisi yok. Bunların eksikliğini çoooook arayacağım. Garanti bittikten sonra kodiaq beyninden şerit takip i açtırırım ancak diğerleri maliyetli ve riskli işler.


    Bakım ve Servisler; Henüz kodiaq ta tabi ki servis konusunda deneyimim olmadı. O konuda yorum yapmam yanlış olur. Ancak stellantis grubunun servislerini bir türlü sevemedim. Servisler ile ilgili çok keyifli anılar biriktirdiğimi söyleyemem. Her servisim sonrasında illa bir eksiklik ile karşılaştım. Örnek; Bir serviste motor üstü keçesinin tırnağını kırmışlardı. Motor conta değişiminde işçilik o kadar kötüydü ki "bu kadar olmaz" dedirtmişlerdi. Daha önce vw grubundaki bir aracım için servislerden çok memnun kalmıştım. Bakalım aynı standart devam ediyor mu. Yaşayıp göreceğim. Bir de citroen türkiyenin aracın ikinci el değerini etkileyen dengesiz tavırları da stellantis grubundan soğumama yol açtı. Hepinizin bildiği aşina olduğu konularda "bir öyle, bir böyle" diyerek devamlı karar değiştirip müşterilerini madur etmeleri ciddi prestij kaybı oldu. Marka imajı kolay kazanılmaz ama kolay kaybedilir. Bir de ilk gelen araçlardaki dolu özellikleri zamanla kırpa kırpa ilerlemiş olmaları da ayrı bir değerlendirme konusu. Türkiyede Tavan led aydınlatması olan ender araçlardan birisiydi benimkisi örnek olarak. Gerçi bunu günümüz türkiyesinde bir çok marka yapıyor. (Örn: Skoda)


    Şanzıman; Ve geldik en büyük kumar konusuna. C5A tam otomatik Eat8 şanzımanı ile çok çok güvenli bir araç. Kararlı ve güvenli bir kullanım vaad ediyor. Ancak Kodiaq ta 7 ileri ıslak kavrama DSG özellikle sıkışık şehiriçi trafikte "acaba birşey olur mu şimdi" korkusu yaşatacak. Buradaki olumlu baktığım bölümler; DSG teknolojisi ilerledi. Artık eskisi kadar sorunluı olmadığını düşünüyorum. Ayrıca çoook sonraları sorun ile karşılaşırsam, piyasada bu kadar kullanılan vag grubu araçtaki şanzıman konusunda çözümsüz kalmayacağımı umuyorum. Bakalım kumarın sonucunu ilerleyen dönemde yaşayıp göreceğim.


    Motor; İkisi de kendi grubunda rüştünü ispat etmiş motorlar. Ancak C5A nın motoru ile ilgili iki büyük sıkıntım olmuştu. Triger ses gelmesi sebebiyle 2 kez garantiden triger değişti. Motor terlemesi sebebiyle motor açılıp contası değiştirildi. Bunlar garantiden olsun veya olmasın hoş değişiklikler değil. O yüzden kodiaq motoru daha güvenli geliyor bana. Tabi ki bu tamamen benim şahsi fikrimdir.


    Fiyat Performans; Liste fiyatları iki aracında kafa kafaya. Kodiaq premium yaklaşık 100k civarında bir fark ile daha pahalı. Tabi ki pazarlık vs konularını dışarda bırakarak sadece liste fiyatları üzerinden konuşuyorum. Sıfır araç alsaydım doluluk vs konusunda C5A bence rakipsiz. Ancak kullanıp artılarını eksilerini bildiğim için özellikle kodiaq deneyimim sonrasında fikrim değişti. Dolu bir C segment yerine orta dolulukta bir D segment araç arasında kalırsam sanırım bundan sonra her daim tercihimi D segmentten yana kullanacağım. Bu tamamen benim kişisel görüşümdür. Ve marka bağımsız olarak bunu düşünüyorum. 5008 de olabilir, Koleos ta olabilir vs.


    Uzun bir yazı oldu. Sonuç itibariyle; Mükemmel araç yoktur. İhtiyacı en fazla karşılayan araç vardır. 4,5 yıl C5A ihtiyacımızı fazlası ile karşıladı. Belki ilerleyen dönemde ihtiyaç ve bütçe çerçevesinde en uygun aracı yeniden Citroen de buluruz.


    Herkese araçları ile keyifli güvenli sürüşler dilerim.

    Konunun başlarında aktiftim ancak bir kaç mesajdan sonra yazmamıştım, vakit bulamadığım için de konuyu okumayı bırakmıştım.


    2 gün önce sosyal medyada tavan boyası attığına dair sayfaları görünce, ertesi sabah işe gitmeden önce tavanı kontrol ettim. Yer yer boya atmaları mevcut. 2 yıl önce yeni çıktığında almıştım. Shine 1.6 Puretech EAT8.


