Şimdi Ara

Çinli koronavirüs aşısı Türkiye'de üretilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çinli koronavirüs aşısı Türkiye'de üretilecek



    Ülkemizde kullanılan Çinli koronavirüs aşısı Sinovac’ın CEO’su Yin Weidong, Bloomberg’e röportaj verdi. Sinovac CEO’su Türkiye’ye üretim lisansı verdiklerini duyurdu.



    Weidong aşı sevkiyatı yapılan ülkelere arzını karşılamak için üretim lisansı verildiğini belirterek, “Aşı sevkiyatı yaptığımız ülkelere üretim lisansı veriyoruz. Biz 5 ülkeye aşıyı kendi ülkelerinde üretme lisansı verdik. Bu ülkeler Türkiye, Brezilya, Endonezya, Malezya ve Mısır.” dedi. Yerel üretimin başlamasıyla aşı tedariki sorununun çözülmesi amaçlanıyor.



    Ayrıca Bkz.Koronavirüs tedavisi için kullanılan hidroksiklorokin rehberden çıkartıldı



    Nüfusun yüzde 36'sı Sinovac ile aşılanan Şili'de vakalar artışa geçti



    CEO Weidong’a Sinovac aşısı uygulanan Şili’de vaka sayılarının yeniden artışa geçmesinin nedeni soruldu. Weidong, Şili’ye 15 milyon doz Sinovac aşısı gönderildiğini ve Şili’de yaşlı insanlardan genç insanlara doğru aşılama yapıldığını söyledi. İki doz aşı yapılan kişi sayısının 7 milyon, yani nüfusun yüzde 36’sına denk geldiğini ve aşılama yapılan kişilerin büyük çoğunluğunun yaşlılar olması nedeniyle vakaların artmasının normal olduğunu savundu.




    Kaynak:https://www.bloomberght.com/konuk/video/sinovac-ceosu-yin-weidong-turkiye-dahil-5-ulkeye-asi-uretme-lisansi-verdik/65186







  • bu aşı ölümleri yüzde yüze yakın engelliyor ama yayılımı ve bulaşıcılığı engellemede başarılı değil,
    biontech aşısına zamanında öncelik verilmeliydi, üstelik aşı yi bulanlar türk olmasına rağmen ve uğur şahin in Almanya ve Türkiye ye öncelik vermek istediği bilinmesine rağmen ısrarla cin in seçilmesi cok garip,
    kesin bunun altında da pis isler çıkacak gibi gözüküyor, zaman gösterecek
    ekşide okuyanlar görecektir. Aşıyı olup birkaç hafta ya da ay sonra ölen akrabalarını yazmışlar. ben de tam tersini söylemek istiyorum. dedem dediğim adam banyo yapınca, terasta iki tur atınca hasta olan bir bünyede birisi. şekeri, bypaslı ve 4 tane stentli kalbi, tansiyonu vs olan birisi. 24'ünde bizim çekirdek ailemize konan teşhis sonrası babamla kardeşim 8 gündür hastanede yatıyor. annem ağrıdan yerlerde sürünüyordu. benim de ağır geçti ama yine evdekilerden çabuk toparladım. Bu olaylar silsilesinde bizim teşhisten 2 gün önce yani 22'sinde babam dedemlerin ihtiyaçlarını almak için gitmiş. Sanırım o ara bulaşmış olacak ki bu buluşmadan 13 gün sonra dedem ve babanneme de 5'inde pozitif teşhisi kondu. Bu 2'linin 2.aşısı 1 ay kadar önce yapılmıştı. Neyse bizim ihtiyarlar ateşsiz, öksürüksüz, oksijenleri yüksek çok hafif bir şekilde atlatıyorlar çok şükür. Tabi burada aşıyı tam anlamıyla övmek istemiyorum. Genelde birçok kişinin es geçtiği çok önemli bir nokta var. Maruz kaldığımız miktar çok önemli. ağzından, gözünden 10 birim damlacık alan birisinin hafif geçirmesi ile 100 birim damlacık alan birinin ağır geçirmesi aynı şey değil. sakın beni hiç vurmadı ya demeyin. sürekli insanlarla görüşen birilerinin yanında yemek yemek için dahi maske falan çıkarmayın. maske konusunda bir yemek ortamında buna uyanlar hariç herkesin pozitif çıktığı tecrübeler anlatılıyor. Umarım sizlere bulaşmaz, siz farkında olmadan yanınızda oturan taşıyıcı ile maskesiz vs bulunmazsınız. 5-6 yıldır grip dahi olmayan ben eve göre görece hızlı atlatsam da resmen içimden geçti desem yeridir. sağlıkla kalın.
  • Bu aşı işi çok iyi 汉字/漢字
  • Vakalar artabilir, hic bir asinin zaten vurulduktan sonra koronaya karsi %100 koruyucu ozelligi yok, ancak yogun bakim ve virus kaynakli olumleri engelleme yuzdesi paylasiliyor genellikle
  • Hocam Çinli ne ya, Coronavac vs. yazsaydınız.

