Şimdi Ara

Çin güneş enerjisi rekorlarını alt üst etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Çin güneş enerjisi rekorlarını alt üst etti
    Son yıllarda alternatif enerji kaynaklarına dev yatırımlar yapan Çin, güneş paneli kurulumunda dünyanın bir numarası haline gelmiş durumda. Çin'in güneş enerjisine yaptığı bu yatırımların etkileri de artık açık bir şekilde görülmeye başladı. ASECEA (Asya Avrupa Temiz Enerji Danışmanlığı), bu yılın ilk yarısında güneş enerjisi kapasitesini 25 GW arttıran Çin'in, yıl sonuna kadar yapacağı kurulumlarla bu kapasiteyi 50 GW'a kadar yükselteceğini öngörüyor.
     
    Dün ulusa sesleniş konuşması sırasında yenilenebilir enerjiye geçişin önemine dikkat çeken Çin Başkanı Xi Jinping; çevreye verdikleri tüm zararların bir gün geri dönüp başlarına bela olacağını ve bu gerçeklikle yüzleşmek zorunda olduklarını ifade etti.
     
    İklim değişikliğine karşı oluşturulan uluslararası beraberlikte Çin'in lider konumuna geldiğine dikkat çeken Jinping, ülkelerinin ekolojik bir medeniyet kurma çabalarına öncülük ettiğini söyledi. Jinping'e göre bu yolda insanların doğa ile uyum içinde modernleştiği yeni bir model oluşturmak hayati önem taşıyor.
     
    Çin'in güneş enerjisi kapasitesini rekor seviyelere taşımasında güneş paneli kurulumlarını kamusal yatırımların ötesine taşıması etkili oldu. Devasa tesislerin kurulduğu kamusal yatırımların yanı sıra, Top Runner adını taşıyan yeni program sayesinde çok daha küçük çaplı projelere de imkan sağlandı ve böylece ülke genelinde yüksek verimlilik sunan güneş panellerinin kurulumuna imkan sağlandı.
     
    Yaptığı bu atılımla güneş enerjisi rekorlarını alt üst eden ve diğer ülkelerin açık ara önüne geçen Çin, bu katkısı ile dünya genelindeki güneş enerjisi kapasitesini de 100 GW'ın üzerine taşıyacak.
     
    Birkaç yıl öncesine kadar Çin'in bu alandaki atılımı diğer ülkelere güneş paneli ihraç etmek için yapılmış ticari bir hamle olarak görülse de, günümüzde artık Çin'in bu konuda ne kadar ciddi olduğu ve bu alana sunduğu dev katkılar herkes tarafından kabul edilmiş durumda.







  • 15 yıl önceki çin ile günümüzdeki çinin farkına bakmanızı rica ediyorum. Ve 15 yıl kilit süre burda. on-beş yıl. Adamlar dünyanın tahtakalesi , sirkecisi oldu herşey orada üretiliyor, herşey oradan geliyor, bir metro istasyonu var resmen yeraltı şehri. Biz de vergilerimizle yapılan yollarla, inşaat ya Resulallah mantığıyla patladık işte. Geçmiş olsun.
  • Fosil yakıtlı araçların satılmasını da kademeli olarak azaltıp petrolü araçlarda yakıt olarak kullanımını kaldırarak petrol bağımlılığını azaltacak. Petrolün akaryakıt olarak kullanımından çok daha önemli kullanım alanları var. Belki petrol maliyetini azaltmaz ama bunun yakıt değil sanayide kullanarak daha fazla katma değer üretecek.

  • Adamlar 1 yılda Türkiye'nin enerji ihtiyacının 3'te 2'si kadar güneş paneli kuruyor :)

  • 15 yıl önceki çin ile günümüzdeki çinin farkına bakmanızı rica ediyorum. Ve 15 yıl kilit süre burda. on-beş yıl. Adamlar dünyanın tahtakalesi , sirkecisi oldu herşey orada üretiliyor, herşey oradan geliyor, bir metro istasyonu var resmen yeraltı şehri. Biz de vergilerimizle yapılan yollarla, inşaat ya Resulallah mantığıyla patladık işte. Geçmiş olsun.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: JeamBeam

    15 yıl önceki çin ile günümüzdeki çinin farkına bakmanızı rica ediyorum. Ve 15 yıl kilit süre burda. on-beş yıl. Adamlar dünyanın tahtakalesi , sirkecisi oldu herşey orada üretiliyor, herşey oradan geliyor, bir metro istasyonu var resmen yeraltı şehri. Biz de vergilerimizle yapılan yollarla, inşaat ya Resulallah mantığıyla patladık işte. Geçmiş olsun.

    "So comfortable we're living in a bubble, bubble.
    So comfortable we cannot see the trouble, trouble."
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kill1033

    Adamlar 1 yılda Türkiye'nin enerji ihtiyacının 3'te 2'si kadar güneş paneli kuruyor :)

    50gw üretim Türkiyenin 3/2 tüketiminemi bedel ?

    Neden yalan mesaj atıyorsun?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KalemKolik -- 20 Ekim 2017; 16:2:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • türkiyenin ELEKTRİK ENERJİSİ kurulu gücü 81.520,8 megawatt

    KAYNAK TEİAŞ 17/10/2017


    50 GW = 50.000 MW

  • PANEL ÜRETEN ŞİRKETLERİN HİSSE SENEDLERİNDEN ALMAK LAZIM. GELECEK GÜNEŞ ENERJİSİNDE GİBİ

  • quote:

    Orijinalden alıntı: KalemKolik

    quote:

    Orijinalden alıntı: kill1033

    Adamlar 1 yılda Türkiye'nin enerji ihtiyacının 3'te 2'si kadar güneş paneli kuruyor :)

    50gw üretim Türkiyenin 3/2 tüketiminemi bedel ?