    35.000km'de ve aldığım günden bugüne memnun ve mutlu bir şekilde biniyorum.


    Öncelikle sosyal medyadaki durumdan gaza gelmek yerine, kendim servis durumunu görmek için randevu aldım ilerleyen günlerde gidip görüşeceğim, çözüm önerileri nedir, nasıl bir yol izliyorlar dinleyeceğim. Umarım önerilen uygulamalar mantıklıdır.


    Konuyu özet geçtiğimde folyo uygulamanın da uygun olmadığını yazanlar olmuş, ben aldığım ilk 2 aracın tavanını siyah folyo kaplattım, folyodan önce expertiz yaptırmadım, ilk aracımı satarken de bir çok parçada (ilk aracım olduğu için biraz hor kullandım) boya olmasına rağmen sorun yaşamadım. İkinci araçta zaten kaza yoktu yine sorun olmadı.


    Tavandaki boya atması benim bu kadar memnun kullandığım aracı satmam için sebep olmaz. Gerçekleştiği yer itibariyle önemli bir sorun ancak benim gözümde çözülemeyecek bir sorun değil.


    Bir önceki aracım olan 116d F20 LCI'de yaşadıklarım başınıza gelseydi demek ki Amerika Başkanı dahil herkesi devreye sokacaktınız. 4. gün kapı gıcırtıları ve sağ arka tutacaktan gelen ses için gittim, gıcırtılar fitillerin denk geldiği yere şeffaf bant çekilerek çözüldü! Bir çok 1 serisinin kapısını açıp bakarsanız bant görürsünüz. Sağ arka tutacaktan gelen ses 4 kez çözüldü diyerek verildi ve çözülmemişti. 5.de servisteki en yetkili kişiyle tura çıktık. 5.de çözüldü. Klima açıkken aracı çalıştırdığımda gelen cikcik kuş sesi o dönem üretilen araçlarda kronik sorun hepsinde var. Klima kompresörü, v kayışı kasnak hepsi değiştirildi yine çözülmedi. Sonunda 1 kere yolda bıraktı V kayışı kopması nedeniyle. Son olarak da ECU, yağmurda su aldığı için kısa devre yaptı değiştirilmesi gerekiyor denildi, neyse ki değiştirilmesine aslında gerek yokmuş, değiştirmeden dışarıda çözebildim. Kontrol ünitesinin konulduğu kutudaki tasarım hatasından bu da 116d 3 silindir dizelde görülebilen sorunlarmış. Hatta bir kaç farklı marka araçta da görülen sorunmuş bu. 2016 veya 2017den sonraki üretimlerde bu sorunları çözdüler sanırım. Bu sorunların mağdurları da c5 aircrosstaki boya atmasından daha az olduğunu düşünmüyorum.


    Ayrıca bir örnek verip mesajımı sonlandırayım;

    IIHSyoutube
    IIHS news release • June 23, 2016 Vehicles with good driver-side protection may leave passengers at risk ARLINGTON, Va. — Drivers of vehicles with good small overlap front ratings from the Insurance Institute from Highway Safety can expect to be protected well in a frontal crash involving the left corner of the vehicle. But how would the passengers sitting next to them fare in a right-side small overlap crash? A new study shows that good protection doesn’t always extend across the front seat. The Institute conducted 40 mph passenger-side small overlap tests on seven small SUVs with good driver-side small overlap ratings. Only one of the vehicles, the 2016 Hyundai Tucson, performed at a level corresponding to a good rating, and the others ran the gamut from poor to acceptable. Full release at http://www.iihs.org/iihs/news/desktopnews/vehicles-with-good-driver-side-protection-may-leave-passengers-at-risk
    https://www.youtube.com/watch?v=72caLypmKCA&feature=youtu.be

    Bu videoda üreticilerin Ncap'ta soldan vurulduğu için aynı güvenliği yolcu tarafı için almamaları ve testleri kandırmaları anlatılıyor. Hangi araçlar olduğunu da söylüyorlar, RAV4, Tucson vs. Bu araçlar için geri toplansın diye konvoy yapıldığını görmedim. Eğer konvoy yapıldıysa, tepki gösterildiyse özür dilerim.


    Bununla beraber bildiğim bir diğer durumda VW Sciroccoların özellikle mavi ve kırmızı renklerinde ciddi vernik atma problemleri oluyor. O dönem bir arkadaşlarıma çözüm için parçaların boyanması + "jant" teklif ettiler. Onların da haberlere çıktığını hatırlamıyorum.


    Vaktinizi aldığım için özür dilemekle birlikte,


    Hukuki süreç başlatan arkadaşlar için umarım umduğunuzu alırsınız. Ve hatta fazlasını almanızı isterim canıgönülden.