  • anlatım bozukluğuna yeni bir bakış açısını dh ile yakalayın: "Çinli aşı" 🤪🤪🤪🤪🤪

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu aşı ölümleri yüzde yüze yakın engelliyor ama yayılımı ve bulaşıcılığı engellemede başarılı değil,
    biontech aşısına zamanında öncelik verilmeliydi, üstelik aşı yi bulanlar türk olmasına rağmen ve uğur şahin in Almanya ve Türkiye ye öncelik vermek istediği bilinmesine rağmen ısrarla cin in seçilmesi cok garip,
    kesin bunun altında da pis isler çıkacak gibi gözüküyor, zaman gösterecek

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bulaşmayı engellemeyen aşı (Bilimsel olarak maksm. %50 koruyuculuğu var.) ile pandemi bitirmeye çalışıyoruz. Akla bak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nasıl başladı

    Çinli koronavirüs aşısı Türkiye'de üretilecek

    Çinli koronavirüs aşısı Türkiye'de üretilecek


    Çinli koronavirüs aşısı Türkiye'de üretilecek

    Nasıl devam ediyor

    Çinli koronavirüs aşısı Türkiye'de üretilecek





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kordexa -- 12 Mayıs 2021; 13:39:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ekşide okuyanlar görecektir. Aşıyı olup birkaç hafta ya da ay sonra ölen akrabalarını yazmışlar. ben de tam tersini söylemek istiyorum. dedem dediğim adam banyo yapınca, terasta iki tur atınca hasta olan bir bünyede birisi. şekeri, bypaslı ve 4 tane stentli kalbi, tansiyonu vs olan birisi. 24'ünde bizim çekirdek ailemize konan teşhis sonrası babamla kardeşim 8 gündür hastanede yatıyor. annem ağrıdan yerlerde sürünüyordu. benim de ağır geçti ama yine evdekilerden çabuk toparladım. Bu olaylar silsilesinde bizim teşhisten 2 gün önce yani 22'sinde babam dedemlerin ihtiyaçlarını almak için gitmiş. Sanırım o ara bulaşmış olacak ki bu buluşmadan 13 gün sonra dedem ve babanneme de 5'inde pozitif teşhisi kondu. Bu 2'linin 2.aşısı 1 ay kadar önce yapılmıştı. Neyse bizim ihtiyarlar ateşsiz, öksürüksüz, oksijenleri yüksek çok hafif bir şekilde atlatıyorlar çok şükür. Tabi burada aşıyı tam anlamıyla övmek istemiyorum. Genelde birçok kişinin es geçtiği çok önemli bir nokta var. Maruz kaldığımız miktar çok önemli. ağzından, gözünden 10 birim damlacık alan birisinin hafif geçirmesi ile 100 birim damlacık alan birinin ağır geçirmesi aynı şey değil. sakın beni hiç vurmadı ya demeyin. sürekli insanlarla görüşen birilerinin yanında yemek yemek için dahi maske falan çıkarmayın. maske konusunda bir yemek ortamında buna uyanlar hariç herkesin pozitif çıktığı tecrübeler anlatılıyor. Umarım sizlere bulaşmaz, siz farkında olmadan yanınızda oturan taşıyıcı ile maskesiz vs bulunmazsınız. 5-6 yıldır grip dahi olmayan ben eve göre görece hızlı atlatsam da resmen içimden geçti desem yeridir. sağlıkla kalın.





  • İnaktif olduğu için bu aşıyı güvenli buluyorum. (Bu konularda cahilim.)

  • orada neler oluyor !? TRT nin bile haberi yok !

    Haber Giriş: 12 Mayıs 2021 Çarşamba 10:53
    Son Güncelleme: 12 Mayıs 2021 Çarşamba 10:56 Kaynak: TRT Haber
    https://www.trthaber.com/haber/koronavirus/sinovac-lisans-verdi-asilar-turkiyede-uretilecek-580232.html

    orada neler oluyor !? TRT nin bile haberi yok !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 12 Mayıs 2021; 14:10:30 >
  • Ortada bir başarı varsa tebrik etmesini bileceksin.. Nasıl ki başarısızlığı klavye başında cezalandırıyorsan, başarıyı da ödüllendireceksin. Bu senin karakterini ortaya çıkartır, tebrik edince inandığın değerlerden vazgeçmiş olmayacaksın korkma.

    Eğer bu haber doğruysa ve süreç istediğimiz gibi giderse ve üretim yapılırsa büyük iş başarmış oluruz.

  • Çin aşısını zaten olmuyordu ki millet.Biz üreteceksek arkanıza bakmadan kaçın bu aşıdan ailenize, çoluk çocuklarınıza yazık olur !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 12 Mayıs 2021; 14:41:13 >
  • Çin En dandik aşıyı kitledi 16 milyon sinovac aşısı oldu ülkede vakalar patladı kahrolsun Çin Kominist Partisi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3erkay98 -- 12 Mayıs 2021; 14:39:14 >
  • Çekik gözlüler işbaşında dünya ya saldılar virüsü çekildiler kenara...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • volkie kullanıcısına yanıt
    sorun para çin aşıların bir kısmını yanlış hatırlamıyorsam bize hibe etmişti

  • üretip dağıtalım tabi ki her zaman olduğu gibi önce yurt dışına dağıtıp gövde gösterisi yapıp sonra sırayla turistlerin görebileceği evcil her insanı aşılayalımÇinli koronavirüs aşısı Türkiye'de üretilecek 

  • başta ne bulursak olmak iyiydi ama artık kendini ispatlamış biontech varken ben olmam çin. tabi bide bakalım bu aşıyı kim üretecek devletmi ! yandaş mı !

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.