Şimdi Ara

Çit ( Kanal 24 Tematik Film Kuşağı ) 20:15

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Çit  ( Kanal 24 Tematik Film Kuşağı ) 20:15


    Kanal 24 (12.10.2008) 20:15

    IMDB raiting : 7.6/10 (10,416 oy)
    Beyazperde : 7.6/10 (94 oy)
    Tür : Dram - Macera
    Yapım : 2002, Avustralya , 94 dk.
    Yönetmen : Phillip Noyce
    Senaryo : Christine Olsen , Doris Pilkington (Kitap)
    Oyuncular : Everlyn Sampi (Molly) , Tianna Sansbury (Daisy) , Laura Monaghan (Gracie) , David Gulpilil (Moodoo) , Ningali Lawford (Maud) , Myarn Lawford (Molly'nin büyükannesi) , Deborah Mailman (Mavis) , Kenneth Branagh (A.O. Neville) , Jason Clarke (Constable Riggs)


    Konusu :

    30'lı yıllarda yaşanmış gerçek bir olaydan yola çıkılarak gerçekleştirildi. 1931 yılında Avustralya yerlisi çocuklar ailelerinden koparılarak uzaklarda bir kampta toplanmaktadırlar. Yerli çocuklar varlıklı ailelere hizmetçi olarak verilmektedir.

    Üç kız çocuğu kaderlerine boyun eğmemeye karar verip, yeniden annelerine kavuşmak için kaçmaya kalkışır. Önlerinde binlerce millik bir yol vardır. Tavşana karşı konulmuş bir çiti takip ederek özgürlüklerine giden yolu takip etmeye başlarlar.

    Phillip Noyce'ın yönetmenliğini üstlendiği yapım pek çok ödül kazandı. 20.yy'ın başlarında Avustralya'da yaşanlara dair etkileyici bir hikaye.





    Senaryo gerçek bir olayın kitap uyarlamasıymış daha öncede yine aynı kanalda yayınlanmış sanırım izleyen yada kitabını okuyan varsa yorumlarını alabiliriz. Bu arada 24 yayın akışına çok fazla sadık kalan bir kanal değil yerine başka bir şey görürseniz şaşırmayın.



  • Harika bir drama. Filmin sonuna kadar soluksuz izliyorsunuz herkese önerilir
  • 'Sonsuzluğun Mesajı' diye bir kitap vardı, konusu bunun gibiydi, ordan mı alınmış acaba?
  • Evet sanırım o kitapdan alınmış. Yazarı Marlo Morgan ama 'Sonsuzluğun Mesajı' 'Bir Çift Yürek' adlı romanının devamı niteliğinde yazılmış ikisini bütünleyip senaryoya dahil etmiş olabilirler.
  • İzleyen oldumu bilmem ama filmde yaşanan olayın gerçek olması ve hala bu ırkçılığın devam ettiğini düşünmek dramatik etkiyi dahada yükseğe taşıyor. Üç çocuğun bu sömürü düzenine baş kaldırıp kaçmalarına dair güzel betimlenmiş bir yol filmi. Bu öyle eziyetli bir yol ki o küçük kız çocuğunun ürekek suratı gözümün önünden gitmiyor bir an için o çitler hiç bitmeyecek sandım.
  • Film dünmüş konuyu görmedim kaçırdım , oldukça sağlam bir filme benziyor.Torrenta başvuralım bakalım.
  • İzlemenizi isterdim bulamazsanız yardımcı olurum.
  • İzlerim elbette . Zaten listemde yeni film yoktu , şuan indiriliyor akşama yetişir umarım .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.