  • ilk fiyatlar

    YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR

    C5 Aircross SHINE 1.6 PureTech 180 HP S&S EAT8 Tam Otomatik 6.2 245.000 TL
    C5 Aircross FEEL 1.5 BlueHDi 130 HP S&S EAT8 Tam Otomatik 6.2 192.000 TL
    C5 Aircross FEEL ADVENTURE 1.5 BlueHDi 130 HP S&S EAT8 Tam Otomatik 6.2 200.000 TL
    C5 Aircross SHINE 1.5 BlueHDi 130 HP S&S EAT8 Tam Otomatik 6.2 245.000 TL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master_Evil -- 19 Şubat 2023; 22:13:58 >




  • Merhaba,

    Araç henüz teslim edilmedi sanırım bir Citroen C4 kullanıcısı olarak aracı değiştirmek istiyorum, kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Peugeot 3008 ana konu kadar hareketli olacak mı buralar bakalım.
  • Test surusu yaptim. Ucan hali hissi vermiyor o kesin. Surucu kısmı oldukca guzel. Arka koltuklar bagimsiz ancak emniyet kemeri soketleri disarida ve oturunca rahatsiz ediyor. Adaptif hiz sabitleyici sadece shine modelinde 19" lastiklerle alinabiliyor. Ben feel adventure modeli icin gitmistim. Goruntusu cok hosuma gitti. Alanlara simdiden hayirli olsun kazasiz surusler dilerim.
  • Ben kaporo verdim ancak istediğim araç varsa alım yapacağım. Jant ları 19 inç siyah istemiştim. Ancak biraz önce araştırma yaparken taban genişliğinin 19 jant seçeneğinde çok düştüğünü gördüm. Şöyle ki

    Standart lastik
    235 - 55 - R18
    Ancak 19 inc jant istediğinizde
    205 - 55 - R19 oluyor
    Yani, yanak genişliğini değiştirmeyip taban genişliğini değiştiriyorlar.
    Eğer otoyol destek paketi için 19 inç jant olması gerekiyor ise mecbur 19 alacağız demektir.

    İlgilenen arkadaşlara belki yardımı dokunur diye belirtmek istedim.
  • Arkadaşlar 19inç ve 18inçin birbirine kıyasla artıları eksileri nedir? Bende otoyol destek paketini düşünüyorum ama olmazsa olmaz bir opsiyon değil benim için.Kafam karıştı.
  • kinadangelencerez kullanıcısına yanıt
    Bu konuda oldukça derin bir inceleme yaptım. Özellikle pejo 3008 lerde de aynı durum olduğu için (gtline larda 205 55 r19 gelmis) ordaki kullanıcılar ile konuştum. 205 55 r19 un eksileri kuru zeminde viraj kabiliyeti nispeten düşük. Çabuk bitiyor. Ornek 28 bin km de lastik değişikliği yapmak zorunda olanlar var. Bazıları ince olduğunu söylerek görüntüsünden yana dertli. (Bence lastiği gösteren kalınlık degil jant tir o ayrı mesele) Yanakları 18 e gore nispeten dar olduğu için (yaklaşık 17 mm) darbeler konusunda daha az toleranslı. Artıları; kar ve yağmurlu havaalrda daha iyi tutunma. Daha az yol gürültüsü.
    Bende 19 inç alacağım. 3 yilin sonundaki muayne sonrasında 3008 sahiplerinin yaptığı gibi aynı jant üzerinde 235 50 19 ölçülerinde lastik satın alarak yola devam edeceğim. 19 inç jantlarda 235 50 19 ölçülerinde lastik alıp kullanan çok 3008 kullanıcısı var. Sorun çıkmamış şimdiye kadar.




  • CengoCenk kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim sayenizde aydinlandim

    Benim tercihim 18inc olacak konfora daha onem verdigim icin.Grip kontrolun etkisi de var tabii.
  • kinadangelencerez kullanıcısına yanıt
    19 larda da grip kontrol geliyor. Bu bilgi teyid edildi. Hatta forumdan bir arkadaş kendi adına gelen aracı bayide görmeye gittiğinde 19 inç jant ve grip kontrol un olduğunu teyid etmis. Kısaca shine donanımı otoyol sürüş destek ile isterseniz 19 inç jant ve grip kontrolle alıyorsunuz.
  • Lansman sonrasi Ilk incelemeler gelmeye basladi. Kimgecer videosunda 19 inç lastikler ile grip kontrol alınamıyor dendi. Işte yine içime bir kurt düştü. Ya bir bilgi bu kadar mı belirsiz olur arkadaş.

    https://www.youtube.com/watch?v=q0xNXy9NmqY&feature=youtu.be

    https://www.youtube.com/watch?v=QKhm7asX8eA&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CengoCenk -- 6 Eylül 2019; 18:13:39 >