    Neden yalan mesaj atıyorsun?

    Yalan söylememiş. Söylediği gayet de doğru.

    Türkiye'nin kurulu santral kapasitesi: 80.343,3 MW (haziran 2017)
    Kaynak:http://www.emo.org.tr/ekler/43954c396dc877e_ek.pdf

    Çin'in güneş santralı kapasitesi 50 GW x 1000 = 50.000 MW

    80343/50.000 = 1,61

    3/2 = 1,5

    80343/3*2 = 53562 MW

    Nesi yalan?

    Aradaki 3000 MW fark mı?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kill1033

    Adamlar 1 yılda Türkiye'nin enerji ihtiyacının 3'te 2'si kadar güneş paneli kuruyor :)

    Kardeş adamların nüfusu bizim tam 20 katımız sahip oldukları alanı saymıyorum bile...Yanlış anlama bizimkiler çalışıyor demiyorum bizimkilere göre 2023 de Mars bizden sorulur :)
  • Şu anki düzenlemeyi bilmiyorum ama yeni binalarda üretim miktarına göre teşvik ile vergilerde bir indirim yapılamaz mı? Elektrikli araçlardaki gibi.


    Biraz baktım, Türkiyedeki faaliyetler merkezi uydu anteni kurulumu yapan firma seviyesinde. Alışveriş sitelerinde kitler halinde satıyorlar. Desteğini alabilirmisin muamma?
  • JeamBeam kullanıcısına yanıt
    Sence neden bütün yabancı firmalar Çin'i seçiyor üretim için? Çok modern, insan haklarına sağdık, demokratik falan diye olduğunu mu sanıyorsun?
    Sen de gel kabul et 3 dolar yevmiye ve 16 saat mesai ile çalışmayı ben kurayım yarın fabrika.

  • Neden Hindistan'ı seçmediler o zaman. Vatan millet Sakarya edebiyatı sadece edebiyat olarak kaldığı için. Önce know how ile teknolojiyi öğrendiler. Onun için bir nesil ucuza çalıştı. Şimdi karlılık aşamasına geçtiler. Onun için de bir nesil harcandı. Bir sonraki nesil ise bunun refahını sürecek. Çok geriye gitme, internet var elinin altında, Amerika'nın kuruluşuna bak, birkaç nesil Amerikan rüyasını başlatmak için kendini feda etti, şimdi görüyoruz Amerika'nın gücünü. Bizde de böyle başladı. Kurtuluş savaşı. Sonrasında fabrikalar. Sonrası ? Özelleştirme denen illet Turgut Özal ile bir geldi, üreteceğimize ithal ederiz dedik, oradan başladık patlamaya. Sonrasında karanlık koalisyon dönemleri fakat ülkenin temel değerleri sapa sağlamdı. GAP projesi, tüm fabrikalar bizimdi çalışıyordu. MKE gibi bir üretim tesisi kapandı son 15 yılda. Üretim hatları yok pahasına satıldı. Ankara'da okudum oradan biliyorum. Emin ol vatan millet Sakarya desinler bu ülke için , çocuklar torunlar için böyle böyle yapacağız, asgari ücretin altında 3 üniv. Mezunu olarak çalışırım. Ben belediye ihalelerinde ihaleyi elleriyle yazan ve yalandan 3 firma daha sokarak ihaleyi alıp diğerlerine sus payı veren insanlar tanıyorum. İhale değeri 3 milyona biter , ihale sonucu 15 milyon civarı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • KalemKolik kullanıcısına yanıt
    Biri daha açıklamış: Türkiye'nin bütün üretim yöntemlerini dahil ettiğinde kurulu elektrik gücü 80GW civarında. 50 de bunun yaklaşık 3'te 2'si yapar.
    Yalan demeden önce kendi bilgini sorgula.

    http://www.emo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=88369
  • su forumdaki akpliler migde bulandiriyor. herseye bir kilif. ulan matematige bile karsilar.
  • adamlar akılı bizim gibimi:S

  • Dh ne kadar kötü bir site oldu. Karalama haberler falan. Zaten son şu refli linkler skandalından sonra iyice soğudum. Alışkanlık olmuş tıklıyorum. Host dosyasından bloklamam lazım bu siteyi ki hiç girmeyeyim.

  • Çin bunu yapmak zorunda. Dünya CO2 emisyonunun %30'undan tek başına Çin sorumlu. Onu ancak yarısı kadar bir değerle (%15) ABD izliyor. Tabii aslında bunda asıl sorumlu üretimlerini Çin'e kaydıran ABD ve Avrupa firmaları.

    Çin ayrıca elektriğinin %80'ini fosil yakıtlı santrallardan elde ediyor (2011 verisi). Dünya ortalaması olan %68'in çok üstünde.

    Çin atmosferin en büyük kirleticisi ve yalnızca dünyayı değil, kendini de kirlettiği için önlem alıyor.
    Darısı 80 termik santral - hem de batıya -kurmaya karar veren bizim hükümetin başına'
  • KalemKolik kullanıcısına yanıt
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.