  • CengoCenk kullanıcısına yanıt
    Grip kontrol feel adventure ve shine de standart. Lastik ebatiyla bir ilgisi yok. Adaptif hizsabitleyicisi shine de 19" lastik ile alinabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batur17 -- 6 Eylül 2019; 23:9:25 >
  • Ben aracı uzun zamandır bekleyenlerdenim. Kuzenim otomobil dergisinde çalışıyor Sapancadaki lansmana da davetli olarak gitti. Ondan öğrendiklerim; araç oldukça konforlu ve tam bir çocuklu aile arabası olmuş bagajının büyüklüğü, arka koltukların kızaklı ver birbirinden bağımsız olması, EAT8 ile gelmesinin ve 3008'e nazaran agresif fiyat politikasının tutacağını düşünüyor. Kendi sınıfında iyi satış rakamlarına ulaşacağına inanıyor. Kendisi mesleğinden dolayı çok fazla araç kullanır ve kolay beğenmez o beğendiyse vardır bir bildiği diyorum Ben Shine paketin parasını hak ettiğini düşünmüyorum ancak panaromik tavansız olmaz bu araç diyorum Feel Adventure paketi yeterlidir. Bir de Led ön far olsa Feel Adventure süper olurmuş. Gerisi çok dert değil benim için




  • quote:

    Orijinalden alıntı: batur17

    Test surusu yaptim. Ucan hali hissi vermiyor o kesin. Surucu kısmı oldukca guzel. Arka koltuklar bagimsiz ancak emniyet kemeri soketleri disarida ve oturunca rahatsiz ediyor. Adaptif hiz sabitleyici sadece shine modelinde 19" lastiklerle alinabiliyor. Ben feel adventure modeli icin gitmistim. Goruntusu cok hosuma gitti. Alanlara simdiden hayirli olsun kazasiz surusler dilerim.
    Nerede yaptınız test sürüşünü bende istiyorum ama her bayide var mı acaba test aracı?
  • Motor1 videosu gelmiş

  • nec85 kullanıcısına yanıt
    Bildigim kadarıyla bayilere araçlar test için gönderildi.
  • cuma gunu istanbulda bayide test surusu yaptım

    suan benzinli bmw g30 kullaniyorum,daha once kuga benzin,tuscon benzin,leon,golf gibi araclari uzun sure kullandim,

    test surunde dizel vardi

    +teknoloji,ekranlar,donanim(shine),gorunus,malzeme kalitesi segmenti icin fena degil sert plastik olsa da,koltuklar rahat

    -bahsedilen suspansiyon konforunu goremedim,en azindan abartildigi kadar,tekrar test edebilirim, bir de dizel motor sesi cok fazla iceri giriyor (konforsuz demiyorum araca sadece tuscon ve kugada benzer konfor vardi)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goofyitu -- 9 Eylül 2019; 9:29:39 >
  • goofyitu G kullanıcısına yanıt
    Bende dizel kuga var. Ve evet size katılıyorum. Dizel motor gürültüsü bir tık fazla geldi bana. Ama hanımın ayrıca şirket arabası egea si var. O kadar dizel gürültüsü yok tabi.
  • nec85 kullanıcısına yanıt
    Mersa güngören/istanbul
  • Güzel araç olmuş,takipteyim...
  • hem kullandım hem arkada yolculuk ettim.
    koltuklar şahane rahat.
    arkaya şöför koltuğuna ve arkasına aynı boyda uzun boylu 2 kişi bindi 1,85 falan ikiside, kafa üstünde mesafe var fakat dizler şöför koltuğunun arkasına değiyor ama sıkışmıyorsunuz.
    motor şahane, sesi az enjektörleri duymuyorsunuz egzoz homurtusu geliyor.
    intercooler sağ farın altında ve önüne rahat hava girişi sağlansın diye hava kanalı yapmışlar.
    turbo garret değişken geometrili fransa yapımı . turbo gövdesine işli garret-france diye yazıyor.
    araç 130 da 8 e attı ama hızlanmada 120 de geçmesini bekliyodum açıkçası.
    şeritte kalma sistemi şahane özellikle direksiyonu bıraktım arabayı içeri sokup ortalıyor.
    süspansiyon öyle xantia lardaki c5-1 deki gibi pnömatik değil ama ani yol düşüşlerinde kasis geçişlerinde pat küt gövdeyi bırakmıyor taşıyor yumuşatıyor rahatsız olmuyosunuz.
    direksiyon tam elektrikli yumuşacık c2 deki gibi aynı.
    fren dengesi güzel bastığınız zaman öne yığmıyor.
    geri manevra ve park için sistemi güzel 360 derece tam olarak gösteriyor .

    ben beğendim.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.